PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oscar Gecesi

salome
02-23-2009, 13:26
Dün gece yine uykusuz kaldım ama bu sefer meraktan siz de merak ediyorsanız işte bu sene Oscar kazananların listesi:

KAZANANLAR:

EN İYİ FİLM
Slumdog Millionaire

EN İYİ YÖNETMEN
Danny Boyle (Slumdog Millionaire)

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Sean Penn (Milk)

EN İYİ KADIN OYUNCU
Kate Winslet (The Reader)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Heath Ledger (The Dark Knight)

EN İYİ ÖZGÜN SENARYO
Dustin Lance Black (Milk)

EN İYİ UYARLAMA SENARYO
Simon Beaufoy (Slumdog Millionare)

EN İYİ ANİMASYON FİLM
Andrew Stanton (Wall-E)

EN İYİ KISA ANİMASYON FİLM
Kunio Kato (La Masion En Petit Cubes)

EN İYİ SANAT YÖNETMENİ
Donald Graham Burt (The Curious Case of Benjamin Button)

EN İYİ KOSTÜM
Michael O’Connor (The Duchess)

EN İYİ MAKYAJ
Greg Cannom (The Curious Case of Benjamin Button)

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ
Anthony Dod Mantle (Slumdog Millionaire)

EN İYİ KISA FİLM
Jochen Alexander Freydank (Spielzeugland)

EN İYİ BELGESEL
James Marsh and Simon Chinn (Man On Wire)

EN İYİ KISA BELGESEL
Megan Mylan (Smile Pinki)

EN İYİ GÖRSEL EFEKT
Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton and Craig Barron (The Curious Case of Benjamin Button)

EN İYİ SES MOTAJI VE MİKSAJI
Richard King (The Dark Knight) ve Ian Tapp, Richard Pryke and Resul Pookutty (Slumdog Millionare)

EN İYİ KURGU
Chris Dickens (Slumdog Millionare)

EN İYİ FİLM MÜZİĞİ
A.R. Rahman (Slumdog Millionare)

EN İYİ ŞARKI
“O Saya” A.R. Rahman and Maya Arulpragasam (Slumdog Millionare)

ÖZEL ÖDÜL
Jerry Lewis

EN İYİ YABANCI FİLM
Yojiro Takita (Departures-Japonya)

ADAYLAR ŞÖYLEYDİ

EN İYİ FİLM
The Curious Case of Benjamin Button
Frost/Nixon
Milk
The Reader
Slumdog Millionaire

EN İYİ YÖNETMEN
David Fincher (The Curious Case of Benjamin Button)
Ron Howard (Frost/Nixon)
Gus Van Sant (Milk)
Stephen Daldry (The Reader)
Danny Boyle (Slumdog Millionaire)

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Richard Jenkins (The Visitor)
Frank Langella (Frost/Nixon)
Sean Penn (Milk)
Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button)
Mickey Rourke (The Wrestler)

EN İYİ KADIN OYUNCU
Anne Hathaway (Rachel Getting Married)
Angelina Jolie (Changeling)
Melissa Leo (Frozen River)
Meryl Streep (Doubt)
Kate Winslet (The Reader)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Josh Brolin (Milk)
Robert Downey Jr. (Tropic Thunder)
Philip Seymour Hoffman (Doubt)
Heath Ledger (The Dark Knight)
Michael Shannon (Revolutionary Road)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
Amy Adams (Doubt)
Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)
Viola Davis (Doubt)
Taraji P. Henson (The Curious Case of Benjamin Button)
Marisa Tomei (The Wrestler)

kaktüs
02-23-2009, 14:28
Valla ne diyeyim Salome, Slumdog Millionaire'i epeydir merak ediyordum zaten. Neyse bu Cuma vizyona giriyormuş.
Brad pitt'in filmi o kadar uzunmuş ki gitmeye korkuyorum açıkcası.
Kate Winslet'ı severim ama filmi görmeden birşey söylemek doğru olmaz. Vicky Cristina Barcelona'da Penelope Cruz çok iyi oynamıştı.The Dark Knight'da da Heath Ledger :thumbsup: (Allah Rahmet Eylesin)

özlem
02-23-2009, 14:59
The Curious Case of Benjamin Button'ı beğendim ben. Uzun ama fikir güzel. Bir de Brad Pitt tabii :6:

Kafka
02-24-2009, 13:22
Ben de dün biraz seyrettim Oscar'ları. Hugh Jackman'ın -Wolverine diyesim geliyor hep zaten o da bir şarkı da kendisi ni öyle adlandırdı- dansları ve sunumu eğlenceliydi.
Angelina Jolie'nin oyunculuğunu pek beğenmem ama Changeling'de iyiydi. Anne Hathaway'i Rachel is Getting Married'de Film Ekimi'nde seyredip çok beğenmiştim. Meryl Streep zaten her zaman iyi ama demek ki Kate Winslet'ın oynadığı filmi seyretmek lazım.

şehrazad
02-25-2009, 14:54
Ben de dün biraz seyrettim Oscar'ları. Hugh Jackman'ın -Wolverine diyesim geliyor hep zaten o da bir şarkı da kendisi ni öyle adlandırdı- dansları ve sunumu eğlenceliydi.
Angelina Jolie'nin oyunculuğunu pek beğenmem ama Changeling'de iyiydi. Anne Hathaway'i Rachel is Getting Married'de Film Ekimi'nde seyredip çok beğenmiştim. Meryl Streep zaten her zaman iyi ama demek ki Kate Winslet'ın oynadığı filmi seyretmek lazım.

Angelina Jolie ve Penelope Cruz (en iyi yardımcı kadın ödülünü aldı) iyiydiler gerçekten. Oynadıkları filmlerden daha iyiydiler. Kate Winslet ve Anne Hathaway'in filmleri yakında vizyona girer inşallah, çok merak ediyorum.

Yalnız ben Mickey Rourke'a üzüldüm. O kadar kötü günlerden sonra geri dönüp film çekmiş ve gayet başarılıymış. Sean Penn'i çok çok severim ama keşke Mickey Rourke'a verselerdi en iyi erkek oyuncu ödülünü :chatter:

insomnia
02-27-2009, 13:10
Heath Ledger'dan ve Dark Knight'tan çok az bahsetmişsiniz arkadaşlar. Batman diye üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz :149: Heath Ledger iyi oyuncuydu, vefat etmesi çok yazık...

Bu hafta hem neredeyse bütün oscarları alan Milyoner bir de Kate Winslet'la Leonardo di Caprio'nun filmi başladı. Ama maalesef benim gidecek vaktim yok. Giderseniz yorumlarınızı yazın :chatter:

paramedic
03-06-2009, 13:51
oscar gecesinden önce Slumdog Millionaire' i seyrettim konusunu ii buldum ve oscara laik olduğunu düşündün.nitekim öle oldu fakat hemen bi kaç gün sonra The Curious Case of Benjamin Button'u izledim bian fikirlerim değişiverdi,konuyu harika işlemişler şuan bile filmin etkisinden kurtulamadım.uzun lafın kısası en iyi film ödülünü bence The Curious Case of Benjamin Button almalıydı...taktire değer bir film:thumbsup: