Orijinalini görmek için tıklayınız : ağlamasına izin vermek
Merhaba...ağlamasına izin vererek uyutma yöntemi ile ilgili birkaç sorum olacak benim:
-Bebek bu yöntemle uyuduktan sonra gece uyandığında ne yapmalıyız?
-Bu yönteme başladıktan sonra gündüz uykularında ne yapmalıyız?
-Diş çıkartma döneminde bu yöntemi uygulamak sonuç verir mi? (Uyumama diş ağrısından ise...)
-Bu yöntem ileride anneya babaya güvensizlik ya da başka bir şekilde psikolojik olarak iz bırakır mı?
Bu sorulara yanıt bulabilirsem ben de uygulamaya başlayacağım..umarım işe yarar....
teşekkürler....
Merhaba...ağlamasına izin vererek uyutma yöntemi ile ilgili birkaç sorum olacak benim:
-Diş çıkartma döneminde bu yöntemi uygulamak sonuç verir mi? (Uyumama diş ağrısından ise...)
-Bu yöntem ileride anneya babaya güvensizlik ya da başka bir şekilde psikolojik olarak iz bırakır mı?
Bu sorulara yanıt bulabilirsem ben de uygulamaya başlayacağım..umarım işe yarar....
teşekkürler....
sanırım bebeginizin uyku sorunu var.bence aglamasına izin vererek uyutma güzel bir yöntem olmayabilir.çünkü bu hem anne hemde bebek için zor bir durum olur.ilerde kalıcı hale gelir ve bebeginiz uykusu geldigi zaman daha çok huysuzlanır.yeni dogan bebeklerde genelde gece uykusu hiç olmaz.çünkü gündüz bol bol uyumakla geçirirler zamanlarını.sanırım iş size düşüyor bir anne olarak daha sabırlı olmanız gerekebilir.zamanla bebeginizin uykusu düzene girecektir.merak etmeyin.
teşekkürler....
Merhaba öncelikle bebeğinizin kaç aylık olduğunu belirtirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.
Ama öncelikle diş çıkarma döneminde herhangi bir düzen değişikliği yapmamanızı ve
http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=491 linkini
okumanızı tavsiye ediyorum. Bazı bebeklerde ve hatta çocuklarda uyku düzeni oturtulurken anneler çok zorlanıyorlar ve maalesef sadece sabırlı olmakla bu düzen yerleşmiyor, büyüdüğünde de ona çok zarar verecek hasarlar bırakıyor.
Keske bir bebek olsaydim, dünyaya yeniden gelseydim. Belki ozaman bu uyku sorununu kafaya takmazdim geceleri misil misil uyurdum.
merhaba..bebeğim 5 aylık,3,5 aylık olana kadar sadece emmek için uyanır emip tekrar uyumaya devamederdi.3,5 aylık olduktan sonra ise uykuya rahat geçiyor,uyutmak problem değil ancak uyuduktan yarım saat sonra uyanıyor,kucağıma alıp uyutuyorum kısa bi süre sonra tekrar uyanıyor,bu böyle sabaha kadar sürüp gidiyor.aç olmadığından eminim,mama takviyesine başladık ve uyumadan önce muhallebi yediriyorum.Bu ferber metodunu uygulamak istiyorum ama kafamda soru işaretleri var.yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cancan , bir doktora göster istersen bebegini, uyanmasinin baska bir sebebide olabilir.
dr. bişey demiyor,ona göre sorun yok.uykuyu bebeğe bırakacaksınız o kendi düzenini kendisi kuracak diyor ama bu düzen değil,düzensizlik!
aslında doktorun dedigi dogru arkadaşım daha öncede söylemiştim biraz sabırlı olman gerekiyor.eminim zamanla düzene girecektir.bende 1 çocuk annesi olarak bunu yaşadım ve biliyorum.tabi çocugunuzun fiziksel bir hastalıgı yoksa.gaz problemi olabilir,yada diş çıkarıyor olabilir.yada bunların dışında bebeginiz uykuyu pek sevmiyor olabilir.uyutmadan önce ılık bir banyo yaptırmayı denedizmi.banyodan sonra bebek yagı ile hafif bir masaj onu rahatlatabilir.ama diş çıkarıyorsa bu bebegi sıksık uyandırır gerçekten bebeklerin geçirdigi enzor dönemlerden biriside bu arkadaşım.
merhaba..bebeğim 5 aylık,3,5 aylık olana kadar sadece emmek için uyanır emip tekrar uyumaya devamederdi.3,5 aylık olduktan sonra ise uykuya rahat geçiyor,uyutmak problem değil ancak uyuduktan yarım saat sonra uyanıyor,kucağıma alıp uyutuyorum kısa bi süre sonra tekrar uyanıyor,bu böyle sabaha kadar sürüp gidiyor.aç olmadığından eminim,mama takviyesine başladık ve uyumadan önce muhallebi yediriyorum.Bu ferber metodunu uygulamak istiyorum ama kafamda soru işaretleri var.yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgili cancan,
Ben ferber metodunu uyguladım ama uygulamak zorunda kaldım yoksa aklımı ve sağlığımı kaybediyordum. Siz bebeğinizin 3,5 aylık olana kadar sadece emmek için uyanıp sonra uyumaya devam ettiğini yazmışsınız. Benim kızımda böyle bir dönem hiç olmadı. Uyumadan nasıl büyüdü hala hayret ederim :smileys_a
Daha önce uyurken şimdi düzeninin bozulması sizin de yazdığınız gibi diş çıkarma döneminde olduğunu gösteriyor. Bu dönem de epey uzun sürer ama biraz sabredip diş çıkarma ağrıları olmadığında normal uyuyup uyumadığını gözlemleyip eğer uyumamaya devam ediyorsa ferber metodunu uygulamanızı tavsiye ederim.
Amerikalılar bebekleri 3 aylık olur olmaz bu metodu uyguluyorlar, ben 6 aylıkken uyguladım ve çok faydasını gördüm.
Allah yardımcınız olsun,
Teşekkür ederim.Peki bu yöntemin ilerisi için zararı olabileceği konusunda bir fikriniz var mı?ve dediğim gibi yöntem uygulanırken,gece uyandığında ne yapmak lazım?Gündüz uykularında ne yapmak lazım?
Teşekkür ederim.Peki bu yöntemin ilerisi için zararı olabileceği konusunda bir fikriniz var mı?ve dediğim gibi yöntem uygulanırken,gece uyandığında ne yapmak lazım?Gündüz uykularında ne yapmak lazım?
Gündüz uykularında da aynen uygulayacaksınız ki yalnız uyuma alışkanlık haline gelsin. Bu yöntem kesinlikle bırakın ağlasın şeklinde değil. Sitede ferber yöntemi diye arama yaparsanız günlere göre dakikaları vermiştim. İlk gün üç dakikada bir yanına girip sakinleştirmek gerekiyor. Sakinleştirme periyodu da çok uzun sürmemeli ve kararlı ve sakin davranılmalı. Bir kere uygulamaya başladığınızda da vazgeçmemenizi tavsiye ederim. Yoksa ağlamayı alışkanlık haline getirip her istediklerini ağlayarak yaptırmaya çalışıyorlarmış.
Bebeklerde üç günle bir hafta arasında düzen oturuyor. Ama bir yaş civarına geldiklerinde alışkanlıklar kemikleşmeye başladığından daha zor oluyor.
İlerisi için bir zararı olup olmadığını bir çocuk psikoloğuna danışmak lazım. İnternette e-maille gelen sorulara cevap verenler var sanırım, bir araştırın. Benim kızımın gittiği anaokulundaki psikolog herhangi bir problemi olmadığını söylemişti. Biraz çekingenliği vardı ama onu da zamanla attı. Zaten genetik de olurmuş.
Bir yarar-zarar dengesi kurmanız lazım. Uykusuzluk size de bebeğinize de zarar verecek boyuttaysa bence uygulamanız her ikinizin de yararına olur. Ama diş çıkarırken uygulamanız uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor.
Sevgiler,
bebeğim 6 aylık oldu..artık kendi kendine uyumasını sağladım,üstelik ferber yöntemini kullanmadan...gündüz bebek arabasına koyduğumda gece ise beşiğine koyduğumda kendi kendine uyuyor fakat yarım saat sonra uyanıyor ve uykusunu alamadan uyandığı için huysuzlanıyor ve tekrar uyutmak işte o zaman çok zor oluyor,bu sefer kendi kendine uyuyamıyor...hani kendi kendine uyumayı öğrenen bebek gece uyandığında da kendini uyutmayı başarırdı???? ne yapacağım ben şimdi :((
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.