PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikadan

saydogan
11-27-2008, 14:50
Daha önce cpap-supply.com veya sleeprestfully.com sitelerinden hiç cpap siparişi veren var mı? Güvenebilirmiyim?
Bilgi verirseniz sevinirim.

UYKUCU ŞİRİN
12-02-2008, 12:43
CPAP cihazını Amerika'daki web sitelerinden almış 6-7 kişi tanıdım. En son tanıdığım kişinin sipariş ettiği cihaz posta gümrüğüne takılmıştı. Cihazın maliyeti Türkiye'deki satış fiyatına çok yaklaştı. Diğer 3-4 kişi ise aldıkları cihazın yanında aldıkları maskeye uyum sağlayamadıklarından Türkiye'den tekrar maske almak zorunda kaldılar. Yine tanıdığım 4 kişinin cihazı garanti kapsamında arıza yaptığından ve CPAP cihazlarının uluslararası geçerli garantisi bulunmadığından ortalama 400usd civarında gereksiz masraf ödemek zorunda kaldılar.
Cihazların yurtdışına ücretsiz tamir için gönderip getirmenin bedeli, resmi yollardaki ağır prosedür en azından 700usd civarında tutuyor. Ayrıca 7-8 yıl kadar hemen her gece kullanacağınız bir cihazın arkasında bir servisin olması, bir sorumuz veya sorunumuz olduğunda bize yol gösterecek bir kişinin olması önemli bence. Sürekli kullanılacak bir tıbbi cihazı alırken, sanki cep telefonu veya fotoğraf makinası alıyormuş gibi yaklaşımda bulunmak doğru olmayabilir diye düşünüyorum.

saydogan
12-02-2008, 23:15
Dediğiniz doğru olabilir, ama Türkiye de nemlendircili ısıtıcılı otomatik bir cpap cihazına 650$ fiyat verecek varsa burdan alayım. Yok 2000-2500$ veripte servisi var diye avuncaksam bozulunca atarım yenisini alırım. Ülkemizde bir fotoğraf makinesini veya cep telefoonunu garanti kapsamında yaptırabilmek için neler çekildiğini hepimiz biliyoruz

UYKUCU ŞİRİN
12-03-2008, 14:10
Otomatik CPAP (APAP) veya Otomatik BiPAP cihazı alırken dikkat etmemiz gereken ve cihazın maliyetini etkileyen özellikler vardır. Bu özellikler incelenmeden veya gözardı edilerek cihaz maliyetlerinin karşılaştırılması, hem doğru olmaz hem de bizi yanılgıya düşürür. Cihaz alımı yapacak kişinin bu konudaki araştırmasında, doğru kaynaklara ulaşması ve doğru tavsiyeler almış olması çoğu zaman mümkün olmamaktadır.
Bu özelliklerden bir kaçını sizinle paylaşmak istiyorum:
1) Otomatik olarak çalışan PAP(CPAP ve BiPAP) cihazlarının hepsinin çalışma algoritmaları birbirinden farklıdır. Hastada oluşan solunum düzensizliklerine göre otomatik olarak basıncı değiştirirken, bazı cihazlar hastanın solunum paternine uygun ve gerçek basınç desteği ihtiyacın doğru tespit ederken diğerleri daha başarısız olarak bunu gerçekleştirirler. Üreticilerin kullanmış oldukları, sorun algılama ve uygun basınç sağlama teknolojileri, hastanın cihaza ve dolayısıyla tedaviye uyumunu çok etkiler.
Bu konuda tüketiciye önerim; eğer imkanı varsa, tüm dünyada açık farkla kabul gören ve cihazlarında en yeni teknolojileri bulunduran Respironics(PHILIPS) veya Resmed firmasını tercih etmeleridir. Bu firmaların cihazları, tüm dünyada diğer rakiplerine göre daha pahalı olmasına rağmen en yakın rakiplerinden 3 kat daha fazla tercih edilmektedirler. Bu üreticileri takiben, Fisher&Paykel, Tyco ve Devillbis markaları sayılabilir.
2) Diğer bir önemli özellik ise basınç rahatlama(Pressure Relief: PR) özelliğidir. Yukarıda bahsettiğim 2 rakip firmanın cihazlarında bulunan A-Flex, C-Flex, Bi-Flex, EPR ve easyBreath diye adlandırılan PR özellikleri olup, yaklaşık 4-5 yıldır piyasada satışı yapılmakta olan bir çok modelde bulunmaktır. PR özelliği olan cihazlarla, bu özelliğe sahip olmayan cihazların karşılaştırıldığı bilimsel klinik araştırmalarda, bu özelliğin cihazın kullanımında %30’lara varan avantaj sağladığı görülmüş.
3) Gelişmiş otomatik PAP cihazlarda bulunan smart kart özelliği; cihazın tedavide ne kadar etkin olduğunun takibinin kolayca yapılmasını sağlar. Cihaz satış merkezlerinde bulunan yazılım kullanılarak, hastanın tüm tedavi parametreleri(Apne, hipopne, horlama ve akım sınırlaması, AHI vb. gibi), cihazın basıncı ve maske hava kaçağının gece boyunca değişimlerinin, istendiğinde ücretsiz olarak raporlanmasına ve yorumlanmasına imkan tanır. Cihazın yurtdışından alınması durumunda, bu hizmetin Türkiye’den alınması mümkün değildir. Yurtdışından, kart okuyucu ve rapor yazılımının satın alınması($200-300) durumunda ise, hastanın bu raporları doğru yorumlaması mümkün değildir.
4) Yukarıda belirtilen sebeplerden ötürü kaliteli ve iyi özelliklere sahip bir cihaz almayı düşündüğünüzde, cihazın Türkiye maliyeti 1400-1800usd civarında tutmaktadır. Aynı cihazı ülkemizden 1900-2200usd maliyetle temin edebiliyorsunuz. Sizin bahsettiğiniz sitelerde 650usd’ye Respironics(maskesiz $1020) veya Resmed’in($1030) eski olmayan bir modelini almanız mümkün değildir. Bu modellerin ısıtıcı Nemlendirici ve iyi bir maske ile internet fiyatı 1180usd civarındadır. Amerika içinde bir adrese gönderim yapılırsa; yükleme bedeli, %6 eyalet vergisi eklemek gerekiyor. Türkiye’ye gönderildiğinde ise, eğer faturada gayri resmi bir oynama yapılmazsa Posta Gümrüğüne ödenecek bedel $300 civarındadır. Aynı cihazı, burada verilen aksesuarlarla 650usd’ye(mümkünse resmi yoldan) maledebilirseniz söylediklerinizde haklı sayılırsınız. Eğer bu mümkün olsaydı ve satış sonrası servis ve destek önemsiz olsaydı yılda binlerce satılan bu cihazın fiyatı ülkemizde de 1000usd civarına kadar düşerdi diye düşünüyorum. Alternatif olarak yurtdışında daha ucuza satılan, düşük özelliklere sahip otomatik PAP cihazlarının ise Türkiye maliyeti $1000 civarına gelmektedir ve bu cihazları da ülkemizdeki distribütörlerinden $1400-1800 arasında temin etmeniz mümkün olabilir.
Bence maliyetinizi, en azından yarıya indiremediğiniz sürece bu riske girmeye değmez.
Sağlıcakla kalınız.

saydogan
12-04-2008, 10:34
Respironics M Series Auto CPAP with A-Flex, Heated Humidifier & Encore Smart Card with Bag, Hose and Power Cord 657$ maskesiz

respironics ComfortGel Nasal Mask 64$ li maskenin türkiye fiyatı indirimli 354 YTL

bunların kargosu gümrüğü vergisi algısı 1200$ civarında tabi internetten direkt almak riskli birsine getirtmeniz gerekiyor. Bence değer. Dediğiniz gibi 100$ üstü ürünler gümrükte takılıyor. Gümrükten geçirmek için ürün fatursaının %18 i vergi ödüyorsunuz, ama bu tür bu ürünü 100$ altı göstermeniz mümkün değil. Yine de aradaki fiyat farkları sizin dediğiniz kadar göz ardı edilebilir değil benim için.

UYKUCU ŞİRİN
12-04-2008, 13:35
Bahsettiğiniz model, benim bildiğim en yeni ve gelişmiş model. Girmiş olduğum, cpapman ve cpapplus gibi popüler satış sitelerinde verilen fiyatların 1020usd+mask olduğu, comfort gel-başlıklı fiyatını 125usd olarak görüyorum. toplam 1150usd'lik bir malzemenin Türkiye maliyetinin 1500usd civarında tutacağını tahmin etmiştim. Türkiyeden herşey dahil 1950usd civarında mal edebilirsen belki almayı düşünürsün. Respironics ve Resmed gibi büyük üreticiler; cihazların uluslararası garantiye sahip olmaması ve bu yüzden müşteri şikayetlerinin artması nedeniyle, Amerika'daki web sitelerinin, sadece Amerika'da ikamet eden ve doktor tarafından cihaz reçete edilmiş olan hastalara satış yapabileceği sınırlamasını getirmişler. Bu sınırlamalar birçok amerikan internet sitelerinde açıkca belirtilmektedir. Seçimin çok uygun bir model, satınalma şeklinde de tabii ki karar senin. İyi bayramlar.

saydogan
12-04-2008, 15:33
Bu ürün bir sağlık ürünü ama ne yazikki insanımızın maddi durumu belli. Ben respironics in manuel bir modeline 1400$ ı gözden çıkarmıştım ancak ısıtıcısı 300$ %18 vergisi derken 2000 YTL yi buluyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla bırakın respironics olmayı otomatik hiçbir makine de 3000 YTL den aşağı fiyat yok. Ben sadece aradaki fiyat farkına dikkat çekmek istedim. Respironic le de görüştüm kendileri Türkiye ye satış yapmıyorlar. Ama bu ürün 650$ a Amerika da satılabiliyorsa bizim firmalarımızda bunu 1000$ hadi 1500$ a insanımızın hizmetine sunabilmelidir.Uyarıyorum Amerikaya gidip bizzat alma şansı olmayanlar gidipte internet üzerinden boşuna sipariş vermesinler. İyi bayramlar.

MehmetTR
01-18-2009, 14:51
Maskelerimi ve aksesuarlarını sleeprestfully.com sitesinden tedarik ediyorum. Hiç sorun yaşamadım. Ayrıca gümrüğe de takılmadı. Amerikadan çokca alışveriş yapan birisiyim. Ve hiç sorun yaşamadım . Tüm siparişlerimi posta ile getirtiyorum. Gümrüğe takılma konusunda UPS , FEDEX gibi kargo şirketlerini daha riskli olduğunu düşünüyorum. Ama yanlış düşünüyor olabilirim. (Avrupadan kargo ile paket istedim gümrüğe takıldı. ) Amerikadan alışverişte sihirli kelime "Express Mail International® (http://www.usps.com/international/expressmailinternational.htm)" Türkiyedeki karşılı Acele Paket Servisi gibi bir şey. Ancak USPS (Amerika Posta İşletmesi) ile istenirken "Express Mail International® (http://www.usps.com/international/expressmailinternational.htm)" tipinde paket servisi ile istenmesi önemli. Bir ürün almadan önce satıcıya "Express Mail International® (http://www.usps.com/international/expressmailinternational.htm)" ile göndermesini talep edin. 10-15$ fazla veriyorsunuz ama avantajlarını çok fazla.
1- Hızlı ( Ortalama 7-10 günde kapınızda)
2- Kayıtlı olduğu için kaybolma/çalınma riski çok az.
3- Sigortalı . Kaybolursa satıcıya bildiriyorsunuz. paranızı geri alıyorsunuz/aynı ürün tekrar gönderiliyor.
4- Satıcıdan aldığınız tracking number ile paketinizin tüm hareketlerini 24 saat izleyebiliyorsunuz.

Birde Priority Mail International (http://www.usps.com/international/prioritymailinternational.htm) var
1- Ortalama 1 ay içerisinde elinize geçiyor.
2- Posta İşleme Merkezlerinde gümrüğe takılma olasılığı yüksek.
3- Gümrüğe takılırsa %10 civarında gümrük vergisi ödeyip paketinizi alırsınız. (Posta Gümrüğü)
4- Sigorta yoktur.
5- Tracking number ile takip edebilirsiniz.

UYKUCU ŞİRİN
01-19-2009, 12:58
Verdiğiniz bilgiler çok açıklayıcı olduğundan kendi adıma teşekkür ederim.
Cihazın yurtdışından getirilmesi zor da olsa mümkün, ama tavsiye etmediğimi kendimce yukarıda sebepleriyle açıklamaya çalışmıştım. Maske ve aksesuarların yurtdışından nasıl getirilebildiğini açıklamanız çok faydalı olmuş.
En son getirdiğiniz bir modelin size fiyatı ile ülkemizdeki piyasa fiyatı arasında bir karşılaştırma yaparsanız memnun olurum. Aksesuarları yurtdışından sipariş vermeye ne kadar değeceğini değerlendirebiliriz.

MehmetTR
01-19-2009, 19:32
Kullandığım Hoffricher marka Bipap cihazının filtresi Türkiyede yaklaşık 39 TL civarında. Orjinal Hoffrichter filtresini Amerikadan tanesi 13 TL ye alıyorum. En son siparişimde 10 adet aldım. 13x10= 130 TL . Filtrenin yanında başka aksesuarlar ( Yedek hortum + Maske + Headgear (Kafalık) ) aldım . Posta içinde 25$ yaklaşık 40 TL ödeme yaptım. Sadece filtreler için posta bile ödesem tane başına 4 TL tutar, tanesi 17 TL'ye gelir.

Bu arada 10 adet filtre siparişi verirken Amerikadaki satıcı neden bu kadar çok alıyorsun diye sordu. Bende sık sık (Ayda bir defa) değişmesi gerekiyormuş şeklinde cevap yazdım. Türkiyedeki satıcı size yanlış bilgi vermiş o filtreler yıkanabilir ve düzgün bir yıkama ile 3-4 ay kullanırsınız diye uyardı.

Türkiyede maske çeşidinin daha az olduğunu gözlemliyorum.
(Marka vermek istemiyorum ama bir maske firmasının Türkiye temsilcisini aradım . Ekonomik sebeplerden dolayı tüm çeşitleri getirmediklerini söylediler . )

Ayrıca daha önce forumda da anlattığım bazı tecrübelerimden dolayı mecbur kalmadıkça Türkiyeden alışveriş yapmayı artık düşünmüyorum.

Düzeltiyorum tüm firmalar aynı değildir, doğru firmayı bulana kadar Türkiyeden alışveriş yapmayı düşünmüyorum.

UYKUCU ŞİRİN
01-20-2009, 10:51
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Mehmet Bey. Ülkemizde de CPAP-BiPAP cihazlarının kullanımı hızla artmaktadır. Müşteri sayısının artmasıyla ülkemizde de maske çeşitliliğinin artacağı ve fiyatlarda Amerika seviyesinde olmasa bile önemli düşüşler olacağına inanıyorum. 2008 tarihinde gümrük mevzuatında yapılan bir değişiklikle tıbbi cihaz aksesuarlarının kdv oranı %8'den %18'e çıktı. Gelir vergisi ve diğer vergilerle sağlık malzemesi alan bir son kullanıcının ödemiş olduğu ücretin yaklaşık yarısı bir şekilde devlete vergi olarak gidiyor. Avrupa ülkelerinde de durum çok farklı değil. Bu yüzden malzeme fiyatları ülkemizdeki seviyelerde. Tabii ki Amerika'da durum farklı. Bu türde malzemelerin fiyatları üzerinde devlete toplam ödenen vergi oranının %5 civarında olduğunu, 3-4 yıl önce tanıştığım Amerika'da bu işi yapan bir iş adamından öğrenmiştim.

UYKUCU ŞİRİN
01-20-2009, 11:07
Konuyla ilgisi yok ama benzin fiyatlarının Amerika'da ülkemizdekinin yarısından da ucuz olduğunu sanırım herkes biliyordur. Sanırım ürünün üzerine konulan vergi oranı yüzünden bu fark çıkıyor. Ülkemizde medikal alanda faaliyet gösteren firmaların tespit ettikleri fiyatlar, çoğunlukla işletme sahibine yüksek kar getirecek şekilde tespit edilmez. İşletme maliyetleri ve vergileri çıkartınca, Amerika'da bu işi yapandan daha az bile kazanır.
Bence kendiniz açısından en doğru ve hesaplı çözümü bulmuşsunuz. Özellikle maske konusunda ucuz ve kaliteli alternatiflere, önümüzdeki günlerde ülkemizde de kolayca ulaşabileceğinize inanıyorum. :bowdown:

oturkan
01-23-2009, 14:37
Ben 3 yıldır resmed s8 compact kullanıyorum. İzmirden almıştım ve çok ciddi para ödemiştim o dönem. Bu modelin yenileştirlmişleri de çok yüksek paralara satılıyor halen. Cihazdan çok memnunum ama zaman içinde sarf malzeme ihtiyacım oldu(hortum maske filtre vs.)aldığım yerden bu malzemelerin fiyatlarını sorunca çok yüksek euro rakalmları ortaya çıktı ve internetten almaya karar verdim. Sleeprestfully sitesinde aynı malzemeler neredeyse 1/4 fiyatına olunca gözü karatıp tüm ihtiyacım olan malzemelerin ödemesini yapıp beklemeye başladım. İzmirdeki bayi aynı malzemeleri 1 hafta-10 gün içinde tedarik ederim demişti, internetten verdiğim sipariş dördüncü gün elime ulaştı. eğer bir gün cpap alacak olsam onu da bu siteden alırım.

polidol
04-05-2009, 18:14
öncelikle bu fiyat farkını oluşturan Amerika da CPAP cihazlarının satışlarının çok olması Türkiyede 100 bin satıorsa orada 1 milyon satılıor tamamen bundan kaynaklanıyor bu fark.

Büyük firmalar başta ResMed olmak üzere Amerikadan gelen cihazlara Avrupa da garanti vermiyor çünkü artık CE belgeli ve amblemli değiller oradaki cihazlar, yani burada sorun yaşadığınızda herhangi bir sorun teknik destek ücreti ödemek zorunda kalıyorsunuz ki bu da baya risk demek.

ResMed markası Türkiye piyasında gerçekten elle tutulur indirimler yaptı (Otomatik cihaz 1650€ iken 1250€'a düştü) ama malesef halen piyasa göre biraz pahalı cihazlar ama fark gittikçe azalıyor Amerikadaki rakamlara yaklaşmamız biraz zor ama bu hastalığın bilinçi artıkça fiyatlar düşüyor.

saydogan
06-19-2009, 11:54
Taşınmadan dolayı internetimi kapatmıştım, uzun süredir yazamadım kusura bakmayın. Daha önce dediğim Respironics M Series Auto CPAP, A-Flex ısıtıcı nemlendiricili ve kart okuyuculu cihazı şubat ayında amerikadan getirttim ve kullanıyorum. Bana yaklaşık 1600 tl ye geldi bu fiyata ancak manual almayı düşünüyordum ama auto kullanınca bu riske girdiğime değdiğini gördüm. Nefes seviyesine göre basınç verdiği için hiç rahatsızlık yaşamadım. Bir kere manual yapıp kullanayım dedim çok rahatsız etti. Alacak olanlara kesinlikle otomatik tavsiye ederim. Aletin ses seviyesi oldukça düşük ve makine gayet küçük. Tek sorunum maskede, oda yurt dışından aldığım için en büyük boy sipariş verdim ve biraz bol geldi ve kaçak yapıyor şimdi orta boy bir maske alacağım. Isıtıcı güzel bir şey ancak sobalı evde oturmak zorunda kaldığım için kışın hortumda nemlenme yapıyor. Bulunduğum yerde de kaloriferli ev olmadığı için pek kullanamadım. Onun dışında çok memnunum.

kutlu
11-10-2009, 11:24
Selamlar,

Umarım bu forum konusu halen aktiftir. ResMed AutoSet S8 Otomatik CPAP cihazım var, burun tıkanıklığı dertlerim (çoğunlukla allerjik) nedeni ile tam yüz maskesi almayı düşünüyorum. ResMed için iki model bulunuyor, açıkçası ben Ultra Mirage tam yüz maskesini düşünüyorum.

Mevcut olarak aynı maskenin nasal tipini kullanıyorum. ABD'den gelecek bir arkadaşım ile sorunsuz getirtme şansım var. Bir sitede yaklakık 130-140 USD'ye buldum, Türkiye'de satış fiyatı bunun iki katı civarı (220-250 EUR+KDV).

Sorum şudur ki; Maske ölçüsünde tereddütteyim, şu andaki shallow-wide, denemeden alacağım için aynı maskenin tam uyup uymayacağını bilemiyorum. Hem tamyüz hem de nasal kullanan arkadaşlar var mı? Önerileriniz neler?

kutlu
11-28-2009, 10:20
Bilgi olması için ekliyorum, maskem elime ulaştı (Shallow-Medium istemiştim), dün gece ilk defa kullandım, gayet memnun kaldım. Ölçüsü de gayet uygun geldi.

www.akinmedical.com
12-23-2009, 22:59
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM VE FORUM UYELERİ,

Bilindigi bazı olaylar dramtize edilmiş ama herkes kendi bildiginde tecrübe sahibi olmuş saygı duyarım ama yurtdışından gelen cihazların türkiyede pahalı olması gümrük vergileri taşıma maliyetleri devletimize verilen (karaımıza göre bu bazen %35 e kadar çıkar) bunlarıda maliyet uzerıne eklendiğinde maliyetin yukseldıgıde görulmektedir. türkiyede hızmet veren firmaların hizmetleride dahil edilmek zorunda. maskeleler konusunda da tek olarak soyleyebılecegım maske çeşidi ise RESPİRONİCS her çeşit maskesi gayet kaliteli ve uzun omürlü. hatta abartamayyım ama bazı hastalrım varki 3 yıla kadar maskelrını kullanan ınsanlar var . burada önemli olan satıcının kalitesi tabiki. sitemden bütün maske çeşitlerini görebilirsiniz. www.akinmedical.com (http://www.akinmedical.com)

MUTLU VE HUZURLU UYKULAR DİLERİM.

www.akinmedical.com
03-13-2010, 02:44
mehmettr merhaba www.akinmedical.com (http://www.akinmedical.com) adresinden istersen her çeşit maskeyi bulabilirsiniz fiyatlarımızı da kıyaslayabılırsınız