PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerliğe Elverişli Değildir.

ubrn
07-01-2010, 16:17
3 sene gibi bir zamandır uğraştığım Askere elverişli değil raporu hakkında tecrübelerimi aktarmak istiyorum.
!!!Yazılan yazılar insanları askerlikte soğutmakla ilgili değildir.!!!
Sadece bilgi amaçlıdır.
2008 yılında horlamamın artması ve uyku problemin artması sonucu aile dostlarımızın biri tavsiyesi ile Bakırköy ENT tıp merkezine başvurdum.Dr.Orhan beyin kontrolü sonucunda polisonografi testine girdim.Test sonucunda Apne/Hipapne indexim 90.1 değer çıktı.Bu değer benim ilgisizliyimden dolayı çok yüksek çıkmıştı.Benim araştırmalarım ve Orhan beyin söylemesi aynen şöyledir.
Kilo vermeniz gerekmektedir. Ameliyat pek bir faydası yoktur.

İş yogunluğundan ve evlilik vs. gibi işlemlerden dolayı askere gitme fırsatım olmamıştı.Okul ile 28 yaşına kadar tecil af vs işlemlerle askerliğimi erteledim.Sonra hastalık çıkınca askere gidemiyeceğimi öğrendim. ve Macera bundan sonra başlıyor;
Sene 2008: yılında Kocaelinde ikamet ediyordum. Askerlik şubesine müracat ettim.Garnizona oradan Derince askeri hastanesine ve sonucunda türkiyede askeri hastanelerde polisinografi tek ANKARA GATA'da olduğu ve beni oraya sevk ettiler. tabi ankaraya sevk edilene kadar . 10-12 gün uğraşıyosunuz. Ankaraya gittim.Özel hastaneden aldğım sonuçları gösterdim .Bana 1 hafta sonraya gün verdiler gittim 1 gece kaldım sonçlar aynı çıktı sonra evet ediler sen hastasın pisikiyatri,gögüs hastalıkları,KBB,Biyokimya,Endokronoloji bölümlerinden testler ve tahliller yapıldı.sonuç 6 kez ankaraya gittim geldim. Karar 1.yıl sevk tehiri
Sene 2009:
Yine garnizon , derince gittim ucak biletlerini aldım ankara için hazırım.Dedilerki yok bu sene istanbulda camlıca gögüste Polisonografi açıldı Haydarpaşa Gataya gideceksin. İyi macera yine başladı 1 ay gibi Haydarpaşaya gittim geldim. Karar 1.yıl sevk tehiri.
Sene 2010 : Bu sefer tecrübeliyim izmitten almadım sevki istanbulda maltepe askerlik şubesine gittim direk haydarpaşaya gittim 1.ay uğraştık.Hiç umudum yok yine 1.yıl sevk verecekleri için ilgilenmiyorum.aaa bi gittim endokrinoloji ASKERE ELVERİŞLİ DEĞİL raporu vermiş.raporunda günü geçti.Gögüs hastalıklarına gittim orasıda UYKU apnesi ile ilgili ASKERE ELVERİŞLİ DEĞİL raporu verdi. Sonuçta 3.yıl uğraşarak raporu aldım.sevinmelimiyim üzülmelimiyim.siz karar verin. Bu işlerle ilgili bir arkadaş aradı beni sizinde bilgi ve tecrübe istiyorsanız iletişim bilgilerim atta görüşmek üzere.

info@ugurbasaran.com
554 499 00 50

http://www.timuli.com/ugur/resim/askeri_rapor_onyuz.jpg

http://www.timuli.com/ugur/resim/askeri_rapor_arka_ust.jpg

http://www.timuli.com/ugur/resim/askeri_rapor_arka_alt.jpg

Belash
09-18-2010, 02:57
Merhaba,

Sizi arayan arkadaş bendim.

Uyku Apne İndeksim sizinden farklı olarak 48.1 olarak ölçülmüştü, geçen sene. Askerlik nedeniyle cihazda almadım (ki almaya niyetim yok) ameliyatta olmadım. Şimdilerde bir kaç değer artmış olmalı diye düşünüyorum.

Raporumla beraber önce askerlik şubesine, oradan sevkedildiğim askeri hastaneye başvurdum. Raporu gösterir göstermez beni Ankara Gata Psikiyatri servisine sevk ettiler. Ki çok tuhaf, bütün araştırma hastanelerinde KBB, Göğüs Hastalıkları ya da Nöroloji klinikleri uyku sorunlarına bakarken Gata'da Psikiyatri bölümü bakıyormuş.. Şaşırtıcı..

Askeri Hastanede toplamda 2 günümü geçirdim, o da askerlik şubesinde önce KBB ye sevk edildiğim için. Bu nedenle başvuracak arkadaşlar direkt Göğüs Hastalıkları bölümüne sevk istesinler çünkü tanıyı o bölüm gerçekleştiriyor. Bu pazartesi günü Ankara'ya gideceğim. Sanırım uyku testi için gün verecekler, ki sizde öyle yazmışsınız.. Uyku testinden sonra elde edilecek raporlarla tekrar Diyarbakır Askeri Hastanesine geri dönüp son değerlendirmeyi alacağım..

Benim için 1 sene tehir vermeleri yeterli. Zaten Mart veya Nisan ayında Dr. Mehmet Ömür'de burun bölgesine, damağa ve dil köküne ameliyat ve dil köküne dil fiyongu denen bir uygulama yaptırmayı düşünüyorum. Emsallere, kitabına (bkz. Horlama Kitabı) ve yayınlarına bakıldığında index değerinde %80 oranında bir azalma mümkün görünüyor. Ki bu da indeksin 10'un altına düşmesi demektir ki bu hareketli yaşam, sigaranın ve alkolün azaltılması gibi kriterlerle zamanla daha da düşebilecek bir değer. Eğer o da olmazsa alt ve üst çene kemiğinin kırılarak 1,5 santim öne çekildiği komplike ama yüzde yüz tedavi sağlayan bir cerrahi müdahale var, (Avrupa'da tek doktor tarafından yapılan) onu yaptıracağım.

Son olarak bu konuyu açtığınız için size tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Açmamış olsaydınız mutlak surette bu halde askere gidecektim.

kubay
09-21-2010, 16:30
Kilo gercekten uykuyu olumsuz etkiliyor. Bende bi ara fazla kilo almistim ve artik geceleri uyurken nefes alip vermekte baya zorlandigimi hissediyordum. Acil 7-8 kilo verince kendime geldim. Kilonun kabasini kesinlikle atin. 1 ayda zayiflanmaz arkadaslar kendinize en az bi 6 ay verin. Ayda 2-3 kilo versem yeter bana diyip moralinizi yüksek tutun. Kendinizi ac birakmayin ve saglikli yiyin. Arada bide haliniz varsa 20-30 dakkalik yürüyüsler yapin.