Orijinalini görmek için tıklayınız : ümitsiz hasta
14 senedir bu hastalığı çeken bir hasta olarak bu konuda uğraşan ve kendilerine uyku doktoru denilen bazı doktorların apne ve horlama konularında yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmadıklarını düşünmek istemiyorum. bana yardım etmeyi düşünen bir doktor varsa benimle iletişim kursun. Bana yardımcı olduğu takdirde bu benim için çok büyük bir surpriz olacak ve karşılığını fazlasıyla alacaktır.
UYKUCU ŞİRİN
06-11-2008, 19:14
ben de doktor değilim ama işim gereği uyku apnesi ve horlama rahatsızlıklarına çare bulmuş binlerce kişiyle temasım var, hayatlarından çok da memnunlar, sanırım biraz şansızsın en azından bu konuda. Uygulanan tedavilerin herkesde mükemmel sonuç çıkarması mümkün değil tabii ki. Tedaviden fayda sağlayamamanın yanısıra, bu konuda doktorlara karşı güvensizlik kazanman üzücü bir sonuç. Çünkü çok iyi merkezler ve çok bilgili doktorlarımız var. Sana denk gelmemişler. mail adresini veya telefonunu(özel mesaj olarak) verebilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
bizeke@superposta.com
ahmetyilmaztrk@yahoo.com
maillerinizi bekliyorum.
Merhaba;
Bu konuda uzmanlaşmış ve yıllardır bu konu ile ilgili birçok yayına imza atmış bir merkez Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde bulunan uyku laboratuvarıdır. Bu laboratuvarda bir süre çalışmış bir hekim olarak size bu laboratuvarı şiddetle öneririm. Saygılarımla..
Çok uzun zaman evvel . apne teşhisi kondu. Cpap verildi basınç 6. Ancak ne var ki CPAP bende 2 saat geçmeden şiddetli ağız kuruması yapıyor. Bu nedenle de tolere etmemi zorlaştırıyor. 2 saatte bir uyanıp kuruluğu gidermeye çalıştığımdan bölünen uykum beni perişan ediyor. Bu şekildeki bir uyku uyamak mümkün değil. Nemlendirici ekledik hiçbir konfor sağlamadı. Uyku esnasında ağzımın açık olduğu söylenemez. Cpap'la yaptığım uzun mücadele ve çeşitli denemelerde sonuç alamadığımdan Radyofrekans operasyonunu düşündüm. Zira 6 basınçlı bir apnenin RF ile düzelebileceği .En azından horlamalarda olumlu bir sonuç alınabileceği ümidi vardı
7 ay evvel dil köküme ve damağıma lokal anestezi ile 7 adet iğne uyuşturmasıyla radyofrekans oprasyonu yapıldı. Bu operasyondan sonra horlamalarımda herhangi bir azalma olmadı.Ancak bu operasyonla bereber genzimde içtiğim haplar veya yemek artıkları sanki kalıyormuşcasına boğazımın arkasında sanki genzime bir şey kaçmış veya varmış gibi devamlı bir rahatsızlık duydum. Bu 6 ay devam etti ondan sonra azaldı.. Doktoruma söyledim geçer dedi.Başka bir bilgi vermedi. İkinci bir operasyonun olumlu sonuç vermeyeceğine dair bir kanıya sahibim. Zira . Bir kere bu türlü bir işlemin muayyenehane şartlarında yapılması çok riskli.(bu kunuyu önemsemeyebilirim) İkincisi ; yeni bir operasyonda genize takılan ilaç ve yemek artıkların burundan çıkma endişesi oluştu. İkinci opersyonda dil kökü ve yumuşak damak daha fazla gerileceğinden bu endişemin gerçekleşme olasılığı bana çok yüksek geliyor.internette yaptığım araştırmalarda radyofrekans ile ilgili böyle bir bilgiye(yan tesir) rastlamadığım gibi iletişim kurduğum doktorlar da böyle bir bilgi vermemişlerdi.
1-Cpap ağzımı neden kurutur.?
2-İkinci bir radyofrekans konusunda duyduğum endişe yaptığım yorum hakkında neler düşünürsünüz?
3-Bana tavsiyeleriniz neler olabilir?(66 yaşında,81 kğ,1.80 boy)(imlant, ağız içi aparey konusunda neler düşünürsünüz)
saygılarımla..
UYKUCU ŞİRİN
06-17-2008, 17:12
Sayın Armani,
İnternetten bulabildiğim ağız kurumasını azaltan birkaç öneri aşağıda dikkatinize sunulmuştur. Belki CPAP'ı tekrar denerken, cihazın ısıtıcılı nemlendiricisi yetersiz kalırsa bunlardan birkaçına dikkat edebiliriz.
Ağız kuruluğu nasıl kontrol altına alınır? nasıl tedavi edilir?
- sık sık yudum yudum su içilmeli. gece yatarken yanında sıvı içecek, su bulundurulmalı
- şekersiz sakız çiğnenmeli
- sigara,alkol,şekerli yiyeceklerden uzak durulmalı
- yaşanılan mekanın nemi ayarlanmalı
- gerekirse eczanelerden temin edilebilen yapay tükrük tabletleri kullanılmalı
- bakteri plağı kontrol altına alınmalı
- floridli diş macunu, jel, gargara kullanılmalı
- C vitamini kullanılmalı
- bileşiminde alkol ve sodyum lauryl sülfat bulunan ağız ve diş bakım ürünlerini kullanmamalı
Apne ve horlama konusunda bana yardımcı olacağını iddia eden doktorlar benimle iletişim kursunlar. Sorunuma çare buldukları takdirde kendilerine çok yüksek bir ödül vadediyorum.
e- mail'lim: dizdar@turksatkablo.net
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.