Orijinalini görmek için tıklayınız : uyku apnesi mi acaba
davinci79
01-08-2010, 11:45
merhabalar bende uyku apnesi mi var bilmiyorum belirtiler genelde uyuyor ara sıra yükselen tansiyonum var ve bazende uykumdan uyanıyorum nefes alamıyorum horlamayada başladım gündüzleri hep uykum geliyor nefes durmaları korkutuyor ama bunun farkına varıyorum uyanıyorum insanı korkutuyor bende uyku apnesimi var aca kkb ve gögüs gittim temiz çıktı uyku apnesi olan kişi nefes durmalarını bazen farkedebilir mi
davinci79
01-08-2010, 12:10
yüksek tansiyon için bir çok doktora gitmeme ragmen bir şey çıkmadı uyku apneside tansiyon yapıyormus ayrıca siünüzütümde var bazen uykumda zor nefes alarak uyanıyorum10 sn sonra nefes almaya baslıyorum korkutuyor insanı uykumda oluyor mu bilmiyorum horlamayada başladım eskiden horlamazdım gündüzleri çok uykum geliyor 30 yaşındayım....bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim
Sayın davinci79 ben uzman yada tıbbi eğitim almış birisi değilim ama uyku apnesi hastasıyım. Size tavsiyen öncekli olarak uyku testi, zaten doktorunuz yönlendiricektir. Anlattığınız şeyler uyku apnesine benziyor.
Bazen hasta uyurken nefesinin durduğunu hisseder Uyurken genelde sırtüstü yatarken dilkökümüz yada yumuşak damağımız sarkar ve nefes borumuzu tıkar fakat bu sırada göğüs kasları nefes almak için görevine devam eder ne var ki, solunum yollarındaki tıkanıklık buna engeldir işte tam bu sırada, kandaki oksijenin düşmesi neticesinde beyin devreye girer ve uyan emrini verir bunun bazen farkına varabiliyoruz sizinki de öyle olsa gerek. Uyku apnesi genelde erkeklerde, şiddetli, gürültülü hotlayan, kilolu, boyun bölgesi kısa, kalın orta yaş ve üstünde görülüyor. Tabi bunlar kısa ve genel olanlar bilgiler.
Uyku apnesinde ilk tedavi Cpap, Bpap, Apap denilen pap tedavisidir. Hasta cihaza uyum sağlayamadığı takdirde, Uzmanlarımız cerrahi müdahalede bulunabiliyorlar.
davinci79
01-08-2010, 12:56
teşekkürler
İzmirespi
02-10-2010, 12:58
Uyku apnesinde ameliyat kesinlikle kalıcı bir çözüm değildir. Denenmiş ve başarısız olunmuştur. Ameliyat bir çözüm olarak düşünülerek cihaz kullanımı reddedilmemelidir.
Uyku apnesinde ameliyat kesinlikle kalıcı bir çözüm değildir. Denenmiş ve başarısız olunmuştur. Ameliyat bir çözüm olarak düşünülerek cihaz kullanımı reddedilmemelidir.
Bu konuda ameliyatla tedavi olup iyileşmiş onlarca hasta mevcuttur arkadaşım, bizzat uzmanlardan bilgi edinmeniz mümkün.
Bilip bilmeden sırf başınıza geldi diye insanları tedavi yöntemlerinden uzaklaştırmayın lütfen.
neden uzmana başvurmuyorsunuz sizi uyku laboratuvarında uykunuzu kontrol eder ve teşhis koyar
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.