PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykusuzlukla İlgili Bir Kitap

Kafka
04-03-2005, 23:13
Bugün amacım size uyku hastalıkları/insomnia, horlama, uyurgezerlik vs ile ilgili kısa ama faydalı bilgiler içeren bir kitap tavsiye etmekti. Hani kanser, allerji, astım, diyabet ve bunun gibi hastalıklarla ilgili birtakım kitaplar var, ilk aşamada doktora gitmek istemeyen ya da gidemeyenlere hatta giden ama yeterli bilgi alamadıklarına inananlara faydalı olabiliyorlar.

Beyoğlu'nda en az sekiz kitapçıya girdim çıktım. Sadece tuhaf bakışlar, İnci Aral'ın ya da Stephen King'in kitabını tavsiye eden arkadaşlarla karşılaştım.

Mephisto kitabevinde kendisi de uykusuzluk çekip böyle bir kitaba ihtiyaç duyan bir arkadaş bana Çapa'da tıp kitapları satan Nobel kitabevini tarif etti. Kendisi de böyle bir kitaba ihtiyaç duymuş ama bulamamıştı. Umarım sitemize katılıp sorunlarını bizimle paylaşır.

Allah'tan İngilizce kitaplar, İngilizce internet siteleri ve de birkaç Türkçe site var. Yoksa anlaşılması güç tıp kitaplarına para verecek ya da İngilizce kitap alabilecek kaç kişi var Türkiye'de. Zaten cidden hayatlarına devam edemeyecek ölçüde hasta olan ve maddi imkanı olanlar uyku kliniklerine gidiyor artık.

Buradan Türk Uyku Araştırmaları Derneği'nin Uyku ve Uyku Bozuklukları Kursları'na katılan uzman hekimlere duyuru: Lütfen bizim için uyku hastalıkları ile ilgili, tıbbi terimlerden mümkün olduğu kadar arındırılmış, anlayabileceğimiz bir el kitabı hazırlayın. Bugün gördüğüm kadarıyla bu alanda büyük bir boşluk var :help:

MoRPhY
04-04-2005, 00:10
abi walla kitap ciksa bile okumak icin zaman olmadigi icin ne kadar yarari olur tartisilir..

Kafka
04-04-2005, 10:29
abi walla kitap ciksa bile okumak icin zaman olmadigi icin ne kadar yarari olur tartisilir..
Senin ve senin kadar yoğun arkadaşların okuyacak vakti olmayabilir ama uykusuzluk çeken, o uzun gece saatlerinde nasıl vakit geçireceğini bilemeden televizyon karşısında oturan ve inanmayacaksın ama bilgisayarı olmayan :yikes: o kadar çok insan var ki... Kitap işte onlara faydalı olabilir :thumbsup:

MoRPhY
04-04-2005, 18:21
Ben bu dediklerinin Turk milleti icin cok fazla bi kesime hitap etmediginin bildigini dusunuyorum :)=. Insanlar kitap okumayi bir kotuluk olarak goruyor, cok zararli bir is gibi uzamanlarin bas bas bagirip tavsiyelerine ragmen kitap denilen olay sanki bir parazit misali hep imha edilmeye calisiliyor.
Ama tabi turk milletimizin yani bizim yapimizda tembellik oldugu icin yapiyoruz bunu.. gerci aslinda cok fazla da sucumuz war diyemeyiz. teknoloji bu kadar glismeye dewam ederse artik dedigim gibi kitaplar imha edilecek ve bu ilk turkiyede olacak sanirim :)

Kafka
04-04-2005, 18:39
Bak bu doğru, toplu kitap imhası ilk burada olur ve 40 gün 40 gece şenlik yapılır herhalde :badwords:
Okuma alışkanlığımızın çok az olduğu doğru ama kitap ne kadar Türkiye şartlarına göre pahalı olsa da bilgisayara göre hala ucuz :)
Ve de küçük de olsa herşeye rağmen okuyan bir kesim var. Çok okunan yazarların yayıncıları kitap fiyatını ucuzlattığında ne kadar fazla satıyor farkındasındır. Bir de yaşı ilerlemiş, teknoloji özürlü ve hala eski alışkanlıklarına bağlı kalıp birşey merak ettiğinde kitaba başvuran bir kesim de var. (İnanmayacaksın ama böyle gençler bile tanıyorum :thumbsup: ) Zaten bilgisayarlar da şu anda Türkiye şartlarında fazla büyük olmayan bir kesime hitap ediliyor. Tamam tamam her gün artıyor ;) Ama kitapla da birilerine ulaşsak fena mı olur, eder sana iki tane küçük kesim :s4: