Orijinalini görmek için tıklayınız : uykudan bağırarak kalkma ve kaçma
Arkadaşlar uykudan bağırarak ve korkarak kalkıyorum.3-4 senedir var.şu an 21 yaşındayım.İlk seneler olayın hiç farkında değildim hatta inanmıyordum.Ama zamanla bu durumu bastırayım bastırayım diye kalktığım bazı geceler korkarak kalkıyorum ama bağırmamak için kendimi tutuyorum.Bu aralar onuda elden bıraktım.Bağırmalar ve korkarak kalkmalar devam ediyor.özellikle uykuya daldıktan 1-2 saat içerisinde oluyor ve sonra geçiyor.son 2 ay içerisinde bu kalkmalra birde evden kaçmalar girdi.uyurgezerlikle beraber yani :) gülüyorum ama zor bir durum.Sebebpleri ve önereceğiniz şeyler nelerdir?Teşekkür ederim
tolga1903
07-03-2008, 23:17
aynı şey banada oluyordu geçenlerde yine bağırarak uyandım , fakat yataktan kalkmayarak tam ortasına tünemişim annemle babam koşarak gelip beni hiç bir hareket yapmadan o şekilde görünce korkmuşlar...tabi sabah anlattıklarından gülmekten yaş geldi bende fakat harbi korktuklarını anlayınca bi netde dolaşım dedim senin yazı çıktı ewden kaçmalrı okuyuca acep banada olurmu diye tırstım:S çünkü ben en fazla 10-15 adım atıyorum 30 sny veya 1 dk içerisinde kendime gelip yatıyorum tekrardan.... doktora gitmeyi cidden buaralar düşünmeye başladım...özellikle senin şu evden kaçma yazın etkili olcak gibi :)) bende genelde ayda bir bazen 3 ayda bir oluyor ve hep bazı şeyleri kafama çok taktığm zman oluyor...bazen yılan görüyorum bazen örümcek koşarak kaçıyorum odamdn bagırarak sonra rüya olduğunu anlıyorum...anladıktan sonra bi 30 sny kendimi kontrol etmeye çalısıyorum az çok başarıp kendime geliyorum ve hemen yataga gidip uykuya dalıyorum...en ilginci sabah kalktıgımda eğer biri dün gece hakkında bişey demezse hiç birşey hatırlamıyorum...söyldiği anda ise sanki silinmiş birşey aniden ortaya çıkar gibi kafamda ortaya çıkıyor....
UYKUCU ŞİRİN
07-04-2008, 13:44
Bu tür rahatsızlığın, size ve çevrenizdekilerin sağlığına ne şekilde zarar vereceğini konunun uzmanlarına danışarak öğrenebilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla İstanbul'da Cerrahpaşa Nöroloji Uyku Laboratuvarı, Bakırköy Ruh Sinir Hastanesi UYEPAM Uyku Merkezi ve Ankara'da GATA Psikiyatri ve Bayındır Hastanelerinde bulunan uyku merkezlerinde bu tür uyku rahatsızlıkları olan hastaların tedavileri takip ediliyor.
Bu merkezlere uzaksanız, vakit kaybetmeden size en yakın uyku uzmanına başvurmanızı öneririm.
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.