PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni bir umut ışıgı

manolya
12-24-2008, 19:04
Transkraniyel
Beyne Elektrik Vermeden Manyetik Alan Oluşturup Beynin Dogal Elektrigini Aktivite Bir Sistemdir.muhtemel Etki Mekanizmasi Beyin Hücre Zarlarinda Varolan Voltaja Bagimli Çalişan Iyon Kanallarini Aktive Eder.ilaçlarin Hücre Içine Girerek Daha Çabuk Etki Etmesini Kolaylaştirir.ilaca Duyarliligi Artirir.gebelerde Ve Emzirenlerde Kullanilabilmesi,hastayi Uyutmadan,tedaviye Dirençli Psikiyatrik Durumlarda Kullanilan Iyi Bir Seçenek Olmuştur.

Kisaca Beyni Hasta Olmadigi Zamanki Haline Çevirmeye Yardimci Bir Sistemdir.

Bu Sistemden Haberi Olan Varmi?uykusuzluktada Çok Güzel Bir Tedavi Yöntemi Oldugunu Duydum.çok Güzel Bir Buluş Bence.bu Konuda Başka Bilgisi Olanlardan Cevap Bekliyorum

UYKUCU ŞİRİN
01-08-2009, 17:24
bana biraz deneysel bir cihaz gibi geldi. Cihazın bilimsel geçerliliğini kanıtlamış olduğu sanmıyorum. Keşke öyle olsa. Uyku bozukluğunu magnetik alan uygulayarak iyileştirmek hayal gibi. Bildiğim kadarıyla oluşturulacak alan, kafatsı içinde beynin bir bölgesindeki elektriksel iletişimi değiştirecektir. Bu bölgenin santimetrekare kadar küçük bir alan olarak lokalize edilebilmesinde bile milyonlarca nöronun elektriksel iletişimini etkileyerek uyku kalitesini artırıcı bir etki elde edilmesi ve aynı zamanda yapılan işlemin herhangi bir yan etkisinin olmadığının araştırılmış olması çok mümkün gibi gelmiyor. Neyse cihaz hakkında daha fazla bilgi ve deneyimi olanların katkılarını bekliyoruz.

manolya
01-08-2009, 17:35
bana biraz deneysel bir cihaz gibi geldi. Cihazın bilimsel geçerliliğini kanıtlamış olduğu sanmıyorum. Keşke öyle olsa. Uyku bozukluğunu magnetik alan uygulayarak iyileştirmek hayal gibi. Bildiğim kadarıyla oluşturulacak alan, kafatsı içinde beynin bir bölgesindeki elektriksel iletişimi değiştirecektir. Bu bölgenin santimetrekare kadar küçük bir alan olarak lokalize edilebilmesinde bile milyonlarca nöronun elektriksel iletişimini etkileyerek uyku kalitesini artırıcı bir etki elde edilmesi ve aynı zamanda yapılan işlemin herhangi bir yan etkisinin olmadığının araştırılmış olması çok mümkün gibi gelmiyor. Neyse cihaz hakkında daha fazla bilgi ve deneyimi olanların katkılarını bekliyoruz.

sevgili uykucu şirin,
bende bu konuyu yani TMU yöntemini internette okudum.istanbul nöropsikiyatri hastanesi bölümünde okudum.gerçekten çok ilgimi çekti.sizinde okumanızı tavsiye ederim.daha sonraki yorumlarınızı bekliyorum

kubay
01-10-2009, 22:44
Rüya gibi uyku ilacı

Yeni bir uyku ilacının bayıltıcı etki yapmadan dinlendirici uyku sağladığı bildirildi. Etki maddesi, Benzodiazepin gibi halihazırdaki ilaçların baskıladığı REM evresini tetikleyerek, uyku kalitesiyle birlikte bellek üzerinde de olumlu etki yapıyor. İsviçreli bilim adamlarının geliştirdikleri ilaçla yapılan ilk fare deneyleriyle başarılı sonuçlar elde edildi.

Günümüzde sıkça yazılan uyku ilaçları Benzodiazepin grubuna dahil ve sinir etkinliğini zayıflatan bir uyarı maddesinin etkisini güçlendiriyorlar. Bu etki genelde tüm beyne yayıldığı için uyku ilaçlarının, hareket ve bellek bozukluğu gibi yan etkileri vardır. Ayrıca en çok rüyanın görüldüğü REM evresini de baskıladıkları için uyku ilacı alanlar pek de dinlendirici bir uyku çekemiyorlar. İsviçre'deki Actelion ilaç firması tarafından geliştirilen Orexin-RA-1 maddesi, REM evresini tetiklemekte. İlaç Orexin olarak bilinen bir hormon grubunu bloke ediyor.

Uyarı maddeleri, özellikle de hastaların gün içinde aniden derin bir uykuya dalmalarına neden olan, narkolepsi hastalığında önemli bir rol oynamakta. Farelerle yapılan deneyler sırasında yeni ilaç REM evresini uzatarak hayvanların daha iyi dinlenmelerini sağlamış.

Araştırmacılar Orexin-RA-1 maddesinin diğer bazı olumlu etkiler de yapabileceğini sanıyorlar. Orexin iştahı da açtığından, Orexin sistemine yapılan bir girişimle, yeme isteğinin de azaltılabileceği tahmin edilmekte. Tüm bunların insan üzerinde de geçerli olup olmadığı için yeni araştırmalar yapılacak. İsviçreli bilim adamları ilk klinik deneylere başladıklarını bildirdiler ve ilacın 2012 yılında hazır olmasını umuyorlar.

Arkadaslar bu hapin nasil bir etki yaptigini halen anlamis degilim. ilaci yapicak olan firmanin sitesine girdim ve biraz okudum fakat halen tam olarak anliyamadim.. Anliyan varsa bizahmet yazsin..

manolya
01-14-2009, 11:42
evt kubay geldi.ama dün arkadaşlarla günüm vardı benim açamadım bilgisayarı.bu arada aşüre ayı bu ay burda bol bol yedik biz.annenler bilmezmi yapmasını.

kubay
01-14-2009, 13:08
Bilirler tabiki yapmasini ama nadir yaptiklari birsey. Dedigin gibi asüre ayiydi bu ay,ordan aklima gelmis olabilir.