Orijinalini görmek için tıklayınız : Şu anda hangi kitabı okuyorsunuz
Amin Maalouf - Yolların Başlangıcı'nı okuyorum.
Konusu ilginç, arkasındaki yazı şöyle başlıyor: Göçenler, kalanlar, tartışmalar, aşklar, söylenceler, din değiştirmeler, küskünlükler, bağışlamalar, gerçek insanlar... Yazar annesinden aldığı aile belgeleriyle dolu bir bavuldan hareketle kendi ailesinin olduğu kadar insanlığın da yakın geçmişine ışık tutuyor.
Kitap özellikle Osmanlı İmparatorluğu ve Atatürk'e ilişkin ilgi çekici yorumlar içeriyormuş, ancak ben daha yeni başladım.
bende o kitabı merak ediyorum
bitirince beğenip beğenmediğiniz konusunda bilgi verirseniz sevirim
Ben şu an mardukla randevu 2012'yi okuyorum
:thumbsup:
insomnia
04-16-2005, 17:34
Bu sitede beğenilip tavsiye edildiği için merak ettim. Tersine Adam'ı okuyorum. (Fred Vargas)
Mehmet Eroğlu'nun Kusma Kulübü'nü okuyorum.
Günümüzün medya ve magazin dünyasını, zenginliği, yerleşik düzeni yerden yere vuran etkili bir roman :thumbsup:
La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote.
Namıdiğer "Mahzun Yüzlü (Kırık) Şövalye".
La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote.
Namıdiğer "Mahzun Yüzlü (Kırık) Şövalye".
"Aylak okur: Bu kitabın, zihnin, düşünülebilecek, en zarif, en akıllıca ürün olmasını isterdim; buna yeminsiz inanabilirsin. Ancak, tabiat kanununa karşı çıkamadım; tabiatta her şey, benzerini doğurur. Benim kısır, gelişmemiş zekam da, her türlü rahatsızlığın hakim olduğu, her türlü hazin sesin duyuluduğu bir hapishanede doğmuşçasına kuru, kırışık, maymun iştahlı ve çok çeşitli, kimsenin aklına gelmeyecek düşüncelere boğulmuş bir evlattan başka ne olabilir?... Ama Don Quijote'nin babası gibi görünsem de, üvey babası olan ben, adetlere uyup, başkalarının yaptığı gibi, neredeyse gözlerimde yaşlarla, oğlumda göreceğin kusurları affetmen veya görmezden gelmen için sana yalvarmayacağım, sevgili okur.
Sen onun ne akrabasısın, ne arkadaşı; ruhun kendi bedeninde; gayet yetenekli, hür bir iraden var; evindesin ve kralın vergilerinin efendisi olduğu kadar, sen de evinin efendisisin; bilirsin, herkes kendi evinde kraldır. Bütün bunlar, seni her türlü saygı ve mecburiyetten azade kılıyor; kısacası, hikaye hakkında, kötü söylersen karalanmaktan, iyi söylersen ödüllendirilmekten korkmadan, istediğini söyleyebilirsin."
Miguel de Cervantes Saavedra
Siz ne diyorsunuz onun hakkında merak ettim?
İkinci cildi bitirmedim daha. Sacho'nun cezire valiliği yaptığı bölümdeyim. Ben de bitirdikten sonra belki yeni bir başlıkta konuşuruz Don Quijote'yi.
Isabel Allende'in "Yüreğimdeki Ülkem adlı kitabını okuyorum. Allende'nin anlatımı her zamanki gibi çok sürükleyici.
insomnia
11-20-2005, 13:46
Harry Potter- Melez Prens'i okuyorum.
Kanaldaki Ölü,Duman Olan Adam - Per Wahlöö, Maj Sjöwall.
Polisiye sevenler için cep kitabı mahiyetinde.İkilinin orjinal dilde 37 kitabı mevcut.Tek handikapı 1960'larda geçmesi sebebiyle çözümleri bence ilkel yöntemlerle çözüyor olmaları.
Bu yüzden biraz ağır olabilir ama benim 2 kitabı 3 günde okuduğum düşülürse kolay okunan bir kitap diyebilirim.
Zahir'i okuyorum.
Eleştirmenler tarafından taşlansa da; ben de (en azından bu kitabının) daha kısa yazılabileceğini düşünsem de Paulo Coelho seçtiği konularla hedefi on ikiden vuruyor.
İnsanın aslında düşündüğü ve rahatsız olup bilinçaltına ittiği bazı şeyleri yüzümüze vuruyor. Mesela asıl yoksulluğun zamanı kontrol edememek, istediğini yapamamak, koymadığın ve anlamadığın kurallara uymak zorunda kalmak olması.
Gerçek dostlarımızın iyi şeyler olduğunda yanımızda olan, bizimle sevinip, kazandığımız zaferle mutlu olanlar olması. Bize hep kötü gün dostu olmanın önemi öğretildi. Ama bana öyle geliyor ki kötü günlerde yanımızda olanlar, bizim hayatımızın da onlarınki kadar kötü olduğunu görerek teselli bulanlar, ya da hayatlarının bizimki kadar kötü olmadığına sevinenler. Tabii ki bu konuda bir genelleme yapmak yanlış. Kötü günleri destekleriyle atlattığımız gerçek dostlar da var.
"Zahir" e dönersek Coelho kitabın başında bir alıntı yapmış:
Yazar Jorge Luis Borges'e göre Zahir kavramı, İslam geleneklerinden gelmektedir ve 18. yy.'ın bir döneminde doğduğu düşünülür. Zahir, Arapça "görünen, var olan, görünmez olmayan" anlamına gelir. Bir zamanlar karşılaştığımız birkişi ya da düşünce, başka hiçbirşeye yer vermeyecek biçimde yavaş yavaş bütün düşüncelerimizi kaplar. Bu durum bir tür delilik ya da kutsal bir düşünceye kendini kaptırmak şeklinde tanımlanabilir.
Faubourg Saint-Peres
Encyclopedia of the Fantastic, 1953
Kitabı okudunuz mu? Okuduysanız size ne hissettirdi? Yoksa Zahir başlıklı yeni bir konu mu açsaydım?
Yeniden 3 kez Hesse-Bozkırkurdu
Falih Rıfkı Atay'ın "Çankaya" adlı kitabını okumaya çalışıyorum..başucu kitabı olarak kesinlikle tavsiye etmem çünkü kurtuluş savaşı dönemini öyle içinden anlatıyor ki :sleeping: kaçıp yerini olası savaş plan ve taktikleri alabiliyor...Ama ne çare ki okumak zorundayım,finallerde soracaklarmış :s4:
Şaka bir yana güzel bir kitap. Çok sıkıcı yerlere geldiğini yazar bile fark ederek bu sıkılmayı bir anı veya fıkrayla geçiştirmeyi biliyor...
Zorunlu olarak okunan kitaplar pek zevk vermiyor maalesef.
Felsefenin Tesellisi'ni okuyorum. Alain de Botton'un.
Herkese tavsiye ederim, ortalarındayım ama şimdiden çok beğendim.
Moral bozucu olan adamın 1969 doğumlu olup şimdiden 7-8 kitap yazmış olması.
Öp ve Anlat ve Aşk Üzerine'yi de okudum. Onlar da gayet iyi.
Aşkı Yarın Yaşayacaksın-Maeve Binchy
Aşkı ve Macerayı seven herkese tavsiye ederim.:thumbsup:
Aşkı Yarın Yaşayacaksın-Maeve Binchy
Aşkı ve Macerayı seven herkese tavsiye ederim.:thumbsup:
Maeve Binchy'inin çoğu kitabını ben de okudum; İtalyaca Aşk Başkadır,
Geri Döneceksin, Yalnız Kadınlar Sokağı, senin okuduğun son kitabı olmalı, herhalde aynı derecede eğlencelidir.
Şimdi kaktüsün yazısından sonra merak ettiğim için Zahir'e başladım. Sonra da Maeve Binchy'ye geri döneyim :)
mario puzo - sansli yolcu
lucia santa adinda fransiz bir kadinin hikayesi.. ve lucia santa yaptigi fedakarliklarla turk kadinini animsatiyor sanki..
"baba" adli romanin yazaridir ayrica mario puzo.. tavsitye ederim hepinize..
LunarH2O
07-15-2006, 09:57
Ben de Bir Geyşa'nın Anıları'nı yeni bitirdim. Hem pek bilinmeyen bir dünyanın gerçeklerini öğrenmek hem de güzel vakit geçirmek isteyenlere tavsiye ederim. Son derece rahat okunuyor. Güzel bir tatil kitabı olabilir.
Tatil kitabı olarak "Bir Geyşanın Anıları" biraz ağır olabilir, konu olarak değil ama kalınlık olarak :3:
Ben Hande Altaylı'nın "Aşka Şeytan Karışır'ını öneriyorum, hem okuması hem taşıması hafif, gerçi konusu olan ilişkiler biraz ağır ama neyse...
LunarH2O
08-20-2006, 08:25
Hem yükte hem de konuda hafif bir kitap bulamadık desene.:p Ben şimdi de Agatha Christie'nin kısa hikayelerine başladım. Bu türü sevenler Agatha Christie'nin bir solukta ve kolaylıkla okunan herhangi bir kitabını da tercih edebilirler. Favorim On Küçük Zenci.
ilkim1973
10-16-2006, 11:35
ben su aralar lisa see'nin bir kitabını okuyorum. Karcicegi ve Sırlar Yelpazesi. 19.yy da Cinli kadinlarin yasantilari ile ilgili bir roman hepinize tavsiye ederim. Bazi yerlerde insan dehsete dusuyor. Ornegin cinli kizlarin 5 asindan sonra ayaklarinin baglandigini bu yuzden cogunun ayaklarinin 7cm den fazla buyumedigini ve baston yardimiyla yuruyebildiklerini biliyormuydunuz ?
şehrazad
01-27-2007, 11:17
Proust Nasıl Yaşamınızı Değiştirebilir
Alain de Botton
İnsertCoinToSleep
02-23-2007, 05:18
OLaSıLıkSıZ-Adam Fawer...İlk sayfasından itibaren merak icin okumaktayim.Özellikle konusu,verdigi bilgiler acisindan istatistikle uzaktan yakindan alakali herkese simdiden siddetle tavsiye ederim
Buket Uzuner ----> İstanbullular
Sadece aptallar 8 saat uyur
Erdal Demirkıran
insomnia
11-03-2007, 19:54
Şeytan Yemini - Grange
LunarH2O
11-04-2007, 20:27
Ben de Robin Sharma'nın "Aile Bilgeliği" adlı kitabını okuyorum. "Ferrarisini Satan Bilge"yi beğenmiştim amd bunu pek tutmadım.
Yirminci Yüzyılda Paris - Jules Verne
Eğer Aya Yolculuk, Seksen Günde Devr-i Âlem,Denizler Altında 20,000 Fersah okuyup Jules Verne'in gelecek hakkındaki dehasına hayran kaldıysanız bu kitap sizi dahada şaşırtacak.
Üstelik Tübitak Yayınları/5 YTL ;)
Sararmış Bir Fotoğraf /Isabel Allende
O ne yazarsa okuyorum :bowdown:
varolmanın dayanılmaz hafifliğini bugün bitirdim ve sanki hala kitabın içinde yaşıyorum.ne demek istediğini tekrar tekrar düşünüp duruyorum ve harikaydı.insanların ruh dünyalarını anlatan güzel bir kitap....tavsiye ederim
şehrazad
04-07-2008, 22:55
Güzelliğe Dair / Zadie Smith
arkadaşlar olasılıksız kitabını ben de okudum
ve olası bir druma sbep oldu; istatistik kazanmış olan bir küçüğüe onu tavsiye ettim isabet oldu. okuyun olasılıksızlıklarınızı farkedin.
insomnia
09-02-2008, 23:38
arkadaşlar olasılıksız kitabını ben de okudum
ve olası bir druma sbep oldu; istatistik kazanmış olan bir küçüğüe onu tavsiye ettim isabet oldu. okuyun olasılıksızlıklarınızı farkedin.
Olasılıksızı beğenenlere empatiyi tavsiye ederim.
"Cahillikler Kitabı"
NTV yayıncılıktan, içinde pek çok değişik bilgi var ve doğru olarak bildiğimiz yanlışları okuyunca insan bir tuhaf oluyor :smileys_a
insomnia
01-05-2009, 19:15
"Cahillikler Kitabı"
NTV yayıncılıktan, içinde pek çok değişik bilgi var ve doğru olarak bildiğimiz yanlışları okuyunca insan bir tuhaf oluyor :smileys_a
Ben de aldım Cahillikler Kitabını çok ilginç sahiden. Bir de yine NTV yayınlarından çıkan Gelecek 50 Yıl'ı okuyorum şimdi
NTV yayınlarından çıkan Gelecek 50 Yıl'ı okuyorum şimdi
İlginç bir kitaba benziyor insomnia.
Güzel bir şeyler olacakmıymış gelecek 50 yılda ?
insomnia
01-11-2009, 23:32
İlginç bir kitaba benziyor insomnia.
Güzel bir şeyler olacakmıymış gelecek 50 yılda ?
Valla kitabı az az okuyabiliyorum kafka, biraz ağır makaleler var. Ama en ilgi çekici kısımlarından biri zekanın tanımını değişeceği: Artık bilgiye çok kolay ulaşılacağı için herşeyi bilenler değil bilgisayara cevaplayamayacağı soruları sorabilenler en zeki sayılacaklarmış. Değer verilen şey güzel sorular olacakmış. Evlerimizin duvarları bile bilgisayar olacakmış, kafamıza takılan en kufak şeyi bile sorup anında cevap alabilecekmişiz. Ama sorulan bir soruya bilgisayar cevap veremezse gerçek insanlar karşılıklı tartışıp cevabı arayacakmış.
Öğrencilere iyi yani aslında belki de kötü bir haberim var: Şu anda öğretmenlerin, sınıfların ve ders kitaplarının varolmasına elli yıl sonra neredeyse gülünecekmiş. :banghead3
İnsomnia sen tavsiye ettin diye ben de bugün aldım Gelecek 50 Yılı :thumbsup:
Kertenkelenin uykusu diye bir kitap okudum. Yazarı Nihan Taştekin. İtiraf etmek gerekirse polisiye ve ince diye başlamıştım ama çok hoşuma gitti.
Masumiyet Müzesi'ni okuyorum Orhan Pamuk'un. İnanamadım bayağı bir aşk hikayesi. Hoşuma gidiyor şimdilik ama sürekli müze için ayırdığı (ilerde müze kurup sergileyecekmiş) eşyaları sayması olayları bütünlüğünü bozuyor bence.
insomnia
03-23-2009, 15:27
Ben Masumiyet Müzesini okuyabileceğimi pek zannetmiyorum Salome bir defa çok kalın :sus:
Dört Anlaşma diye bir kitap okuyorum şimdi.
Masumiyet Müzesi'ni okuyorum Orhan Pamuk'un. İnanamadım bayağı bir aşk hikayesi. Hoşuma gidiyor şimdilik ama sürekli müze için ayırdığı (ilerde müze kurup sergileyecekmiş) eşyaları sayması olayları bütünlüğünü bozuyor bence.
Ben de okudum Masumiyet Müzesi'ni. Sana tamamen katılıyorum Salome. Ama sanırım gerçekten açacak böyle bir müze. O nedenle o şekilde yazmış. Ancak sana da katılıyorum insomnia kitap çok ama çok uzun ve hemen hemen aynı şekilde sürüp gidiyor :banghead3
Elif Şafak'ın son kitabını okuyorum. İsmi AŞK. Çok iyi gidiyor. Özellikle Mevlana ve Sufilikle ilgilenenlere tavsiye ederim.
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.