Orijinalini görmek için tıklayınız : 8 Saatlik Uyku 2-3 Saate Sıkıştırılacak....
Bilimadamları beyni manyetik olarak harekete geçiren bir alet sayesinde anında derin uykuya dalmanın bir yolunu buldu. http://www.turkforum.gen.tr/vforum/images/smilies/wink.gif
Başa takılan alet sayesinde sekiz saatlik kaliteli uyku sadece iki ya da üç saate sıkıştırılabiecek.
ABD'li bilimadamları kısa adı 'TMS' olan transkraniyal manyetik uyarı tekniğini kullanarak uyku konusunda gönüllü bir grup kişinin beyinlerine en derin uyku halinin işareti olan yavaş dalgalar gönderdi.
Bir TMS aleti tarafından kafatasından içeri beyne gönderilen zararsız manyetik sinyaller beyinde elektrik uyarı noktalarını harekete geçirdi.
Araştırmacılar TMS aletininin doğru bir şekilde takılması halinde yavaş dalgaların beyinde de yolculuğuna devam ettiğini saptadı.
Her bir manyetik dalga gönüllülerin beyninde derin uyku haline has yavaş dalgaların oluşmasına yolaçtı.
Araştırmaya başkanlık yapan Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden Prof. Giulio Tononi, "yavaş dalgalar sayesinde uykusuzluk rahatsızlığını tedavi etmek mümkün olacak" dedi.
Prof. Tononi, "Teorik olarak bu sayede manyetik destekli kısa ve güçlü uyku uyumak da mümkün olabilir. Yani sekiz saatlik uykunun kalitesini birkaç saate sığdırmak mümkündür" diye konuştu.
Prof. Tononi beynin aşırı yüklenmesini önlemek için uykunun şart olduğuna inanıyor.
Hafızamızda bulunan ve öğrenme sayesinde beyin hücreleri arasında oluşan bağlantıların gün boyu aktif olduğunu ve uyku sayesinde bu bağlantıların da dinlendiğini belirten Prof. Tononi ve ekibinin yaptığı araştırma, Amerikan tıp dergisi Proceedings of the National Academy of Sciences'da yayımlandı.
Kaynak: cnnturk.com
Cok ilginc dimi arkadaslar... bu alet hakkinda bir cok haber okudum farkli sitelerde..fakat henüz piyasaya cikmadi sanirim..
Uyku konusunda bir çok çalışma var. Bu da çok ilginç bir tanesi Kubay, bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.
Bu alet yakında piyasaya çıksa bile Türkiye'ye ne zaman gelir acaba?
Uyku konusunda bir çok çalışma var. Bu da çok ilginç bir tanesi Kubay, bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.
Bu alet yakında piyasaya çıksa bile Türkiye'ye ne zaman gelir acaba?
Rica ederim Salome. Bu haber 2 yillik bir haber ve halen piyasada böyle bir alet yok..ya onaylanamadi yüzde yüz zararsiz ve yan etkileri olmadigina dair yada biraz fazla sisirilmis bir haberdi. Aleti icat edenlerde biraz pembe yalanlarla süslemis olabilirler.
Böyle bir alet piyasaya ciktigi an Tûrkiyeye aninda gelecegine eminim. Türkiye hastane ve hastaliklar tedavilerinde bir cok ülkeden önde.
ya gerçekten birileri bişeyler yapmak için ugraşıyor çaba sarfediyor buda güzel bir gelişme ama niyeyse sonunu getiremiyorlar bir türlü.süslüyorlar püslüyorlar ortaya atıyorlar lafı.ama sonuş sıfır.birileride yaptıgı konuşmanın arkasında dursun artık dimi ya:bowdown:
Gecenlerde uykuyla ilgili bi yazi okudum..7-8 saatlik uyku süresinin yarisi yani 3-4 saati bedensel saglik icin diger yarisi ise ruh sagligi icinmis..7-8 saatlik bir sürede insan hem ruhen hemde bedenini bu sekilde yeniliyormus..valla ruh sagligindan vazgectim bari su bedensel yorgunlugu hissettirmiyecek bir sey icat etselerde biz bi sekilde ruhumuzu beslemesini biliriz:d
haksizmiyim yani Manolya: )))))))
haklısın arkadaşım,
bu arada normal kişiler 8 saatlik uykunun ilk yarısında vücutlarını yenilerken biz tam tersi eskitiyoruz galiba.ne kadar acı dimi.daha çabuk yaşlanacagız demek bu.ama yok yok yıkılmadım ayaktayım ALLAH ın izniyle
Sanirim bizdeki kronik hale geldi...dün gece 12de yataga girdim gözümden uyku akiyordu..keyfimde yerindeydi ,,,rüya görürken bile uyumadigimi hissediyordum..en derin uykuda bile bilincim aciksa hangi ilac bana fayda eder bilmiyorum..sonuc olarak yorgun birsekilde uyandim yine herzamanki gibi...8 saat yatakta kaldim fakat en az 18 defa gözlerim acildi..Allahin gücüne gitmesin ama galiba hasret kaldigim en güzel uykuyu kara topraga girince uyuyacagim..
[quote=kubay]Sanirim bizdeki kronik hale geldi...dün gece 12de yataga girdim gözümden uyku akiyordu..keyfimde yerindeydi ,,,rüya görürken bile uyumadigimi hissediyordum..en derin uykuda bile bilincim aciksa hangi ilac bana fayda eder bilmiyorum..sonuc olarak yorgun birsekilde uyandim yine herzamanki gibi...8 saat yatakta kaldim fakat en az 18 defa gözlerim acildi..Allahin gücüne gitmesin ama galiba hasret kaldigim en güzel uykuyu kara topraga girince uyuyacagim..[/quo
benimki zaten kronik bu belli.ama senin iyileşmen için önünde daha çok avantajlar var kubay.daha tedavi bile görmedinki bu konuda.neden doktora gidip tedaviye başlamıyorsun.öyle uyku ilaçları falan iyi gelmez belki düzenleyici ilaçlardan fayda görürsün.bana bazı ilaçlar iyi gelmişti.ama bu uzun sürmedi.belki sende öyle olmaz aekaşım.geciktirmeden git bence.düzenli ilaç kullan.
bazen bende senin gibi düşünüyorum ölünce belki rahat bir uykuya kavuşuruz diyorum ama iş oradada bitmiyor arkadaşım.asıl savaş öldükten sonra başlıyor biz insanlar için.
Manolya doktora her ay düzenli sekilde gidiyorum ...uyku sorunu ciktigindan beri gidiyorum.. uyku düzenliyici ilaclardan bahsetmissin fakat gunumuzde uyku düzenliyici ismiyle satilan bir ilac yok...uykuya hizli daldirmak icin haplar var... bunlardan bir kaci..4-5 saat uyutuyor insani fakat ben o saatleri dogal yoldan uyumaya calisiyorum ve cogu zaman basarilida oluyorum.. fakat yetmiyor malesef..."uyku düzenliyici" lafini bizim türk doktorlar cok kullanir..uykusuzlugun tedavisi tüm dünyada ayni..ilaclarda tüm dünyada ayni..
Sana verilmis olan ilaclarinda bir cogu degisik markalar adinda satilan uyku ilaclaridir..bunlarin uzun vadede kimseye yarari olmadigi gibi bagimlilik yapma özeliklikleri vardir..nimadorm ve imozop haplarini icip yatip kalktigim zamanda kendimi yorgun ve odun gibi hissediyorum..Piyasada satilan bütün uyku haplarinin özelligi ve etkisi ayni..
Asil savas öldükten sonra basliyor demissin,,dogruluk payida var bu dediginin fakat herkesin diyecek bir kac sözü olacaktir heralde Allahin huzurunda..üc assa bes yukari anlasmaya calisiriz artik orda..
[quote=kubay]Manolya doktora her ay düzenli sekilde gidiyorum ...uyku sorunu ciktigindan beri gidiyorum.. uyku düzenliyici ilaclardan bahsetmissin fakat gunumuzde uyku düzenliyici ismiyle satilan bir ilac yok...uykuya hizli daldirmak icin haplar var... bunlardan bir kaci..4-5 saat uyutuyor insani fakat ben o saatleri dogal yoldan uyumaya calisiyorum ve cogu zaman basarilida oluyorum.. fakat yetmiyor malesef..."uyku düzenliyici" lafini bizim türk doktorlar cok kullanir..uykusuzlugun tedavisi tüm dünyada ayni..ilaclarda tüm dünyada ayni..
Sana verilmis olan ilaclarinda bir cogu degisik markalar adinda satilan uyku ilaclaridir..bunlarin uzun vadede kimseye yarari olmadigi gibi bagimlilik yapma özeliklikleri vardir........ haplarini icip yatip kalktigim zamanda kendimi yorgun ve odun gibi hissediyorum..Piyasada satilan bütün uyku haplarinin özelligi ve etkisi ayni..
Asil savas öldükten sonra basliyor demissin,,dogruluk payida var bu dediginin fakat herkesin diyecek bir kac sözü olacaktir heralde Allahin huzurunda..üc assa bes yukari anlasmaya calisiriz artik orda..[/quote
Dogal yollardan uyumayı kim istemezki zaten önemli olan bunu başarabilmek.ben ilk rahatsızlandıgımda reme... diye bir ilaç kullanmıştım.bu antidepresan ilacı.uyku hapı degil.inanılmaz iyi geldi bana.sen uyku düzenleyici ilaç yok diyosun var olmazmı kubay.kendimden biliyorum yani.uykuyla alakası olmayan fakat kendini psikolojik açıdan her yönüyle toparlamak ve sakinleştirmek için verilen ilaçlar var.depresyon ilaçlarıda bunlara benziyor zaten.bir yandan seni sakinleştirip rahatlatıyor bir yandanda uykuyu düzenliyor.böyle bir ilaç kullandınmı hiç.
Ayrıca hangi hastalık olursa olsun illaki ilaçların yan etkisi oluyor.yan etkisi olmayan ilaç yok zaten.o yüzden buna takılmayıp biz sadece iyileşmeyi düşünmeliyiz.senin dedigin uyku ilaçları onlar geçici bir rahatlık verir.hiç bir zaman iyileştirmez.sen uyku testinide yaptırmadın sanırım.onuda bir yaptır uykusuzlugunun nereden kaynaklandıgı bir çıksın ortaya ona göre ilaç kullanırsan daha iyi olur tabi arkadaşım.bütün bu söylediklerimi ben yaptım ama iyileşmeyi başaramadım.o yüzden kronik hale geldi benimki.sen daha yolun başındasın ve çok bilgin var bu hastalık konusunda. çabuk davranırsan daha hızlı atlatabilecegini düşünüyorum ben.o zamanlar şimdiki aklım,şimdiki bilgilerim olsaydı eminim bende çabuk atlatırdım.
ALLAH hepimize hangi hastalık ne aşamada olursa olsun acil şifalar versin inş.
Manolya bahsetmis oldugun reme ron ilaci dedigin gibi antidepresiv ilaci..mutluluk hormonu olan serotoini salgiliyor beyine..kimilerine cok iyi geliyor..hatta yillarca kullanan insanlar bile var onlari..ayin 16sinda doktorda randevum var tekrar...bakalim belki onu denerim bir dönem...tabi bu haplarinda yan etkileri var ama bi bakicam..
dedigin gibi Allah hepimize acil sifalar versin..
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.