Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok yorgun ve uykuluyum ama....
Arkadaşlar ben 1 aydan beri bütün gün boyunca çok yorgun ve uykuluyum ama iş uyumaya gelince olmuyor :smileys_a
bir türlü uykuya dalamıyorum uyusam bıle en fazla 10-15 dk sürekli kısa kısa uykularla idare ediyorum (bunları toplasanız 4 saat anca eder)
En sonunda dayanamadım eczaneden uyku hapı aldım.
ilk gece 1 tane içtim saat 2.30 civarı ve uyudum deliksiz...
ertesi gün 23.30 civarı 1 tane içtim yataga gırdım saat 1e kadar dondum durdum kalktım 1 tane daha içtim yattım en son saate baktıgımda 3 dü ve gece sürekli kalktıgımı yarım yamalak hatırlıyorum sanırım uyurgezerlik başladı :S
Bu konuda bilgili birii varmı ne yapmam gerekiyor nereye başvurmalıyım ? :deli:
ah be arkadaşım sen bir aydır böylesin benim tam 10 yıl oldu hatta geçiyor biz neyapalım...mutlaka doktora başvur hemen ilaca sarılma çok geçmiş olsun..
10 yıl mı ? Ciddimisin sen ?
Doktora Gitmedin mi ?
Bununla nasıl yaşayabiliyosun ?
Ayrıca merakım için kusuruma bakma affına sıgınarak soruyorum.
estafirullah...evt 10 yıldır var 1999 marmara depremi sonrası başladı hala devam ediyor..sanırım ölene kadarda devam edicek.geçmişteki yazılarımı okursan daha geniş bilgi alabilirsin canım...gitmedigim doktor kalmadı sonuç hep aynı:smileys_a
Peki Teşekkürler... ilgi ve hoşgörü için.
İnşallah bigün uyursunuz :)
Merhaba
ben de tam 1 senedir ses duyarım şimdi uykum bölünür korkusuyla uykuya sağlıklı dalamıyorum.Sabah erken kalkıorum bir daha da uyuyamıyorum.Millet , tatillerde 10 lara kadar uyurken ben 7 de gözümü açıyorum.Ses duyacağım korkusu da 1-2 sene önce ,oturdugumuz binada başladı.Üstümüzde oturanlar tepemize yıkmıstı evimizi neredeyse.Evi ili değiştridk ben kurtulamadım.Doktora gitmekle halledemem , beyinde biter iş dedim.Arasıra pasiflora içiyorum ama niyetim beyinde bitirmek .Ama dalamıyorum.1 saat dönüyorum ..gece sıksık uyanıyorum.Sabah uyandıgımda tekrar dalmak üzreysem hemen sıcrıyorum ..bıktım ..:(:kızdım:
Niosman, korkunun ecele faydasi SIFIR. Bende uykusuzluk basladigi ilk dönemlerde cok ciddi korku olusmustu, uyuyamama korkusu yüzünden günlerce uykusuz kaliyordum. Simdi korkuyu yendim fakat halen uykuya dalmakta güclük cekiyorum. Sana tavsiyem icindeki korkuyu bitir ve sorununla öyle savas.
evet çok haklısınız.Ben de çözmeye çalışıyorum
Korktukça daha çok strese girip uyuyamayacağımı anladım..
ama örnek vermem gerekirse , gece 23.00 de yattım..
sabah 7 de gözümü açtım..gece 3 kere uyandım cok sık değildi bu sefer.
belki okuyan diğer forum üyeleri diyecek ki, ee daha ne Allah versin ..
8 saate yakın uyumuşum ..
ama şunu da araştırdım ki herkesin uyku kmliği farklıymış:)
yani szi 5 saatte dimdinç olurken ben 9 saat uyku ile kendimi iyi hissediyorumdur..
sizce ben takıntı mı yapmışım bu konuyu ?
inanın yaşım 29 , ama 24 iken y-uykusuz çalıştıgım zamanlar oldu yada 7 saattle ayakta asırı eforla çalıstıgım günler oldu ..gıptayla o günlerime özlem duyuyor gibiyim ..
enteresan değilmi?
Ayni sorun bendede var Osman, benim sorunumda uykuda cok *** uyanmak, mesala dün gece yaklasik 10 defa falan uyandim ve genelde uyandigim anlar rüyali uyku bölümüne denk geliyor , mutlaka sendede öyledir. Rüya görüldügü anda uyanilmasi cok kolay oluyor, hafif ve derin uyku arasinda rüya görüldügü icin özelikle stresli ve endiseli olan kisiler rüya esnasinda gözlerini aciyorlar.
Eski günlerine dönermisin bilmem fakat durumunu iyilestirebilirsin ve problemlerini azaltabilirsin diye düsünüyorum. Kendimden yola cikarak söylüyorum bunu, bu sorun bende gecen sene basladiginda 2-3 gün uyuyamadigim zamanlar oluyordu fakat simdi öyle degil..
Evet dedigin gibi insanlarin uyku saatleri genetikmis, kimisi 4 saatle dinc olurken kimisi 9 saat uykuyla kendine gelebiliyormus. Benim bu konuda hic bir ümit ve umudum yok sahsen. Tekrar eskisi gibi uyuyabilecegimide sanmiyorum. Ve uykusuzluk tamamen psikolojik nedenlerden kaynaklanan bir sorundur diye düsünüyorum. Mesala bende gizli bir endise var. Cogu zaman yok saniyorum fakat yataga girdigimde coook azda olsa bu benim uykularimi delik desik etmeye veya uykuya dalmami güclestirdigine eminim. Endise, stress, kaygi....uyuyamama korkusu...
Sevgili Kubay
endişeli haller aynen bende var yatağa yatınca endişe yerini gevşemeye bırakmıyor..pasiflora içmeliyim ki rahatlayayım ama herzaman içmiyorum bağımlılık yapar diye..arada alıyorum..sıyrılacagım inşallah
telkin yolunu da deniyorum ...
teşekkür ederim desteğine sağol
Rica ederim Osman kardes, umarim en kisa zamanda iyilesirsin. Akupunkturuda birdeniyebilirsin , pek yakinda bende denicem, acayip sakinlestiriyormus insani. Tekrardan gecmis olsun.
Kubay
selamlarr uzun zamandır yazmıyorum diye uyuyorum sanmayın.Ben kesinlikle psikolojik olduğuna karar verdim bir de rahat insan olmak lazım.Sorunsuzken beynim çok ses olmadığı sürece uyanmıyorum sizdeki korkular bende de var ama sadece bu uykusuzluk sorun haline geldiği zamanlar.3 gündür aşırı sinirliyim sinirimi dışarı vuramadığım içinde 3 gün 3 gece gözlerim faltaşı gibi oturdum.
Zor ya cok zor, ceken bilir bu uykusuzlugu. Benimde son bi kac gündür uykularim yine delik desik. Yorgunluktan gözlerimi acamiyorum fakat yinede uyuyamiyorum, her yolu deniyorum olmuyor olmuyor olmuyor. TIP mutlaka bi caresini bulmali bu hastaligin. Resmen iskence cekiyoruz anasini satim. Ey yüce Rabbim bir mucize olsada buna kökten bir cözüm bulunsa...resmen bambaska insanlar olacagiz..
Yalnız bu sayfayı dahi okuduğumda uyku konusunda uyku sorunu çeken benim gibi arkadaşların uyku hakkında çok az bilgi sahibi olduklarını anlıyorum. Pasifflora gibi eczaneden alınan ilaçların uyku problemi önemli olan hastalar için etkili olamıyacağını tesbit ettim. Ancak daha kuvvetli olan ilaçların dr tavsiyesiyle kullanılmaları da dikkate alınmalı.Uyku ilaçlarının da en son çare olduğunun bilinesini de hatırlatırım. Uyku sorunu çeken insanların bu sorununun önce neden kaynaklandığının bulunması gerekir. Bu nedenle de hasta kendi bu sorunu tesbit edecek bilgiye sahip değilse bu konuda uzmanlaşmış bir doktora gitmesi gerekir. Ancak hangi branşta uzman dokora gideceği de ayrı bir sorun. Çok yaygın olan bu sorunu rant sağlamak üzere ortaya çıkan birçok dr. var. İnternetten öğendikleri yarım bilgilerle uyku sorunlarını çözeceğini zanneden böyle doktora düşülmemesini temenni eder. Bu hastalıkla 16 yıldır uğraşan bir kişi olarak herkese geçmiş olsun temennilerimi iletirim.
Akupunkturla uyku tedavisinin yapılacağına inanmıyorum. Bir zamanlar ben yaptırmıştım. Hem de bu konuda çok büyük bir isme.Akupukturdan sonra uykularımda daha da fazla bozulmalar olmuştu.
İsim vermiyorum . Zira hakkımda tazminat davası açabilir. Ancak şimdi edindiğim ve öğrendiğim tecrübelerle bu doktorun uyku hakkında hiçbir bilgi ve tecrübesi olmadığını , beni de kandırıp defalarca çok yüksek vizite ücreti aldığını anlamış oldum.
Ancak belki hafif uyku sorunu olan hastaları sakinleştirerek tedavi yolu olabilir. Ancak önce bu uyku sorununun neden kaynaklandığını bilmesi gerekir. sakinlik duyduğu halde uyku sorunu çeken çok insan var .Gerisi boşa yapılan tedavi olur. Hem doktora duyulan güven yok olur hem de hastanın parası ve zamanı ısraf edilmiş olur.
Akupunkturla uyku sorununu gidereceğin söyleyen doktorlara bu mesajdan bahsedebilisiniz.
Ben dr. değilim. Ancak bana uyku sorununuzu çok geniş şekilde ve yaş ve kilonuzu yazarsanız. Size fikren yardımcı olmaya çalışırım. Derdinizin büyük olduğunu okudum .16yıldır bu sorunla yaşayan bir kişi olarak üzüntülerimi belirtir yine de güzel uykular dilerim.
Gecenlerde bir paylasim sitesinde okudum, akupunkturdan memnun kalan bir cok insan var , tabi bu herkese yardim edecegi anlamina gelmemeli fakat isinde profesyonel olan bir akupunkturcu olmasi tabiki öncelik sart. Vucutun farkli bölgelerindeki sinirlerin yatistirilmasi hangi hastaliga/soruna iyi gelecegini profesyonel bir akupunkturcu cok iyi bilir.
Ben hic bir zaman akupunktura gitmedim ve onlardan medet ummadim ama azda olsa sakinlestirdigine okumu oldugum yazilardan ve bilgilerden sonra kanaat getirdim. Ben bu isin yüzde 80 psikolojik oldugunu söylüyorum(eger altinda fiziksel bir hastalik yatmiyor ise). Fakat uykusuzluk ceken bir insan kendi sorununun ne oldugunu nicin uyuyamadigini anlar ve cözerse, günde 6-7 saat uyku uyuyabilecegine inaniyorum, deliksiz olmuyabilir bu uyku fakat gece uyanmalari minumuma inebilir.
Bakin arkadaslar hersey yataga girildiginde olabildigin kadar gevsemek degildir. Bazi uykusuzluk cekenlerin sorunlari düsüncelerinden kaynaklaniyor. Mesala kendimden örnek vericek olursam ben kendi sorunumun teshisini koydum, oda sudur: yataga girdigimde uykuya daldigimi hissediyordum ve buda beni korkutuyordu ve sicrayarak uyaniyordum, bu sorun bir dönem sonra bende endise, korku, uykusuzluk , depresyon, agir stress gibi sorunlar yaratti, bi ara öyle bi döneme girmistimki yataga girdigimde stressten bogazim dügümleniyodu, dislerimi falan SIKIYORDUM, eger düsüncelerimi degistirebilseydim günde 6-7 saat uyuyabilecegimi , en azindan sosyal hayatin icinde olabilecegimi biliyordum.
Uykuya dalarken rahat bir sekilde dalarsaniz sabah güzel dinc uyanma sansiniz cok yüksek fakat endiseli ve korkuyla uykuya dalarsaniz, 1-2 saaat sonra uyanacaginizdan emin olabilirsiniz. Kronik uykusuzluk ceken insanlar genelde 7-8 saat uykuyu deliksiz cekemezler ve bununda sebebi uykunun 8 saatlik bir uykunun son 3-4 saatinin yüzeysel uyku olmasidir ve genelde uyanmalarda o aralarda görülür. Gecenlerde bir uyku tablosu resmi yapistirmistim "milyona sayiyoruz" konusunun basligi altinda, orda görebilirsiniz uykumuzun hangi saat birimlerinde derinlestigini vs vs...
Armani arkadas, eger özel bir soru olmazsa ve umarim yanlis anlamazsin, senin 16 yildir uykusuzlugu cekiyor olmanin altindaki sorun nedir, sen cözebildinmi kafanda? bunu gercekten merak ettim. Ôrnegin ben kendi teshisimi koydum, uykuya daldigimi hissetmeyle basladi hersey ve bu bende korku yaratti. Simdi düsüncelerimi degistirmeye calisiyorum hatta bazen radyo acarak uykuya dalmaya calisiyorum(maksat düsünceleri kandirmak)
Uyku haplari konusunda yazdiklarina katiliyorum, ben 1 bucuk yildir bu sorunu ceken bir insan olarak düzenli hic bir ilac kullanmadim ve kullanmamda, kendi yarattigim bir sorunu haplarla tedavi edemiyecegimi cok iyi biliyorum. Doktorum bana antidepresif ilaclardan tutun agir uyku haplarina kadar herseyi verdi fakat hepsi bos bunlarin ve zarar. Ayrica bagimlilikta yapiyor uyku haplari.
Değerli kardeşim
Benim uyku sorunum çok karmaşık bir şekilde başladı. Karmaşık bir şekilde de devam ediyor.şimdilik bilgimle o zaman nasıl bir süreç geçirdiğimi anlıyorum.O zamanlar internet yoktu. Uyku konusunda doktorlar dahi bu konuya yabancılardı. O zamanlar bu konuda neredeyse tek otorite sayılan bir doktor vardı.Ona gittim. Uyku hakkında hiçbir bilgim yoktu. Polisomnografi tetkiki yaptı. Bana ''huzursuz bacak sendromu'' teşhisi koydu. Oysa uykusuzluğumun bununla hiçbir ilgisinin olmadığını bir süre sonra sahip olduğum bilgilerle öğrendim. Bana.... denilen bir ilaç verdi. Bu ilacı uzun süre kullandım. Bağımlı olabileceğim tehlikesiyle ilacı azalttım. Uyku sorunum azalarak devam etti. Bazen bu ilaçla bazen uzun zaman ilaç almadan yaşama devam ettim.
Bir süre sonra internet çıktı . uyku konusunda bilgilenmeye başlayınca bir başka doktora gittim. O da dinleyerek tedavi şeklini anlattı. Ancak uyku sorunum devam edince bir başka doktora gittim polisomnografi tetkiki yaptı ve orta derecede uyku apnesi teşhisi koydu.Sonra CPAP verdi , Cpap'ı tam tolere edemedim. Ağız kuruması yaptı . Başka bir CPAP aldım nemlendirici ekledik. Kuruma devam etti. Kurumanın nedeni olarak ''ağzımın açık olarak uyuduğumu'' söylediler.Bu konuda belki 15 adet Dr'a mesaj çektim. Hepsi aynı şeyi söyledi. Oysa ''kesinlikle ağzımı açmadığımı ''ifade etmeme rağmen sebebini anlayamadılar. Bu arada uyku konusunda devamlı araştırma yaptım. Çünkü vaktim çoktu.Kendim emekli bir hukukçuyum. Bu hikaye böylece gelişti . Uyku konusunda karşılaştığım bu denemeler beni bu konuda uzman yaptı denebilir.
Bu arada somnaplasti operasyonu geçırdim. Oda ayrı bir hikaye. Bundan da hiçbir sonuç alamadım.
daha kötü olmadan durumu idare ediyorum.
Sonuç:
1-Uyku sorunu çeken insanlar önce internet kanalıyla uyku hakkında geniş bilgi sahibi olsunlar
2-Uyku sorunlarının neden kaynaklandığını anlamaya çalışsınlar.
3- Uyku hijyenine tam uysunlar.
4- Dr tavsiyesi dışında ilaç alma konusunda hevesli olmasınlar.
5-Bu konuda uzman olan konusunu iyi bildiklerine emin oldukları birçok dr. ile mesajlaşsınlar , bunun sonucunda inandıkları o dr'a gitsinler.Böylece hem kendi hastalıklarını dr'a daha sağlıklı bilinçli ve kolay bir şekilde anlatırlar böylece de de teşhis ve tedaviyi kolaylaştırırlar.
Sağlıklı bir hayat ve güzel uykular dileğiyle..
Anladigim kadariyla senin durumun biraz farkliymis Armani. Insomnia olmadigi kesin. Peki simdi günde kac saat uyuyorsun...tekrardan gecmis olsun..
Saygilarimla...
Günde 8 saat uyamaya çalışıyorum. Ancak sabahları çok yorgun kalkıyorum.
Bu forumda uyku sorunu çeken arkadaşlarımın yazdıklarını zaman zaman okuyorum. Şu kanıya vardım ki sorunların çok büyük bir kısmı tamamen psikolojik. şikayetlerinin nedenini önce burada aramalarının isabetli olacağını tahmin ediyorum.
Malesef dedigin dogru, bir cogumuzun uyuyamama nedeni tamamen psikolojik fakat suda bir gercek ki uyku cok hassas bir nimet. En ufak bir üzüntü veya takintida delik desik olmasina yetiyor. Günümüzde toplumun yüzde 10-20 civarindaki kesimi kronik uykusuzluktan sikayetci, bu cok ciddi rakam, bu iskenceyi insanlarin bilincli olara kendilerine yaptiklarini sanmiyorum. Uyku kimyasi bozulunca geri tamirati cok zor oluyor.
Kronik uykusuzluk ceken insanlar icin 8 saatlik deliksiz bir uyku cekmek cok zor, bunu 6 veya 7 saate düsürebilirsin armani yada deniyebilirsin. 8saatlik uyku hem cilt güzelligi hemde dinlendirici olarak elbette daha iyi ve saglikli fakat 8 saat uyuyacagim hedefiylen yataga girersen uykularinin delik desik olma riskide oldukca yüksek. Kronik uykusuzluk ceken insanlara DELiKSiZ 6 veya 7 saatlik uykuda yetiyor ama dedigim gibi deliksiz 6-7 saat olacak. 6 saatlik bir uyku döneminde 1-2 defa uyanmak bile kendimizi yorgun hissetmemize yetiyor.
Benim en büyük sorunlarimdan biriside rüyali uyku periyodlarinda uyaniyor olmam. Rüya gorurken mutlaka uyaniyorum ve tekrar yatamiyorum. Yani demek istedigim "rem" uykusunda cok uyaniyorum. Rem uykusuda vucuttan yorgunlugun tam anlamiyla cikmasi icin cok önemli bir uyku periyodu.
Bilmiyorum ya bakalim nolacak bu halimiz, Allahtan ümit kesilmez .. sabirli olmak lazim. TIP yorgunlugu ortadan kaldiracak yeni buluslara imza atiyor..ilerliyen yillarda daha netlesecek bu buluslar..
yakamoz32
12-26-2009, 14:39
Arkadaşlar ben 1 aydan beri bütün gün boyunca çok yorgun ve uykuluyum ama iş uyumaya gelince olmuyor :smileys_a
bir türlü uykuya dalamıyorum uyusam bıle en fazla 10-15 dk sürekli kısa kısa uykularla idare ediyorum (bunları toplasanız 4 saat anca eder)
En sonunda dayanamadım eczaneden uyku hapı aldım.
ilk gece 1 tane içtim saat 2.30 civarı ve uyudum deliksiz...
ertesi gün 23.30 civarı 1 tane içtim yataga gırdım saat 1e kadar dondum durdum kalktım 1 tane daha içtim yattım en son saate baktıgımda 3 dü ve gece sürekli kalktıgımı yarım yamalak hatırlıyorum sanırım uyurgezerlik başladı :S
Bu konuda bilgili birii varmı ne yapmam gerekiyor nereye başvurmalıyım ? :deli:
SİZ EN KISA ZAMANDA BİR UYKU MERKEZLERİNE GİDİN TEDEVİ OLUN
Benim sorunumda aynen anlattıklarınız gibiydi uyku merkezinde araştırma yapıldı ve uyku apnesi oldugum teşhisi kondu şimdi gayet rahat uyuyorum tabiki cihaz yardımıyla ....
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.