PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kahve ve çikolata bağımlıları

Kafka
03-26-2005, 16:33
Geceyi bırakın, bu uzmanlar artık gündüz yediklerimize de karışıyorlar :Modified_

"Uzmanlar, gün içinde gerektiğinden fazla alınan kafein, şeker içeren yiyecek ve içeceklerin, stresi artırdığı gibi uyku düzenini de bozduğunu bildirdi.

Doktorlar, uykuda yürüme, horlama, konuşma, diş gıcırdatma gibi ortaya çıkan uyku bozukluklarına biyolojik uyku ritmini bozacak hareketlerin neden olduğunu belirtti. Bu nedenle gergin olunan zamanlarda kahve, kola ve çikolata gibi gıdaların tüketiminin en aza indirilmesi gerektiğini bildiren uzmanlar, biyolojik uyku ritminin bozulmaması için, özellikle çay ve kahvenin kontrollü tüketilmesi gerektiği ve sabah yapılacak iyi bir kahvaltının uyku düzenini bozacak sinirleri de yumuşattığına dikkati çektiler. İyi ve deliksiz bir uyku için büyük porsiyonlar yerine sık sık birşeyler atıştırarak vücudun rahatlatılması gerektiğine işaret eden uzmanlar, uyumaya engel olacak sinire karşı ise, bol miktarda B vitamini içeren et, balık, kepek, çavdar ile yeşil sebzelerin bütün öğünler de tüketilmesini öneriyorlar."

Kaynak: www.maksimum.com/sağlık

Yoda
03-27-2005, 16:32
Uykusuzluk için verilen bu öneri sanırım yerinde. ama bazılarınında psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yani çocukluktan beri hep duyduğın şey şu

"Kahve,çay içersem uykum kaçar". Eee tabi doğal olarak ters şartlanma var.

kuşkusuz ki gerek kahve gerekse kolanın içerdiği uyarcılar açısından buna sebep olabilir.Ama gün içinde özelliklede enerji ve yenilenme ihtiyacınız olduğunda kahve ye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.

Kanaatimce konu içmek yada yemek değil bu ürünlerin miktarı

:thumbsup:

Tanis
03-28-2005, 23:47
Valla benim bildiğim gündüzden kastedilen akşam üzeri alınan kafein, şeker içeren yiyecek ve içeceklerin önemi var ama hadi bakalım

Yodanın söyledikleri bana daha mantıklı geldi nedense

Bu gece çoştum bakalım hadi hayırlısı

Tanis
03-29-2005, 01:25
Yanılmışım arkadaşlar,

Bünyeye göre değişmek kaydıyla bazı insanların aldıkları kafeini 10 ile 12 saat arasında etki yapabiliyormuş bunu kendiniz test etmeniz gerekiyormuş.

:banghead3

Çiğdem
03-29-2005, 11:52
cafeinli içecekler bende hep ters tepki yapıyor.Ne zaman uykum açılsın rahat rahat tv seyredeyim diye kahve veya çay içsem 1 saat içinde uykum gelip uyuyorum.Yani sizin anlayacağınız benim bünyeye hiçbirşey tesir etmiyor. :banghead3

insomnia
03-31-2005, 00:43
cafeinli içecekler bende hep ters tepki yapıyor.Ne zaman uykum açılsın rahat rahat tv seyredeyim diye kahve veya çay içsem 1 saat içinde uykum gelip uyuyorum.
Ben kafeinin adını duysam uykum kaçıyor, sen bunları benim zaten sitede tartışma konusu olan bozuk psikolojimi iyice bozmak için mi yazıyorsun :Jumpy:

Tanis
04-01-2005, 00:11
Bünyeye göre

kilit sözcük :yikes:

Yoda
04-05-2005, 01:01
Şartlanmaya göre

:3:

insomnia
04-06-2005, 15:53
Valla bu dedikleriniz uyku rahatsızlığı olmayan ya da çok genç olanlar için geçerli herhalde :zzz:

salome
04-11-2005, 03:57
Valla bu dedikleriniz uyku rahatsızlığı olmayan ya da çok genç olanlar için geçerli herhalde
Şartlanma da çok önemli tabii ama kafein işin içine girince yaş ve bünye daha bir önem kazanıyor sanırım.