PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RESMED CPAP Kullananlar

sleepx
06-03-2009, 22:42
RESMED CPAP kullanıp memnun olanlar, problem yaşayanlar buraya...

KODEM
06-04-2009, 01:06
DÜN 1 BUGÜN 2, kullanmaya başladık

(Mirage Activa™ LT orta boy maske ve S8 AutoSet Spirit II, ResMed S8™ serisindeki en son APAP cihazı)

Cihazı, raporum doğrultusunda yetkili bayii ayarladı

Hiçbir şeye dokunmadan kullanmak için fişe takmanız yeterli oluyor

henüz ayarlarını/fonksiyonlarını kurcalamadım

bir sıkıntımda yok gibi

tecrübeli kullananlar ne der acaba?

KODEM
06-04-2009, 01:22
Teknikel Bursa bayii sönmez medikalden (S8 AutoSet Spirit II, ResMed S8™ serisindeki en son APAP) cihazını ve Mirage Activa™ LT mAske aldım.

Necdet bey ve aysun hanımın zarif ve üşenmek bilmeyen iilgilerinden çok memnun kaldım.

Cihazla ilgili pratik kullanımda nelere dikkat etmeliyim.maskenin ön(burun) tarafından dışarı hava çıkıyor normal midir?

Kullanmadığımız zaman fişe takılı bıraksak (cihaza veya hafızaladığı raporlama verilerine) bir zararı olur mu?

cihaz yatarken bizden yüksekte mi alçakta mı durmalı?

hangi parçaları hangi sıklıkta temizlenmeli

Buna benzer pratik bilgileri bilenler yanıtlarsa sevinirim

clandestine
06-04-2009, 11:45
selamlar,1,5 aydır s8 elite II , swift LT nasal mask kullanıyorum , s8 elite II cihazını fişte bıraktıgım zaman kapanmıyor fişi çekmek lazım , eğer nemlendirici kullanıyorsan su koyulan haznenin zaman zaman temizlenmesi gerekiyormuş bide filtre gibi bişey var ama onu nemzaman değiştirmek veya temizlemek gerektigini bilmiyorum onu cihazı aldıgın yere sor.Maskenin kapattıgı yerlerden hava cıkmaması lazım (kenarlardan) ,sızdırma cok olursa cihazdan okudugun degerler değişebiliyor ayrıca www.cpaptalk.com (http://www.cpaptalk.com) daki forumdan baya bişey öğrendim ingilizce varsa orayada bak derim.
Buarada cpap kullanıpta cihazdan okudugu değerler AHI < 5 olan varmı merak ediyorum, ben sadece 1 kere AHI=3 gördüm genelde hep 7,8 civarında , ne yaptıysam HI (hipopne) değerini düşüremedim,tecrübeli arkadaslardan tavsiye bekliyorum

ksklicem
06-04-2009, 16:59
Arkadaşlar Selam.
Obstirüktif uyku apnesi rahatsızlığım var.Otomatik cpap yazıldı , 18-10 değerlerinde kullanmam gerekiyormuş.Cihaz araştırması yapıyorum.
Devil-weinman-respironic firmalarının ürünlerini inceledim.Resmed i methini duydum.Bu diğer cihazların 4 de 1 i büyüklüğünde imiş ve hepsinden sessiz çalışıyormuş.
Weinman da şu an bir kampanya var.Gittim medikal şirketinde inceledim.Ağır ve diğerlerine göre sesli çalışan bir cihaz.SGK nın bu tür cihazlar için belirlediği 1998 TL ye cihazı veriyorlar.
respironic Tr stoklarında yok imiş.
Devil içn 250 tl fark istediler.Gayet sessiz çalışan bir cihaz ve alından geriye doğru bağlamalı maskesi gerçekten çok rahat.
Birde Resmed i inceledikten sonra kararımı vereceğim.
Ama bu cihazların hangisinin teknik olarak hastalığın tedavisi konusunda bir fayda sağlayacağı hakkında hiç ama hiç bilgim yok.
Her medikal firması kendi ürününü övüyor.
Bu konuda aynı kaderi paylaştığımız, uyku apnesi hastalığı olan arkadaşlarımızın tecrübe ve birikimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
En kısa zamanda illet hastalıktan kurtulmanız dileklerimle...

matafleur
06-05-2009, 09:45
Doktorum manuel bir cihazin yeterli olacagini belirttigi icin uzun suren arastirmalarim sonucunda 2 gundur Resmed S8 Escape II kullaniyorum Mirage Activa LT maske ile birlikte. Satin aldigim yerde oldukca ilgilendiler, pek cok maske ve cihaz denedim, dogru secimi yaptigimdan emin oldum.

Koku vs gibi uyum sorunlari yasamadigimi dusunuyorum, sadece hala oldukca heyecanliyim; uykuya dalma suremin bir miktar uzadigini farkettim; ancak 2 gundur sabahlari bir miktar daha rahat uyandigimi farkediyorum.

polidol
06-05-2009, 17:58
ksklicem,

ResMed CPAP cihazını da muhakkak denemeni tavsiye ederim, firma bir kaç günlük deneme sağlayabiliyor. Arada farkı görünce kesinlikle ResMed i tercih edeceğinizi düşünüyorum.

Gerekli bilgileri buradan http://www.cpap-al.com (http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=29) edinebilirsiniz.

KODEM
06-06-2009, 22:00
Resmed Türkiye Distrübütörü Teknikel'e sordum işte yanıtlar:

-Maskenin ön kısmında bulunan hava çıkışını gözlediğiniz delikler bir hava akış kanalıdır ve exhalasyon portu diye isimlendirilir. Bu porttan hem fazla havanız tahliye edilmektedir aynı zamanda co2 yoğun olan verdiğiniz nefesin maskeden uzaklaştırılması sağlanmaktadır.

-Resmed marka s8 cihaz 110-230 v arasında şehir ceryanında çalışmaktadır. Ama güvenli bir kullanım için kullanmadığınız dönemlerde elektrik prizinden cihazınızı çekiniz.

-Cihaz mümkünse yerden 1m civarında yüksekte olması yeterlidir, kesinlikle cihazın üstünü örtmeyiniz.

-cihazın arkasında bulunan filtre 3 günde bir temizlenmeli ve 6 ayda bir değişmelidir.

-Maske ve aparatları 3 günde bir bebe şampuanı ile temizlenmeli, durulanmalı ve asla kurulanmadan ışık görmeyen bir dolap veya rafta kurumaya bırakılmalıdır. Senede bir defa değiştirilmesi önerilir.

KODEM
06-06-2009, 22:14
Ödemeye SGK' da katıldığından yılda bir kez hastanede titrasyon testi yaptırmanız isteniyorki hastalığınızın seyrini takip etsinler.(iyileştiyseniz cihazı geri alacaklar, değerleriniz değiştiyse cihazı ayarlayacaklar, hava kaçağı hatalı kullanım varsa yardımcı olacaklar vb.)

Eğer Resmed cihazlarında olduğu gibi kartlı veya kartsız son 1 yıllık uyku geçmişinizin raporunu print ettirebiliyorsanız bu sonuçları doktorunuza ***ürerek yılda bir kez hastaneye yatma derdinden kurtuluyorsunuz

Bunun içinde cihazı ya bulunduğunuz bölgedeki bayiden veya bulunduğunuz yerde çıktı alma imkanı verebilecek yerden almanız çok faydalı olacaktır.

Mesela ben 1 hafta önce bursada yetkili teknikel bayiinden aldım resmed cihazımı ve 1 haftalık rapor çıktısı alıp kontrol ettiler cihazı optimum performansla kullanabiliyor muyum diye.

DİKKAT! cihaz kullanmaya ibaşladığınız tarihten itibaren 1 yıl sonra geçmiş 1 yılı resetleyip tekrar kayda başlıyor

Cihazı öyle bir yerden alınki size olaki cihazınız bozulursa yedek cihaz verebilsinler

Ben resmed bayisi dışındaki diğer medikallerde cihaz ve maskeyi kataloktan görebildim. Oysa cihazı ve maske alternatiflerini görerek deneyerek test ederek almak istiyorsunuz. Cihaz o kadar sessiz ki...

KODEM
06-06-2009, 22:22
cihazın arkasında bulunan filtre 3 günde bir temizlenmeli ve 6 ayda bir değişmelidir.

Temizleme denilen şey saç kurutma makinasıyla basınçlı soğuk hava üfletmek filtreye

Yıkarsanız deforme oluyor muş

yakamoz32
06-17-2009, 11:33
Arkadaşlar Selam.
Obstirüktif uyku apnesi rahatsızlığım var.Otomatik cpap yazıldı , 18-10 değerlerinde kullanmam gerekiyormuş.Cihaz araştırması yapıyorum.
Devil-weinman-respironic firmalarının ürünlerini inceledim.Resmed i methini duydum.Bu diğer cihazların 4 de 1 i büyüklüğünde imiş ve hepsinden sessiz çalışıyormuş.
Weinman da şu an bir kampanya var.Gittim medikal şirketinde inceledim.Ağır ve diğerlerine göre sesli çalışan bir cihaz.SGK nın bu tür cihazlar için belirlediği 1998 TL ye cihazı veriyorlar.
respironic Tr stoklarında yok imiş.
Devil içn 250 tl fark istediler.Gayet sessiz çalışan bir cihaz ve alından geriye doğru bağlamalı maskesi gerçekten çok rahat.
Birde Resmed i inceledikten sonra kararımı vereceğim.
Ama bu cihazların hangisinin teknik olarak hastalığın tedavisi konusunda bir fayda sağlayacağı hakkında hiç ama hiç bilgim yok.
Her medikal firması kendi ürününü övüyor.
Bu konuda aynı kaderi paylaştığımız, uyku apnesi hastalığı olan arkadaşlarımızın tecrübe ve birikimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
En kısa zamanda illet hastalıktan kurtulmanız dileklerimle...

Kaliteli bir uyku uyumak istiyorsan Resmed S8 Otomatiklerine bir bakmanı tavsiye ederim ayrıca fiyatı biraz pahalıda olsa kalitesini kullanınca anlıyacaksın.Maskeyi Mirage Activa LT Alırsan bu da konforun için iyidir diyebirlirim.

yakamoz32
06-17-2009, 11:36
Doktorum manuel bir cihazin yeterli olacagini belirttigi icin uzun suren arastirmalarim sonucunda 2 gundur Resmed S8 Escape II kullaniyorum Mirage Activa LT maske ile birlikte. Satin aldigim yerde oldukca ilgilendiler, pek cok maske ve cihaz denedim, dogru secimi yaptigimdan emin oldum.

Koku vs gibi uyum sorunlari yasamadigimi dusunuyorum, sadece hala oldukca heyecanliyim; uykuya dalma suremin bir miktar uzadigini farkettim; ancak 2 gundur sabahlari bir miktar daha rahat uyandigimi farkediyorum.

öncelikle kaliteli uykular dilegiyle.
Bende Resmed S8 Elite II Manuel bir cihazla yaklaşık bir haftadır uyuyorum.Bu cihazda Epr ayarı var bu da rahat nefes vermemizi saglıyor.Ben çok memnunum.

yakamoz32
06-17-2009, 11:55
Arkadaşlar filtrenin temizliği haftada bir olmak sartıyla 3 günde bir de temizleyebilirsiniz.Deforma olmadıysa 1 yılda degiştirebilirsiniz.Maskenin temizliginide bir kapta köpürtülmüş bebe sampuanının içine sadece silikon bölümü çalkalayarak sonra suyla durulayıp temizlememiz gerekiyor güneşe koymadan bir yere asıp suyunun akmasını bekleriz sonra torbasında muhafaza ederiz.
Kaliteli ve sağlıklı uykular temennisiyle...........

sleepx
06-17-2009, 17:10
selam,
aslında hastalığın tedavisi anlamında cihazların çok fazla bir teknik farkı yok. fakat gelişmiş cihazlarda eklenen özellikler kullanımı kolaylaştırıyor ve böylece tedavide başarıyı artırıyor. Cihazın küçük olması, sessiz çalışması, maskenin yüze uyması çok önemli. Bence farklı marka cihazınız olsa bile RESMED (http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=29)'in ACTIVA LT (http://www.cpap-al.com/shop/product.php?id_product=38) maskesini kullanırsanız daha iyi verim alırsınız.

sleepx
06-17-2009, 17:16
Dışarı Solunan Basınçın Boşaltılması(EPR) (http://www.cpap-al.com/shop/cms.php?id_cms=10)
DAHA AZ BASINÇ,DAHA ÇOK KONFOR...
EPR, ResMed'in S8 serisi cihazlarının premium akım üreticilerine(CPAP) ait benzersiz konfor özelliği.

İlk kullanımdan uzun dönemli uyumluluğa
CPAP tedavisisi sırasında EPR, konforu artırarak hastanın soluk verme basınçını her nefes alışverişte azaltır. Bu, tedavinin gece boyunca, yalnız Ramp(yükselme) sırasında ve ilk CPAP deneme fazı süresince daha fazla kabul edilebilir olmasını sağlar.

Easy-Breathe Technology ile kolay nefes alın
Cihaza dahil edilen düşük eylemsizliğe sahip, çift kademeli benzersiz motor ile ResMed'in Easy-Breathe teknolojisinin kullanımı yalnız hasta-cihaz senkronizasyonunu artırmakla kalmaz aynı zamanda tedavi sırasında EPR ile daha yumuşak ve doğal bir solunum anlamına gelir.

Neden EPR öngörülür?
Bütün dışarı solunan basınçın boşaltma özelliği olan CPAP cihazları aynı olmadığı gibi, bu özelliğin uygulandığı yol da aynı değildir. ResMed'in EPR'si; klinik olarak geleneksel sabit CPAP kadar etkili ve ondan ciddi anlamda daha konforlu olduğunu kanıtlayan klinik çalışmalarla desteklenmektedir.(1)

Öngörülebilir: EPR her biri, ayarlı basınç azalmasına karşılık gelen seçilebilecek 3 konfor ayarına sahiptir.
Ayar 1:Hafif azalma(1cm H2O)
Ayar 2:Orta azalma(2cm H2O)
Ayar 3:Max. azalama(3cm H2O)

Kişileştirilebilir: EPR özelliği yalnızca 'aç' yada 'kapat' komutuyla sınırlı değildir; her bir hastaya uygun olacak şekilde uyku profesyoneli tarafından ayarlanan 'Ramp Only(Sadece Yükselme)', Ramp and Full-Time(Yükselme ve tam zaman)' ya da 'OFF(Kapalı)' komutları seçilebilir. Bu işlevselliğe hastaların erişimi sağlanabilir.

İçeri-Dışarı solunum döngüleri senkronizasyonu: Basınç boşaltılması, hastanın nefes vermesiyle başlar ve nefes almanın başlangıçında biter; EPR bireysel solunum düzeninde değişikliklere izin vererek ayarlı bir süreden sonra yeniden başlamaz.

Hasta tedavisinde daha kapsamlı bilgi: S8 ResLink'i en son S8 cihaz serisine bağlamak hastanın her nefes alışveriş düzenini göstererek yüksek çözünürlüklü hava akım verisi(25hz) sağlar...böylece EPR'yi tam anlamıyla çalışırken görebilirsiniz.

(1)EPR, hastaların %79'u tarafından geleneksel CPAP'a tercih edilmiştir.

sleepx
06-17-2009, 17:19
EPR....NASIL ÇALIŞIR? (http://www.cpap-al.com/shop/cms.php?id_cms=12)
EPR özel olarak, yüksek oranda öngörülebilir basınç boşaltılması ile hastanın içeri ve dışarı solunum döngülerine senkronize edilmiştir.

RAMP(Yükselme) sırasında EPR
ResMed'in EPR RAMP(yükselme) özelliği, EPR'nin RAMP ONLY(Sadece Yükselme) süresi boyunca kullanımı belirten benzersiz bir özelliktir. Bu seçenek, hastalar genellikle basıncın daha fazla farkında oldukları sırada uykuya dalarken EPR'yi çalıştırır. RAMP ONLY(Sadece Yükselme) süresi dolduğunda, basınç rahat bir şekilde belirlenen CPAP seviyesine döner.

EPR ve durum tespit
Tedaviden ödün vermeden konforu sağlamak için, EPR'nin otomatik bir 'zaman aşımı' özelliği vardır. Her hasta için başlangıç solunum ortalaması belirlendikten sonra, eğer hastanın solunumu 10 saniye yada daha uzun süre başlangıçın %75 altına düşerse cihaz EPR'yi askıya alır. Durum ortadan kalktığında ve solunum tekrar istenen aralığa girdiğinde EPR'yi yeniden çalıştırır.

yakamoz32
06-18-2009, 14:49
EPR....NASIL ÇALIŞIR? (http://www.cpap-al.com/shop/cms.php?id_cms=12)
EPR özel olarak, yüksek oranda öngörülebilir basınç boşaltılması ile hastanın içeri ve dışarı solunum döngülerine senkronize edilmiştir.

RAMP(Yükselme) sırasında EPR
ResMed'in EPR RAMP(yükselme) özelliği, EPR'nin RAMP ONLY(Sadece Yükselme) süresi boyunca kullanımı belirten benzersiz bir özelliktir. Bu seçenek, hastalar genellikle basıncın daha fazla farkında oldukları sırada uykuya dalarken EPR'yi çalıştırır. RAMP ONLY(Sadece Yükselme) süresi dolduğunda, basınç rahat bir şekilde belirlenen CPAP seviyesine döner.

EPR ve durum tespit
Tedaviden ödün vermeden konforu sağlamak için, EPR'nin otomatik bir 'zaman aşımı' özelliği vardır. Her hasta için başlangıç solunum ortalaması belirlendikten sonra, eğer hastanın solunumu 10 saniye yada daha uzun süre başlangıçın %75 altına düşerse cihaz EPR'yi askıya alır. Durum ortadan kalktığında ve solunum tekrar istenen aralığa girdiğinde EPR'yi yeniden çalıştırır.

BENİM BASINÇ 12 EPR AYARIM NE OLMALIDIR.? TEŞKKÜRLER.

sleepx
06-18-2009, 18:02
EPR ayarlmasını da(basıncı olduğu gibi) yine doktorunuzun yada CPAP titrasyonunu yapan uyku teknisyeninin yapması en doğrusu. EPR 1, 2, ya da 3 mbar olarak ayarlanabiliyor. Bu ayar, nefes verirken cihazın basıncın düşürülmesiyle alakalı. Örneğin,
(IPAP=nefes alırken cihazın basıncı, EPAP=nefes verirken cihazın basıncı)
Basınç 12, EPR=OFF ise IPAP=12, EPAP=12
Basınç 12, EPR=1 ise IPAP=12, EPAP=11
Basınç 12, EPR=2 ise IPAP=12, EPAP=10
Basınç 12, EPR=3 ise IPAP=12, EPAP=9 olarak çalışır.

mayfer
07-10-2009, 10:25
Merhaba,

AHI 91 çıkınca hemen bir CPAP almam gerektiğini anladım. Bugün 5. günüm gittikçe daha da alışıyorum. Resmed'i seçtiğime çok memnunun maske olarak Swift LT kullanmaya karar verdim, diğerleri kocaman burnumun üstüne kapandığı için çok rahatsız ediyordu ve özellikle damağa baskı yapıyorlardı. Swift LT hem ufak hem takılması çok kolay. Herkese güzel uykulu günler diliyorum...

mayfer
08-16-2009, 01:33
1,5 ay oldu kullanmaya başlayalı alıştım desem yalan olur (insanın burnuna takılı bi şeyle uyuması gerçekten rahatsız) ama günde 6 saat uyku ile hemen sabah erkenden uykumu almış olarak uyanıyorum ki bu süper(bazen tüm rahatsızlığına değer diye düşündürüyor beni). Cihaz 5-15 e ayarlı her sabah ne olmuş kontrol ediyorum hep 13-15 arası basınç ve AHI 5 civarı görünüyor bu normal mi fikri olan var mı ?

sleepx
08-25-2009, 01:18
1,5 ay oldu kullanmaya başlayalı alıştım desem yalan olur (insanın burnuna takılı bi şeyle uyuması gerçekten rahatsız) ama günde 6 saat uyku ile hemen sabah erkenden uykumu almış olarak uyanıyorum ki bu süper(bazen tüm rahatsızlığına değer diye düşündürüyor beni). Cihaz 5-15 e ayarlı her sabah ne olmuş kontrol ediyorum hep 13-15 arası basınç ve AHI 5 civarı görünüyor bu normal mi fikri olan var mı ?

Basıncın 13-15 arasında olması o basınc altında sizin apne-hipopnelerinizin ancak ortadan kaltığını gösterir. AHI'nin 5'in altında kalması gerekiyor. 5'in altı normal kabul ediliyor, tabi teorikte 0 olması en ideali.

kutlu
09-17-2009, 10:07
Merhabalar, ResMed S8 AutoSet Spirit II cihazını ve ResMed Ultra Mirage maskeyi iki hafta önce aldım.

Cihazın pompa sesi üreticinin belirttiği gibi duyulmayacak kadar düşük olmakla birlikte maskeden çıkan soluk sesinin gürültüsü o derece yüksek ki cihazın sesinden bahsetmenin bir anlamı yok.

Aslında yanınızda yatan kişi (CPAP'ı kullanan değil) soluk sesini duymuyor(muş), belki sadece o açıdan önemli olabilir :-). Cihazı alırken başka maskeleri de denedim, hatırladığım kadarı ile onlar da pek farklı değildi.

sleepx
11-24-2009, 23:33
CPAP-BIPAP maskelerinizin temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Bazı solüsyonlar var özel olarak maske temizliği için, aşağıya linkini veriyorum;
:thumbsup:
http://www.cpap-al.com/shop/category.php?id_category=33

kutlu
11-28-2009, 10:29
CPAP cihazını nemlendiricili olarak kullanan var mı? Arada "olmazsa olmaz" fark gördünüz mü?

Teknik farkları heryerde her reklamda bulunduğundan dolayı teknik olarak yaratacağı farklara değil, kullanıcıların bireysel deneyimlerinden kaynaklanan görüşlere ihtiyacım var.

yakamoz32
12-04-2009, 15:07
CPAP cihazını nemlendiricili olarak kullanan var mı? Arada "olmazsa olmaz" fark gördünüz mü?

Teknik farkları heryerde her reklamda bulunduğundan dolayı teknik olarak yaratacağı farklara değil, kullanıcıların bireysel deneyimlerinden kaynaklanan görüşlere ihtiyacım var.

RESMED S8 ELİTE II CİHAZI NI ISITICILI NEMLENDİRİCİLİ OLARAK YAKLAŞIK 6 AYDIR KULLANIYORUM OLMAZSA OLMAZI İLLEKİ ISITICILI NEMLENDİRİCİLİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR.ISITICILI NEMLENDİRİCİLİ KULLANMAZSAK AGIZ KURULUĞU YAPIYOR BİR DEFA DENEDİM BİR DAHA VAZGEÇMEDİM.İLLAKİ ISITICILI NEMLENDİRİCİLİ KULLANIYORUM .BAZEN SU SEVİYE KONTROLUNU UNUTUYORUM GECENİN BİR YARISINDA SU BİTMİŞ ISE GENE AYNI ŞEKİLDE AGIZ KURULUGU OLUYOR. HEMEN UYANIP SUYUNU İLAVE EDİYORUM.HER GÜN OLMASADA 2 GÜNDE BİR SU SEVİYESİNİ KONTROL EDİYORUM.İYİ UYKULAR DİLEGİYLE....

kutlu
12-14-2009, 16:23
Selamlar, bilgi için gerçekten çok teşekkür ederim. Kuruluk bende de gittikçe daha bariz olmaya başladı. Sanırım bir süre sonra nemlendirici almam gerekecek, keşke uygun fiyatlı olsaydı, hemen kullanmaya başlayabilirdim.

kaslandere
12-15-2009, 13:43
henüz daha cihaz almadım , ancak sizin deneyiminiz çok mantıklı , teknikel den aldığınız cihaz dediğiniz gibi kullanımını denetliyorlarmı ve hangi marka ?
bilgi verirseniz sevinirim.

Ödemeye SGK' da katıldığından yılda bir kez hastanede titrasyon testi yaptırmanız isteniyorki hastalığınızın seyrini takip etsinler.(iyileştiyseniz cihazı geri alacaklar, değerleriniz değiştiyse cihazı ayarlayacaklar, hava kaçağı hatalı kullanım varsa yardımcı olacaklar vb.)

Eğer Resmed cihazlarında olduğu gibi kartlı veya kartsız son 1 yıllık uyku geçmişinizin raporunu print ettirebiliyorsanız bu sonuçları doktorunuza ***ürerek yılda bir kez hastaneye yatma derdinden kurtuluyorsunuz

Bunun içinde cihazı ya bulunduğunuz bölgedeki bayiden veya bulunduğunuz yerde çıktı alma imkanı verebilecek yerden almanız çok faydalı olacaktır.

Mesela ben 1 hafta önce bursada yetkili teknikel bayiinden aldım resmed cihazımı ve 1 haftalık rapor çıktısı alıp kontrol ettiler cihazı optimum performansla kullanabiliyor muyum diye.

DİKKAT! cihaz kullanmaya ibaşladığınız tarihten itibaren 1 yıl sonra geçmiş 1 yılı resetleyip tekrar kayda başlıyor

Cihazı öyle bir yerden alınki size olaki cihazınız bozulursa yedek cihaz verebilsinler

Ben resmed bayisi dışındaki diğer medikallerde cihaz ve maskeyi kataloktan görebildim. Oysa cihazı ve maske alternatiflerini görerek deneyerek test ederek almak istiyorsunuz. Cihaz o kadar sessiz ki...

yakamoz32
12-26-2009, 15:05
henüz daha cihaz almadım , ancak sizin deneyiminiz çok mantıklı , teknikel den aldığınız cihaz dediğiniz gibi kullanımını denetliyorlarmı ve hangi marka ?
bilgi verirseniz sevinirim.

TEKNİKELDEN BENİM ALDIGIM CİHAZDA RAPOR VERİYOR HAFIZA KARTI VARDIR.1 YILIN SONUNDA ÇIKTI ALDIRIP DOKTORUMA GÖSTERECEGİM
RESMED S8 ELİTE II CİPAP CİHAZIDIR.

polidol
02-26-2010, 18:34
http://www.cpap-al.com/resmeds9/images/resmed-s9-serisi-cpap.jpg
ResMed Gelişmiş AutoSet Algoritması

ResMed AutoSet algoritması, otomatik pozitif havayolu tedavide altın standart, Merkezi Uyku Apne algılama ilavesiyle S9 platformda geliştirilmiştir.

CSA Algılama

Merkezi Uyku Apnesi (CSA) algılama şimdi hem S9 AutoSet hem de S9 Elite mevcuttur.

daha fazla bilgiyi www.cpap-al.com/resmeds9 (http://www.cpap-al.com/resmeds9) adresinde bulabilirsiniz.