PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahmet Maranki Nin Kaleminden

manolya
03-27-2009, 12:36
Uyku ve uyanıklıgın önemi ve saglıklı uyku saatleri

Tok karnına uyumak vücut için zararlıdır.Uyumanın en saglıklı zamanı,yemeklerden en az iki saat sonradır.Uyku,bedenin gücünü topladıgı ana kadar ne çok nede az olmalıdır.Aç karnına uyumak,gündüz vakti uyumak çok zararlıdır.Uzun süre uyanık kalma;bedeni hafifletir,yemegin hazmını engeller,mizacı bozar.Aşırı uykusuzluk ise insanı delirtir.

Güneş batıp ilahi hükümleri yaptıktan sonra uyuyan,dogduktan sonrada uyumayan,kalkıp hayata başlayanın bedeni hastalanmaz,organları gıdalanır,her zaman dinç kalır.
Uyku hareketsizlik,uyanıklık harekettir.Ruh uykudayken hareketiyle sindirim ve bedeni dengeler ve sogutur.Uyuyanın üstü bunun için örtülmelidir.Hazımla beden ısınır,gece uykusuzlugu beyni zayıflatır.sindirimi bozar.Uyku ile uyanıklık arasındaki tereddütler,şaşkınlık ve elem oluşturur.

Geceleyin bol gıda alıp uyuyan,uykuda sebepsiz terler,Yemek yiyip uyumayın,uyurken yan yatın,dizlerinizi birbirine koyun.ilkbahar ve yazda başınızı doguya,sonbahar ve kışta başınızı batıya koyun.Uykusu uzun olanın beyninde rutubet galip olur.Uykusuzlara hamam şifa oldugu gibi süt ve arpa suyu gibi şeylerde uyku verir.Uykudaki kabus,kan,balgam ve sevda buharının beyne çıkmasıdır.ilacı,istifra ile beyni rahatlatmaktır.Yaratıcı gündüzü çalışmaya geceyide uyku ile organların yenilenmesine ayırmıştır.Buna muhalefet ederek yaşayana,bunda ısrar edene rahat olmaz.Yoksa hücre ölümleri ve çözümsüz hastalıkların bir sebebidir.(epilepsi,ruhi hastalıklar vs.)

UYKUSUZLUK İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER
*Bir su bardagı sütle bir subardagı yogurdu karıştırıp 10 dk bekletilip yatmadan önce içilir.
*Alıç çiçegi yapragı ve meyveleri,feslegen,kedi otu,karabaş otu,lavanta çiçegi,marul,sögüt yapragı,ogul oto karıştırılır.bu karşımdan 1 su bardagı sıcak suya 1 tatlı kaşıgı kadar konulur.10 dk demlenip günde 2-3 bardak tok karnına içilir.
*melisa agırlıklı içine rezene,papatya ve anasonda bulunan karışım çayları uyku bozuklugunu düzene sokar
*şerbetçi otu çayı,gün boyunca 2-3 bardak içilir.
*ince kıyılmış4-5 dal dere otu1 bardak kaynar suyla haşlanır.5-6 dk demlendikten sonra süzülür.yatmadan önce içilir.
*sarı kantaron bilinen en iyi depresyon ve uyku bozuklukları için kullanılan eşi bulunmaz bir bitkidir.
*lavanta yagı,papatya,çarkıfelek çiçegi,ogul otuda uykusuzluk için iyi gelen bitkilerdendir.

bu karımşımlardan birini kendine vird edinip devamlı içen kişinin vücudunda hastalık kalmaz.20 yıl uyumayan insan bile bunlarla uyur.

Arkadaşlar son kısımı bizzat doktorun kendi agzından duydum.acaba nekadar dogru bunlar kullanıp görmek lazım derim ben.sizler ne diyorsunuz bu konuda?

kubay
03-27-2009, 16:40
Güzel bir yazi Manolya. Bu adamin bilgilerini özelikle abim cok begeniyor. Hatta 2 tanede kitabini siparis etti. Yalniz gecenlerde Petek Dincüzün sabah programinda bu adamin tarim profesörü oldugunu söylüyordu bir kac doktor..Ben daha cok gercek TIPtan yanayim. Ama suda bir gercek bu adam ister doktor olsun ister olmasin dediklerinde herhangi kötü yanlis bir sey göremedim simdiye kadar. Ôzelikle ilac sektörü hakkinda dedikleri cok dogru. Dünyada en cok ilac tüketen ülkeler arasinda türkiye 2ci sirayi cekiyormus. Eskiden Osmanlida ruh hastalarini sarikantaron ile tedavi ediyorlarmis . Gecenlerde Ahmet Marankinin agzindan dinlemistim bunlari.

Uyku icin söylemis olduklarini bi denemek lazim. Papatya cayini zaten iciyorum normalde ama coook az bir faydasi oluyor ama hissedilebilir bir faydasi var. Digerlerini cok merak ettim. Bazi bitkiler yasadigim ülkede olmadigi icin simdilik trye gelene kadar deniyemiyecegim. Sen bi dene istersen Manolya imkanin varsa ...bakalim faydasi oluyomu..

manolya
03-27-2009, 18:50
Şun elimde Ahmet Marankinin son çıkarmış oldugu kitabı(kozmik bilim ışıgında şifalı bitkiler)kitabı var.orada Ahmet beyin öz geçmişi şöyle...

1956yılında inebolu,da dogdu.Liseyi ist da bitiren yazar ilk önce tütün eksperleri yüksek okulunu bitirip 1976 yılında stajını tamamlayarak devlet görevine başladı.sırasıyla 1981 yılında istanbul ünüversitesi T.Endüstri mühendisligini,1986 yılında istanbul ünv iktisat fakültesi sosyal bilimler ensitüsü sosyal siyaset bölümünde mastırını,1990 yılında aynı bölümün sosyal siyaset çalışma ekonomisi ilişkileri alanında doktorasını tamamladı.1991 yılında ABD de mesleki alanda mahalli idareler,sosyal güvenlik sistemleri ve tarım alanında bitkilerdeki genetik çalışmalar ve tohum standartizasyonu doktora üstü bilimsel çalışma ve araştırmalarda bulundu.......

bu böyle uzunca devam ediyor kubay yazmakla bitmez adamın yapmış oldugu başarılar,almış oldugu diploma ve belgelerin,sertifikaların haddi hesabı yok kitapta.hepsi fotokobi şeklinde kitabında basılı.bu kitabı alanlar zaten biliyorlardır.

Şahsen benim Ahmet beyin yazdıklarında ve konuştuklarında seninde dedigin gibi en ufak bir şüphem yok.sabırlı olup bu bitkileri kullandıgımız zaman faydasını görecegimize eminim.ilaçtan daha iyidir en azından.ben kendi adıma konuşım ilaç fayda etmiyor bana şahsen o yüzden bunları denemek en azından benim açımdan daha iyi.iyileşmeyede bilirim ama en azından bana bir yan etkisi yok bitkilerin.ayrıca uykuya iyi gelmese bile vücudumuzun diger yerlerindede faydalı bu bitkiler.kullanmakta hiç bir sakınca yok bence hatta fayda var.Türkiyeye gelince bol bol al ***ür kubay.sende dene belki faydasını görürsün.senin içtigin papatya çayı poşet çaydır büyük ihtimalle.onların içinde katkı maddesi oluyor.burdan onun gerçegini tam kendi otunu bulabilirsin arkadaşım.bide onu dene.

kubay
03-28-2009, 13:34
evet organik poset papatya cayi iciyorum Manolya...onlarada katki maddeleri koyduklarini bilmiyordum fakat azda olsa insani gevsetici özelligi gercekten var papatya cayinin. Otunu denemek lazim dedigin gibi. Su Marankinin diger tavsiye ettiklerini cok merak ediyorum. Bu arada kediotunu ben burda tabletlerde denemistim eskiden. Uykusuzluk icin degilde gevsemek icin..onunda faydasi oluyor az miktarda.

manolya
03-28-2009, 14:41
Ahmet maranki özelikle uyku için şu bitkileri
tavsiye ediyor

anason,karanfil,kimyon,papatya,kantron

bu bitkileri yarım sürahi kaynar suya karıştırıp 10 dk demlendikten sonra günde 2 defa sabah akşam içiniz.

çok iyi gelecegini üstüne basarak söyledi.

kubay tr de ablamlar var diyordun onlar sana alıp göndersinler.bu arada valerian rot diye tabletler satılıyor gene uyku için orada satılıyordur bunlar.bitkisel tablet buda.birde bunu dene derim ben

kubay
03-28-2009, 15:37
Beceremez ablamlar Manolya, pek anlamazlar bu bitki olayindan. En temizi ben oraya gelince almak olucak. Bu arada anason, karanfil , kimyon , papatya ve kantronu hepsini bi arada kaynatipmi berabermi icmek lazim? cok karisik birsey olmuyomu? tehlikeli falan olmasin? eminsin dimi Manolya?yoksa tek tek kaynatip hepsinden ayri ayrimi icmek gerekiyo?? kafam karisti biraz..

Valerian rotu duymadim hic onuda denemekte yarar var.

manolya
03-28-2009, 15:47
Beceremez ablamlar Manolya, pek anlamazlar bu bitki olayindan. En temizi ben oraya gelince almak olucak. Bu arada anason, karanfil , kimyon , papatya ve kantronu hepsini bi arada kaynatipmi berabermi icmek lazim? cok karisik birsey olmuyomu? tehlikeli falan olmasin? eminsin dimi Manolya?yoksa tek tek kaynatip hepsinden ayri ayrimi icmek gerekiyo?? kafam karisti biraz..

Valerian rotu duymadim hic onuda denemekte yarar var.

niye beceremesinler kubaycımya bitki isimlerini biyere not edip aktara gidecekler.ordan alıp gene üzerlerine isimlerini yazıp gönderecekler.yada sen bana adresini ver gönderim arkadaşım:s4: ayıp ettin sen iyi ol yeterki

evt hepsini karıştırıp içiyorsun hiç bir sakıncası yok ben kefilim bak:s4:
bir araştır bak valerian rotu ben denedim oda iyi geliyor ama bırakmıcan içecen bitene kadar içinde baya bi var

kubay
03-28-2009, 16:00
Manolya, bu kadar otu karistirttiriyosun bak bize,,bitki zehirlenmesinden tahtali köyü boylatacan bana :s4: :s4:

Tsk ederim manolyacim cok düsüncelisin , az kaldi geliyorum zaten yakinda..

manolya
03-28-2009, 16:06
bunu ben demiyorum kitaplar tv ler söylüyor sen gönül rahatlıgıyla iç.tr ye geldiginde aktarlara girince onların agzındanda duyarsın bizzat.o zaman daha iyi anlarsın.

kubay
03-28-2009, 16:11
öyle olsun bakalim Manolyacik. Zaten denemeden hic birseyi bilemeyiz dimi yani. Denemekte fayda var. Zaten bu bitkiler az miktarda uykuyu getirip stresi alip vucudu gevsetsin gerisi kolay.

twobeee
04-05-2009, 14:54
:smileys_a arkadaşlar valerian rootun gnc de kapsül şeklinde ilacı war 1 yıl önce denemiştim eğer uykusuzluğunuz şiddetliyse hiç bi faydası olmuyor bi gecede 4 tane içtim vallahi güneşin doğuşunu bile izledim

kubay
04-05-2009, 23:15
alemsin twobe :d,,,,twobe bak sunu bi uygulasana bi dönem...12lerde yatiyosun ve sabah 6-7 lerde kalkiyosun ve kesinlikle geri yatmiyosun..eger yatakta bilinci acik uyursanda geri kalkiyosun cünkü bilinci acik uyurken sadece beynini kandiriyosun. Baktinki bilinci acik bir sekilde uyuyosun ozaman hemen kalk yataktan yada yatakta kendine gel gözlerini ac ve tekrar uyumaya calis. Bu teknigi manolya ve ben uyguluyoruz ve cok basarili oluyoruz. Doktorlarda bunu söylüyor. Bilinci acik yatarsan yorgunluk yapar uyudugunu anliyamazsin ve bas agrisi cekersin bütün gün.

twobeee
04-07-2009, 14:38
arkadaşlar bugün şunu anladımki benim uykusuzluğumun sebebi panik atak olabilir çünkü dün gayet iyi uyudum sabah telefonun sesiyle çok kötü uyandım kalp çarpıntısı direk baş ağrısı yapıyor bnde ve hala başım ağrıyor ağrı kesici fln kesinlikle fayda etmiyor bilmiyorumki sorn ne aslında panik ataklık bi sorun yok yani sadece saban kötü uyanırsam gün boyu çekilen bi baş ağrısı başka da ne olanlirki sebebi

kubay
04-07-2009, 16:14
Panik atak oldugunu anlaman icin birde doktorla konus bakalim nediyecek. Ayrica doktor sana antidepresiv vermisti sen cöpe sallamistin fakat simdi ise panikatak olabilir diyosun. Panik atak ciddi boyutlardaysa ilac tedavisi mecburi olabilir. Iyi düsün tasin , doktorlada konus. Bakalim nediyecek.

armani
04-21-2009, 00:31
Bitkilerle tedavi bilgilerin nasıl öğrenildiğini merak ediyorum.Bu bilglere ait bir öğrenim branşı yok. Bu insanlar medyada bitlkilerin etkilerini anlatırlarken kendime hep şu soruyu sorarım. bu insanlar bu bilgileri nasıl ve nereden öğrendiler.Bu sorunun bilimsel ve makul cevabını alamayacağımdan eminim.Ancak halk tarafından çok eski zamandan bu yana denenerek gelmiş bazı bitkilerin bazı rahatsızlıklara iyi geldiği kabul edililmiştir.Örneği nane-limon karışımının bazı az da olsa miyde üşütmelerine iyi geldiği gibi....