Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyku Sorunu Tarih Olacak
insomnia
11-07-2008, 15:52
"Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Murat Aksu, uykunun insan yaşamında önemli bir dönem olduğunu kaydetti. Erişkin bir insanın yaşamının yaklaşık üçte birini uykuda geçirdiğini ifade eden Prof. Aksu, ekledi: "Bu dönemde hem beynin işlevleri, hem de organizmadaki diğer sistemlerin işlevlerinde ciddi değişiklikler olur. Uykusuzluk tedavisinde son dönemlerde önemli değişiklikler var. Gelecek yıllarda bu hastalığın kökünden çözülmesi için kesin veriler elde edeceğiz."
Sayın Doktorumuz biraz daha açık konuşsaymış keşke, ne gibi kesin veriler, gelecek yıllar derken kaç yıl sonra ....
Kaynak: Günaydın Gazetesi (www.sabah.com.tr)
sizce dünyamızda hergeçen gün hava kirliliği artıyor ;
insanlar sinir sitres içinde yaşıyorlar;
marketlerden hazır yiyecek yiyorlar ve şişmanlıyorlar obezite derecesinde;
aşırı bilinçsiz alkol tüketimi;
aşırı biliinçsiz seks ;
doktor uyku problrmi bitecek demiş bu mümkünmü sizce ;
birde bizim toplumuz tembel bir toplum;
bence uyku problemi nasıl biter,
içki sigara nikotini bol olan içecekler yiyecekler hayatımızda olmadığı zaman
hazır yemekler ,tembelliklerimiz olmadığı zaman
kendi sağlığımıza önem gösterdiğimiz zaman
güvendiğimiz insanla tek eşlilik seks yapıldığı zaman
insomnia, bi aramak lazim aslinda su doktoru..acil bir care bulsalar cok iyi olcak.
Arkadaslar ben bugun Prof dr Murat aksuyu telefonla aradim...kendisine cok efendice davranmama ragmen cok soguk ve ters cevaplar aldim..hic bilgi vermemekle beraber telefonu hemen kapatti..ben kendisine ilerde ne gibi gelismeler olacak sayin hocam gibi bir soru sordugumda o bana "git hekime görün hadi kapatiyorum okey" gibi bir cevap verdi...Doktor olmus ama adam olamamis bu bu beyefendi...
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.