Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyku Merkezi 2
Yurdışında bu uyku merkezlerine giderken ne giyeceğinizin dahi tavsiye edildiğini ve bunun sitelerinde broşürlerinde yayınlandığını biliyormuyudunuz ?
:withstupi
insomnia
04-06-2005, 15:56
Yurdışında bu uyku merkezlerine giderken ne giyeceğinizin dahi tavsiye edildiğini ve bunun sitelerinde broşürlerinde yayınlandığını biliyormuyudunuz ?
Burada da bu kadar faal ve ilgili olsalar tedaviye başlamak için bu kadar geç kalmazdık belki :chicken:
Sanırım esas problme henüz insanların Türkiyede uykusuzluğu bir hastalık olarak kabul etmemesinden de kaynaklanıyor.
Site üye sayısıda bunun bir kanıtı bence :kızdım:
Sanırım esas problme henüz insanların Türkiyede uykusuzluğu bir hastalık olarak kabul etmemesinden de kaynaklanıyor.
Site üye sayısıda bunun bir kanıtı bence
Uykusuzluğun bir hastalık olduğunu kabul eden fazla kişi yok gerçekten. Kabullenip tedavi olanların birçoğunun da bir forum alanına üye olup dertlerini paylaşma olanağı yok sanırım. Geçen gün gazetede o sırada Cerrahpaşa Hastanesinin uyku laboratuvarında yatan üç kişiden bahsediliyordu: Bir tanesi epey yaşlıca bir emekli memur, biri bir polis memuru, diğer bir tanesi ise orta yaşlı, başörtülü bir ev hanımı. Üçünün de evinde bilgisayar olmama ihtimali çok daha yüksek sanırım. Çocuklarının varsa da onların tekelindedir. Türkiye'deki orta yaşlı-yaşlı nesilin büyük bir kısmı hem bilgisayara alışamadı hem de bilgisayar orta direk (hala kaldıysa tabii) için hala pahalı maalesef.
Üye sayımıza gelince, henüz 1,5-2 aylık bir siteyiz, tanıtım yapıldıkça ve üyelerimiz uykusuz arkadaşlarını getirdikçe sayı artacak ve bilgisayar kullanabilen uykusuzlar birbirini bulacaktır diye düşünüyorum.
mrb ben uyku bozuklukları ile ilgili cpap(devamlı pozitif hava) ve bpap cihazları satmaktayım. kurumlarla anlaşmalı olarak tabi
hikmetaloglu
04-23-2006, 17:26
kafka nın dediğine katılmaktayım. Örneğin horlama bir sağlık sorunu değil de estetik sorun olarak ele alınmakta ve horlayanlar uykuları sırasında bunu pek farketmediklerinden hem kabul etmemekte ve hem de ispat edilirse( kamera vs) mahçup olup saklamaktalar. Aslında erken, orta ve uzun dönem olumsuz ciddi sonuçları (bedensel, ruhsal ve sosyo-ekonomik) dikkate alınırsa hem toplum, hem hekimler ve hem de sosyal güvemlik kurumları tarafınca önemsenmelidir.
enveersin
07-11-2006, 10:49
mehaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldun benimde Öss sınavıyla aşırı stresten kaynaklanan uyku sorunlarım var. Uyandıktan sonra kendimi sanki ***s maçından çıkmış gibi yorgun hissediyorum ve son yıllarda da bende aşırı unutkanlıklar meydana gelmeye başladı.Sanırım bununda uykusuzla bağlantısı var.
Acaba aranızda bu uyku merkezlerine gidip sorunlarından kurtulanlar var mı? Benim gibi sizlerde de unutkanlıklar oluyor mu? Son olarak Uyku merkezlerindeki tedaviler ne kadar sürüyor ve ücretleri nasıl? Yardımcı olursanız sevinirim
ben uyumayı sevmiyorum ne yapa bilirim
Uyku bozukluğu bir sağlık problemi bizim günlük yaşantımızı etkileyen ciddi bir sağlık problemi.
Göbekli uykucu
10-31-2007, 16:42
Ben tam tersi bir durumdayım. Gündüz özellikle akşamüstü saatlerinde gözlerimin arasına neredeyse kibrit çöpi yerleştireceğim
:bowdown: mehaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldun benimde Öss sınavıyla aşırı stresten kaynaklanan uyku sorunlarım var. Uyandıktan sonra kendimi sanki ***s maçından çıkmış gibi yorgun hissediyorum ve son yıllarda da bende aşırı unutkanlıklar meydana gelmeye başladı.Sanırım bununda uykusuzla bağlantısı var.
Acaba aranızda bu uyku merkezlerine gidip sorunlarından kurtulanlar var mı? Benim gibi sizlerde de unutkanlıklar oluyor mu? Son olarak Uyku merkezlerindeki tedaviler ne kadar sürüyor ve ücretleri nasıl? Yardımcı olursanız sevinirim
UYKUCU ŞİRİN
07-21-2008, 11:46
Uyku ile ilgili rahatsızlıklarınızın çözümünü, UYKU Bozuklukları Merkezlerine başvurarak bulabilirsiniz.
Özel hastane ve sağlık merkezleri, üniversite hastaneleri ve devlet(eski ssk'lar dahil) hastaneleri bünyelerinde uyku laboratuvarları bulunmakta. Bu laboratuvarlar arasında 1 gecelik yatış ücretinin en pahalı olduğu merkezler 1.200ytl civarında(genellikle A grubu özel hastaneler). Yine özelde 500-900ytl aralığında ücretlere daha sık rastlanıyor. Uyku kayıt ve analizinde teknisyen ve doktor emeğinin çok yoğun olması gerektiğinden 500ytl'nin altında genellikle yapılacak bir iş olarak değerlendirilmiyor. SGK ile bu branşta anlaşmalı olan özel merkezlerde, Üniversite Hastaneleri ve Devlet hastanelerinde bulunan Uyku Laboratuvarlarında bedava veya 200-300ytl gibi bir fark ödeyerek uyku testini yaptırma imkanınız da var. Özellikle Üniversite ve Devlet Hastanelerinde randevu sıranızın gelmesi için birkaç yıl beklemeniz gerekebilir. Fiyat öncelikli mi ,yoksa deneyim-kalite öncelikli mi bir merkezi tercih ediyorsunuz? Bir an önce testi yaptırmak mı istiyorsunuz? Yaşadığınız yere göre size önerebilecek merkezler olabilir.
Bu tür bilgilere sahip olmadığıma göre size yakın bir uyku merkezine danışmanızı öneririm. Bu merkezler arasında uyku dernekleri tarafından akredite olanları öncelikli olarak tercih edebilirsiniz.
Herkese sağlıklı uykular dilerim...
Saygılar...
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.