Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykusuzluk Tedavi 2
Bir doktor kontrolünde olmak şartıyla zira çok ciddi sonuçlar doğurabilir
1) Hipnoz
2) Anti-Depresan
3) Sakinleştirciler
Bilgi ===> http://www.sleepfoundation.org/publications/sleepaids.cfm#3
:sleeping:
Rüyalar forumuna da alıntı yaptığım Wisconsin Üniversitesi'nden Dr. Ümit Sayın'ın "Farklı Bilinç Halleri " başlıklı makalesinde hipnoz ve meditasyonla ilgili gayet enteresan bir bölüm var:
"Hipnozla insanlarda algı değişimleri yaratmak, kontrollü halüsinasyonlar gördürmek çok kolaydır. İnsanlar olmayan kişilerle konuşabilir, olmayan cisimleri algılayabilir; bunları da uyandıktan sonra çok net hatırlayabilirler. Hipnoz ve hipnozla varılabilen Farklı Bilinç Hali hala gizemini korumaktadır. Hipnozla insana istemediği bir şeyin yaptırılamayacağı ise, hipnozu kâr amaçları için kullanan psikiyatrlar ve araştırmacılar tarafından "insanları hipnozun zararsızlığına inandırmak için" atılmış kuyruklu bir yalandır. Hipnoz altında kişiye içinde bulunduğu ortam öyle bir biçimde algılatılabilir, telkin öylesine usta bir biçimde verilebilir ki, kişi belirli bir işaretle istenen zamanda kayıtsız şartsız söyleneni yapar. Candy Jones isimli mankenin, yaklaşık 10 yıl boyunca CIA tarafından çift kişilikle yaşatıldığına ait kitaplar bile yazılmıştır.
Uzun süreli meditasyon, yoksunluk deneyleri ve yoga ile algılarda distorsiyonlar ve halüsinasyonlar gelişmektedir. Meditasyonun, batı kültürüne ve zihniyetine pazarlanmış bir biçimi olan transandantal meditasyonu yapanlar ise, ileri derecedeki kurslarda, "görünmez olduklarını, uçtuklarını, duvarlardan geçtiklerini" iddia ekmektedirler. Bu iddialar transandantal meditasyonun algı değişimlerine ve halüsinasyona neden olduğunun en bariz kanıtıdır."
Adres: www.bilist.8m.com/beyin/fbilhar.htm
demekki boşuna aşk içinde hipnoz gibi demiyorlar
:sleeping: :sleeping: :sleeping: :sleeping:
todeschlaq
03-29-2006, 22:42
ya ben uyumakta güçlük çekiyor hatta uyuyamıyorum..sıcak basıyo terliyorum.. türlü türlü düşünceler..ürperti..sese karşı duyarlılıkk..yanlızlık korkusu...iç sıkıntı..beynımı uykuya yönlendiremiyorum sanırım..aklımda ki düşünceler uykuyu yeniyor..
şehrazad
03-30-2006, 15:05
ya ben uyumakta güçlük çekiyor hatta uyuyamıyorum..sıcak basıyo terliyorum.. türlü türlü düşünceler..ürperti..sese karşı duyarlılıkk..yanlızlık korkusu...iç sıkıntı..beynımı uykuya yönlendiremiyorum sanırım..aklımda ki düşünceler uykuyu yeniyor..
Sizi çok iyi anlıyor ve hislerinizi paylaşıyoruz. Uykusuzlar arasına hoşgeldiniz.
todeschlaq
03-30-2006, 20:25
ah ah bide çözüm bulabılsem..
real_mustafa_1990
07-15-2006, 20:52
ya valla bende daha dün oldum öle bu siteyi buldum belki çözüm olur diye ne yapabilirim gözlerimi kapıyorum ama uyku yok işte sorun buuu
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.