PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uyku testi ve ameliyat

mozekinci
01-15-2009, 15:49
Arkadaşlar ,doktorumun bana uyku testi yaptırmam gektiğini ve en yakın zamanda test sonucuna göre uyku apnesinin derecesini ve buna göre cihaz veya ameliyat olmam gerektiğini söyledi bende bu uyku merkezlerini araştırdım,gördimki fiyatlar çok uçuk ve araştırmaya devam ettim 1500 ytl isteyenler bile oldu en sonunda bir doktorun tavsiyesi ile 350 ytl ye uyku merkezinde testimi yaptırdım acaba şimdi bukadar fiyat farkından dolayı diyorumki nekadar güvenli acaba genelde kullanılan cihazlar aynımı bu konuda tereddütte kaldım yoksa başka bir yerede uyku testi yaptırmam gerekirmi ikilemde kaldım.sonuç zaten ağır apne olarak çıktı.
Büyük ihtimalle ameliyat olacağım ama bu sitede ameliyat olan kimseye rastlamadım sadece cpap cihazı satışıyla ilgilenen arkadaşlar daha çok valla bende şaşırdım ne yapacam bilmiyorum.
üçtane doktora gittim hepsi farklı tedavi yönteminden bahsettiler bende kime inanacağıma kime güveneceğime şaşırdım,bu konuda yani ameliyat konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica edrim.

manolya
01-15-2009, 17:37
öncelikle geçmiş olsun.ben geçen yıl uyku testini yaptırdım o zaman 550 ytl idi.siz gerçekten çok uyguna yaptırmışsınız.sanırım fiyatları düştü.güvenirlilik açısından her yerde aynıdır diye tahmin ediyorum ocihazları yanılıyor olabilirim.ama bazıları daha uçuk fiyatlar söyleyebiliyor.

CeYHuN SöNMeZ
01-16-2009, 22:50
Arkadaşlar ,doktorumun bana uyku testi yaptırmam gektiğini ve en yakın zamanda test sonucuna göre uyku apnesinin derecesini ve buna göre cihaz veya ameliyat olmam gerektiğini söyledi bende bu uyku merkezlerini araştırdım,gördimki fiyatlar çok uçuk ve araştırmaya devam ettim 1500 ytl isteyenler bile oldu en sonunda bir doktorun tavsiyesi ile 350 ytl ye uyku merkezinde testimi yaptırdım acaba şimdi bukadar fiyat farkından dolayı diyorumki nekadar güvenli acaba genelde kullanılan cihazlar aynımı bu konuda tereddütte kaldım yoksa başka bir yerede uyku testi yaptırmam gerekirmi ikilemde kaldım.sonuç zaten ağır apne olarak çıktı.
Büyük ihtimalle ameliyat olacağım ama bu sitede ameliyat olan kimseye rastlamadım sadece cpap cihazı satışıyla ilgilenen arkadaşlar daha çok valla bende şaşırdım ne yapacam bilmiyorum.
üçtane doktora gittim hepsi farklı tedavi yönteminden bahsettiler bende kime inanacağıma kime güveneceğime şaşırdım,bu konuda yani ameliyat konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica edrim.

slm arkadaşım

ben süreyyapaşa eğitim hastanesine gittim.eüer sigortan varsa her şey tamamen ücretsiz.fakat gel gör ki uyku testi için ekime tarih verdiler.ben de başka bir yerde yaptırmayı düşünüyorum.biraz hazıra konmak gibi olucak ama uyku testi yapan klinikler hakkındaki araştırmalarını benimle paylaşırsan çok sevinirim...:bowdown:

UYKUCU ŞİRİN
01-19-2009, 13:27
Uyku Laboratuvarlarında kullanılan cihazların aynı olup olmaması genellikle yatış ücretlerini çok etkileyen bir faktör değildir. Önemli olan kayıt kalitesinin ve değerlendirme-yorumlama kalitesinin yüksek olmasıdır. Kayıt kalitesi, cihazın kalitesine bağlı bir parametre gibi dursa da, aslında cihazı kullanan teknisyenin tecrübe ve bilgisi, kaliteyi çok etkiler. Kayıt sonrasında doktor tarafından yapılan değerlendirme-yorumlama-analiz ise doktorun tecrübe ve bilgisine bağlıdır. İşini iyi bilen, uyku tıbbı konusunda oldukça tecrübeli uzmanlar, tüm gece değerlendirmesini ve raporlamayı kendileri bazen saatlerce uğraşarak yaparlar ve cihazın sunduğu otomatik analizi sadece bir kılavuz olarak kullanırlar. Bu tür doktorların çalıştığı merkezlerde genellikle referansı kuvvetli olan kaliteli cihazlar kullanılmaktadır. Cihazın otomatik sonuçlarını, kılavuz olmasından daha çok değerli olduğunu düşünenler ise sonuç raporunu çok emek ve vakit sarfetmeden çıkartabilmektedirler. Fiyatı etkileyen bir sebep de budur. 350TL tam bir PSG(Polisomnografi) çok ucuz bir fiyattır. Yapılan işin kolay olmadığını bildiğim için rayicin 500 ile 1000TL arasında olması doğaldır diye düşünüyorum. Bir gece full PSG yatış ücreti Avrupa'da 500-1000avro, Amerika'da 1000-2000dolar aralığında.

feres09
10-11-2009, 18:57
Kızılay'ın ist/bostancı altıntepedeki şubesinde böyle bir uygulma var.acaba orada deneyimi olan var mı ,menuniyet/netice/maliyet bakımından değerlendirebilir mi ?

teşekürler.