Orijinalini görmek için tıklayınız : uyuyup uyumadığmı bilmiyorum.
1,5 yıldır yıldır düzensiz bi uyku durumum var. bilgisayar başında sabahlıyorum genelde. ama son 4 gündür farklı bi durum var. eskiden uyukum geldiğinde yatardım ve en fazla yarım saat içinde uyurdum. şimdi uykum geldiğinde yattığımda 15-20 dakka sonra kalkıyorum. geçen 15-20 dakka içinde uyuyup uyumadığımı bilmiyorum. ikisi arası bişey. rüya görüyorum gibi ama emin değilim. korku içinde kalkıyorum. ve uzun zaman uykum gelmiyo tekrar yattığımda gene aynı şey. dua okuyup yatıyorum değişmiyo gene bi korku. kafayı yiycem. korkak biri değilim ama ne oluyo anlamıyorum. sanki uyurken biri beni izliyo. deliriyorum galiba. bu durum sinirlerimi bozuyo. bi önerisi olan varmı acaba ne yapsam?
Slm ilhan, korku haric bütün bu yazdiklarin bendede var. Beynim resmen uyumuyor .. uyudugumu saniyorum ve saatlerce yatakta zihnim acik birsekilde yatiyorum.. gözlerimi actigimdada cok yorgun oluyorum..bu yorgunluk beni mahvediyo..nezamana kadar dayanacagim bu duruma bilmiyorum...ilk uyku sorunum basladigindada beynim derin uyuyamadigi icin bendede korku olusmustu , sonradan korkuyu atlattim fakat halen yatamiyorum.. Sonunda nallari dikerim diyorum heralde böyle giderse.. yas 27 ..hic birsaglik sorunum yokken basima bu uyku sorunu cikti ve bunun beni fazla yasatacagini sanmiyorum... Allah yüzümüze gülsede uykusuzluga kökten bir care bulsalar..
Çok iyi yaa bende kesin deli olduğumu düşünüyorum 26 yaşındayım 6 yıldır aynı sorun artık deliricem uykusuzluktan bende de aynı sorun son 1 aydır hep korkarak uyanıyorum yani uyduktan 1 saat sonra sonra da uyuyamıyorum buda uykusuzluğun verdiği bir korku olsa gerek artık uyku ilacı da fayda vermiyo zaten en güzelleri piyasadan kaldırılmış çok ince olmak çok düşünmek sonu bu olsa gerek haa bu arada bnde yorgunluktan ölüp gideceğimi düşünüorum sanırım ölmek için illaki de kanser olmak gerekmiyoo belkide hala bi umut war
Tvobee, Türkiyenin neresinden katiliyosun sen dostum..
Bir psikiyatri doktoruna tekrar gidip bu sorunlarini anlattinmi..
türkiyenin tam ortasından kayseriden:))
twobee, nasil oldun iyilestinmi biraz...doktorla gorustunmu?
fena deilim ya iyi sayılır bu aralar tavuk gibi erkenden yatıyorum sabah ezanı hocayla birlikte uyanıyoruz buna da şükür doktoru boşver ya bana üzerinde antidepresan yazan bi ilaç verdi bende aldığım gibi çöpe attım benim ona ihtiyacım yok boşver ya biz kendikendimize düzeliriz
fena deilim ya iyi sayılır bu aralar tavuk gibi erkenden yatıyorum sabah ezanı hocayla birlikte uyanıyoruz buna da şükür doktoru boşver ya bana üzerinde antidepresan yazan bi ilaç verdi bende aldığım gibi çöpe attım benim ona ihtiyacım yok boşver ya biz kendikendimize düzeliriz
senin adina cok sevindim..kafandan silip atmisin herseyi..hayatin tadini cikarmaya bak.
:)teşekkür ederim bu olay kesinlikle beyinde bitiyor sürekli düşünürsen böle oluyosun sonrada vücut uykusuzluğa alışıyor umarım senin uykusuzluk sorunuda sona ermiştir
Bendede 5 aydir var bu sorun..ilk 1ci ay cok kötüydü,,daha sonra baya düzeldi fakat son zamanlarda yine sapitmis bir durumda...yalniz sen aylarca uyku hapi kullanmana ragmen su anda rahatca yatip uyanabiliyosan ne mutlu sana...helal olsun gercekten..bu arada gunde kac saat uyuyosan yaklasik olarak?..
Dedigin dogru fazla düsünmemek lazim uykuyu takmamak lazim fakat ben hic dusunmesem bile yataga girdigim an icime bi daralti hissi geliyor..aceba uyurmuyum diye...bazende senin dedigin gibi rahat daliyorum uykuya fakat cabuk uyaniyorum(1-2 saat sonra) ve tekrar uyuyamiyorum..akupunkturu denemeyi düsünüyorum..iyi geliyomus uykusuzluga..fazla sabrim kalmadi ve birazda umudumu 2012 de cikicak uyku haplarina koydum aslinda, isvicreli bilim adamlarinin üretecegi bir cesit uyku hapi fakat günümüzdeki uyku haplarindan farkli..sersemlik ve yorgunluk yapmiyor .. detayli bi sekilde anlatmasi biraz zor ama uyku sorunu cekenlere cok iyi gelecegini saniyorum..gerci onada daha 4-5 sene var ama: )))) uykusuzluktan ölmezsek yetisiriz o günlere:D (insallah)
Bu arada ben fazla ilac kullanmadim..doktor baya bi uyku haplari ve sakinlestirici tarzi ilaclar yazmasina ragmen elimden geldigi kadar kullanmamaya calisiyorum..evde 3 paket uyku hapi var henüz sadece 2 sini actim ve iclerinden sadece bitane ictim))) günde 4-5 saat dogal yollardan uyusak cok güzel olacakta..özelikle 24-06 aralarinda uyumak cok iyi..bazen cok stressli hissettigim zaman kendimi, natura sound programini acip yagmur ve deniz dalgalari sesini hafiften acip onunla uyumaya calisiyorum..:)
kusura bakma geç cevap yazıyorum benim gibi bil da sürekli sorun çıkarıyor:)sorma ya ne olca bizim durum uyumasına uyuyorum ama gün doğmadan uyandığım için baş ağrısıyla uyanıyorum bde güneş doğduktan sonra uyansam walla delircem mutluluktan benim düzen çok iyiyidi de bi ara bişylere taktım kafayı herşey çok kötü oldu 3 aydır normale dönüş olmuyo da en kötüsü gün boyu süren baş ağrısı ama bn şüpheleniyorum kendimden ya millet uyanamaz biz de uyuyayamıyoruz bu konuda tek olmamak gerçekten çok sevindirici
Tvwobee, gecenlerde Manolyaya ne demistim biliyomusun...bak göreceksin tvobe nickli arkadas tekrar gelicek ve uyku sorunlarinin tekrar ciktigini söylüyecek demistim ve nitekim öylede oldu, tabi insallah hic gelmez ugramaz diyodum ama malesef geldin..gelecegini bildim cünkü ayni sorun bendede basladi..uyuyup uyumadigimi anliyamiyorum , resmen bilincim acik bi sekilde uyuyorum 2 gündür ve buda felaket bas agrisi yapiyor...bende bugün bol bol isvicreli bilim adamlarinin cikaracagi orexin uyku haplari hakkinda bol bol yazi okudum,,cok zor ingilizceydi fakat sözlük falanda kullandim..bakalim nereye kadar dayanacaz..ama seni cok iyi anliyorum cünkü sendeki sorunun aynisi bendede var...
Yalniz suna artik adim gibi eminim..hani doktorlar derler ya bellli saatlerde yatip kalkin diye...ben buna inanmiyorum kardesim..özelikle bizim gibi ciddi uykusuzluk ceken insanlar bence kendini nezaman uykuya hazir hissediyorsa ozaman uyuyacak...2 gündür geceleri düzenli ve belirli saatlerde (23-07) yatmaya calisiyorum fakat bilincim acik sekilde uyuyorum..öncesinde kafama göre saatlerde uyuyordum (genelde aksam saatleri) ve hic olmazsa günde derin 4-5 saatlik uyku uyuyabiliyodum..simdi onuda kaybettik anasini satim...zaten bende uyku sorunu cikmadan önce ben genelde gec saatlerde yatar ögle saatlerindede kalkardim..gayette memnundum öyle olmasindan...su doktorlarin bahsetmis oldugu yok bilmem gece uykusu yok bilmem melotonin hormonun gece 23den sonra beyin tarafindan salgilanmasi falan filan..bunlarin hepsi hikaye..ben daha 6 ay öncesine kadar yatmadan önce yarim litre cola icip uyuyabilen bir insandim..yani demek istedigim bu ya bir psikolojik hastalik yada beyin uykusuzlugu tanimliyor ve bu uykusuzluk belirli dönemlerde kendini gösteriyor..
Uykusuzluga acil bisi bulsalar cok iyi olucak,,yoksa kendi adima konusim, sonum cok kötü:=)))) ne hayattan tat alabiliyorum nede yasadigimin farkinda oluyorum..sanki bir rüyadayim ve halen uyanamamis gibiyim..zaten uykusuzluk acayipte unutkan yapiyormus insani..kafamda boyna uykusuzlugu düsündügüm icin hic birseyde hatirlamaz ögrenemez oldum...
Tvoobe , simdi bunlari yazidim diye sakin icine bi karamsarlik falan düsmesin: ))))))
Bazen arada bi böyle sitem ediyorum nicin bu uyku sorunu bende cikti diye..
selam arkadaşım hala çare aradığına göre bi düzelme yok galiba beni sorarsan uyuyorum ama çok kötü uyanıyorum biri üzerime su dökmüş gibi buda çok fana kalp çarpıntısı yapıyor daha sonra kalbimşn çarpıntısından başıma ağrı giriyor bidaha da uyuyamıyorum sonra da akşama kadar baş ağrısıı üfff çok can sıkıcı
twobee , ben bu aralar idare eder diyebilecek kadar uyuyorum..gunde 4-5 saat uyuyorum ama buda yetmiyor..cok felaket yorgunluk yapiyor bende...
neden cok kötü uyandigini sanki birisi uzerine su döküyomus gibi uyandigini anlamadim..korku olmasin?
selam arkadaşım hala çare aradığına göre bi düzelme yok galiba beni sorarsan uyuyorum ama çok kötü uyanıyorum biri üzerime su dökmüş gibi buda çok fana kalp çarpıntısı yapıyor daha sonra kalbimşn çarpıntısından başıma ağrı giriyor bidaha da uyuyamıyorum sonra da akşama kadar baş ağrısıı üfff çok can sıkıcı
ben sizin probleminizi tam olarak anlamış degilim:deli: uyuyorum yazdıgınıza göre sizin uyuyamamak gibi bir sorununz yok.daha çok uyku esnasında yaşanan bir takım olaylar gibi geldi bana.bunun sonucundada uyanıp bir daha uyuyamamak öylemi twobe?deginiz gibi buda can sıkıcı bir durum hakikaten.olay esnasında yaşanan bir korku var ve bu korku sizi uyutmuyor.dogrumu anlamışım acaba?ne kadar süredir böyle sormamda bir sakınca varmı?
ben de tam olarak çözemedim manolya kafama takılan bişey olduğunda uyuyamıyorum çok karışık bi ara bi ara kötü 11 de yatıp 2ssat sonra uyandığım da oluyor sabahın 5 ide oluyor bu ara fena deil ama her an bozulabilir
bu arada korku deil bi ara o da vardı ama geçici bişeydi bnmkisi bi anda gözlerimi açıyorum saate bakıyorumm off çok kötü bi saat uyumaya çalıştıkça daha kötü oluyoru bu ara iyiyim napıyorum alarm çalmadan kendimi kasıp gözlerimi açmıyorum
Uyuyamamaktan korkarsan yada erken uyanmaktan korkarsan bunlar mutlaka basina gelir. Beyin ayni alarmli bir saat gibidir. Kafana bisi takip olacagini düsünürsen beyini o olaya programliyorsun demektir twobeee.
otuncaker
04-07-2009, 16:26
bende bir kaç aydır uyuyamıyorum ... verdiler ama hiç işe yaramadı sıkıntılarım üzüntülerim oldu sanırım bu tetikledi uykusuzluk tansıyonumu yükseltiyor, içimde fenalıkla kalkıyorum çokkk kötüyümm çok kötü tüm bunların yanında midem bulanıyor ve ağrıyor barsaklarım bozuluyor bu hafta cuma gunu yeni psikaytriste randevu aldım umarım benı iyileştirir bende öleceğimi zannediyorum demekki tek kişi ben değilmişim bunları yaşıyan arkadaşlar....
bende bir kaç aydır uyuyamıyorum ... verdiler ama hiç işe yaramadı sıkıntılarım üzüntülerim oldu sanırım bu tetikledi uykusuzluk tansıyonumu yükseltiyor, içimde fenalıkla kalkıyorum çokkk kötüyümm çok kötü tüm bunların yanında midem bulanıyor ve ağrıyor barsaklarım bozuluyor bu hafta cuma gunu yeni psikaytriste randevu aldım umarım benı iyileştirir bende öleceğimi zannediyorum demekki tek kişi ben değilmişim bunları yaşıyan arkadaşlar....
Geçmiş olsun otuncaker.Uykusuzlugunun sebebi ne doktor ne diyor.Bu yazdıklarının hepsi uykusuzlugun vermiş oldugu rahatsızlıklar.Psikoloji ister istemez bozuluyor uykusuz kalınca haliyle diger yazdıklarında arkasından geliyor.Bagırsaklarının bozulması kullandıgın ilaçtanda olabilir tabi.Yan etkisinden yani.Doktorum hep şunu söyler uykusuzluktan kimse ölmez diye.O yüzden merak etme ölmezsin tedavi var bu hastalıgın ama bende yapılan tedaviler pek işe yaramıyor.öncelik olarak kendi düşünceni degiştirmelisin yoksa tedavi başlı başına işe yaramıyor.Bizlere çok iş düşüyor yani...
ben de tam olarak çözemedim manolya kafama takılan bişey olduğunda uyuyamıyorum çok karışık bi ara bi ara kötü 11 de yatıp 2ssat sonra uyandığım da oluyor sabahın 5 ide oluyor bu ara fena deil ama her an bozulabilir
Demekki kafana hiç bişi takmıcaksın arkadaşım.senin rahatsızlıgın biraz kubayınkine benziyor çünkü o da korkuyla uykusuzluga başlamış ve sonrasında aralarda sık sık uyanıyormuş bir daha uyuyamıyormuş.yalnız kafama bir şey takınca uyuyamıyorum demişin takmamaya çalış arkadaşım iyice uykun gelmeden yataga girmeki yattıgında beynin düşünecek gücü bulamadan uykuya geçsin.
otuncaker
04-07-2009, 20:33
ben iyice uykum gelerek yatağa giriyorum yine uyuyamıyorum hatta esnemekten gözlerimden yaşlar iniyor ama uykuya geçemiyorum saydığım yan etkiler .... ın yan etkilerinde yazıyor sanırım bu ilaç daha beter depresifleştirdi beni inşallah cuma günü gideceğim doktor bir çözüm bulur geceler bitmek bilmiyor gündüzde uyuyamıyorum ve hasta oluyorum...
otuncaker
04-08-2009, 14:16
Geçmiş olsun otuncaker.Uykusuzlugunun sebebi ne doktor ne diyor.Bu yazdıklarının hepsi uykusuzlugun vermiş oldugu rahatsızlıklar.Psikoloji ister istemez bozuluyor uykusuz kalınca haliyle diger yazdıklarında arkasından geliyor.Bagırsaklarının bozulması kullandıgın ilaçtanda olabilir tabi.Yan etkisinden yani.Doktorum hep şunu söyler uykusuzluktan kimse ölmez diye.O yüzden merak etme ölmezsin tedavi var bu hastalıgın ama bende yapılan tedaviler pek işe yaramıyor.öncelik olarak kendi düşünceni degiştirmelisin yoksa tedavi başlı başına işe yaramıyor.Bizlere çok iş düşüyor yani...
manolya çok haklısın arkadaşım düşüncemizi değiştirmeliyiz yatağa girince düşünmeye başlıyorum ne kadar düşünmeyim desemde bir takım olayları kafaya takıp büyütüyorum babam rahatsızlandı kaybettim zor dönemlerden geçtim derken tekrar nüksetti evimizi sattım başka eve taşınma arifesindeyim 2 hafta sonra yeni eve taşınacam evle ilgili işler bunlar gözümde büyüyor yapamayacam diye kafama takıyorum off offff uykusuzluktan kimse ölmez doğru bir noktada insan baygın düşüyor ama yorgun,bitkin ayakta duracak halim kalmıyor kaldıki bu sıra koşturmam gereken zamanlardayım cuma günü gideceğim doktor bakalım ne diyecek ama ben içtiğim .... da buluyorum en kötü depresanlardan biriymiş netden biraz araştırma yaptım bugun yarıma indireceğim hapı uyumayacam kesin gece ama cuma günü zaten ilaç değişimi yapacaktır doktor... sizede geçmiş olsun bol uykulu rahat mutlu günler diliyorum tüm arkadaşlara...
Benim de kendimi kötü hissettiğim, sorunlarla başa çıkamayacağımı düşündüğüm bir dönem oldu, doktor biraz da benim isteğim üzerine bir antidepresan yazdı, aslında gençsin, kendin başa çıkabilirsin diyordu. İlacı ancak kısa bir süre kullanabildim. On gün kadar sonra pes edip bıraktım. Bir defa bütün yan etkilerini tek tek hissediyordum. Üstelik kendimi iyi hissetmeme ya da uyumama da yardımcı olmadı.
Arkadaslar , bundan 1 ay önce doktorum bana herkesin bildigi cok taninmis bir antidepresiv hap verdi. 2-3 gün kullandim ve biraktim. Su siralar gayet iyiyim. Kendi cabalarimla biraz uyuyabiliyorum. En azindan ilacsiz uyuyorum. Düzensiz uyku saatlerim var biraz fakat onuda düzene sokmaya calisacagim. Antidepresiv ilaclardan mümkün oldugu kadar insan uzak durup kendi cabalariyla düzelmesi lazim.
Antidepresiv ilaclarin tanimlamasini yapicak olursam, insani tamamen zombilestiriyor. Ruhunla bedenin arasina sanki perde cekiliyormus gibi oluyor. Robot gibi yasiyorsun ve bol bol yemek yeme ihtiyaci duyuyorsun. Ben sahsen öyle yasiyamazdim. Onun yerine dogal yollardan 4-5 saat uyurum ama en azindan ilac kullanmam. Ayrica yan etkileride var bu ilaclarin.
Tabi sunuda unutmamak lazim, herkesin durumu rahatsizligi , rahatsizligin derecesi bir degil. Onun icin doktorunuzlan konusup bir karara baglayin. Ayrica denemekte bir zarar olmadigini düsünüyorum. Twoobe rumuzlu arkadas "panik atak" tan bahsetmis. Bildigim kadariyla panik atak gibi rahatsizliklari insanin kendi cabasiylan yenmesi baya zor. Bence insan kendi bedenine kulak verip kendini anliyabilmeli. Ilac kimilerine iyi gelir kimilerine gelmez. Denemektende kimse ölmez. Ben denedim ve öyle yasiyamiyacagimi , zombi gibi dolanamiyacagimi anladim. Ayrica bana verilis sebebide sadece uykusuzluktu.
manolya çok haklısın arkadaşım düşüncemizi değiştirmeliyiz yatağa girince düşünmeye başlıyorum ne kadar düşünmeyim desemde bir takım olayları kafaya takıp büyütüyorum babam rahatsızlandı kaybettim zor dönemlerden geçtim derken tekrar nüksetti evimizi sattım başka eve taşınma arifesindeyim 2 hafta sonra yeni eve taşınacam evle ilgili işler bunlar gözümde büyüyor yapamayacam diye kafama takıyorum off offff uykusuzluktan kimse ölmez doğru bir noktada insan baygın düşüyor ama yorgun,bitkin ayakta duracak halim kalmıyor kaldıki bu sıra koşturmam gereken zamanlardayım cuma günü gideceğim doktor bakalım ne diyecek ama ben içtiğim .... da buluyorum en kötü depresanlardan biriymiş netden biraz araştırma yaptım bugun yarıma indireceğim hapı uyumayacam kesin gece ama cuma günü zaten ilaç değişimi yapacaktır doktor... sizede geçmiş olsun bol uykulu rahat mutlu günler diliyorum tüm arkadaşlara...
Başınız sagolsun ALLAH rahmet eylesin.sizin sıkıntılarınız bu sıra oldukça fazlaymış ALLAH kolaylık sabır versin.bu yüzdende uyumamanız gayet normal.şu sıralar yaşadıgınız uykusuzlugu bir hastalık gibi görmeyin bence çünkü yaşadıgınız sıkınttılara baglı sizin uykusuzlugunuz.bu sıkıntıları zamanla atlatacagınızı umuyorum böylelikle uykunuzda düzene girecektir.en azından benimki gibi sebepsiz yoktan yere degil uykusuzluk sebebi.umarım cuma günü gideceginiz doktordanda hayırlı cvplarla dönersiniz tekrar geçmiş olsun.(bu arada yaşınızı sormamda bir sakınca varmı?)
Benim de kendimi kötü hissettiğim, sorunlarla başa çıkamayacağımı düşündüğüm bir dönem oldu, doktor biraz da benim isteğim üzerine bir antidepresan yazdı, aslında gençsin, kendin başa çıkabilirsin diyordu. İlacı ancak kısa bir süre kullanabildim. On gün kadar sonra pes edip bıraktım. Bir defa bütün yan etkilerini tek tek hissediyordum. Üstelik kendimi iyi hissetmeme ya da uyumama da yardımcı olmadı.
peki şimdi nasılsın düzelebildinmi ne gibi yöntemler uyguluyorsun arkadaşım?
otuncaker
04-08-2009, 20:27
yaşımı sormanızda elbette bir sakınca yok 43 yaşındayım yaş arttıkça uyku azalırmış derler bende de oylemı oluyor ama sanmıyorum sanırım benım sıkıntılarımla ilgili kafama taktığım düşüncelerle ilgili aslında hiç ilaç kullanmak istemiyorum pek çoğunuzda aynı fikirdesiniz yan etkileri var robotlaştırıyor yapay mutluluk veriyor tüm bu sorunlarımızı doğal yollardan çözebilsek ne kadar iyi olurdu bugun çıktım günışığı almak için yürüyüş yaptım akşamları rahatlatıcı bitkisel çaylar alıyorum ama yok uykuya direniyor vucudum geçen sabah komaya girdim bacaklarıma dokundugum anda istemsiz atıyordu yorgunluktan umarım cuma günü gideceğim doktor çözüm bulur....
arkadaşlar panik atak fln deilmişim:) kendi kendime hastalık bulmaya başladım artık bugün şunu çok daha iyi anlıyorum ki en önemli şey insanın kafasının rahat olması ama bn de vurdumduymaz olamıyorum ki
otuncaker
04-08-2009, 20:32
Vurdumduymaz nasıl olunur bende çok isterdim bunu öğrenmeyi kafamıza taktığımız şeyler bize hastalık,uykusuzluk olarak geri dönüyor of offff offf....
geçmiş olsun otuncaker bnm yaş çok genç ama bunun yaşla fln alakası yok insan 7 de ne 70 de de öyle kişisel yapı kolay değişmez. bu çok zor bi süreç bnde asla bitki çayı fln yardımcı olmaz böyle dönemlerde sabırla geçmesini beklemek lazım umarım bu dönem sizin için çok daha yıpratıcı olmaz
otuncaker
04-08-2009, 20:36
evet yaa yaşlarınız çok gençmiş bende o yaşlarda böyle sorunlar yoktu sabah erkenden işe giderdim çok yoğun çalışırdım hatta hafta sonları da çalısırdım ama böyle sorunlarım yoktu ama goruyorsunuz türkiyenin değil tüm dünyanın derdini işsizlik, trafik stres insanları böyle etkiliyor...
Otuncaker, gecmis olsun ve basin saolsun. Yazilarini okudumda . Allah yardimcin olsun. Dogal yoldan günde 4-5 saat uyuyabiliyormusun? onu merak ettimde...yorgunluk ve bitkinlik bendede var malesef. Hayattan tat alamiyorum bu yorgunluk yüzünden..
otuncaker
04-08-2009, 22:52
Ne yazıkki doğal yoldan 4-5 saat uyuyamıyorum ilaçla ancak o kadar uyuyorum sanki saat alarmi çalmış gibi 4 de uyanıyorum saat 12 de yatıp sonra yatakta dönüyorum uykuya geçmek için ama nafile olmuyor depresyonmu uykusuz yapıyor, uykusuzlukmu depresyon yapıyor anlayamadım sizin gibi yorgun ve hasta kalkıyorum yaşıyorum ama inanki uyku düzeni düzgün ve iştahla yemek yiyen insanları kıskanıyorum ben niye olamıyorum diyerim
Otuncaker, korku varmi peki? endise yada korku? farkinda olmadan depresivte olabilirsin. Endise , korku, stres kesinlikle uykunun düsmani. yatak vakti geldiginde cooook rahat olmalisin , hem kafadan hemde kendini gevset birakacaksin.
yaşımı sormanızda elbette bir sakınca yok 43 yaşındayım yaş arttıkça uyku azalırmış derler bende de oylemı oluyor ama sanmıyorum sanırım benım sıkıntılarımla ilgili kafama taktığım düşüncelerle ilgili aslında hiç ilaç kullanmak istemiyorum pek çoğunuzda aynı fikirdesiniz yan etkileri var robotlaştırıyor yapay mutluluk veriyor tüm bu sorunlarımızı doğal yollardan çözebilsek ne kadar iyi olurdu bugun çıktım günışığı almak için yürüyüş yaptım akşamları rahatlatıcı bitkisel çaylar alıyorum ama yok uykuya direniyor vucudum geçen sabah komaya girdim bacaklarıma dokundugum anda istemsiz atıyordu yorgunluktan umarım cuma günü gideceğim doktor çözüm bulur....
slm nasılsınız;
bende 28 e yeni girdim.bu hastalık bende 17 yaşımda başladı en güzel yıllarımda, halende devam ediyor gerçi son zamanlarda iyiyim.sizin yaşınızda başlasaydı hastalık belki daha dirençli güçlü olabilirdim.çocuk sayılırdım o yıllarda çünkü.umarım sizinki bu kadar uzun sürmez kısa zamanda halledersiniz sorunlarınızı.önce sorunlarınızı halletmeyle başlayın işe.ben eminim ondan sonrası iyi olacak.bugün doktora gidecektiniz durumunuzla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.ALLAH a emanet olun
otuncaker
04-10-2009, 23:31
iyi akşamlar bugun psikiyatra gittim 1 saat benimle konuştuktan sonra teşhis olarak kaygı bozukluğu olduğunu söyledi gelecek günlere takıyorum ve olumsuz düşünüyorum örneğin 2 hafta sonra evimi taşıyorum bununla ilgili olumsuz düşünceler oluşuyor ve bu gece uykularımı bozuyor uyku olmayınca yemek yiyemiyorum tansıyonumu yukseltiyor ve hayat kalitem alt üst oluyor ilk defa kullanacağım 2 tane ilaç verdi ve 2 hafta sonra ilaç etkilerine bakacak ve tekrar konuşağız umarım uyku düzenim yerine gelir ve daha mutlu olurum sizdeki sanırım uyku bozukluğu hastalığı depresyona bağlı uykusuzluk değil uyku klinikleri var orayada bir gösterseniz uykusuzluğun ne kadar kötü bir şey olduğunu onunla tanıştıktan sonra anladım hatta değerini geçmiş olsun...
ilaçlrınızı düzenli aksatmadan kullanın,ilk defa kullandıgınız için biraz yan etkileri olabilir bunlara fazla aldırış etmeden sabırla devam edin.eminim tüm kaygılarınızı üzerinizden atacaksınızdır.
(bazı arkadaşlar gibi ilaçtan korkmayın.tabi iyileşmek istiyorsanız)
Doktorunuz tavsiye ediyorsa ve eger sagliginiz sözkonusu ise ilaclari aksatmadan kullanmakta fayda var.
Doktorunuz tavsiye ediyorsa ve eger sagliginiz sözkonusu ise ilaclari aksatmadan kullanmakta fayda var.
birde sen yapsan aynı şeyi sevgili kubay.ilaç bana iyi gelmiyor deyip çöpe fırlatıyorsun:s4: bir kaç kez almayla hemde.tüm siteye şikayet ettim seni işte:sus: :sus:
Manolya))))) simdilik iyiyim . insallah böyle devam eder..arada bi uyuyamiyorum ama bakalim düzelecekmi..
en son yazıştıgımızda pekte iyi olmadıgını çok yorgun oldugunu söylemiştin.genelde hep öylesin bu nasıl iyiyim demek oluyor.valla arkadaşlar bu kubay varya çok inatçı doktorun dediklerini hiç yapmıyor sonrada uyuyamıyorum diyor duyun işte:s4: :s4:
(kızma sakın bana arkadaşım dogruya dogru)
slm otuncaker nasılsın ilaçları kullanmaya başladınmı nasıl hissediyorsun şimdi.gerçi şimdiden belli olmaz ama biraz uykun düzeldimi?
otuncaker
04-12-2009, 23:14
off offf 2 gün oldu ilaçlara başlayalı sabahları mide bulantısı iç sıkıntısı ile uyanıyorum başım ağrıyor ilaçların yan etkisi diyorlar umarım 1 haftada geçer evimi taşıyorum ayakta ve dirençli kalma zamanım ana nerdeee???
otuncaker
04-12-2009, 23:17
manolya uykum biraz düzeldi gibi 5 saat kadar uyudum dün uyuyup uyanarak oyle kesintisiz bir uyku olmadı hemde uyku ilacı ile ama çok iştahsızım ve zayıfladım... manolya bu tür ilaçların yan etkilerimi bu sabah hissetiklerim midem ve barsaklarımda bozuk haftalardır uyku düzenimle birlikte onu da araştırdım irratable barsak sendromu olduğuna karar verdim senelerdir ne zaman sıkılsam üzülsem barsak ve midem bozulur...
uyku için verilen ilaçlar genelde sinir sistemi üzerinde yan etki yapar içeriginde yazıyodur zaten.ayrı olarak bagırsak yada mide ile ilgili bir rahatsızlıgınız olabilir.bunun içinde ihmal etmeyin bir gözükün doktora.eger uyku için verilen ilaçlar yapıyorsa en fazla bir haftaya kadar şikayetleriniz ortadan kalkar tahminimce geçmezse mutlaka onun için ayrı bir doktora başvurun.ilaçlarınız ihmal etmeyin ufak tefek yan etkiler olsada zamanla ortadan kalkacaktır....bol uykulu huzurlu geceler dilerim....
Arkadaslar bugün tam 13 saat uyumusum. Gündüz 2 de yattim gece 3 te uyandim. Aksam saat 22lerde gözlerim bi acildi, fakat 5-10 dakka yatakta kaldim ve tekrar uyudum. Ardindan hersaat basi uyandim fakat 3 e kadar uyudum. Sanirim hepimizde insomnia hastaligi var.(Cünkü ben genelde 3-4 saat uyurum ardindan gözlerim acilir ve tekrar uyuyamam)
13 saat uykunun üstüne aynada söyle bi kendime baktimda, insan inanilmaz degisiyor ya. Bu uyku acayip bir nimet. Insani resmen bambaska birisi yapiyor. Yeterli oranda uyuyan insanin yüzüne resmen isik geliyor.
Otuncaker, kaygi bozuklugu tedavi edilebilir aslinda. Birazda kendi elinde. Vurdum duymaz olmaya calis biraz. Uykusuzluk sorunun kroniklesmeden sil at kafandan herseyi.
otuncaker
04-15-2009, 19:56
kubay arkadaşım keşke kafama takmayıp vurdum duymaz olmayı becerebilsem. Aldığım antidepresanlar beni bir kaç gündür mahvetti ek bir ilaç daha yazdı az biraz daha düzelmeye başladım ama ilaç alarak uyumayla kendi halinde uyuma arasında çok fark var ilaçlar beyni uyuştıuruyor yapay olarak uyku sağlıyor sabah uykudan kalktığında başın beynin uyuşuk, ağr ile kalkıyorsun 1-2 saat kendine gelemiyorsun sanırım her hastalığın sebebi stres bende bunun sonuçlarını çekiyorum...
Otuncaker, evet dostum malesef o tarz ilaclarin saymis oldugun gibi yan etkileri var. Ama bazen gereklide olabiliyor bu tarz ilaclar. Doktor vermisse bi bildigi vardir elbet..doktorun antidepresan ilacin yaninda vermis oldugu ilac ne tam olarak? sakinlestiricimi?
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.