PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 10 dakikada garanti uyku | Artık uyayamıyorum demiyeceksiniz | Natura Sound Terapi |

iwasaninsomiac
01-08-2009, 20:45
http://2.bp.blogspot.com/_ySf_6pPE4gc/SVbDrTtkdoI/AAAAAAAAACo/jRaUdsNQRVY/s200/ntr.jpg

Sadece uyumakta güçlük çekenler için değil, aynı zamanda güzel ve hızlı bir şekilde uykuya dalmak isteyenler için de birebir bir program. Programın kullanımı gayet basit. İsterseniz programın hazır şablonlarını kullanarak, isterseniz de kendi belirleyeceğiniz ses efektlerini seçerek dinlendirici, rahatlatıcı, meditasyona uygun ve de uyutucu arka plan müzikleri elde edebilirsiniz. Programı buradan indirebilirsiniz : Download link (http://rapidshare.com/files/177397092/10dakikada-garanti-uyku.rar)

Önemli uyarı: Programın bilinçsiz kullanımı bilgisayarı açık uyuyakalmak gibi bir yan etkiye sahiptir:D

Bu sorunu çözmek için:

http://1.bp.blogspot.com/_ySf_6pPE4gc/SVbGXecrDNI/AAAAAAAAACw/mTJk3TBvu-U/s200/wincloser.jpg

Sade, kullanımı kolay otomatik bilgisayar kapatma programı. Film izleyerek ya da müzik dinleyerek uyuyakalmayı sevenler için birebir tasarlanmış bir freeware.

Buradan (http://rapidshare.com/files/177388905/pcniz-otomatik-kapans__305_n.rar) indirebilirsiniz. :)

Alıntıdır.

Sözkonusu program üye tavsiyesi olup virüs vb bilgisayarınıza zarar verici programlar içerebilir. İndirilmesi ve kullanılmasından www.uykusuz.biz site yönetimi sorumlu değildir. Bu linki içeren mesaj ilgilenenlerin gerekli önlemleri alarak kullanması ve faydalanması ihtimali gözönünde bulundurularak silinmemiştir. Yoda/Teknik Admin

manolya
01-08-2009, 20:59
http://2.bp.blogspot.com/_ySf_6pPE4gc/SVbDrTtkdoI/AAAAAAAAACo/jRaUdsNQRVY/s200/ntr.jpg

Sadece uyumakta güçlük çekenler için değil, aynı zamanda güzel ve hızlı bir şekilde uykuya dalmak isteyenler için de birebir bir program. Programın kullanımı gayet basit. İsterseniz programın hazır şablonlarını kullanarak, isterseniz de kendi belirleyeceğiniz ses efektlerini seçerek dinlendirici, rahatlatıcı, meditasyona uygun ve de uyutucu arka plan müzikleri elde edebilirsiniz. Programı buradan indirebilirsiniz : Download link (http://rapidshare.com/files/177397092/10dakikada-garanti-uyku.rar)

Önemli uyarı: Programın bilinçsiz kullanımı bilgisayarı açık uyuyakalmak gibi bir yan etkiye sahiptir:D

Bu sorunu çözmek için:

http://1.bp.blogspot.com/_ySf_6pPE4gc/SVbGXecrDNI/AAAAAAAAACw/mTJk3TBvu-U/s200/wincloser.jpg

Sade, kullanımı kolay otomatik bilgisayar kapatma programı. Film izleyerek ya da müzik dinleyerek uyuyakalmayı sevenler için birebir tasarlanmış bir freeware.

Buradan (http://rapidshare.com/files/177388905/pcniz-otomatik-kapans__305_n.rar) indirebilirsiniz. :)

Alıntıdır.
başlıgı okuyunca bende bişey sandımya aşk olsun yani:(

CeYHuN SöNMeZ
01-08-2009, 22:03
başlıgı okuyunca bende bişey sandımya aşk olsun yani:(

bir şey zaten.hemde oldukça faydalı olacağına inandığım bir program.
bence sen de indirip denemelisin.
teşekkürler arkadaşım...

manolya
01-09-2009, 00:55

Bu sorunu çözmek için:

Alıntıdır.

Sözkonusu program üye tavsiyesi olup virüs vb bilgisayarınıza zarar verici programlar içerebilir. İndirilmesi ve kullanılmasından www.uykusuz.biz (http://www.uykusuz.biz) site yönetimi sorumlu değildir. Bu linki içeren mesaj ilgilenenlerin gerekli önlemleri alarak kullanması ve faydalanması ihtimali gözönünde bulundurularak silinmemiştir. Yoda/Teknik Admin

pardon arkadaşım özür dilerim.ilk konuyu açtıgımda bişey anlamamıştım daha farklı bişey zannetmiştim o yüzden öyle bir yorum yaptım.zaten ilk açtıgımda ingilizce gibi görünce bana çekici gelmedi ama iletiyi yükleyince güzel bişey oldugunu anladım.işe yarayacakmı bilmiyorum ama gerçekten çok hoşuma gitti müzikler dinlendirici insanı başka yerlere alıp ***ürüyor sanki.hangi ses tonunu açsam sanki ordaymışım gibi geldi bana.arkadaşlar siz ne diyorsunuz.uyku sorunu olmayanlar için çok güzel bir yöntem ama kendim için pek ümitli degilim:(

CeYHuN SöNMeZ
01-09-2009, 01:19
pardon arkadaşım özür dilerim.ilk konuyu açtıgımda bişey anlamamıştım daha farklı bişey zannetmiştim o yüzden öyle bir yorum yaptım.zaten ilk açtıgımda ingilizce gibi görünce bana çekici gelmedi ama iletiyi yükleyince güzel bişey oldugunu anladım.işe yarayacakmı bilmiyorum ama gerçekten çok hoşuma gitti müzikler dinlendirici insanı başka yerlere alıp ***ürüyor sanki.hangi ses tonunu açsam sanki ordaymışım gibi geldi bana.arkadaşlar siz ne diyorsunuz.uyku sorunu olmayanlar için çok güzel bir yöntem ama kendim için pek ümitli degilim:(

müzik filan hikaye manolya. esas kullanman gereken kısım "brainwave synchronizer" bölümü.

hemen altında "select frequency" var.ona tıkla orada delta dalgası var en düşük frekansı seç 1 hz lik olan.o dört daireden herhangi birini seçebilirsin.uzan ve yoğunlaş.ses seviyesi yüksek olmasa daha iii olur.duyabileceğin seviyede olsun

iyi uykular :D

kubay
01-09-2009, 01:29
Free usere tikladigim zaman hata(error) olusuyo. Ben indiremedim programi, sorun var heralde sitede.

CeYHuN SöNMeZ
01-09-2009, 01:30
Free usere tikladigim zaman hata(error) olusuyo. Ben indiremedim programi, sorun var heralde sitede.

şimdi denedim tekrar linkte bir problem yok kubay:thumbsup:

kubay
01-09-2009, 01:41
Slm Ceyhun, rapidshare sitesi aciliyor fakat program indirilmiyor. Free user e tiklayincada error yazisi cikiyor.

CeYHuN SöNMeZ
01-09-2009, 09:36
Slm Ceyhun, rapidshare sitesi aciliyor fakat program indirilmiyor. Free user e tiklayincada error yazisi cikiyor.

slm kubay. ben de free user dan indirdim. sonra sen problem var diyince tekrar denedim indirmeyi..iniyor bir problem yok linkte.bağlantından olabilir belki daha sonra tekrar dene istersen.

kubay
01-09-2009, 10:11
Gunaydin Ceyhun, tamam simdi oldu sanirim. Yalniz bu seferde pc otomatik kapatma programini indiremiyorum)) neyse onuda sonra bi deneyim heralde siteden kaynaklaniyo sorun. Bu arada sesler gercekten insani gevsetiyor. Heralde geceleyin seni uyuttu))

CeYHuN SöNMeZ
01-09-2009, 10:22
Gunaydin Ceyhun, tamam simdi oldu sanirim. Yalniz bu seferde pc otomatik kapatma programini indiremiyorum)) neyse onuda sonra bi deneyim heralde siteden kaynaklaniyo sorun. Bu arada sesler gercekten insani gevsetiyor. Heralde geceleyin seni uyuttu))

günaydın kubay..programın kendini kapatması için bir zamanlayıcısı var zaten ama tabii bilgisayar için indirebilirsin.oradan olmuyorsa başka bir yerden bulup indirebilirsin.

programın etkili olabilmesi için o müziklerden, su, kuş seslerinden daha çok "brainwave synchronizer" bölümündeki düşük frekanslı sesleri kullanmalısın. en azından arka planda bu sesler olmalı.onun üstüne ister müzik, ister su, kuş sesi koyabilirsin."brainwave synchronizer" seslerini kullanmazsan diğer sesler sadece seni dinlendirir.programın esas amacı beyin frekansını değiştirmek.:thumbsup:

kubay
01-09-2009, 10:32
Dedigin gibi arka plana düsük frekansli sesleri koydum , bakalim biraz kestirebilecezmi:)) Program güzel birseye benziyor. Yalniz zamanla beyin bunada alisir heralde.

CeYHuN SöNMeZ
01-09-2009, 10:46
Dedigin gibi arka plana düsük frekansli sesleri koydum , bakalim biraz kestirebilecezmi:)) Program güzel birseye benziyor. Yalniz zamanla beyin bunada alisir heralde.

bence bir süre sonra beynin bunu öğrenince bu program olmadan da gerçekleştirebilirsin aynı etkiyi...

manolya
01-09-2009, 13:23
dün akşam indirdim programı ama orası dikkatimi çekmemişti bugün orayı dinledim hakikatan işe yarayacak gibi gözüyor yani inş.programı yükleyen arkadaşa tşk....

manolya
01-09-2009, 13:29
ne dersin kubay bu program bizi uyuturmu.:sleeping: bu arda yükleyebildinmi programı

iwasaninsomiac
01-09-2009, 20:40
konunun ilgi görmesinden mutlu oldum,teşekkürler.ama dediğim gibi tamamen alıntı; ben de bi blog sitesinde buldum o günden beri kullanıyorum.

genelde deep sleep'i seçip yağmur ve gökgürültüsü ekliyorum.uyku sürem az olsa bile sabahları dinç kalkıyorum :) kulaklık kullanmanızı tavsiye ederim.

manolya
01-09-2009, 21:00
asıl ben tşk ederim işe yarayacakmı bilmiyorum ama arkadaşlar yarayabilcegini söylediler.gerçekten güzel bir yöntem.sizin sorununuzda uykusuzlukmu?siz ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz?

CeYHuN SöNMeZ
01-09-2009, 23:41
asıl ben tşk ederim işe yarayacakmı bilmiyorum ama arkadaşlar yarayabilcegini söylediler.gerçekten güzel bir yöntem.sizin sorununuzda uykusuzlukmu?siz ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz?

manolya ve kubay...
denediniz mi arkadaşlar programı?:bang1:

kubay
01-10-2009, 00:50
ivasaninsomiac öncelikle tskler böyle bir programi burda bizimle paylastigin icin...

Ben daha 4-5 ay öncesine kadar( uyku sorunum olmuyana kadar) kus seslerinden rahatsiz olur ve yatamazdim simdi ise uyumak icin kuslardan medet umar hale geldim:d

Saka biyana yagmur ve gök gürültüsü sesleri benimde hosuma gitti. Sabah 2-3 saat yatakta kivrandiktan sonra saat 10larda uykuya dalmisim gözlerimi 5-6 saat sonra actim ve tekrar uyumusum aksam saat 19 larda uyandim. Program biraz iyi geldi.. Yatakta aceba uykuya daliyormuyum dalacakmiyim uyurmuyum niye uyuyamiyorum gibi düsünceleri en azindan stand by yapiyor diyebilirim simdilik bende:d

Bazi yastiklar satiliyor mobilyacilarda. Ôzel yastik bunlar, iclerinde bu tarz sesler var. Uyku sorunu cekenler icin. Bugun nette gördüm belki öyle bitane daha dogru secim olabilir.

Ceyhun ve Manolya valla ben biraz uyudum arkadaslar. Saat simdi 23 civari ama baya dincim: Sizlerde nasil etki yapti:)

CeYHuN SöNMeZ
01-10-2009, 01:20
ivasaninsomiac öncelikle tskler böyle bir programi burda bizimle paylastigin icin...

Ben daha 4-5 ay öncesine kadar( uyku sorunum olmuyana kadar) kus seslerinden rahatsiz olur ve yatamazdim simdi ise uyumak icin kuslardan medet umar hale geldim:d

Saka biyana yagmur ve gök gürültüsü sesleri benimde hosuma gitti. Sabah 2-3 saat yatakta kivrandiktan sonra saat 10larda uykuya dalmisim gözlerimi 5-6 saat sonra actim ve tekrar uyumusum aksam saat 19 larda uyandim. Program biraz iyi geldi.. Yatakta aceba uykuya daliyormuyum dalacakmiyim uyurmuyum niye uyuyamiyorum gibi düsünceleri en azindan stand by yapiyor diyebilirim simdilik bende:d

Bazi yastiklar satiliyor mobilyacilarda. Ôzel yastik bunlar, iclerinde bu tarz sesler var. Uyku sorunu cekenler icin. Bugun nette gördüm belki öyle bitane daha dogru secim olabilir.

Ceyhun ve Manolya valla ben biraz uyudum arkadaslar. Saat simdi 23 civari ama baya dincim: Sizlerde nasil etki yapti:)

programı geceler kullanıp gündüzleri de hiç uyumayıp uykunu düzene sokarsan daha faydalı olacağını düşünüyorum kubay.

benim zaten uyuyamamak gibi bir sorunum yok.tam tersine benim sorunum nakolepsi :D zaten istediğim anda kendimi bu düşük frekanslara geçirebiliyorum.ben bu tür programları başka amaçlarla kullanıyordum.ondan dolayı biraz bilgim var.kesinlikle etkili bir program manolya sana da tavsiye ederim.ama günün herhangi bir saatinde değilde düzenli olarak geceleri kullanırsanız daha faydalı olur bence.maksat sadece uyumak değil düzenli uyumak olmalı.

uyuyabildiğine çok sewindim kubay...

kubay
01-10-2009, 03:33
Ceyhun, Nakolepsi hakkinda pek fazla bilgim yok fakat sanirim uykusuzluktan daha beter bir sey degildir heralde?

CeYHuN SöNMeZ
01-10-2009, 11:59
Ceyhun, Nakolepsi hakkinda pek fazla bilgim yok fakat sanirim uykusuzluktan daha beter bir sey degildir heralde?

yok daha beter değil.hatta güzel, sürekli uyuyorsun.arada uyku atakları geliyor ve engel olamadan uyuyorsun.dün bankada uyudum mesela.engel olamadım kendime.bu tür şeyler oluyor.olur olmadık yerlerde bile uyumak zorunda kalıyorum.bir keresinde araba kullanırken uyudum.yoldan çıktım filan arkadaşım vardı yanımda da pek bir problem yaşamadım.forumda nakolepsi bölümü de var.istersen ordan bilgi edinebilirsin.zaten internette de bir çok döküman var bununla ilgili.

manolya
01-10-2009, 16:11
programı geceler kullanıp gündüzleri de hiç uyumayıp uykunu düzene sokarsan daha faydalı olacağını düşünüyorum kubay.

benim zaten uyuyamamak gibi bir sorunum yok.tam tersine benim sorunum nakolepsi :D zaten istediğim anda kendimi bu düşük frekanslara geçirebiliyorum.ben bu tür programları başka amaçlarla kullanıyordum.ondan dolayı biraz bilgim var.kesinlikle etkili bir program manolya sana da tavsiye ederim.ama günün herhangi bir saatinde değilde düzenli olarak geceleri kullanırsanız daha faydalı olur bence.maksat sadece uyumak değil düzenli uyumak olmalı.

uyuyabildiğine çok sewindim kubay...

evt ceyhun haklısın gündüzleri uyumamak gerek ben zaten istesemde gündüz uyuyamıyorum.geçede zar zor uyuyorum zaten.sanırın kubay güvenlik şirketinde çalıştgı için gündüzleri uyumak zorunda kalıyor.uyku düzeninin bozulmasınında en büyük sebebi bu bence.bu programı uyumak için kullanamadım henüz.çünkü bilgisayar odasında uyuma şansım yok.zaten otomatik kapanmıyor sanırım benim bilgisayar biraz emektar:s4: çünkü yakında degişcek ama.o zamana kadar sadece gündüzleri dinleyebilcem o programı....

manolya
01-10-2009, 16:17
yok daha beter değil.hatta güzel, sürekli uyuyorsun.arada uyku atakları geliyor ve engel olamadan uyuyorsun.dün bankada uyudum mesela.engel olamadım kendime.bu tür şeyler oluyor.olur olmadık yerlerde bile uyumak zorunda kalıyorum.bir keresinde araba kullanırken uyudum.yoldan çıktım filan arkadaşım vardı yanımda da pek bir problem yaşamadım.forumda nakolepsi bölümü de var.istersen ordan bilgi edinebilirsin.zaten internette de bir çok döküman var bununla ilgili.

bankadamı uyudun:s4: ya bu çok uyku atakları sende herhangi bir hastalık yaratıyormu.yani halsizlik,başagrısı vesayre.normal şekilde dinç kalabiliryomusun merak ettim.çünkü uyuyamayan insanlarda bu yazdıgım şeyler çok oluyor.o yüzden senin hastalıgın bize nazaran daha iyi.

CeYHuN SöNMeZ
01-10-2009, 17:10
evt ceyhun haklısın gündüzleri uyumamak gerek ben zaten istesemde gündüz uyuyamıyorum.geçede zar zor uyuyorum zaten.sanırın kubay güvenlik şirketinde çalıştgı için gündüzleri uyumak zorunda kalıyor.uyku düzeninin bozulmasınında en büyük sebebi bu bence.bu programı uyumak için kullanamadım henüz.çünkü bilgisayar odasında uyuma şansım yok.zaten otomatik kapanmıyor sanırım benim bilgisayar biraz emektar:s4: çünkü yakında degişcek ama.o zamana kadar sadece gündüzleri dinleyebilcem o programı....

kubay geceleri çalışıyorsa onun uyku düzeni zaten değişmiş.uyku düzeni artık gündüzleri uyumak olmuş.bu durumda gündüzleri uyumakta haklı.ben bilmiyordum bunu:bowdown:

CeYHuN SöNMeZ
01-10-2009, 17:12
bankadamı uyudun:s4: ya bu çok uyku atakları sende herhangi bir hastalık yaratıyormu.yani halsizlik,başagrısı vesayre.normal şekilde dinç kalabiliryomusun merak ettim.çünkü uyuyamayan insanlarda bu yazdıgım şeyler çok oluyor.o yüzden senin hastalıgın bize nazaran daha iyi.

kimi zaman yorgunluk, halsizlik yapıyor tabii bu ataklar geldiğinde uyumamak için direndiğim için.baş ağrısı her sabah çektiğim bir sıkıntı zaten.sizin rahatsızlığınıza göre daha az kötü tabii.sonuçta uyumak güzeldir :s4:

kubay
01-10-2009, 23:01
Uyku sorunu ciktigindan beri calismiyorum kendimi dinlendirmeye aldim. Bu aralar gündüzleri uyuyorum , düzenim cok bozuk . Gerci ben calisirkende düzenim bozuktu. Uykusuz kalmayi severdim uzun saatler sonra bi yatardim 9-10 saat uyurdum. Simdi ise yine uykusuz kaliyorum saatlerce fakat artik istemiyerek kaliyorum cünkü uykum geliyor uyuyamiyorum. Uzun saatler uykusuz kalinca uyumak istiyorum , zar zor uyuduktan sonra cabuk uyaniyorum. Yalniz dün ve bugün su ses programi sayesindemi yoksa benim yorgunluktanmi bilmiyorum ama toplam 16 saat uyumusumdur:)) Simdilik benim icin önemli olan 24 saatin icinde 6-8 saat uyumak. Gündüzmü olur gecemi olur pek takmiyorum onu.

Ceyhun bankalarda falan uyumamaya gayret göster , Allah göstermesin uyku esnasinda cebini bosaltmasinlar sonra:d ..Manolya programdaki sesleri bir cdye falan aktaradabilirsin yada mp3 playerlere falan. Su 2 gündür okadar derin uyuyorumki program acik ve calmaya devam ediyor fakat ben duyamiyorum uyku esnasinda. Uykuya dalarkende deniz ve yagmur sesleri gercekten yatakta yapmis oldugum stresimi azda olsa aliyor sanirim.

Narkolepsi sorunu heralde bizim uykusuzluk sorunundan daha beter degildir. Yanlis hatirlamiyorsam su anda iktidarda olan hükümetin bakanlarindan birindede narkolepsi vardi. Bi dönem baya konusulmustu. Toplantilarda falan uyudugu kameralara yansimisti:)

manolya
01-11-2009, 00:29
Uyku sorunu ciktigindan beri calismiyorum kendimi dinlendirmeye aldim. Bu aralar gündüzleri uyuyorum , düzenim cok bozuk . Gerci ben calisirkende düzenim bozuktu. Uykusuz kalmayi severdim uzun saatler sonra bi yatardim 9-10 saat uyurdum. Simdi ise yine uykusuz kaliyorum saatlerce fakat artik istemiyerek kaliyorum cünkü uykum geliyor uyuyamiyorum. Uzun saatler uykusuz kalinca uyumak istiyorum , zar zor uyuduktan sonra cabuk uyaniyorum. Yalniz dün ve bugün su ses programi sayesindemi yoksa benim yorgunluktanmi bilmiyorum ama toplam 16 saat uyumusumdur:)) Simdilik benim icin önemli olan 24 saatin icinde 6-8 saat uyumak. Gündüzmü olur gecemi olur pek takmiyorum onu.

Ceyhun bankalarda falan uyumamaya gayret göster , Allah göstermesin uyku esnasinda cebini bosaltmasinlar sonra:d ..Manolya programdaki sesleri bir cdye falan aktaradabilirsin yada mp3 playerlere falan. Su 2 gündür okadar derin uyuyorumki program acik ve calmaya devam ediyor fakat ben duyamiyorum uyku esnasinda. Uykuya dalarkende deniz ve yagmur sesleri gercekten yatakta yapmis oldugum stresimi azda olsa aliyor sanirim.

Narkolepsi sorunu heralde bizim uykusuzluk sorunundan daha beter degildir. Yanlis hatirlamiyorsam su anda iktidarda olan hükümetin bakanlarindan birindede narkolepsi vardi. Bi dönem baya konusulmustu. Toplantilarda falan uyudugu kameralara yansimisti:)

iyi fikir kubay .cd ye aktarım en iyisi.ama ben niyeyse pek umutlu degilim.herşeyde oldugum gibi bundada önyargılı düşünüyorum.yanlış ama düzeltemiyorum bu huyumu....

manolya
01-11-2009, 00:31
kimi zaman yorgunluk, halsizlik yapıyor tabii bu ataklar geldiğinde uyumamak için direndiğim için.baş ağrısı her sabah çektiğim bir sıkıntı zaten.sizin rahatsızlığınıza göre daha az kötü tabii.sonuçta uyumak güzeldir :s4:
uykunun nekadar güzel bir nimet oldugunu sadece benim gibi uyuyamayanlar bilir.o yüzden çokta olsa uyu arkadaşım.yeterki uyu dedigin gibi uyumak çok güzel:sleeping:

CeYHuN SöNMeZ
01-11-2009, 14:47
Narkolepsi sorunu heralde bizim uykusuzluk sorunundan daha beter degildir.

ben zaten hiç bir zaman benim rahatsızlığım sizinkinden daha kötü diye iddia etmedim.bunun her mesajınızda dile getirmenizi hoş karşılamıyorum.çünkü kimin ne yaşadığını bilemezsiniz.tamam, kesinlikle durumunuz kötüdür.biraz hastalık hastası halleriniz olduğunu gözlemledim.psikoloji de bu ego tatminidir.illaki çok hasta olan arkadaşlar vardır.narkolepsi daha ileriki seviyelerinde katalepsi ile birlikte yaşayan arkadaşlar var.ben burada katalepsi nedir, narkolepsi nedir size açıklamıycam.forumda hepsi ile bilgi var.yeterli bulmazsanız elinizin altında internet gibi bir kaynak var.araştırın görün.

dünya üzerinde sizin yaşadıklarınızdan çok daha beterini yaşayan milyonlarca insan varken sizin bu şekilde benim rahatsılığın daha kötü narkolepsi daha az kötü diye yorumda bulunmanız bence bu hastalığı yaşayan arkadaşlara ve diğer bir çok hastalıkla boğuşan insanlara saygısızlıktır.

kubay
01-11-2009, 15:03

Ceyhun yazdiklarimda bir saygisizlik yada incitici bir söz göremedim. Ama sözlerim seni incittiyse kusura bakma. Tartismak icin burda degilim paylasmak icin burdayim. Kendinde yukarda senin durumunun daha beter olmadigini yazmisin. Yemin ederim Ben kimin durumu daha beter gibi bir konu yaratmak istemedim ve hic aklimdan bile öyle kötü bir niyet gecmedi. Tabiki hastaligin beteri hafifi iyisi kötüsü olmaz. Icimden ve aklimdan bile gecmedi o yazdiklarin. Sadece yemin edebilirim buna.

manolya
01-11-2009, 15:09
ben zaten hiç bir zaman benim rahatsızlığım sizinkinden daha kötü diye iddia etmedim.bunun her mesajınızda dile getirmenizi hoş karşılamıyorum.çünkü kimin ne yaşadığını bilemezsiniz.tamam, kesinlikle durumunuz kötüdür.biraz hastalık hastası halleriniz olduğunu gözlemledim.psikoloji de bu ego tatminidir.illaki çok hasta olan arkadaşlar vardır.narkolepsi daha ileriki seviyelerinde katalepsi ile birlikte yaşayan arkadaşlar var.ben burada katalepsi nedir, narkolepsi nedir size açıklamıycam.forumda hepsi ile bilgi var.yeterli bulmazsanız elinizin altında internet gibi bir kaynak var.araştırın görün.

dünya üzerinde sizin yaşadıklarınızdan çok daha beterini yaşayan milyonlarca insan varken sizin bu şekilde benim rahatsılığın daha kötü narkolepsi daha az kötü diye yorumda bulunmanız bence bu hastalığı yaşayan arkadaşlara ve diğer bir çok hastalıkla boğuşan insanlara saygısızlıktır.

öncelikle ben kendi adıma saygısızlık yaptıgımı düşünmüyorum demek istiyorum.benim sadece orda demek istedigim sana moral vermekti.ama sen öyle anlamadıysan o senin düşüncen.bizden daha kötü degil demekteki kastım sadece ve sadece bundan ibaret yani moral vermekten arkadaşım.
böyle düşündügünede çok üzüldüm gerçekten çünkü sen kolay kolay herşeye alınmadıgını yazmıştın.demekki öyle degilmiş.diger narkolepsi hastarınıda işin içine koyup genelleştirmende hiç dogru degil.
ama bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım.çünkü burda amaç insanları yok senin hastalıgın daha iyi,benimki daha kötü demek degil sadece birbirimize destek olup moral vermek diye düşünüyorum.böyle yanlış bir şey düşünmene sebep olduysam genede ÖZÜR DİLERİM senden.

CeYHuN SöNMeZ
01-11-2009, 20:19
öncelikle ben kendi adıma saygısızlık yaptıgımı düşünmüyorum demek istiyorum.benim sadece orda demek istedigim sana moral vermekti.ama sen öyle anlamadıysan o senin düşüncen.bizden daha kötü degil demekteki kastım sadece ve sadece bundan ibaret yani moral vermekten arkadaşım.
böyle düşündügünede çok üzüldüm gerçekten çünkü sen kolay kolay herşeye alınmadıgını yazmıştın.demekki öyle degilmiş.diger narkolepsi hastarınıda işin içine koyup genelleştirmende hiç dogru degil.
ama bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım.çünkü burda amaç insanları yok senin hastalıgın daha iyi,benimki daha kötü demek degil sadece birbirimize destek olup moral vermek diye düşünüyorum.böyle yanlış bir şey düşünmene sebep olduysam genede ÖZÜR DİLERİM senden.

ben zaten alınmıyorum hiç.kendi rahatsızlığımı da çok ciddiye almıyorum.narkolepsi bizim rahatsızlığımızdan daha iyi diyorsunuz..genelleştirmeyi siz yapıyorsunuz zaten.diğer narkolepsi hastalarını ya da başka rahatsızlığı olanlardan bahsetmemin neresi yanlış anlamadım.

bu forum hastalığınız hakkında bilgi sahibi olmanız ve diğer arkaşlarla karşılıklı paylaşımda bulunmanız gereken bir yer. benim ki daha kötü senin ki daha iyi diye yorum yapmak için değil.bu şekildeki sözlerin karşınızdaki hastaya hiç bir faydası yok.faydası olsun istiyorsanız rahatsızlığına faydası olacak önerilerde bulunmanız gerekir.

ben zaten niyetinizin kötü olduğunu söylemedim. sadece bu şekildeki bir yorumun doğru olmadığını söyledim.katılırsınız ya da katılmazsınız bu size kalmış.ben bu yorumlardan hoşlanmayan ve sizin onu anlamadığını düşünen bir narkolepsi hastası tanıyorum.bu yüzden yorum yapmak ihtiyacı hissettim.biraz empati kurmaya çalışın lütfen.tesadüf ama mesajlarımın altında bununla örtüşen bir imza var hep.

CeYHuN SöNMeZ
01-12-2009, 00:17
ben duyduklarım dogrultusunda ve araştırdıgım kadarıyla iyi dedim sizin hastalıgınız için.bundanda art niyet çıkarmadım hiç.evt
diger narkolepsi hastalarından bahsetmenin yanlış tarafı yok.yanlış olan sen beni yanlış anladıgın için başkalarınında öyle anlamasına sebep olmaya çalışıyorsun.
çok dogru söylemişsin diger arkadaşlarla paylaşımda bulunmak formun amacı ama şunu anladımki beni anlamayanlarla paylaşmak pek dogru degilmiş.hani demiştimya bizi sadece bizim gibiler anlar diye.ben bunu genel olarak yazmıştım ama sen burdada yanlış anlamıştın.ama keşke genelleştirmeden yazsaydım.burdan anlaşılıyorki gerçekten beni anlamıyorsunuz.
beni yanlış anlayan diger arkadaş kimse ondanda özür diliyorum.özür dilemek büyüklüktür.herkes yapamasada.bunu kendisi dile getirseydi daha memnun olurdum.

1-"bundanda art niyet çıkarmadım hiç" .. ben zaten art niyetin var demedim.yazdıklarımı iyi okursan art niyetli olmadığızı söyledim.

2-"evt
diger narkolepsi hastalarından bahsetmenin yanlış tarafı yok.yanlış olan sen beni yanlış anladıgın için başkalarınında öyle anlamasına sebep olmaya çalışıyorsun".. ama burada sen beni art niyetle, başka hesapların peşinde koşmakla itham ediyorsun.başkasının öyle anlamasına sebep olmaya çalışıyorsun da ne demek?

3-"hani demiştimya bizi sadece bizim gibiler anlar diye.ben bunu genel olarak yazmıştım ama sen burdada yanlış anlamıştın".. ben orada sadece şaka yapmıştım. bunu da sana söylemiştim. bana inanıp inanmamak sana kalmış. inanmiyorsan, samimiyetime de inanmıyorsundur ve yalan söylediğimi düşünüyorsundur. istediğine inanabilirsin hiç umrumda olmaz. sana doğru söylediğimi kanıtlasam ne olucak kanıtlamasam ne olucak.

4-"ama şunu anladımki beni anlamayanlarla paylaşmak pek dogru degilmiş".. bu bana mı? eğer bana ise çok ayıp ediyorsun. anlayıp yardımcı olmak için bir takım önerilerde bulunduğumu sen de biliyorsun.buna gerçekten alındım ve üzüldüm işte...

5-"beni yanlış anlayan diger arkadaş kimse ondanda özür diliyorum.özür dilemek büyüklüktür.herkes yapamasada.bunu kendisi dile getirseydi daha memnun olurdum".. o arkadaş geçen gün hastanede tanıştığım ve bu forumu önerdiğim bir arkadaş. cevabı kendisi veremez çünkü sizin bu yazdıklarınızı okuduktan sonra buraya üye dahi olmam ben dedi ve üye olmadı.

CeYHuN SöNMeZ
01-12-2009, 00:25
ben duyduklarım dogrultusunda ve araştırdıgım kadarıyla iyi dedim sizin hastalıgınız için.bundanda art niyet çıkarmadım hiç.evt
diger narkolepsi hastalarından bahsetmenin yanlış tarafı yok.yanlış olan sen beni yanlış anladıgın için başkalarınında öyle anlamasına sebep olmaya çalışıyorsun.
çok dogru söylemişsin diger arkadaşlarla paylaşımda bulunmak formun amacı ama şunu anladımki beni anlamayanlarla paylaşmak pek dogru degilmiş.hani demiştimya bizi sadece bizim gibiler anlar diye.ben bunu genel olarak yazmıştım ama sen burdada yanlış anlamıştın.ama keşke genelleştirmeden yazsaydım.burdan anlaşılıyorki gerçekten beni anlamıyorsunuz.
beni yanlış anlayan diger arkadaş kimse ondanda özür diliyorum.özür dilemek büyüklüktür.herkes yapamasada.bunu kendisi dile getirseydi daha memnun olurdum.

ayrıca başlığın konusu ile alakası yok tartıştığımız şeylerin.hatalı olan benim. buradan değil de özelden yazmalıydım. başlığı açan arkadaştan özür diliyorum. bundan sonra diyeceklerimi özelden yazıcam.manolya senden de bunu rica ediyorum.

kubay
01-15-2009, 13:32
Eger sebebsiz yere uyuyamiyorsaniz ozaman sorun psikolojiktir.

Evelsi gün psikiyatride randevum vardi. Kendisine uyku sorunumu anlattim. Detaylarina kadar anlattim. Tam uykuya girecegim zaman uykuya girdigimi düsünüyorum ve birden gözlerim aciliyor dedim. Derin uyuyamaktan sikayet ettim. 3-5 saat uyuduktan sonrada gözlerim kendisi aciliyor ve birdaha uyuyamiyorum dedim. Doktor arkasindan bir kitab cikardi. Insomnia hastalarinin yazmis oldugu bir kitapti. Hastaligi atlatan bu insomnia hastalarinin kitapta yazmis olduklari ayni benim anlattiklarimla ayniydi.

Uykuya dalis esnasinda düsündügümü psikiyatriye anlattim ve uykumun kactigini söyledim, normal bir insana ayni seyi söylerseniz ve o kisi ayni seyi düsünse onunda uykusu kacar. Yani burda anormal bir durum yok. Hersey beyinde bitiyo. Evelsi gün yatarken nicin uyku esnasinda kafamda bu düsüncelerin döndügünü düsündüm ve yataga yattigimda vucutumu dinledim. Bir insanin cok uykusu geldigi zaman aslinda beyin düsünmek istemiyor. Ama icinizde azda olsa endise tarzinda hisler varsa o sizin kendinizi SIKMANIZA sebeb oluyor. Ruhunuzu ve vucutunuzu tamamen gevsek birakabilirseniz uykuya kendiliginden giriyorsunuz, hemde fark bile etmeden. Dün denemesini yaptim ve 12 saat uyudum. aksam 17de uyudum gece 2 de uyandim. Uyandigimda yani gözlerim acildiginda hic oralikli olmadim ve tekrar uykuya girdim. Kelimelerle anlatmasi biraz zor ama gözler acildiginda hic oralikli olmuyacaksiniz. Tekrar uyumusum ve sabah 5 de uyandim. Yani toplam 12 saat uyudum. Birde sunuda farkettim, yataga girdinizde kendi kendinize " bugun saatlerce uyuyacagim" diyip bunu psikolojiinize kabullendirirseniz ve mutlu bir sekilde yataga girersiniz uykunun kaliteside birokadar artiyor.

Her gece 6-7 saat uyku bu benim anlattiklarimla imkansiz degil. Denemenizi tavsiye ederim.

Yazdiklarimi bi hafta uyguluyacagim bakalim faydasi devam edicekmi. Eger uyku sorunumu bu sekilde cözersem heralde dünyanin en mutlu insani ben olacagim:) Ilerliyen günlerde gelisme olursa yazacagim yine burdan..

Bazilarida meditasyon yapiyor. Ben denemedim fakat bazilarina iyi geliyor. Uyku sorunu ceken biriyle tanistim ve kendisi meditasyonun iyi geldigini söyledi. Meditasyon derin uyku icin iyiymis.

insomnia
01-15-2009, 14:44
Anlattıkların çok ilginç ve faydalı bilgiler kubay. Ben de epeydir meditasyona başlamayı düşünüyordum :thumbsup:

kubay
01-16-2009, 01:27
Anlattıkların çok ilginç ve faydalı bilgiler kubay. Ben de epeydir meditasyona başlamayı düşünüyordum :thumbsup:

Tsk ederim dostum:thumbsup: umarim meditasyon iyi gelir sana. Bir arkadas taniyorum kendisi uyguluyor meditasyonu. Her gece yatmasina az süre kala. Hatta bu bahsettigim arkadasta panik atak bile varmis. Dûsün artik o kisi icin uykunun nasil bir iskence oldugunu. Eger panik atakli bir insana meditasyon iyi gelip uyutuyorsa , sebebsiz yere uyuyamayip sadece kafasina uyku sorununu taktigi icin uyuyamayan insanlara daha bi faydali olur heralde. Panik atak diyipte gecmemek lazim. Ciddi bir psikolojik rahatsizlik.

Yukarda yazdigim ilk yaziya birsey daha eklemek istiyorum..18 saat uyanik kalipta endiseye kapilip aceba nicin uyuyamiyorum bunca saattir uyanigim diyip endiseye kapilmakta dogru degil. Benim vucutum 26-27 saate ayarli. Spor ve is yoksa 18 saat hatta 19 saat uyanik kalmak cok normal. Ôzelikle genc yastakiler icin cok normal. Vucutta cok enerji oldugu icin okadar saat uyanik kalmak cok normal.

Bu sabah 5 lerde uyanmistim. Aksam saat 21-22 lerde felaket uyku cöktü fakat aksamleyin aci biber ve biraz agir yemek yedigim icin uyuyamadim. :s4: Böyle anlarda papatya sallama cayi süper faydali oluyor.( yemegi sindirmesi icin )

CeYHuN SöNMeZ
01-16-2009, 22:55

meditason ya da hipnozun faydasını göreceğini düşünüyorum.denemeni şiddetle tavsiye ederim...

arıdoğan
02-08-2009, 23:54
kefirden ne haber ? taktım valla ben bu kefire... neyse Allah cümleten yardımcımız olsun.

manolya
02-09-2009, 12:36
kefiri senin dedigin günden beri devamlı kullanıyorum.yatmadan önce bir bardak içebiliyorum anca.bazen iyi geliyor uyuyorum o yüzden dolabımdan eksik etmiyorum hiç.diger uyuyamayan arkadaşlarada tavsiye ederim bir denesinler gerçekten çogu zaman işe yarıyor.arada istisnalar var tabi.

bu aralar iyi gidiyorum ama pek uzun sürmüyor bu iyi halim.neyse bunada şükür.sen nasılsın arkadaşım nasıl gidiyor uyku durumları:deli:

manolya
02-09-2009, 12:38
kefirden ne haber ? taktım valla ben bu kefire... neyse Allah cümleten yardımcımız olsun.

Aminnnnnnnnnnnnnn:sh:

arıdoğan
02-09-2009, 14:11
kefiri senin dedigin günden beri devamlı kullanıyorum.yatmadan önce bir bardak içebiliyorum anca.bazen iyi geliyor uyuyorum o yüzden dolabımdan eksik etmiyorum hiç.diger uyuyamayan arkadaşlarada tavsiye ederim bir denesinler gerçekten çogu zaman işe yarıyor.arada istisnalar var tabi.

bu aralar iyi gidiyorum ama pek uzun sürmüyor bu iyi halim.neyse bunada şükür.sen nasılsın arkadaşım nasıl gidiyor uyku durumları:deli:

sevindim işe yaradığına ya gerçekten. okadar övdükten sonra hiç işe yaramasa çok bozulurdum :s4: eksik etme bencede. istersen bir şişe ekstra al ve onu içme biraz daha demlensin. onu içmeye başlayınca yenisi bırakırsın demlenmeye böylece etkisini artırmış olursun :)

uyku konusunda bana belli olmuyo :) geçende yolculuk yapıoduk bi arkadaşla, uyumim diye 2 tane ilaç aldım yarım saat sürmedi heralde uyumam gözlerimi bi açtım gelmişiz :)
genel olarak mutlu ve umutluyum...

manolya
02-09-2009, 20:07
[quote=arıdoğan]sevindim işe yaradığına ya gerçekten. okadar övdükten sonra hiç işe yaramasa çok bozulurdum :s4: eksik etme bencede. istersen bir şişe ekstra al ve onu içme biraz daha demlensin. onu içmeye başlayınca yenisi bırakırsın demlenmeye böylece etkisini artırmış olursun :)

uyku konusunda bana belli olmuyo :) geçende yolculuk yapıoduk bi arkadaşla, uyumim diye 2 tane ilaç aldım yarım saat sürmedi heralde uyumam gözlerimi bi açtım gelmişiz :)
genel olarak mutlu ve umutluyum...[/quote

Kefiri beklet demişin arıdogan.ama son kullanma tarihi hemen geçiyor.bekletince bir şey olmazmı yani.son kullanma tarihi geçiyor çünkü?

Arada pürüzler illaki olacak arkadaşım.kimse dört dörtlük degil.yeterki sen mutlu olmayı bil dimi.ALLAH mutlulugunu daim etsin inş.

arıdoğan
02-09-2009, 23:41
kefirin tadı değişir biraz daha ekşimsi olur sadece. zaten dolapta saklican için bi sorun olmaz. ama tabi fazla abartmamak şartıyla ;)
amiiiiin......

arıdoğan
03-23-2009, 00:53
slmlar
kefir kullanımı ne alemde acaba? işe yarıyo mu? aslında keçi boynuzu da önerilerim arasına girdi... muhabbetle, dostça kalın :)

semra gündoğdu
02-17-2010, 01:11
slm kubay bu programın narkolepsi ve kataplaksi hastalığı için olanıda varmı acaba?

kubay
02-17-2010, 17:10
Slm Semra, Bu programin amaci, uykusuzluk ceken insanlarin uykuya daha hizli dalmalaridir. Dogal sesler kullanilmistir, örnegin kus sesleri, deniz dalgalari, rüzgar , yagmur vs vs gibi..

Ben bi dönem denemistim fakat sonradan kestim. En güzeli sessizlikte uyumak. Narkolepsi ve kataplaksi hastalari icin degil bu program. Sadece insomnia olanlar icin yada uykuya dalmakta güclük zorluk ceken insanlar icin..