Orijinalini görmek için tıklayınız : İlginç Uyuma Yöntemleri
Yabancı bir sitede biri önermiş, uykuya dalamadığı zamanlar önce sağ tarafına doğru dizlerini bükerek yatıp ayak baş parmağının yanındaki parmağın tırnağının sağ ya da solunda -bundan pek emin değil :) bir noktaya masaj yapıyor; sonra sol tarafına dönüp sol ayağındaki aynı bölgeye masaj yapmaya başlıyor ve genellikle bu ikinci parmak masajı bitmeden rahatlayıp uykuya dalıyormuş :zzz:
Ne dersiniz bir denemeye değer mi?
Gerçekten enteresan
Benim bulduğumda ise ayakların güneye,kafanın kuzeye doğru yatılması gerektiği(belki feng ile alakası vardır) böylece dünyanın manyetik alanından faydalanarak kendi ve dünyanın uyumunu sağlayın diyor. :sleeping:
İlginç bir yöntem de ben okudum:
Sırt üstü ve ağzınız kapalı bir şekilde yatıyorsunuz. Dilinizi damağınıza, yanağınızın kenarlarına kısacası hiçbir yere değdirmiyorsunuz. Dil vücudumuzdaki en güçlü kasmış. Bu şekilde dilinizi rahatlatırsanız tüm vücudunuz rahatlar ve uykuya dalmanız kolaylaşırmış :zzz:
insomnia
04-18-2005, 12:43
Bunlar olmadı, var mı başka yöntem?
Bunlar olmadı, var mı başka yöntem?
Sizin denemiş olduğunuz bir yöntem var mı ?
insomnia
04-22-2005, 14:13
Sizin denemiş olduğunuz bir yöntem var mı ?
Valla burada okuyana kadar denediklerim, klasik, sizin sitede ve uykusuzlukla ilgili okuduğum yazılardakilerdi: Bitki çayı içmek, banyo yapmak, kahve ve alkol kullanmamak vs. gibi. Ama arkadaşların yazdıkları alışılmadık yöntemler. Bende henüz uyumamı sağlayan böyle bir yöntem yok maalesef ama işe yarar bir yöntem bulmak için çalışmalarım sürüyor :coolgleam
şehrazad
04-23-2005, 17:24
1. Marlene Dietrich: Ünlü aktristin uykuya dalmasının tek ilacı sardalya ve soğanlı sandviçmiş. Ama ille de çavdar ekmeğine olacak.
2. Amy Lowell: Şair, ne zaman bir otelde kalacak olsa tam beş oda ayırtırmış: Biri uyumak için. Yukarıdaki, aşağıdaki, sağdaki ve soldaki diğer dört oda ise, sessizliği garantiye almak için.
3. W.C. Fields: Aktör, yaşlandıkça uyumak için daha da tuhaf yollar dener olmuş. Saçını kestirmekten tuhaf bir haz aldığı için berber sandalyesine yerleşip kafasını, boynunu onlarca havluyla sardırıyormuş. Ağırlık basana kadar... En vahim gecelerinde ise bir güneş şemsiyesinin altına yerleşip, fıskiyeden de düzenli olarak üstüne su püskürtülmesini istiyormuş.
4. Alexandre Dumas: Ünlü yazarın bu illeti korkunç boyutlardaymış. Her yolu denemiş. Zamanın ünlü bir doktoru, uyuyamadığında asla yatakta kalmamasını, hemen kalkıp kendini dışarı atmasını söylemiş. Dumas da esaslı gece gezmelerine başlamış. Akabinde de uyumaya!
5. Theodore Roosevelt: Eski Amerikan başkanının çaresi, bir dikimlik konyakla bir bardak sütmüş.
Kaynak: The Book of Lists
insomnia
04-24-2005, 11:38
Sağol Şehrazad :thumbsup:
En mantıklısı Roosevelt'inki gibi duruyor. Ee, adam boşuna başkan olmamış tabii :s4:
Birde bunları deneyin
A)Uykuda sırt üstü yatmak yerine yana yatmayı tercih edin. Eski bir öneri olarak pijama sırtına tenis topu dikmek hala faydalı bir metot. Böylelikle sırt üstü uyumaya engel olunur.
B)Yatağınızın baş tarafı daha yukarıda olacak şekilde, tüm yatağınızı yaklaşık olarak 10 cm bir tarafa doğru çevirin. Bu amaçla, yatağınız bir tarafın altına bir tuğla yerleştirebilirsiniz.
Kaynak : sabah.com.tr
:yikes:
Alexandre Dumas:Zamanın ünlü bir doktoru, uyuyamadığında asla yatakta kalmamasını, hemen kalkıp kendini dışarı atmasını söylemiş. ezmelerine başlamış. Akabinde de uyumaya!
Haftanın belirli günlerinde gerçekleştirilen yürüyüş, koşma, tenis veya yüzme gibi fiziksel etkinlikler gevşemeye, dolayısıyla iyi bir uykuya zemin hazırlar. Ancak, fiziksel etkinliklerin özellikle de ağır jimnastik gibi otonom sinir sistemini uyaran etkinliklerin uykunun hemen öncesinde veya akşam geç saatlerde yapılması, uykunun kalitesini bozduğundan önerilmez. Spor aktiviteleri daha erken saatlere çekilmelidir.
Bence ya doktor en ünlü değilmiş ,yada uyuduğu yalan
:seytan
şehrazad
04-28-2005, 11:28
Bence "ünlü" doktorun tavsiyesi uyumadığında yatakta debeleneceğine dışarı çıkıp hava alması. Yoksa o saatte koşuya çık, jimnastik yap falan dememiştir ki.
Ama tabii doktor ünlü mü ya da Dumas gerçekten bu tavsiye üzerine uyumaya başladı mı bilemem, ben kitabın yalancısıyım :whistle:
Yeni bir uyku önerisi okudum. Deneyenlerden 10-20 dakika içinde uykuya daldığını, sekiz dakikada daldığını ve sonra uykusunu devam ettirdiğini (ki bu da gayet önemli) söyleyenler olmuş:
Bir soğanı soyup kapalı bir kavanozda bir süre bekletiyorsunuz. Yatmadan önce kokluyor ve kapatıp başucunuza koyuyorsunuz. 15 dakika içinde uykuya dalacağınızı iddia ediyorlar.
Yalnız gözlerinin yaşardığını da söyleyenler olmuş tabii...
http://www.iris-publishing.com/sleep.html
LunarH2O
09-09-2005, 12:15
Ben enterasan bir yöntem uyguluyorum. Çoğunlukla işe yarıyor. Uzun süre uyuyamadıysam kendi kendime şöyle bir terapi uyguluyorum: Gözlerimi kapalı tutmaya devam edip aklımda boş ve kocaman bir beyaz sayfa ya da duvar düşünüyorum. Sonra sadece o beyazlığın ortasına odaklanıp beynimi gevşetmeye ve boşaltmaya çalışıyorum. Bu arada da kendi kendime yavaş ve stressiz bir tempoyla "Artık uyu" diye tekrarlıyorum. Galiba o sırada başka şeylere takılan ve bir türlü uyuyamayan beynimi sadece boşluğa ve uykuya odaklamaya çalışıyorum. Bazen çok kısa sürede işe yarıyor; bazen daha uzun sürebiliyor. Ama tabii bu benim kendimce geliştirdiğim ve hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bir yöntem. Tamamen psikolojik olarak etkileniyorum. Fazla mı felsefi ve spiritüel bir metod dersiniz? :deli: Gene de bir deneyin; belki birilerinde daha işe yarar. Böylece bunun hakikaten bir yöntem olduğunu ya da olmadığını test etmiş oluruz.
Ben gergin olduğunda genelde çapraz şekilde yatıyorum. bacaklarımı iki yana yatağa iyice yayıyorum,kollarımı da aynı şekilde(yastığı biraz aşağıya alıyorum)..bu şekilde yatmak beni bir süe sonra çok rahatlatıyor ve uykuya dalabiliyorum..Bir de yüz üstü olarak bunun tersi var...bilmiyorum deneyen var mı ama?
Yalnız yattığımda aynı pozisyon ama yüzüstü olursa benim içinde geçerli
:3:
Bence "ünlü" doktorun tavsiyesi uyumadığında yatakta debeleneceğine dışarı çıkıp hava alması. Yoksa o saatte koşuya çık, jimnastik yap falan dememiştir ki.
Ama tabii doktor ünlü mü ya da Dumas gerçekten bu tavsiye üzerine uyumaya başladı mı bilemem, ben kitabın yalancısıyım :whistle:
Uyuyamayınca dışarı çıkmak eski zamanlara özgü bir yöntem galiba. "Uyuyamadığınız zaman ne yaparsınız" anketine bakarsak oy verenler arasında hiç dışarı çıkan yok. Çoğunluk bilgisayar ya da televizyon başında.
Bir de "diğer" seçeneğine oy verenlerin ne yaptığını merak ediyorum :withstupi
cemprapan
05-23-2006, 19:03
şimdi lunarh2o nun yazısını okurken aklıma geldi. bu beyin neden uyumuyo.beden ağılıyo artık uyu çok yorgunum mahvettin tüm gün beni diye ama yok sanki beyin ayrı bi yaratıkmış canlıymış gibi şarkılar söyler olmadık şeyler düşünür. ben henüz bulamadım farklı bi uyuma yöntemi ne beyaz sayfalar açtım ne boşluklar ne koyunlar geldi geçti hey gidi:) ama şu dil ve ayak olayı ilgin olabilir denemek lazım.beklerim hertürlü uyuma tekniklerinizi
sanırım ordaki en büyük problem nefes alıp vermeye devam etme zorunluluğu ama kafayı bir türlü dinleyemediğimizde bir gerçek .
Çok uzun süre yaşarsan da beyin bir zaman sonra hadi bana eyvallah diyip tatile gidiyor zati .
Bir de gevşemeyi deneyelim mi:
"Önce yatakta uzanmışken gözleriniz kapalı olarak tüm bedeninizin rahat olduğunu düşünün ve sizi rahatlatacak bir yerde oldugunuzu zihninizde canlandırın. Önce başınız ve boynunuzdaki kasların giderek gevşemeye ve rahatlamaya başladığını kendinize telkin edin ve öyle olduğunu hissetmeye çalışın. Bu gevşeme ve rahatlamanın giderek omuz ve kollarınıza yayıldığını, daha sonra bedeninizin gevşediğini ve rahatladığını; ardından da bacaklarınızın gevşediğini hissedin. Tüm bunlar olurken zihninizin de rahatladığını ve artık giderek uykuya daha rahat bir şekilde dalıp daha derin uyuyabileceğinizi hissetmeye çalışın." :zzz:
uykushuz_chatlaq
04-17-2009, 21:58
Yaaa ben çok hızlı uyuyamıyorum... Gerçi şu ayaklar kuzeye zımbırtısını uygulayınca çok rahat uyur oldum ama olsun.. başka tavsizyeniz yok mu???
Yaaa ben çok hızlı uyuyamıyorum... Gerçi şu ayaklar kuzeye zımbırtısını uygulayınca çok rahat uyur oldum ama olsun.. başka tavsizyeniz yok mu???
merhaba hoşgeldin
çok hızlı uyuyamıyorum derken hemen uykuya geçemiyorum demek istediniz heralde dimi.şu ayakları kuzeye çevirme olayı bana ilginç geldi işe yarıyormu sizce gerçekten biraz açıklarmısınız?
Ayaklari kuzeye cevirme olayini bende tam anlamadim. Kuzey denilirken 2 ayagida havayami kaldirmak gerekiyor? e öyle bir insan nasil uyuyabilirki..ben su siralar kendi buldugum bir yöntemi uyguluyorum..eski duygularimi hatirlayip uyuyorum..uyku sorunum yokken iyice uykum geldiginde yataga girer ve hic birsey olmamis gibi küt diye uyurdum..iyice esnedikten sonra yataga giriyorum ve uyuyorum..tabi bu devamlilik gösterirmi bilmiyorum ve sanmiyorumda ama bazen ise yariyor..hasta olmadan önceki zamanlariniz akliniza gelsin..
Bu arada gecenlerde cok ilginc bir yazi okudum...uykuyu dalisin bir refleks oldugunu biliyormuydunuz arkadaslar..ki gercekten öyle..ben hastaligimin ilk dönemlerinde gercekten refleksle uykuya girildigini hissediyordum..insan kendini tamamen gevsek birakip yataga girip umursamaz bir psikolojiyle girerse gercekten 5-6 saat uyuyabiliyor..ve bende birsey daha farkettim..mesala 3-5 gün üstüste iyi uyudugum zamanlar iyice heycanlaniyorum..aceba bugünde iyi uyurmuyum diye kendi kendimi kaygilandiriyorum..uykuyu kafadan tamamen silip ve bunu yemek , icmek gibi ana bir ihtiyac oldugunu düsünmek lazim.
Ne tesadüf kubay ya ne olcak bizim bu halimiz aynı şeyler ya off gerçekten sıkıldım bnde uzun süredir bu uykusuzluk muhabbeti var ama önceden bu kadar baş ağrısı yapmazdı off yaa nolcak bizim bu halimiz
bu arada farkettimde bnm ayaklar hep kuzeyde ama bilmem bnde bi atraksiyon yok uyursam haber weririm arkadaşlar
Uykuya dalisin bir refleks oldugunu biliyormuydunuz arkadaslar?? Gecenlerde bi sitede okudum. Refleks ile uykuya daliniyor.Bu refleksi cogu zaman hissediyorum ben. Yani uykuya nezaman nasil daldigimi anliyorum. Yatakta vucudu cok gevsek birakmak gerekiyor. Yatakta eger beyin birseyler düsünüyorsa bu kesinlikle uykuyla ilgili olmamali.
twobeee, günde kac saat calisiyosun ortalama? Bazen uyumadan ise gidiyorum yazmissin ve bunu yillardir yapiyorsun anladigim kadariyla. Gercekten bravo sana. Helal olsun. Her yigidin yapabilecegi bir sey degil bu. Allah sana kuvvet versin. Doktorla hic konustunmu yorgunluga karsi bir ilac varmiymis, doping tarzinda falan..
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.