PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hayret bişey uyumuyorrrr

lionmen06
03-31-2008, 01:26
bir yaşında oğlum var uyumuyor fitilde atıyoruz anason çayı dediler onuda içirdik yok ya anneside bende psikolog luk olduk artık yokmu bi ilacı artık bi yudum rakı vermeyi bile düşünüyorum :)

salome
03-31-2008, 19:46
bir yaşında oğlum var uyumuyor fitilde atıyoruz anason çayı dediler onuda içirdik yok ya anneside bende psikolog luk olduk artık yokmu bi ilacı artık bi yudum rakı vermeyi bile düşünüyorum :)
Benim eşim de biraz rakı versek deyip durduydu, az çekmedik kızımızın uykusuzluğundan, 6 yaşına geldi yine uykuyu sevmeyen bir çocuk. Benim çektiklerimi okumak isterseniz şu linke bir göz atın:

http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=74

Bu uykusuzluk genetikmiş zaten :sh:

Biz kızımıza Prof. Richard Ferber (Boston) tarafından geliştirilen, Amerika ve Avrupa'da bebekler 3 aylık olduğundan itibaren uygulanan bir yöntem uyguladık. Asla "bırakın ağlasın" değil.

Yalnız ve uyanık yatağa bırakılmak bebek için son derece huzursuz edici bir durum o nedenle ağlamakta haklı. Siz ilk aşağıda vereceğim sürelerde yanına girip onunla konuşacak, okşayacak, teselli edecek, onu çok sevdiğinizi ama yalnız uyumayı öğrenmesi gerektiğini anlatacaksınız. Çok öfkeli davrandığında yanında daha kısa kalmalı ama aşağıda vereceği aralıklarla yanına girmeye devam etmelisiniz ki kendini yalnız bırakılmışmış hissetmesin.
Kararlı olmalı, çocuk hastayken ya da yalnız veya ailecek seyahate gidecekken yöntemi uygulamaya başlamayın ki yarım kalmasın. Bir gece anne bir gece baba çocukla ilgilenebilir ama aynı gece içinde değişiklik yapmayın.

Çocuğunuzun uyanık olarak yatağa konması çok önemli. Bizlerin ilkel insanlardan beri devam eden bir takım içgüdüleri var. O zamanlar mağaralarda yaşarken birkaç saatte bir uyanarak etrafı kolaçan etmemiz gerekiyordu (yabani hayvanlar vs.) Bunu bebekler (ve büyükler) şu anda da yapıyorlarmış. Anne yanındayken uykuya dalan bir bebek birkaç saat sonra yarı uyanık herşey uykuya daldığı gibi mi diye kontrol ederek annesinin yanında olmadığını farkederse çığlığı basıyor. Oysa yalnız uykuya dalmışsa yanında beraber uyuduğu oyuncağını ya da battaniyesini görüp tekrar annesini uyandırmadan uykuya dönebiliyor.
İşin mantığı basit ama uygulama zor ve sabır istiyor.

Çoğunuzun yanına girmek için bekleme süreleri:

1. sefer 2. sefer 3. sefer Sonraki seferler

1. gün 3 dak. 5 dak. 7 dak. 7 dak.

2. gün 5 dak. 7 dak. 9 dak. 9 dak.

3. gün 7 dak. 9 dak. 10 dak. 10 dak.

4. günden
itibaren 10 dak. 10 dak. 10 dak. 10 dak.

İlk başta üç dakika sonra yanına girin, her seferde yanında 1-2 dakika kalın ve sakinleşse de sakinleşmese de çıkıp beş dakika sonra tekrar girin. Bazı çocuklar 15 dakikada ağlamaktan vazgeçiyor, bazısı 2-3 saat devam ettirebiliyor.
Bu yöntemi gündüz uykularında da devam ettirmek (1 saatte uyumazsa gündüz uyutmayın, oynarken uyursa bir yarım saat uyumasına izin verin) ve ağlamasa da yanına girmek gerekiyor.

Çocuğun yaşı büyük ve alışkanlıkları yerine oturmuşsa direnme süresi de artıyor.
3 günde problemin çözümünde ciddi bir ilerleme kaydediliyor. Bazen bir hafta, istisnai durumlarda iki haftayı geçebiliyor. Neyseki çocuklara yeni alışkanlıklar yetişkinlere nazaran çok daha çabuk yerleştirilebiliyor.

Allah yardımcınız olsun.:gl: