PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CPAP cihazlari hakkinda

matafleur
05-20-2009, 10:37
Merhaba,

Yedikule Gogus Hastaliklari Hastanesi Uyku Merkezinde yapilan polisomnografi ve cpap titrasyonu calismalari sonucunda agir siddette obstruktif uyku apne hipopne sendromundan muzdarip olduguma (43.9 AHI) ve bunun 9cmH2O basinc ile problemimin ustesinden gelinebilecegine dair raporlar ve recete aldim. (SGK li oldugumu da eklemek istiyorum)

SGK Findikli Il Mudurlugune ilk gittigimde vizite kagidimin eksik oldugu belirtildi ve bunu calistigim sirketten temin etmem istendi, buraya kadar bir problemim yok; kafama takilan bazi sorular var, bunlarla ilgili yardimlarinizi rica ediyorum:

- Forumda okudugum kadariyla SGK, cihaz ellerinde yoksa (genelde de bu sekidle oldugunu duydum) cihazin teminini bana birakiyor: Bu noktada cihazin odemesini ben yaparak daha sonra kurumdan mi aliyorum (bazi konularda bu sekilde ibarelerle karsilastim) yoksa medikal firmalari standart cihazi bana temin ederek odemeyi SGK dan kendileri mi aliyorlar?

- Bu noktada ikinci sorum ortaya cikiyor; cihazi kendim temin edecegim durumda onerebileceginiz Istanbuldaki medikal firmalari nelerdir? Okudugum kadariyla LABS firmasini gordum; ancak hos deneyimler yasanmadigini da farkettim; olumlu ya da olumsuz her turlu firma gorusune acigim (reklam olacagi dusunuluyorsa ozel mesajla iletisime gecilmesi de yeterli olacaktir)

- Uyku uzmani doktorum, standart bir cihazin yeterli olacagini, auto-cpap a gerek olmadigini belirtti; ancak forumda aksi yonde yorumlar da okudum, bu konuda gorusleriniz nelerdir? Bu arada maske konusunda ekstra harcama yapmam onerildi ki bana da cok mantikli geldi.

cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim, saglikli uykular

yakamoz32
06-17-2009, 11:48
Sevgili Arkadaşlar.
öncelikle saglıklı günler geçirmeniz temennisiyle. Size tecrübelerimi yazıyorum eksikligim varsa lütfen düzeltiniz.Ben çok araştırdım inanın çok yoruldum hiç kimse bu konuda bir şey bilmedigi gibi yanlış yönlendiriyor.

1.Öncelikle uyku merkezinden alınan polisonografi raparu almanız gerekir bu 2 gece uyku merkezinde uyumanız anlamına geliyor. 1 gece normal test ,2 nci gece cpap cihazıyla test yapılıp size rapor veriliyor.

2.Eger Çalışan veya SGK' lı isesniz saglık kurulundan Rapor almanız gerekmektedir.Raporun aslında 3 uzman doktorun imzası olması gerekir.Uyku merkezi doktoru Gögüs doktoru K.B.Bogaz Doktoru gibi.ve Raporda polisonografi raporuda yazılmış olması gerekir.

3.Raporun aslını aldıktan sonra Gögüs Hastalıkları Doktoruna Yazılan önerilen Cpap cihazı veya Bipap Cihazını Reçeteye yazdırmanız gerekmektedir.Reçeteyi Hastane Başhekimligine onaylatmanız gerekmektedir.

4.Reçeteyi onaylattıktan sonra Çalışan veya SGK lı iseniz tıbbi cihazlar ana deposunda bu cihazın mevcut olup olmadıgını Recetinin arkasına tastik ettirmeniz gerekir. Depomuzda mevcut degildir ibaresi var ise.İşiniz medicakcilerle..

5.Medicalcilerle görüşüp Raporunuz dogrultusunda cihaz arayışına gidiniz..
İllaki maddi durumunuza ve bütçenize göre cihaz alacaksınız ama birazda konforunuzu düşünerek cihaz alın..

6.Sağlık Kurulundan almış oldugunuz 3 uzman doktor tarafından onyalanmış fotograflı raporu en fazla 3 nüsha olarak fotokopisini aslının aynısıdır diye Hastane başhekimliginde onaylatabilirsiniz.Bu ihtiyaç oldugu için belirttim.

7.Medicalcilerden Temin ettiginiz cihazın faturası CE Belgesi ithal malzeme yetki belgesi Reçetenin aslı Kimlik fotokopisi ve Bir dilekçeyle Çalışan iseniz Saymanlıkların Reçete kontrol kısımlarına müracat ediniz.Emekli iseniz SGK nın ilgili Evrak teslim bölümüne müracat ediniz.Yaklaşık bir ay sonra size ödediginiz miktarın bir kısmı hesabınıza yatırılacaktır.

8.Saymanlıkların Reçete kontrol kısımları devletin geri ödeme katkı paylarını cpap cihazları için ayrı otomatik cpap cihazları için farklı Bipap cihazları için farklı ödedikleri için bunu belirtmedim. .........

Umarım faydalı olmuşumdur. Çünkü 1 aydır ugraşıyorum.....