PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dağınık Yatak Odaları ve Feng Shui

şehrazad
03-27-2005, 18:22
Karen Kingston'un "Yaşamınızda Feng Shui" kitabında yatak odası dağınıklığı konulu bir bölüm var:

"Yatak odanız başka bir yer bulamadığınız şeyleri atma alanınız mı? Eğer böyleyse kendinize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorsunuz demektir. Bilgisayarlar, egzersiz bisikletleri, kırık alet edevat vb. ilgisiz nesneyi uyuma alanınıza yığmak hoş değildir. Romantik bir insansanız, ister yalnız ister birisiyle ilişkide olun yatak odanızı derli toplu tutmanın ödülünü alırsınız.
Tazeliğini yitirmiş enerji kirli çamaşırların etrafında birikir. Onun için yatak odanızda asla kirli sepeti bulundurmayın ve enerjinin canlı ve taze kalması için çarşaflarınızı en az haftada bir değiştirin. Bu öneriler olumlu etkisini uykunuz kadar aşk hayatınız üzerinde de gösterecektir.

Enerji alanınızdaki her şey uyku kalitenizi etkileyeceği için ıvır zıvırı yatağınızın altına itelemenin cazibesine kapılmayın. Açılabilir yataklardan kullanıyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey, yatağın altındaki boş kısma temiz yatak takımları, havlu ya da giysileri koymaktır."

Yani Feng Shui ile uyku arasında bir bağlantı var. Vaktim olduğunda devam edeceğim.

şehrazad
03-28-2005, 18:27
Yatak odası dağınıklığı konusunun devamı şöyle:

"Tuvalet masalarının üzerini dolduran şişe ve kutuların çoğu boştur. Enerjinin yumuşak ve ahenkle dolaşımı için yatak odanızdaki yüzeyleri olabildiğince temiz ve boş tutun.

Dolapların tepelerinde birikmiş dağınıklık, başınızın üzerinde yüzleşmenizi bekleyen sorunlar gibidir. Sabah gözünüzü açar açmaz gördüğünüz buysa uykudan güçlükle sıyrılmanıza yol açar ve berrak düşünmenize engel olur. Evinizde göz hizasından yukarılara yığılmış dağınıklık genellikle bunaltıcı bir etki yaratır, baş ağrısı yapabilir.

Çoğu insan zamanın %80'inde dolabındaki giysilerin sadece %20'sini giyer. Kimileri yirmi yıldır giymediği giysileri saklar. Yeterince kalırsa yeniden moda olacaklarını söylerle. Bir yıldır giymediğiniz giysileri verin, bunun üzerinden iki-üç yıl daha geçtiyse gitme zamanları kesinlikle gelmiştir.
Evimizin duvarlarını nasıl dekore ediyorsak enerji titreşimlerimizi yansıtacak giysilerimizin renklerini, dokusunu ve biçimini de öyle seçiyoruz. İnsanlar çeşitli renk dönemleri geçirir. O rengi özümsedikten sonra da çok ender giyer.

Kimileri kilo verip yeniden giyme umuduyla üzerlerine dar gelen giysileri saklar durur. Eğer onlardansanız bütün bu giysileri bir yana atıp gidin, kendinize olduğunuz halde çok yakışan ve iyi hissetmenizi sağlayan giysiler alın. Genellikle bunun sonucunda kilo verirsiniz. Nedeni şişmanlamaya direncinizin ortadan kalkmasıdır. Bu şekilde kendinizi kilo vermek yerine olduğunuz gibi sevmeye karar verirsiniz. Karşı çıktığınız şey direnir. Karşı çıkmaya son verdiğinizde o da direnmeye son verecektir."

Nasıl denemeye değer mi sizce?

salome
04-08-2005, 14:43
Kimileri kilo verip yeniden giyme umuduyla üzerlerine dar gelen giysileri saklar durur. Eğer onlardansanız bütün bu giysileri bir yana atıp gidin, kendinize olduğunuz halde çok yakışan ve iyi hissetmenizi sağlayan giysiler alın. Genellikle bunun sonucunda kilo verirsiniz. Nedeni şişmanlamaya direncinizin ortadan kalkmasıdır. Bu şekilde kendinizi kilo vermek yerine olduğunuz gibi sevmeye karar verirsiniz. Karşı çıktığınız şey direnir. Karşı çıkmaya son verdiğinizde o da direnmeye son verecektir."

Ben bu yüzden mi kilo veremiyorum acaba, 2,5 sene oldu kız doğalı, hala hamilelikten önceki kumaş pantolonlarımı, kotlarımı saklıyorum tekrar giyeceğim diye :oops:

LunarH2O
04-08-2005, 16:50
Bir de bir başka sohbette bu Feng Shui dizaynının bize biraz pahalıya patlayağını söylememiş miydiniz? Feng Shui mimarları pahalıydı galiba. Ben korktum bu Feng Shui'den. Valla dağıtmıycam odamı, söz veriyorum. Ama artık daha fazlasını yapamam. Oda kuzeye bakıyor işte ne yapayım.

Şehrazad'cığım Feng Shui masrafından kurtulduk, sen şimdi de bizi gardrop masrafına sokacaksın yahu. Dolabın %80'ini yenilersek bu bize dekorasyondan da daha pahalıya mal olur. Uyumak için biraz hesaplı yöntemler bulun arkadaşım. Unut bu Feng Shui'iyi unut.

Cimri Lunar :rolleyes:

şehrazad
04-11-2005, 04:17
Bir de bir başka sohbette bu Feng Shui dizaynının bize biraz pahalıya patlayağını söylememiş miydiniz? Feng Shui mimarları pahalıydı galiba. Ben korktum bu Feng Shui'den. Valla dağıtmıycam odamı, söz veriyorum. Ama artık daha fazlasını yapamam. Oda kuzeye bakıyor işte ne yapayım.

Şehrazad'cığım Feng Shui masrafından kurtulduk, sen şimdi de bizi gardrop masrafına sokacaksın yahu. Dolabın %80'ini yenilersek bu bize dekorasyondan da daha pahalıya mal olur. Uyumak için biraz hesaplı yöntemler bulun arkadaşım. Unut bu Feng Shui'iyi unut.

Cimri Lunar :rolleyes:

Ben okuduklarımı aktarıyorum, uygulaması ya da uyarlaması size kalmış :)
Sen ne kadarını uyguluyorsun derseniz... Demeyin :whistle: