PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Respironics?

saydogan
07-17-2008, 17:39
Merhabalar,
Sizlerin ve doktorumun tavsiyesi üzerine respronics marka cpap araştırmasına girdim ve manuel olanına 750 ytl fiyat aldım. Ancak fiyat bana fazla ucuz geldi. Respronics in en ucuz cihazı bu fiyata olur mu? Ben makineyi görmedim istersem getirecekler. Firma büyü bir medikal firması yardımcı olursanız sevinirim.

UYKUCU ŞİRİN
07-21-2008, 10:59
REMstar Plus M serisi cihazların fiyatları, içindeki aksesuar setine göre(kdv dahil) 500usd ile 800usd aralığında değişiyor. Kaliteli bir Manuel CPAP için alabileceğiniz uygun bir fiyat. Sanırım comfort classic veya profile lite gibi iyi bir maske setin içine vardır.
Size verilen fiyat, Contour Deluxe maskeli bir set için ise, peşin ödemede çok ufak bir indirim daha alabilirsiniz.

saydogan
09-09-2008, 00:10
Uzun süredir tatilde olduğum için cevap yazamadım. İlginize çok teşşekkür ederim.
Geçen hafta devlet hastanesinde tekrar uyku testi yaptırdım. Daha önce özel bir hastane de ve Hacettepe de 2 defa uykku testi yaptırmıştım, ikisinde de apne indeksim 40.6 çıkmıştı. bu hafta devlet hastanesi de indeksim 10.3 çıktı. ilk teşhisten sonra burnumda tıkanıklık içiin ameliyat yapılmıştı. Ameliyat eden doktorum bu kadar gelişme olması mümkün değil dedi. sizce bu sonuç test sırasında sıcaktan uyuyamadığımdan veya cihazlardan dolayı bu kadar düşük çıkmış olabilir mi. CBAB için pazarlık bile yapmıştım . daha önce ağır derece OSA olan raporum şimdi hafif OSA oldu.

saydogan
09-09-2008, 00:16
Bir sorum daha olacak, yine ağır derece de uyku apnesi olan bir aarkadaşım. geçen hafta horkes denilen minik cihazı aldı. uzun zamandır bu kadar rahat uyumadığını söylüyor. sizin bu konu da deneyiminiz varsa paylaşırsanız sevinirim .

armani
09-14-2008, 15:47
Apne ve uyku testi yaptıranlar şunu iyi bilsinlerki 1 ayda 10 defa test yaptıranların test sonuçları birbirine uymayabilir.Ben 3 gün test yaptırdım benzerlik oranı çok düşük çıktı. Ayrıca horlama ve apne şikayetleri için hangi doktora gidileceği de şansa bağlı bir duruma geldi.Uyku apnesi ve horlama şikayeti olanlar çok zor durumda Zira bu konuda nöroloğlar, psikoloklar, göğüs hastalıkları doktorları, kulak boğaz, buruncular ve son olarak da dişçiler işe soyundular. Sağlık bakanlığının bu konuya el atması ve hasta haklarını gözeterek bu kargaşıklığa bir son vermesi hastaların birçok dr. dolaşarak çok büyük paralar ödemelerini önlemesi gerekir. Bu satırların yazarı yakında Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçerek gereğinin yapılmasını sağlamaya çalışacak.Hayırlı bir sonuç alacağımı umuyor ve inanıyorum.

UYKUCU ŞİRİN
09-16-2008, 18:56
Merhaba Saydoğan, öncelikle burundan tıkanıklığı açmak ve horlamayı azaltmak amacıyla yapılan bir operasyonun apne şiddetini(AHI veya RDI) bu derece etkilemesi mümkün değil bence. Bu konuda tek düşünülecek Armani'nin bahsettiği geceden geceye apne şiddeti değişkenliği: bildiğim kadarıyla genellikle %5-%10 civarlarında seyretmekte. 40-10 gibi mümkün değil(bence). Armani'nin haklı olduğu bir konu da her uyku cihazı (polisomnografi) sahibinin iyi bir uykucu olduğu anlamına gelmediği. Katılmadım konu ise bir çok branştan doktorların bu işe sahip çıktığı eleştirisi. Uyku multidisipliner bir konudur zaten. Bu nedenledir ki uykunun özel bir uzmanlık dalı olarak değerlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Kısa süreli kurslarla öğrenilmesi imkansız çok geniş bir konu. Madem ki Uyku Uzmanlık Dalı olarak kabul edilmemiş o zaman konu ile ilgili her branştan uzmanın uyku ile ilgili çalışmalarda bulunması çok doğal. Önemli olan doktorun aldığı uyku eğitiminin niteliği. Bunu da ölçen ve denetleyen yetkili merciler yok. Sadece uyku derneklerinin vermiş olduğu akreditasyona sahip uyku merkezlerini öneririm (ki derneklerin bu merkezlere karşı bir yaptırımları halihazırda yoktur) derneklere olası şikayetlerinizi iletebilirsiniz.
Uyku apnesinin şiddetinde yapılan hataların asıl sebebi, uyku testinin doktor veya teknisyen için en zor ve zahmetli tarafının, uyku skorlamasının yapılmamış olması veya çok da güvenilir olmayan otomatik skorlama ile yapılmasıdır. Bu durumda hastanın yatakta geçirdiği süre baz alınır ve hastanın bilinci açık veya bilinç dışı uyanıklık süreleri hesaba katılmadığından AHI beklenenin yarısı veya üçtebiri çıkabilir. Başka bir sebep hipopnelerin tespitinde teknisyenlerin veya kullanılan cihazların farklı parametreleri referans alarak skorlama yapması(örneğin oksijen desaturasyonu tanımında farklı yaklaşımların kabul görmesi). İlk 2 merkezde aynı sonucun 40,6 çıkmış olması da imkansıza yakın bir sonuç bence. 40 civarı demek istediniz bence. şiddetin ondalık kısımları anlamlı değildir.

UYKUCU ŞİRİN
09-16-2008, 19:11
Sabah uyandığında uykunu alamamış oluyorsan, başağrısı olduğu oluyorsa, uykuda nefessiz kaldığını hissettiğin oluyorsa veya gündüz uykuya yatkınlığın varsa acilen bir uyku laboratuvarına gitmeni öneririm.
Eğer kalp veya solunum yetmezliği gibi ek bir rahatsızlığın yoksa ve ciddi ciddi almayı düşünürsen birkaç gün otomatik CPAP cihazını da uyum için deneyebilirsin.
Burun operasyonu sonunda üst hava yolunun direnci azalacağı için sabit CPAP basınç ihtiyacında değişiklik olmuştur. Operasyon öncesi CPAP basınç tayini için uyku testi olduysan cihazla uyuduğun bu testin tekrarlanması gerekir.(Eğer sabit basınçlı CPAP kullanmak istersen)
Horkes türü horlama aparatlarının apne tedavisi ile ilgili dikkate alınacak herhangi bir etkileri bulunmamaktadır. Horlamayı azaltmak veya gidermek için için uygulanan yöntemlerle(cerrahi ve diğer aparatlar) apne tedavisi için uygulanan yöntemleri karıştırmamak gerekiyor. Bu karışıklık birçok yerde bilinçli olarak ve tamamen ticari kaygı ile yapılmaktadır. 'Bulanık suda balık tutmak kolaydır' yaklaşımıyla bilinçli bilgi kirliliği oluşturulmaktadır.

saydogan
09-16-2008, 21:47
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. İlk 2 test özel statüdeydi ve birisi Ankara Hacettepe de diğeri İzmir Özel Ekol Kulak Burun hastahanesindeydi. Onların cihazları ve hastaneleri son derece güven vericiydi. 2 sindede vücuduma 20 tane falan elektrot takıldı. Ancak son test devlet hastanesinde ciddiyetsiz bir tutumla yapıldı. Yine de insan hangisine güveneceğini bilemiyor. ocak ayında tekrar bir test yaptıracam o testin sonucuna göre hareket etmeye karar verecem. Ama bu zaman zarfında horkes denilen cihaza deneme niyetindeyim

UYKUCU ŞİRİN
09-17-2008, 11:33
horkes'i kullanmayı, uyku apnesini azaltır belki diye denemeyi düşünüyorsan bence doğru bir yaklaşım değil. 'göle maya çalmak' gibi.
Daha önce de belirttiğim gibi horlamayı azaltıcı veya giderici her türlü cerrahi girişim veya malzemeleri uyku apne tedavisi için bir çözüm olarak sunmak ticari bir kandırmadır. Çoğu zaman horlamayı azaltmak uyku apnesinin azaltıldığı anlamına gelmiyor. Bildiğim kadarıyla asıl sağlığa zararlı olan da, uyku apnesi diye nitelendirdiğimiz uykudaki solunum düzensizlikleri.
Horlaman varsa faydasını görebilirsin belki. Sadece 89ytl, çok da pahalı değil. Eğer kullanırsan sonuçları da bizimle paylaş lütfen. Sağlıklı günler dilerim...