Orijinalini görmek için tıklayınız : horlama ameliyatı oaln arkadaşlar yardım
mozekinci
01-06-2009, 12:08
arkadaşlar uzun süredir horlama ile ilgili araştırma yapıyorum uyku testide yaptırdım ağır olarak çıktı sonuç 5 tane dr. a gittim hepside ayrı tedavi yönteminden bahsettiler bende ne yapacağımı şaşırdım kimi cpap cihazı kullanman gerekiyo dedi kimi radyofrekansı,kimi bademcik kimide küçük dilin alınması gerekli diyor ne yapacam bilmiyorum kime inanacağımı şaşırdım .
bu operasyonu olan arkadaşlar varsa onların yaşadıkları tecrübelerinden faydalanmak isterim.saygılarıma,
UYKUCU ŞİRİN
01-09-2009, 12:14
Uyku Apne rahatsızlığının ağır çıktığını belirtmişsin. Bu durumda herhangi operasyondan fayda görme imkanın çok az. Bazen geçici olarak iyileşmeler olabiliyor. Birkaç yıl sonra yine eski seviyeye yaklaşıyor. Horlama ameliyatı ile uyku apnesi ameliyatı ve tedavisi bire bir aynı değildir. Sağlığınıza zarar veren ve asıl olan uykuda solunum düzensizliklerinin öncelikli tedavisi CPAP-BPAP tedavisidir. Sizde apne (AHI veya RDI değeri 30 üzeri)ağır çıktıysa bence öncelikli olarak bu cihazları kullanmaya başlamanızı öneririm. Yaptığım iş nedeniyle bu cihazı kullanan yüzlerce hasta tanıyorum. İçlerinde çok yakınlarım da mevcut. Cihazların çok memnun edici derecede düzelme sağladığını söyleyebilirim.
Sayın mozekinci,
uzun zamandır bu foruma girmemiştim. Girdiğim zamanlar uyku dr.ları hakkında olumsuz düşünceler yazmıştım. O zaman bazı arkadaşlar beni haklı bulmadıklarına dair forumda fikirler ileri sürdüler. Sizin karşılaştığınız bu durumlar benim ne kadar haklı olduğumu ortaya koyuyor. 15 senedir uyku sorunuyla uğraşıyorum.Armani takma adına girerseniz,görürsünüz. Radyofrekansı tavsiye etmem. Olumlu sonuç almanız şüpheli. Ben alamadım.Eğer CPAP kullanabilirseniz bunu deneyeyin. Ancak CPAP' tolere edemezseniz bana yazın size yardımcı olabilirim.Sornunuz hakkında gerekli bilgi verilmediğinden size ancak bu kadar yardımcı olabilirim.hayırlı uykular dilerim.
ya birtane arkadaşımızda demediki sorununuza yardımcı olayım.tebrik ediyorum sizi gerçekten bunu yapabilmişsiniz:thumbsup: :thumbsup:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.