PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Online Uyku Testi

polidol
08-15-2008, 23:54
Üç bölümlük test süresince sorulara cevap vererek uyku apneniz olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Bu online uyku testi klinksel geçerliliği ispatlanmış Epworth Uykululuk Ölçeği araştırması ve profesyonel araştırmacılar tarafından geliştirilmiş Berlin Soru Formu ve artan uyku bozukluğunuzu tespit etmek amacıyla tasarlanmış ilave sorular ile geliştirilmiştir.

www.uykutesti.com

UYKUCU ŞİRİN
08-18-2008, 16:57
Uyku testinizi denedim. Çok güzel hazırlanmış ellerinize sağlık.
Birkaç konuda dikkatinizi çekmek
1) bu test sonucunda uyku apnesinin olup olmadığının tespiti mümkün olduğunu yukarıda belirtmişiniz. Bence yanlış bir yönlendirme.
Sizin de bildiğiniz gibi, uyku apnesinin doğru bir şekilde tespiti Uyku Merkezinde Polisomnografi cihazlarıyla yapılmaktadır. Bu tür sözel-yazılı testlerden sadece, hastanın uyku apnesi olup olmadığı değil, olma olasılığı ile ilgili sonuçlar çıkarılmaktadır.
2) uyku testinin sonunda yeralan
'Uyku merkezlerinin listesini görmek tıklayınız. (http://www.somnoplus.com.tr/)'
ibaresi çok ilgimi çektiği için teste dahil oldum. Sonuç olarak, ülkemizdeki uyku merkezlerinin, en azından akredite olanlarının listesine ulaşabileceğimi sanıyordum. Özel bir merkezin yapmış olduğu bir teste dahil olduğumu ve pazarlama faaliyeti olarak düzenlenmiş olduğunu anladım. Uyku merkezlerinin listesinin eklenmemiş olması sanırım bilinçli bir yanıltmaca.

Konunun başında belirttiğim gibi çok güzel hazırlanmış ve sunulmuş bir bilgilendirme ve anket kombinasyonu. Bu tür anketlerin yaygınlaştırılmasının uyku bozuklukları ile ilgili bilinçlenmeyi artıracağına inanıyorum.

Sağlıklı günler dilerim.

armani
03-21-2009, 18:52
Eğer polisomnoğrafiye verilecek paranız yoksa evli iseniz yanınızda yatan eşiniz en iyi polisomnoğrafi cihazıdır. Sizin uyku durumuuzu anlattığında bedava teste girmiş gibi bilgiye kısmen sahip olabilirsiniz.

polidol
03-21-2009, 18:55
eet hatta tedaviyede para vermenize gerek yok eşiniz sizi dürtterek sorunu çözmüş olur ;) :)))

armani
03-22-2009, 01:54
eşinizin sizi dürterek uyandırmak mecburiyetinde kalması sizin tedavi edilmeniz gereğini ortaya koyar.