PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Horlamaya veda edin

özlem
05-06-2009, 19:23
Pazar günü Akşam Gazetesi'nin eki olan Sieasta diye bir dergide okudum, ne derece faydalı bir alet bilemiyorum ama sizle paylaşmak istedim.:zzz:

"Amerika ve Avrupa'da milyonlarca kişinin kullandığı horlamayı önleyen Snore Relief (Horkes) artık Türkiye'de. Uyku kalitenizi ve dolayısıyla yaşam kalitenizi düşüren horlama sorunundan tümüyle kurtulmak için Horkes'i düzenli olarak 30 gün süreyle kullanmanız yetiyor. Horlama; damağın yumuşak olması, küçük dilin sarkması, genizde et olması, burun kemiğinde eğrilik olması gibi sağlık sorunlarından kaynaklanabiliyor. Bu sorunların neden olduğu horlamalara karşı geliştirilen Horkes cihazı, kullanılmaya başlandığı günden itibaren horlama sorununu tamamen ortadan kaldırıyor."

Horlamanın kaynaklandığı sebepleri tedavi etmeden horlama sorunun nasıl ortadan kaldırıyor anlamadım gerçi. Doktora danışmak lazım.

yeliz
05-25-2009, 12:40
SİZ BU KONUDA ARAŞTIRMANIZI DOKTORUNUZA DANIŞIP ARAŞTIRMANIZI ONDADAN SONRA YAPARSANIZ HEM HASTALIK HEMDE CİHAZ HAKKINDA ÖN BİLGİ EDİNİRSİNİZ.:thumbsup:

özlem
05-26-2009, 13:03
SİZ BU KONUDA ARAŞTIRMANIZI DOKTORUNUZA DANIŞIP ARAŞTIRMANIZI ONDADAN SONRA YAPARSANIZ HEM HASTALIK HEMDE CİHAZ HAKKINDA ÖN BİLGİ EDİNİRSİNİZ.:thumbsup:
Yeliz Hanım bana neden bağırdınız? Forum kurallarını okursanız büyük harflerle yazmanın bağırma anlamına gelip yasak olduğunu göreceksiniz :yikes:

Ben de zaten mesajımda bir doktora danışmanın gerektiğini yazmıştım, bunu tekrarlayarak beni uyarmanız son derece yersiz olmuş.

yeliz
05-26-2009, 15:18
Özlem hanım

özür dilerim unutmuşum.

nevzat
10-02-2009, 10:55
bendede horlama oldu, hafif uyku apnesiyle birlikte, bunları şu şekilde yendim:

spor yapın : haftada 3-4 gün, 30-40 dk yürüyüş orta tempoda. tekwando felan değil :) bu çok önemli.

sigarayı azaltın, mümkünse hiç içmeyin, yatmadan 1-2 saat önce hiç içmeyin, yatmadan 1-2 önce kahve çay içmeyin, yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyin, akşam yemeklerini doyacak kadar yiyin- çok yağlı olmasın, gece saatlerinde çay veya sıcak içecekleri fazla kullanmayın, şekerli içecekler içmeyin, çünkü bunlar damağı yumuşatır.

yatarken alınacak tedbirler:

sırtüstü yatmak horlamanın sebeplerindendir, o yüzden sırtüstü yatmamak gerekir, pijamanızın sırt kısmına, cüssenize göre en az 2 tenis topunu diktirin (çorabın içine tenis topunu koyun, onuda pijamanın sırt kısmına dikin) sırtüstü döndüğünüzde, top sırtınızı acıtacak ve yan yatacaksınız.

boynunuz kısaysa, yastık çok yüksek olmamalı, boynunuzu çok zormalamayacak bir yastık olmalı, ama olmalı, yastıksız uyumayın.

ve benim kullandığım bir burun aparatı var, nazovent burun aparatı, burunun içine el yordamıyla takıyorsunuz, burun yanaklarını dışa doğru itiyor ve hava akışını bi miktar arttırıyor. internette bulabilirsiniz, burundan çıkıyor genellikle ama uyumayı belli bir oranda düzenlediğini düşünüyorum.

benim şu anda yaptıklarım bunlar.

herkese iyi uykular.

yeliz
10-02-2009, 16:08
kanser içeren ve obezite eden malzemelerden uzak durulduğu müddetçe bu hastalık hafifleştirilebilir.......