Orijinalini görmek için tıklayınız : Cpap Cıhazı Kullananlar Deneyımlerınızı Buraya Lutfen
Herkes sattığı ürünü en iyi diye lanse ederken, diğer ürünlerede binbir kusur (üretici firma küçük,pazar payı az,arızalanıyor,güncel teknoloji değil...) buluyor.
Kullanıcılar gerek cihaz marka modeli ve gerekse de uyku apnesinde cihazlı tedaviye geçiş ile hayatlarında yaşadıkları değişiklikleri paylaşırlarsa hacı sevabı kazanırlar umarım
Cihaz alma aşamasındayım.Yazarken Tuşlara dokunan Parmaklarımıza kira istemeyelim tecrübelerimizi paylaşalım lütfen
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8691963&tarih=2008-04-15
yakamoz32
05-30-2009, 17:18
Herkes sattığı ürünü en iyi diye lanse ederken, diğer ürünlerede binbir kusur (üretici firma küçük,pazar payı az,arızalanıyor,güncel teknoloji değil...) buluyor.
Kullanıcılar gerek cihaz marka modeli ve gerekse de uyku apnesinde cihazlı tedaviye geçiş ile hayatlarında yaşadıkları değişiklikleri paylaşırlarsa hacı sevabı kazanırlar umarım
Cihaz alma aşamasındayım.Yazarken Tuşlara dokunan Parmaklarımıza kira istemeyelim tecrübelerimizi paylaşalım lütfen
BENDE CİHAZ ALAMAK İÇİN ARAŞTIRMA YAPIYORUM BİR BİLGİN VARSA BANADA YAZ
teknik destek(servis) kaliteleri nedeniyle devilbis AutoCpap Cihazı, SleepCube AutoAdjust, Isıtıcılı Nemlendiricili DV54SE-HH siparişi vermek üzereyim.
� Pazardaki en sessiz CPAP ünitesi � sadece 26 dBA!
� Entegre Isıya dayalı nemlendirme
� 2750 m�ye kadar Otomatik Yükseklik Ayarı
� Nemlendirmeyi en yüksek dereceye çıkarmak ve sızıntıları en aza indirgemek için Özel Nemlendirme başlığı
� Olağanüstü küçük boyut. En çok satan CPAP cihazlarının arasında en küçük entegre ünite.
� Uykuya dalmayı kolaylaştıran Rampa fonksiyonu.
� DeVilbiss Serenity Silikon Nasal Maske(sadece maskeyi Serenity Jel Maske Orta Boy seçtim), Cihazın Orjinal Çantası Ve Orjinal Hortumu Fiyata Dahildir. DeVilbiss HeathCare
DeVilbiss SleepCube� AutoAdjust® CPAP Sistemi
Çok Akıllı, Otomatik Ayarlı
Yeni DeVilbiss SleepCube� AutoAdjust CPAP Sistemi, birçok hastanın ihtiyacını karşılamak için araştırmalar sonucunda hastalar ve tedarikçilerin birlikte çalışmasıyla dizayn edilmiştir. SleepCube Standard özelliklerinin yanında birçok özelleştirlebilir fonksiyon içerir.
DeVilbiss SleepCube� AutoAdjust �ın otomatik basınç ayarı, rahatlık, eğitim ve SmartCode� ile hasta takibi kombinasyonuyla hastanın doğru bir tedavi almasını garanti etmektedir. Hepsi çok verimli bir platformda, ki bu da size muhteşem bir urun olduğu hissini vermektedir.
Güvenilir elektronik ve su geçirmez yapısından, dayanıklı Lexan® nemlendirici haznesi ve paslanmaz çelik ısı transfer kaplamasına kadar SleepCube� hastanın uzun ömürlü güvenilirliğini ve memnuniyetini sağlamak için üretilmiştir. Solunum tedavisinde dünyaca takdir görmüş DeVilbiss Healthcare�in bu ürünü, Kare Medikal satış ve satış sonrası üstün hizmetleri ile birlikte, eşsiz bir ikili oluşturmatadır.
Performans Özellikleri
DeVilbiss�e özel pazarda tek AutoAdjust teknolojisi
Pazardaki en sessiz CPAP ünitesi � sadece 26 dBA!
Entegre Isıya dayalı nemlendirme
2750 m�ye kadar Otomatik Yükseklik Ayarı
Nemlendirmeyi en yüksek dereceye çıkarmak ve sızıntıları en aza indirgemek için Özel Nemlendirme haznesi
Olağanüstü küçük boyut. En çok satan CPAP cihazlarının arasında en küçük entegre ünite.
Uykuya dalmayı kolaylaştıran Rampa fonksiyonu
Dizayn Özellikleri
Fısıltı kadar sessiz çalışma � 26 dBA(ISO 17510)
Ev ortamına ve taşınabilir çantaya uygunluk sağlayabilecek kadar küçük
Ek aksesuarları taşımak için kolayca genişletilebilen korumalı taşıma çantası
Fazladan bir hortum ya da güç kablosuna gerek duymadan kolayca ünitenin alt kısmına bağlanabilen bütünleşik ısıyla nemlendirme sistemi.
Fazladan doldurulmaya karşı güvenlik sistemine sahip kolayca çıkartılıp tekrar doldurulabilen, bulaşık makinesinde yıkanabilen Nemlendirme rezervuarı
Nemlendirme için kullanılan suyun CPAP cihazına hasar vermesini engelleyen � seyahat eden insanlar için çok uygun olan - güvenlik ünitesi
1.8 m.�den 3 m.�ye kadar çeşitli hortumlara uygunluk sağlar
Gece boyunca masadan kaymasını ya da hareket etmesini önleyen geniş sabitleyici petler
Arkada yer alan hortum çıkışı, karmaşayı engeller, görünümü güzelleştirir.
240 cm uzunluğundaki güç kablosu yerleştirilme konusunda esneklik sağlamaktadır. Kabloya bağlı hantal hiçbir eklenti bulunmamaktadır.
Kolay kurulum - hastanın kullanımını kolaylaştırmak için neredeyse tüm fonksiyonları kontrol eden üç büyük düğme.
Hasta takibini kolaylaştıran büyük, arkadan aydınlatmalı LCD
Otomatik Aç/Kapa fonksiyonu - Maskeden nefes almaya başlandığında cihazın otomatik olarak çalışmasını sağlar ve maske çıkartıldığında akımı otomatik olarak kapatır.
Geciktirici basınç rampası � kullanıcının daha düşük bir basınçta rahatça uykuya dalmasına yardımcı olmaktadır (5 dakikalık artışlarla 0-45 dakikalık bir süre için ve 0.5 basınç artışıyla) AutoAdjust Özellikleri
SleepCube AutoAdjust hem Standard hemde Auto cpap modunda çalıştırılabilir. Auto Adjust özellikleri:
· Olay tipine ve yoğunluğuna göre, Otomatik basınç ayarı
· Ayarlanabilir Apne-Hipopne algılaması
· Ayarlanabilir alt/üst basınç limitleri
· 4 saate kadar ayarlanabilir gecikme değeri, hastanın Standard cpap tedavisine ve Auto tedavisine gösterdiği tepkiyi görmek için ideal
· Otomatik maske durum algılması ve ultra hassas horlama algılaması.
Teknik Özellikler
Ölçüler(mm) 162.5 x 165.1 x 213.4
Ağırlık 2.02 kg(nemlendiricili)
AC/DC gereksinimi Her ikiside
Basınç Aralığı 3-20 cm H2O
Oto. Yükseklik Var
PSG için ABOB Analog Çıkış Var
Oto.Kaçak Düzeltmesi Var
Oto. Aç/Kapa Var
Tedavi Sayacı Var
SmartLink Uyumluluk Var
SmartCode Özelliği Var
matafleur
05-31-2009, 11:28
Bu cihazi nereden ve kaca alacaksiniz?
Ben de cihaz alma asamasindayim; doktorum cihazdan cok maskeye onem vermemi soyledi.
yakamoz32
05-31-2009, 12:28
teknik destek(servis) kaliteleri nedeniyle devilbis AutoCpap Cihazı, SleepCube AutoAdjust, Isıtıcılı Nemlendiricili DV54SE-HH siparişi vermek üzereyim.
� Pazardaki en sessiz CPAP ünitesi � sadece 26 dBA!
� Entegre Isıya dayalı nemlendirme
� 2750 m�ye kadar Otomatik Yükseklik Ayarı
� Nemlendirmeyi en yüksek dereceye çıkarmak ve sızıntıları en aza indirgemek için Özel Nemlendirme başlığı
� Olağanüstü küçük boyut. En çok satan CPAP cihazlarının arasında en küçük entegre ünite.
� Uykuya dalmayı kolaylaştıran Rampa fonksiyonu.
� DeVilbiss Serenity Silikon Nasal Maske(sadece maskeyi Serenity Jel Maske Orta Boy seçtim), Cihazın Orjinal Çantası Ve Orjinal Hortumu Fiyata Dahildir. DeVilbiss HeathCare
DeVilbiss SleepCube� AutoAdjust® CPAP Sistemi
Çok Akıllı, Otomatik Ayarlı
Yeni DeVilbiss SleepCube� AutoAdjust CPAP Sistemi, birçok hastanın ihtiyacını karşılamak için araştırmalar sonucunda hastalar ve tedarikçilerin birlikte çalışmasıyla dizayn edilmiştir. SleepCube Standard özelliklerinin yanında birçok özelleştirlebilir fonksiyon içerir.
DeVilbiss SleepCube� AutoAdjust �ın otomatik basınç ayarı, rahatlık, eğitim ve SmartCode� ile hasta takibi kombinasyonuyla hastanın doğru bir tedavi almasını garanti etmektedir. Hepsi çok verimli bir platformda, ki bu da size muhteşem bir urun olduğu hissini vermektedir.
Güvenilir elektronik ve su geçirmez yapısından, dayanıklı Lexan® nemlendirici haznesi ve paslanmaz çelik ısı transfer kaplamasına kadar SleepCube� hastanın uzun ömürlü güvenilirliğini ve memnuniyetini sağlamak için üretilmiştir. Solunum tedavisinde dünyaca takdir görmüş DeVilbiss Healthcare�in bu ürünü, Kare Medikal satış ve satış sonrası üstün hizmetleri ile birlikte, eşsiz bir ikili oluşturmatadır.
Performans Özellikleri
DeVilbiss�e özel pazarda tek AutoAdjust teknolojisi
Pazardaki en sessiz CPAP ünitesi � sadece 26 dBA!
Entegre Isıya dayalı nemlendirme
2750 m�ye kadar Otomatik Yükseklik Ayarı
Nemlendirmeyi en yüksek dereceye çıkarmak ve sızıntıları en aza indirgemek için Özel Nemlendirme haznesi
Olağanüstü küçük boyut. En çok satan CPAP cihazlarının arasında en küçük entegre ünite.
Uykuya dalmayı kolaylaştıran Rampa fonksiyonu
Dizayn Özellikleri
Fısıltı kadar sessiz çalışma � 26 dBA(ISO 17510)
Ev ortamına ve taşınabilir çantaya uygunluk sağlayabilecek kadar küçük
Ek aksesuarları taşımak için kolayca genişletilebilen korumalı taşıma çantası
Fazladan bir hortum ya da güç kablosuna gerek duymadan kolayca ünitenin alt kısmına bağlanabilen bütünleşik ısıyla nemlendirme sistemi.
Fazladan doldurulmaya karşı güvenlik sistemine sahip kolayca çıkartılıp tekrar doldurulabilen, bulaşık makinesinde yıkanabilen Nemlendirme rezervuarı
Nemlendirme için kullanılan suyun CPAP cihazına hasar vermesini engelleyen � seyahat eden insanlar için çok uygun olan - güvenlik ünitesi
1.8 m.�den 3 m.�ye kadar çeşitli hortumlara uygunluk sağlar
Gece boyunca masadan kaymasını ya da hareket etmesini önleyen geniş sabitleyici petler
Arkada yer alan hortum çıkışı, karmaşayı engeller, görünümü güzelleştirir.
240 cm uzunluğundaki güç kablosu yerleştirilme konusunda esneklik sağlamaktadır. Kabloya bağlı hantal hiçbir eklenti bulunmamaktadır.
Kolay kurulum - hastanın kullanımını kolaylaştırmak için neredeyse tüm fonksiyonları kontrol eden üç büyük düğme.
Hasta takibini kolaylaştıran büyük, arkadan aydınlatmalı LCD
Otomatik Aç/Kapa fonksiyonu - Maskeden nefes almaya başlandığında cihazın otomatik olarak çalışmasını sağlar ve maske çıkartıldığında akımı otomatik olarak kapatır.
Geciktirici basınç rampası � kullanıcının daha düşük bir basınçta rahatça uykuya dalmasına yardımcı olmaktadır (5 dakikalık artışlarla 0-45 dakikalık bir süre için ve 0.5 basınç artışıyla)AutoAdjust Özellikleri
SleepCube AutoAdjust hem Standard hemde Auto cpap modunda çalıştırılabilir. Auto Adjust özellikleri:
·Olay tipine ve yoğunluğuna göre, Otomatik basınç ayarı
·Ayarlanabilir Apne-Hipopne algılaması
·Ayarlanabilir alt/üst basınç limitleri
·4 saate kadar ayarlanabilir gecikme değeri, hastanın Standard cpap tedavisine ve Auto tedavisine gösterdiği tepkiyi görmek için ideal
·Otomatik maske durum algılması ve ultra hassas horlama algılaması.
Teknik Özellikler
Ölçüler(mm) 162.5 x 165.1 x 213.4
Ağırlık 2.02 kg(nemlendiricili)
AC/DC gereksinimi Her ikiside
Basınç Aralığı 3-20 cm H2O
Oto. Yükseklik Var
PSG için ABOB Analog Çıkış Var
Oto.Kaçak Düzeltmesi Var
Oto. Aç/Kapa Var
Tedavi Sayacı Var
SmartLink Uyumluluk Var
SmartCode Özelliği Var
VERDİGİN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ANKARADA İKAMET ETMEKTEYİM ANKARADA HANGİ MEDİCALDEN ALABİLİRİM FİYATI ?
http://teknikel.com/tr/hafun/resim/1232957801.jpg
S8 AutoSet Spirit™ II
S8 AutoSet Spirit II, ResMed S8 serisindeki son APAP cihazı, aynı zamanda Easy Breathe Teknolojisini de içermektedir.
Easy-Breathe Teknolojisi daha sessiz terapi deneyimi, daha fazla hasta rahatlığı ve cihaz kalitesi sağlar
Geleneksel cihazlardaki motorlardan belirgin olarak daha düşük hızda dönen, düşük eylemsizliğe sahip çift kademeli benzersiz motoru ile bu teknoloji, fısıltı sessizliği (23 dB) ve eşsiz basınç stabilitesi sunar
EPR’li premium sabit CPAP seçeneği ve EPR (Expiratory Pressure Relief - Dışarı Solunan Basıncın Düşürülmesi) AutoSet Advantage APAP modu ile tedavi süresince daha kolay nefes alıp verme.
Her soluk için etkinlik ve kullanım verileri
Akıllı başlatma/durdurma
Otomatik yükseklik ayarı
12V/24V DC seyahat girişi
Özel hasta hatırlatma sistemi
Uzaktan veri erişimi için ResScan veri kartı
Yüksek çözünürlüklü veri akışı.
İsteğe bağlı entegre nemlendirme.
distribütör olan www.teknikel.com dan veya yetkili bayisinden alabiliyorsunuz
veri kartı özelliği önemli..rapor çıktısını alabilirseniz her sene 1 gün hastanede kontrol için gecelemiyorsunuz
http://teknikel.com/tr/hafun/resim/1205320500.jpg (http://teknikel.com/tr/dv.php?id=108)
yakamoz32
06-04-2009, 18:40
fiyatını sormuştum teşekkurler
Belirtilen cihazı Ultra Mirage maske ile kullanıyorum.
Maske ile daha zor da olsa uyuyabiliyorum ancak sabaha kalktığımda gecenin bir yerinde maskeyi çıkarmış olduğumu görüyorum, aslında hangi nedenle çıkardığımı da bilemiyorum.
Olasılıklardan biri, burnum sık sık kısmen veya tamamen tıkanır, gece tıkanma artınca çıkarıyor olabilirim,
diğer olasılık, uykuda inanılmaz şekilde terlerim (genetiktir), terden maske bantları veya maske içi ıslandığı için rahatsız olup çıkartıyor olabilirim,
üçüncü bir olasılık polisomnografide normal uykudaki apne indeksim 9 civarı ama REM uykusundaki apne indeksim 40 civarıydı, yani bana REM uykusunda ne oluyorsa oluyor, girdiğim gibi çıkıyorum (Bundan dolayı otomatik cihaz kullanıyorum), cihazın basıncı arttırmasından dolayı reaksiyon olarak uyanıyor ve çıkartıyor da olabilirim.
Sizce akla en yakını hangisidir, çözümü var mıdır?
öncelikle Geçmiş Olsun
Size Yardımcı Olabilirim Eğer Isterseniz
Sağlıklı Zayıflamanızı Sağlayabilirim
Sitresten Uzaklaştırabilirim
Hayata Olumlu Bakabilirsiniz
Uyku Sorununuzu En Aza Inderebilirim
Hayatı Aktif Yaşamanızı Sağlayabilirim
yakamoz32
10-03-2009, 17:54
Ben Bu Cihazı Yaklaşık 5 Aydır Kullanıyorum Her Hangi Bir şikayetim Yok Yalnız Bazen Geceleri Agzım Kuruma Yapıyor Bunun Nedenini Anlayamadım ısıtıcılı Nemlendiricili Oldugu Için ıstıcının Ayarını Açınca Da Gece Terliyorum Sizinkide ısıtıcı Ayarından Olabilirmi Acaba
yakamoz32
10-03-2009, 18:07
Belirtilen cihazı Ultra Mirage maske ile kullanıyorum.
Maske ile daha zor da olsa uyuyabiliyorum ancak sabaha kalktığımda gecenin bir yerinde maskeyi çıkarmış olduğumu görüyorum, aslında hangi nedenle çıkardığımı da bilemiyorum.
Olasılıklardan biri, burnum sık sık kısmen veya tamamen tıkanır, gece tıkanma artınca çıkarıyor olabilirim,
diğer olasılık, uykuda inanılmaz şekilde terlerim (genetiktir), terden maske bantları veya maske içi ıslandığı için rahatsız olup çıkartıyor olabilirim,
üçüncü bir olasılık polisomnografide normal uykudaki apne indeksim 9 civarı ama REM uykusundaki apne indeksim 40 civarıydı, yani bana REM uykusunda ne oluyorsa oluyor, girdiğim gibi çıkıyorum (Bundan dolayı otomatik cihaz kullanıyorum), cihazın basıncı arttırmasından dolayı reaksiyon olarak uyanıyor ve çıkartıyor da olabilirim.
Sizce akla en yakını hangisidir, çözümü var mıdır?
BEN BU CİHAZI 5 AYDIR KULLANIYORUM .SADECE BAZI GECELERDE AGZIM KURUYOR O DA ISITICI AYARINI DÜŞÜRDÜGÜMDE YAŞIYORUM .ISITICI AYARINI YÜKSELTİRSENİZ TERLEMENİZE NEDEN OLUR BU DA BİR AN ÖNCE MASKEDEN KURTULMAK İSTEGİYLE MASKEYİ ÇIKARMIŞ OLABİLİRSİZNİ
BEN GAYET MEMNUNUM SADECE AGIZ KURULUGUNA ÇARE BULAMADIM
RESMES S8 ELİLE CİHAZI İLE ULTRA MİRAGE ACTİVA MASKEYİ HERKESE TAVSİYE EDİYORUM.İYİ UYKULAR DİLEGİYLE .SAGLIKLI VE MUTLU KALIN
yakamoz32
10-03-2009, 18:11
BEN BU CİHAZI 5 AYDIR KULLANIYORUM .SADECE BAZI GECELERDE AGZIM KURUYOR O DA ISITICI AYARINI DÜŞÜRDÜGÜMDE YAŞIYORUM .ISITICI AYARINI YÜKSELTİRSENİZ TERLEMENİZE NEDEN OLUR BU DA BİR AN ÖNCE MASKEDEN KURTULMAK İSTEGİYLE MASKEYİ ÇIKARMIŞ OLABİLİRSİZNİ
BEN GAYET MEMNUNUM SADECE AGIZ KURULUGUNA ÇARE BULAMADIM
RESMES S8 ELİLE CİHAZI İLE ULTRA MİRAGE ACTİVA MASKEYİ HERKESE TAVSİYE EDİYORUM.İYİ UYKULAR DİLEGİYLE .SAGLIKLI VE MUTLU KALIN
PARDON CİHAZINIZ ISITICILI NEMLENDİRİCİLİ İDİ DEGİLMİ
BURUN KURULUGU VEYA TIKANMA ISITICILI NEMLENDİRİCİLİ ÖZELLİGİ OLMAYA CİHAZDAN KAYNAKLANABİLİR DİYEDE DÜŞÜNÜYORUM...
Bende otomatik resmed cpap cihazı kullanıyorum. ağız kuruluğu falan yaşamadım,ısıtıcı aparatını daha kullanma gereği duymadım. başlangıçta alışamama terleme elektrik kesintisi vs. sebeplerle maskeyi çıkarıp attığımı sabahları farkettiğim oldu. cihazda bir ayarlama imkanı var:
ya maskeyi taktiğinizde solunum kendiliğinden başlıyor
ya da başlamıyor siz başlatıyorsunuz ama maske yanlışlıkla çıkarsa alarmı ötüyor.ben bu modu kullanıyorum
Bende otomatik resmed cpap cihazı kullanıyorum. ağız kuruluğu falan yaşamadım,ısıtıcı aparatını daha kullanma gereği duymadım. başlangıçta alışamama terleme elektrik kesintisi vs. sebeplerle maskeyi çıkarıp attığımı sabahları farkettiğim oldu. cihazda bir ayarlama imkanı var:
ya maskeyi taktiğinizde solunum kendiliğinden başlıyor
ya da başlamıyor siz başlatıyorsunuz ama maske yanlışlıkla çıkarsa alarmı ötüyor.ben bu modu kullanıyorum
Aynı cihazı ben de kullanıyorum, ısıtıcı nemlendirici ekipmanı almadım, ancak son zamanlarda ben de geniz kuruluğu ve ağız kuruluğu yaşamaya başladım. Burun maskesinde belki etki daha lokal olduğu için farktmedim, bu durum tam yüz maskesinde biraz daha dikkat çeker oldu.
İlginç, bu fark yatılan odanın sıcaklığından kaynaklanıyor olabilir mi?
Değerli arkadaşım,
Sorunlarını bu siteye ''uykucu şirin'' adı ile giren arkadaşa iletmelerini tafsiye ederim. Uyku bozuklukları özellikle uyku apnesi konusunda çok büyük bir bilgi ve tecrübesi var. Size büyük yardımı dokunacağından kesinlikle eminim.
Kendisinin uyku doktorlarından çok daha bilgili olduğunu söyleyebilirim.
Sayın '' uykucu şirin'' i bizzat tanıyorum, kendisiyle 4,5 kez yüz yüze görüştüm. Gerçekten üst düzey bilgi ve tecrübeye sahip, iyi niyetli ve dürüst birisi.
Ben cpap kullanmayı beceremedim ve ameliyat oldum.
resmed II elite S8 cihazını körüklü maskeyle kullanıyorum.memnunum. sadece maskeyi biraz sıkmaktan kaynaklanan burnumun üstünde kızarıklık sorunu var.o da önemli değil. akşamları 12 gibi yatıyorum ve sabah da genellikle 6:00-6:30 gibi kalkıyorum.cihazı kullanmadan önceki halimle kıyaslanamayacak ölçüde fark var.kafam dinç ve daha enerjiğim.eğer güne dinç bir kafayla başlamak ve daha enerjik olmak sizin için önemliyse bu cihazla yaşamayı öğrenmelisiniz.
Merhaba,Uyumaz isimli üyemiz Cpap kullanamadığını ve ameliyat olduğunu yazmış. Bu cihazları satan birisi olarak bazı tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Bize gelen bazı hastaların önceden ameliyat olduklarını ve bir sene sonra kadar sorunlarının tekrarladığını söylediler. Bu şekilde 3-4 hastamız oldu. Uyku apnesi hastalığının ameliyat ile giderilmediğini ve cihaz kullanımının bu hastalık için kesin çözüm olduğunu tecrübelerimiz ile öğreniyoruz. Bazı özel hastaneler ticari kazanç için önce hastayı ameliyata ikna ediyorlar, sonradan da şikayetler tekrar başlayınca cihaz veriyorlar. Bu tür bir hastamıza daha bugün cihaz verdik. Bu konuda çevrenizi bilgilendirin ve bilmeyenleri uyarın, önemli bir konu.Güzel uykular dilerim.Rafet Şengül.www.kuramedikal.com
Merhaba,Uyumaz isimli üyemiz Cpap kullanamadığını ve ameliyat olduğunu yazmış. Bu cihazları satan birisi olarak bazı tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Bize gelen bazı hastaların önceden ameliyat olduklarını ve bir sene sonra kadar sorunlarının tekrarladığını söylediler. Bu şekilde 3-4 hastamız oldu. Uyku apnesi hastalığının ameliyat ile giderilmediğini ve cihaz kullanımının bu hastalık için kesin çözüm olduğunu tecrübelerimiz ile öğreniyoruz. Bazı özel hastaneler ticari kazanç için önce hastayı ameliyata ikna ediyorlar, sonradan da şikayetler tekrar başlayınca cihaz veriyorlar. Bu tür bir hastamıza daha bugün cihaz verdik. Bu konuda çevrenizi bilgilendirin ve bilmeyenleri uyarın, önemli bir konu.Güzel uykular dilerim.Rafet Şengül.www.kuramedikal.com (http://www.kuramedikal.com)
Rafet bey, ameliyat bazı hastalarda işe yaramayabilir ama pek çoğunda tutarlı ve düzgün sonuçlar verdiği de uzmanların ortak görüşü. En azından benim görüştüğüm 3 doktorun hepsi de aynı kanıdaydı.
Ama nedense, bilhassa bu ürünleri satanlar önde olmak üzere, pek çok kişi ameliyatla çözümün asla olmadığı ve hatta yegane çözümün cpap cihazlarında olduğunu çekinmeden belirtiyorlar. Bu durumu eshefle karşılıyorum.
Ameliyatta netice veren bir çözümdür arkadaşlar. Siz bakmayın forum sayfasında ameliyat ile kesin çözüme kavuşmuş kimseyi göremediğinize. Neticesinde ameliyatla iyileşmiş hastanın bu forumda işi ne diye düşünmekte gerek.
Forum sayfasında yazılanlar kesinlik taşımaz, bilgi vermek amaçlıdır. Arkadaşlardan çok rica ediyorum; ameliyat kesin çözüm değildir, cpap kesin çözümdür, radyoterapi kakadır, bpap cihazı şekerdir tarzı şeyler yazmak belki sektöre para kazandırır ama insanların kul hakkı da size geçer.
Yaklaşık iki sene önce bir KBB profesörüne özel muayenehanesinde gözükmüştüm. Bana o zaman 2 aşamalı bir ameliyattan bahsetti.Mutlaka olmam gerektiğini söyledi.Maliyeti 5000 tl.dedi.Damagın altına ince çubuklar yerleştirecek,burnumun içini düzeltecek v.s. Ben vazgeçtim.
Daha sonra değişik KBB cilere burnumu gösterip,içinde nefes alıpvermemi engelleyecek ciddi bir anatomik bozukluk olup olmadığını sordum.Yani ille de ameliyat olmamı gerektirecek bir durum var mı diye sordum.Çoğu gerek olmadığını söyledi.Birtanesi olabilir dedi.Bunun üzerine ben de burnumdan ameliyat oldum.Biraz da psikolojik olarak kendimi iyi hissetmek için bıçak altına yattım.AMA BENİM,AMELİYAT OLMAMIN SEBEBİ CPAP CİHAZININ DAHA VERİMLİ OLMASI İÇİNDİ.Şunu söyleyeyim,ameliyat bence çok da gerekli değildi.Zira burnum gene tıkanıyor.Belki de olmasaydım daha iyiydi.
SON OLARAK ŞUNU DENEYİMLERİME BİNAEN SÖYLÜYORUM:
yaklaşık 2 aydır resmed in cihazını kullanıyorum(reklam gibi gelmesin)Önceki halime kıyasla Allah a şükür çok iyiyim.Kafam dinç,bezginlik,halsizlik,yorgunluk gibi şeyler artık olmuyor.Gözlerim daha canlı bakıyor. Arkadaşım sonuçta bu cihazla yaşamaya alışmalısın.en azından tıp ilerleyip bunun kesin tedavisini buluncaya kadar. ŞU ANDA APNENİN TEDAVİSİ BU CİHAZLARDAN BİRİNİ KULLANMAKTIR. MACERALARA ATILMAYA GEREK YOK.
Arkadaşım sonuçta bu cihazla yaşamaya alışmalısın.en azından tıp ilerleyip bunun kesin tedavisini buluncaya kadar. ŞU ANDA APNENİN TEDAVİSİ BU CİHAZLARDAN BİRİNİ KULLANMAKTIR. MACERALARA ATILMAYA GEREK YOK.
Yani bu son sözünüze ciddi manada diyecek bir şey bulamıyorum. Adam 6 sene tıp fakültesi, sonra uzmanlık bitirmiş, yıllar yılı uyku bozukluğu alanında ihtisas yapmış, tezleri yayımlanmış, bilimsel çalışmaları bütün dünyada kabul görmüş işinin ehli mi ehli biri ve ısrarla "ameliyatta bir çözümdür" diye üstüne basa basa vurguluyor ama siz ameliyatta neymiş, cihaz var demeye getiriyorsunuz. Kusura bakmayın ama nedense samimiyetinize güvenemedim.
Bu hastalığı yeni öğrenip de forum sayfasına gelen arkadaşlara ısrarla öneriyorum; ameliyatla düzelmiş hastaları forum sayfalarında bulamazsınız, ameliyattan korkanlar ya da ameliyatla sorunu giderilemeyen ya da işinin tam da ehli sayılmayan kişilerin yaptığı yetersiz ameliyatlar sebebiyle sorunu devam eden kişileri bulabilirsiniz forum sayfalarında.
Ayrıca forum sayfalarında cihaz satanları, satışına aracılık edenleri, özel uyku merkezlerinde çalışanları bulabilirsiniz, çoğunlukla doktorları da bulamazsınız. Cihaz satışından ekmek kazananlar, uyku merkezlerinin aktif çalışmasını arzulayanlar, maske satanlar, cihaz distribütörlerini pek tabi ki forumda bulacaksınız, sıklıkla hemde.
Bu yüzden kesinlikle ama kesinlikle, uzmanınız ameliyatla düzelebilir derse cihazlara prim vermeyin, paranızı da çarçur etmeyin. Ameliyatla düzelmiş yüzlerce hasta var.
yakamoz32
02-13-2010, 21:38
Yani bu son sözünüze ciddi manada diyecek bir şey bulamıyorum. Adam 6 sene tıp fakültesi, sonra uzmanlık bitirmiş, yıllar yılı uyku bozukluğu alanında ihtisas yapmış, tezleri yayımlanmış, bilimsel çalışmaları bütün dünyada kabul görmüş işinin ehli mi ehli biri ve ısrarla "ameliyatta bir çözümdür" diye üstüne basa basa vurguluyor ama siz ameliyatta neymiş, cihaz var demeye getiriyorsunuz. Kusura bakmayın ama nedense samimiyetinize güvenemedim.
Bu hastalığı yeni öğrenip de forum sayfasına gelen arkadaşlara ısrarla öneriyorum; ameliyatla düzelmiş hastaları forum sayfalarında bulamazsınız, ameliyattan korkanlar ya da ameliyatla sorunu giderilemeyen ya da işinin tam da ehli sayılmayan kişilerin yaptığı yetersiz ameliyatlar sebebiyle sorunu devam eden kişileri bulabilirsiniz forum sayfalarında.
Ayrıca forum sayfalarında cihaz satanları, satışına aracılık edenleri, özel uyku merkezlerinde çalışanları bulabilirsiniz, çoğunlukla doktorları da bulamazsınız. Cihaz satışından ekmek kazananlar, uyku merkezlerinin aktif çalışmasını arzulayanlar, maske satanlar, cihaz distribütörlerini pek tabi ki forumda bulacaksınız, sıklıkla hemde.
Bu yüzden kesinlikle ama kesinlikle, uzmanınız ameliyatla düzelebilir derse cihazlara prim vermeyin, paranızı da çarçur etmeyin. Ameliyatla düzelmiş yüzlerce hasta var.
Ameliyat tabiki bir tedavi yönüdür ama apnenin endeksi yüksekse öncelikle cpap cihazı kullanıp kilo varsa kilo vermemiz öneriliyor apne endeksi düştükten sonra amaliyat şansını yakalıyoruz..
Tabiki ameliyatla bu durumdan kurtulmak istiyoruz çünkü ömür boyu bu şekilde yardımcı cihazla uyumak gerçekten zor....Teşekkürler.
,
Önerebileceginiz uzman doktorları da bekirtirmisiniz...
Bende tam olarak bunu izah etmeye çalışıyorum sayın yakamoz. Forum sayfalarında, internet sitelerinde herkes cpap cihazı tutturmuş gidiyor... İşin ehli insanlar ameliyatta bir çözümdür demesine rağmen hiç kimse de etik davranarak çıkıp bundan bahsetmiyor.
Pazartesi günü kalburüstü bir üniversitenin bu rahatsızlık konusunda ün yapmış profesörüne muayene olmaya, peşisıra bu konuda oldukça iyi reklama sahip bir uyku merkezine yeniden teşhis amaclı yatmak için ayrıca gideceğim. Ameliyat bütünüyle öncelikli tercihim olacak, aparat takmak ya da bir ömür boyu maskeyle yaşamak en son seçeneklerim arasında.. Kaç para tutacağı önemli değil, çünkü neticesinde her yıl maske değiştir, şu veya bu sebepten 2-3 yılda bir cihaz al, neticesinde aynı kefeye çıkıyor. Şu andaki şahsi kanaatim, bunun bütünüyle sömürmeye dayalı bir sektör haline getirilmeye çalışıldığı yönünde. Doktorlardan daha ziyade -lafım meclisten dışarı ama- hastalar ve teknikerler daha çok fikir beyan eder durumda. Ameliyat çözüm değildir, ameliyat olursanız yine depreşir, hastalığınız geçmez, cpap bu konuda yegane çözümdür, biraz paranız gider biraz robocop gibi olursunuz ama ömrünüze ömür katılır tarzı yaklaşımlar nedense pazarlama hilesiymiş gibi geliyor bana, kıllanıyorum.
Size doktor adı veremeyeceğim şimdilik, Dicle Üniversitesi Uyku merkezinde Obsuktrif Uyku Apne Sendromu ve Huzursuz bacak sendromu teşhisim kondu. Doktorun önerdiği titrasyon testinden önce bir kez daha muayene olmak için iyi bir Üniversiteden randevu aldım, ayrıca İstanbul'da işin ehli olduğuna inandığım ve tv'lerde sıklıkla gördüğüm bir profesörün çalıştırdığı uyku merkezinden de. Ayrıca KBB cerrahisi konusunda ehil bir uzmandan da randevu almaya da çalışıyorum, 1 hafta sonra müsait olursa ona da görüneceğim.
Denemeden ve tedavilerini görmeden isim zikretmek istemiyorum ama tecrübelerimi Salı gününden başlayarak foruma yazacağım, ameliyat olup hayatı düzene girmiş birilerinin paylaşımlarına da ihtiyaç var çünkü. Bu alandaki eksikliği umarım kapatacak kadar şanslı olurum. Yoksa foruma her bakan boynunu büküp cpap cihazlarını araştırmaya başlıyor çünkü.
Saygılar.
Sayın arkadaşlarım,
Ameliyatla uyku apnesinin düzeleceğini söyleyenlerin nasıl bir ameliyatla karşı karşıya olduklarını bilmeleri gerekir. Ayrıca bu ameliyatla uyku apnesinden kurtulduğunu söyleyen kişilerle iletişim kurmaları çok önemli. Ben bir apne iyileştirme ameliyatı oldum. Sonucu söyleyebilmem için yukarıda da belirttiğim gibi dokrordan ne şekilde bir ameliyat yapacaklarını iyice sorsunlar ve bu bilgiyi benimle paylaşsınlar. Ben de olduğum ameliyatı daha doğrusu operasyonu daha iyi değerlendirme imkanına sahip olurum. geçmiş olsun.
Sayın Armani,
Forumdaki mesajlarınızın bazılarını okudum. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla daha önceden radyofrekans operasyonu geçirmişsiniz.
Dediğim gibi bende hastayım. Doktorlar ameliyatında bir çözüm olduğunu, bu alanda pek çok hastanın bu sayede düzeldiğini belirtiyorlar. Hal böyle iken %65-%70 olasılıkla cerrahi operasyonla düzelebilecek bu rahatsızlık için ömür boyu medikal firmalarına müşteri ve maskelere bağımlı kalmayı kabul edemiyorum.
Ayrıntılarını bilmiyorum ama küçük dilin daha da küçültülmesi, damağın öne çekilmesi gibi komplike çaba gerektiren ameliyatlarla çözüme ulaşılabiliyor. Haricen; radyofrekansla damağın gerginleştirilmesi gibi daha başka önlemlerde mevcut. Ameliyatın pek tabi her hastaya uygulanamayacağı aşikar ama denemeden de bilemeyiz.
Bu mesajı "ameliyatla düzeleceğini söyleyenlerin nasıl bir ameliyatla karşı karşıya olduklarını bilmeleri gerekir" sözünüze binaen yazdım. Emin olun, dayısı doğum uzmanı, kuzenlerinden biri kalp doktoru, diğer iki tanesi tıp fakültesi öğrencisi, ablası ve yengesi ameliyat hemşiresi, diğer yengesi kalp cerrahisi konusunda uzman, dahiliye, kbb uzmanı, ortodontist arkadaşları olan biriyim ve ameliyat konusunda ne tür risklerle karşı karşıya olduğumu çok ama çok iyi biliyorum. Burnu geçelim de, damağa ve boğaza yapılacak ameliyatın diğer ameliyatlara (beyin, kalp, omur gibi ameliyatlar hariç) göre daha komplike, etkilerinin daha uzun vadeli olduğunun da farkındayım. Belki de 1 aya kadar çok sıkıntı yaşayacağım ama tutup muhtemelen kalan 30-40 sene boyunca her gece maske kullanmaktansa ameliyatı, radyoterapi'yi değerlendirebilirim.
Ama pek tabi bu cahil halimle karar verecek durumda değilim. KBB, Göğüs Hastalıkları uzmanları, uyku konusunda otorite olan uzmanlarının işi bu ve eğer %50 oranında tamamen iyileşirsiniz dense bile evet diyeceğim.
Arzu ettiğiniz üzere baştan sona bütün raporları, süreçleri paylaşırım. Çok kimse tarafından bilinmeyen bir hastalıkla mücadele ediyoruz ve biz bildiklerimizi paylaşma konusunda ketum davranırsak ilerleyemeyiz.
Saygılar..
paramedic
02-14-2010, 14:30
selam arkadaşlar,bütün uyku bozukluklarıyla ilgili aklınıza takılan soruları tarafıma sorabilir,tanı tedavi ve cpap cihazının en uygun ve ivedi şekilde temini hakkında yardımcı olabilirim..
Sayın Arkadaşım,
Apnelerden kurtulmak için radyofrekans veya lazerli operasyonu düşündüğünüzü anlıyorum. Radyofrekans geçiren bir kişi olarak sonuçta ne olduğunu anlamak için bu forumdaki bazı yazılarımı okumanızı ve bunu doktorunuza iletmenizi tavsiye ederim. Doktorun karşılaştığım sonuca bir itirazı olursa benimle temas kursun.İnternette bu konuda çok geniş bilgiler var. Bu bilgilerle yetinmeyip , uygulananlarla iletişim kurup sonuç hakkında bilgi alınmasının çok gerekli olduğunu düşünüyorum.Daha evvel doktor bu operasyonu muhakkak yapmış olmalı. Sizinle bu hastalardan biri veya mümkünse birkaçı ile temas kurdurabilir. Siz de bu sayede olacağınız ameliyatın şekli ve sonucu hakkında kendisine bu operasyon yapılan hastadan doğrudan bilgi sahibi olursunuz.Eğer böyle bir operasyon geçiren bir kişiye(aldığı sonuç ne olursa olsun) ulaşırsanız bana da bunu lütfen bildirin. Geçmiş olsun.
Sayın armani,Bugün göğüs hastalıkları uzmanı profesör ile görüştüm. Görüşme sonunda tedavisini reddetsem de, kısaca şunları söyledi;- Cpap cihazı ile tedavi hastanın düzenli kullanımına bağlı olarak başarı sağlayabilirmiş. (Pek tabi kullanım kesildiğinde cihazın yarattığı olumlu hava hemen yok oluyormuş). Bu cihaza hayır deyip cerrahi operasyonu yapmak sadece horlamayı kesebilir, ancak apneleri durduramayabilirmiş. Ancak kendisi göğüs hastalıkları alanında doktora yaptığı için illa ameliyat istiyorsam KBB konusunda uzman bir cerrahla görüşmeli ve her iki doktor ile ortak bir çalışma yapılmasını sağlamalıymışım. Son tahlilde bireysel kanaati (yani ben olsaydım diye ekledi) ameliyat yerine cpap cihazına alışmaya çalışırdım dedi. Pek tabi siz genç ve üstelik bekarsınız, bu cihaza alışmaya çalışmanız da zor, onu da anlayabiliyorum diye de ekledi.Anladığım; cerrahi operasyonla -yüksek ihtimalle- horlama probleminden tamamen kurtulur ancak apneleri yok edemeyebilirmişim. Olsun, bu da bişeydir. :)Yarın memlekete dönüp bir hafta-10 gün sonra İstanbul'da nöroloji uzmanı bir doktora ve arada bulabilirsem KBB ve boyun cerrahisi alanında uzman doktorlara görünmek için yeniden Ankara'ya ya da İstanbul'a gideceğim. Her halükarda bu ameliyatı yapmayı arzu ediyorum, bir ömür boyu maskeyle uyumayı öyle pat diye kabullenemeyeceğimi biliyorum çünkü. Ekstradan gelişme olursa bu forumdan size de yazarım. Şimdiden horlamadan kurtulduk denebilir, inşallah kısmet olursa apnelerden de kurtuluruz.Saygılar.
paramedic
03-23-2010, 15:20
selam arkadaşlar siteye uzun zamandır girmiyordum,bugün formlara bir göz atayım dedim gördüklerim beni hüsrana uğrattı..medikal firmalar burayı ticarethaneye çevirmişler.ayrıca bilgi kirliliğide görüyorum sitede kulaktan dolma bilgiler dolaşıp duruyor hastalarında kafası karışıyor.uyku bozuklukları tanı ve tedavisiyle ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.ayrıca son kongrede paylaşılan değişiklikleride memnuniyetle aktarabilirim.selamlar.
arkadaşlar 2 senedir fısher paykel marka cpap cihazını kullanıyorum çok memnunum diğer cihazları denemediğim için onlar hakkında yorum yapamayacağım cihaz kullanmadan önceki 10 yılı boşuna yaşamışım ingilterede hintli bir dr un aşı geliştirdiğini duydum tek doz bir aşı ile uyku apnesini tedavi edebileceğini söylüyor yeni gelişmeler olursa siteden duyururum
Merhaba, 8 aydır ResMed S8 AutoSet Spirit II kullanıyorum, arada tıkalı burunla (çocukluktan gelen allerjik nedenden) cihazı kullanabilmek için tam yüz maskesi de aldım. Cihazım nemlendiricili olmadığı için kış aylarında kuruluk oluyor ancak henüz nemlendirici almadım. Genel olarak cihazdan oldukça memnunum.
Cihazdan çok apne durumu ile ilişkili olduğunu düşündüğüm bana garip gelen bir durum ile karşılaşıyorum. Gece bazen cihaz maskeden tam gaz çevreden kaçıra kaçıra üflerken uyanıyorum (basa basa kaçırdığından muhtemelen solunum durmuş durumda oluyor). Apnem obstrüktif apne, ayrıca cihazsızken sıklıkla REM'in hemen başında oluyor, uyku testi sırasında REM'lerim çok sık ve apne ile hemen bölünmüş çıktı.
Bu ne ile ilgili olabilir? Cihazın bir APAP olarak bu durum ile baş etmesi beklenmeli midir? Yoksa bana özel bir durum mudur?
Bu duruma genelde tam yüz maskesinde (burnum muhtemelen tıkalıyken) rastladım, tam nasal maskede hatırlamıyorum, belki olmuş ama ben unutmuş olabilirim.
Bu konuda tecrübesi olmuş arkadaşlar görüş ve fikir belirtebilirlerse sevinirim.
Güzel, bölünmeyen uykularla geçen geceler dilerim.
UYKUCU ŞİRİN
08-09-2010, 12:08
Cihazınızın otomatik CPAP olması hava basıncının yükseldiği durumlarda maskede oluşabilecek istenmeyen hava kaçağının önüne geçmeyecektir. Bence maskenin sıkılığı yeterli gelmiyor olabilir veya maskenin modeli tam yüzünüze uygun olmayabilir. Tüm Yüz(Ora-nazal) maskelerinde, yüzde daha geniş bir alana temas ettikleri için hava kaçağı miktarı burun maskelerine göre daha fazla olmaktadır. Bu sebepten dolayı burun maskesi kullanırken bu rahatsızlıkla karşılaşmamanız doğaldır.
Size nacizane önerim; otomatik cihazın hafıza kartını hastanede veya aldığınız yerde okutarak gece içinde çıkmış olduğu maksimum basıncı öğrenin. Sonra cihazı geçici olarak bu basınca ayarlatın ve maskenizin ayarlarını, sıkılığını maksimum basınçta cihaz çalışırken tekrar düzeltin. Eğer maske sıkılığı sizi rahatsız ediyorsa maskenizin boy veya modelini değiştirin, etmiyorsa bu sıkılıkta kullanmayı deneyiniz.
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.