PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi diziyi neden seviyorsunuz ?

Yoda
04-13-2005, 00:28
:bowdown: Hangi diziyi neden seviyorsunuz ?

Tanis
04-13-2005, 05:33
Yağmur Zamanı, Çünkü uykumu getiriyor ;) :sleeping:

Çiğdem
04-13-2005, 10:18
Çemberimde gül oya

Çünkü geçmişi çok güzel yansıtıyor.

şehrazad
04-14-2005, 13:53
Avrupa Yakası,

Türkiye'nin belli bir kesimindeki sevgili, aile, arkadaş, kardeş ilişkilerini esprili bir dille gerçeğe yakın bir şekilde yansıttığı için.

insomnia
04-14-2005, 22:30
Ya ben şu andaki Türk dizilerinin hiçbirini sevmiyorum. Avrupa yakası dediğin gibi sadece belirli bir kesimin hayatını yansıtıyor. Oysa mesela Bizimkiler çok daha geniş bir kesime hitap ediyordu.

RoboRoach
04-15-2005, 17:33
RoboRoach başka ne olabilir ki ?

Tanis
04-18-2005, 17:14
According to Jim. Tam benim kopyam olduğu için :thumbsup:

salome
04-23-2005, 13:23
Desperate Housewifes -> Hem eğlenceli hem gizemli hem de 4 çocuğu olan ve kafayı yiyen kadınla empati yapabiliyorum, ben 1 taneyle aynı durumdayım da :smileys_a

gayduruguppakcemil
05-03-2005, 00:53
hmmm.. bir de desperate housewife var demek....!

Evli ve cocuklu vardı bir zamanlar...
Artık yok...

Bir de Ikinci Bahar vardi... Sener Sen'li, Türkan Soray'li, biraz eski Turk filmlerini andirir, biraz da ozenti zorlama tiplemeler, ama Vedat Sakman'in yanlis hatirlamiyorsam guçel muzikleri vardi...

Bir de Uzay Yolu vardi... Ve rakip dizi Ay Ussu Alfa... sonra Galactica vardi, eski pusku!!!! uzay gemileri olan...

Itiraf ediyorum, televizyon ozurluyum ben...

kaktüs
05-06-2005, 20:56
Desperate Housewifes
Tahmin edilebilir olmadığı için...

Zibi
05-17-2005, 19:15
Valla ben hatun yuzunden; Çemberimde Gül Oya ve Avrupa Yakası seyretmeye basladim, her ikisi de guzel... Zaten bunlar disinda sadece film ve CNBC-e dizileri seyrediyorum... Bu arada Galaktika'nin yeni bolumleri oynamis Amerika'da CNBC-e ya yazdim bu konuyu ama kaale alan cikmadi... Henuz! :-P

kırık
05-24-2005, 00:49
Six Feet Under. Pazar günleri 23.00'da cnbc-e'de. cenaze işleri falan filan...

salome
05-30-2005, 15:34
Six Feet Under. Pazar günleri 23.00'da cnbc-e'de. cenaze işleri falan filan...
Cumartesi geceleri de tekrarı var. İki gün üstüste seyrettim bayağı sardı beni de...

Zibi
05-30-2005, 17:45
Dun gece Six Feet Under'in sezon finali vardi, biraz yumusak bir sekilde sonlandi. Ben biraz daha carpici, ve merak icinde birakarak bir ara verilecek diye tahmin etmistim, yanildim... Neyse, 4400 seyreden var mi? Ya eskiden uzay dizileri vardi, Uzay 1999, Star Trek Original, Savas Yildizi Galaktika, vs vs... Hic bir tane uzay dizisi yok bu ulkede, varsa yoksa gelin ol, kaynana ol, damat ol... Gunluk hayattaki gelin, kaynana, damat cekismeleri, dertleri yetmiyor galiba... Cik cik cik...

kırık
05-30-2005, 23:37
Türk Bilimkurgu Dizisi olsa olsa şöyle bir şey olurdu herhalde:

Toprakları çok ama çok verimsiz olduğu için ve ağalık sisteminden de artık illallah demiş oldukları için, doğdukları yer olan Uranüs'ü terkeden MahsunX13 kabilesi üyeleri, son paralarını da "Ne Umutlar" adını verdikleri ikinci el bir UFO'ya yatırır ve "Ne Umutlar" ile vaadedilmiş topraklarının bulunduğu dünyamıza doğru macera dolu bir yolculuğun ilk adımlarını atarlar. Atmasına atarlar ama, onların gözünde devasa büyüklükteki bu adımlar, biz dünyalıların gözünde onları Kasımpaşa'dan öteye ***ürmez. "Ne Umutlar" da daha öncekilerden farklı karşılanmaz Haydarpaşa Garı'nda. Taşı toprağı kyrptonite diye geldikleri İstanbul, ilk ısırığı orada alır onlardan; kabilenin en son doğan bahtsız üyesi (yolculuk sırasında, Ay'ın yakınlarında doğmuştur o), vaadedilmiş topraklara gömülen ilk MahsunX13 üyesi olur... vs...

Sonrasını tahmin edersiniz sanırım: Kabilenin bir kısmı kötü yola düşer, bir kısmı mafyaya girer, bir kısmı türkücü olur, bir kısmı manikürcü olur, bir kısmı Uranüs'e geri döneyim derken dönme olur, bir kısmı namus cinayetinden yatar, bir kısmı dizilerde oynar, bir kısmı da aynı bunun gibi bilimkurgu dizi senaryosu yazar. En büyük kısmına da da oturup her akşam izlemek düşüyor tabii!

Zibi
05-31-2005, 16:42
Senin bu Turk Bilimkurgu dizini aratmayacak ya da benzer bir sey var aslinda; bir Ingilizce bilimkurgu sacmasi: Otostopçunun Galaksi Rehberi / The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Tam bir kaybeden olan ve o sabah korkunç bir başağrısıyla uyanan Arthur Dent, üzerinden otoyol geçeceği için kendisinden habersiz istimlak edilen evi yıkılmasın diye, kendisini dozerlerin önündeki çamurlu yola attığında, henüz dertlerinin ne kadar az olduğunun farkında değildir. Zira dünyamız da galaksiler arası bir otoyol inşaatının ortasında olduğu için istimlak edilmiştir ve bunu henüz bize kimse söylememiştir.

Zalim uzaylılar dünyayı yoketmeden bir kaç dakika önce Ford Prefect gelip Dent'i yanında uzaya ***ürür. Prefect, Otostopçunun Galaksi Rehberi isimli tuhaf yayının dünyadaki muhabirlerinden biridir. Rehber, evrenin her yerindeki muhabirleri sayesinde sayısız bilgi içeren bir turist rehberi gibidir. Artık yerinde uzay boşluğu bulunan Dünya hakkında ise sadece şu satırlar yer almaktadır: "Çoğunlukla Zararsız."

Dent belki gezegeninden olmuştur ama önünde keşfedilmeyi bekleyen galaksiler ve galip çıkılması gereken maceralar vardır. Bu serüvenler boyunca Dent, "hayatın anlamı" dahil bir çok şey öğrenecektir.

Beyazperde.com'dan...

Yoda
06-08-2005, 15:06
Gerek 4400'ü gerekse he Hitchhiker's Guide to the Galaxy' yi tavsiye ettiler ama henüz fırsatım olmadı seyretmeye.

Ama ikisi içinde iyi diyorlar.

Türk Bilmkurgu için Kült film Dünyayı Kurtaran Adam'ı es geçmeyin derim. :3:

Zibi
06-09-2005, 13:19
Gerek 4400'ü gerekse he Hitchhiker's Guide to the Galaxy' yi tavsiye ettiler ama henüz fırsatım olmadı seyretmeye.

Ama ikisi içinde iyi diyorlar.

Türk Bilmkurgu için Kült film Dünyayı Kurtaran Adam'ı es geçmeyin derim. :3:

4400'u bi kac kere seyrettim. Ilk bolumlerde cok sacmaladilar ama sonra hos bir bilimkurguya donustu. Bu aksam (persembe) olsa gerek... Hitchhiker'i ben de seyretmedim. Bir zamanlar Hitchhiker diye Alacakaranlik-vari bir dizi vardi. :seytan

Yoda
06-10-2005, 17:12
Bir zamanlar Hitchhiker diye Alacakaranlik-vari bir dizi vardi.

Evet iyi diziydi.Ama adam yıllarca aynı kahverengi mont ve kot pantolunu değiştirmeden kullanadı ya bravo valla
:withstupi

nightskymare
07-31-2005, 13:22
kesinlikle seinfeld, konusunun hiçbir şeyden ibaret olup beni güldürebilen tek sitcom

Yoda
08-01-2005, 14:16
konusunun hiçbir şeyden ibaret olup

zaten ilk ve muhtemelen de tek olması sebebiyle bende bayağı severim :3:

Zibi
08-01-2005, 14:50
Savas Yildizi Galaktika'nin yeni bolumleri oynuyor Amerika'da...

Seyretmek istiyorrrrruuuummmm!

http://www.battlestargalactica.com/index.htm

insomnia
08-06-2005, 14:58
Nip/Tuck'ı seyrediyor musunuz? Cnbc-e'de Pazar geceleri saat 23.00'de tekrar bölümleri veriyorlar. 18 yaşından küçüklerin izlememesi tavsiye edilen hayli açık ve estetik ameliyat sahnelerinin detaylı gösterildiği bir dizi. Senaryosu, kurgusu vs gayet kaliteli.

Zibi
08-06-2005, 15:16
Niptuck'i seyrettim ben ilk verdiklerinde ama beni pek de sardigini soyleyemem.
Bu tip dizilerde favorim Six Feet Under. Yeni sezonu bekliyorum. :seytan

Nip/Tuck'ı seyrediyor musunuz? Cnbc-e'de Pazar geceleri saat 23.00'de tekrar bölümleri veriyorlar. 18 yaşından küçüklerin izlememesi tavsiye edilen hayli açık ve estetik ameliyat sahnelerinin detaylı gösterildiği bir dizi. Senaryosu, kurgusu vs gayet kaliteli.

Yoda
08-09-2005, 13:46
valla nip/tuck'ı arada sırada bende seyrediyorum
Fena dizi değil,özelliklede pazar gecesi maç geyiğinden sıkıldığınızda iyi gidiyor.

Galactica'yı bende seyretmek isterim doğrusu :3:

kaktüs
10-30-2005, 12:35
Seyretmiyordum ama yeni sezonda seyretmeye başladım. Hatta geçen hafta kaçırmıştım dün gece 12'de tekrarını yakaladım, bugün saat 23.00'de yeni bölüm var :thumbsup:
Şu anda çok heyecanlı ve eğlenceli bir yerde ve diğer bir örnek dizilere benzemiyor.

RoboRoach
11-01-2005, 16:43
Evet aslnıda nip/tuck genel olarak sıradan dizilerden bayağı farklı ama her dizi gibi belli bir süre sonra kısır döngüye giriyor.

Bende bir süre seyrettim ama sıktı

sarcophagus
03-24-2006, 00:54
Angel Vardi ..ne Oldu Tekrari Olacakmi Acaba ? Fantastİk GÜzel Bİ Dİzİydİ Son Sezonlarda Bİraz Kendİnİ Tekrar Ettİ Ama Fİnalİ GÜzel Yaptilar...:)

uinen
04-18-2006, 20:50
Eski dizilerden angel,buffy,kivilcim,vb...

Yenilerden smallville"i,arti belki komik gelebilir fakat jetix deki x-men ve witch..tabii bunlara dizi denilebilirse... :D

Cok eski olursa Tatli Cadi Samantha derdim ama ben tam olarak onun devresine yetisemiyorum:D:D Onun bir kopyasina benzeyen,Nicole Kiddman"in oynadigi Bewitch kesinlikle yerini tutmaz. Ya da Sihirli annem ve benzeri diziler...

sarcophagus
04-18-2006, 22:02
david boreanaz süper yaa.hastayım benim idolüm oyuncu kişiliği karakteri canlandırdığı tipler hepsi mükemmel ötesi .. (ayrıca)çok yakışıklı ve uzunboylu :)

MoRPhY
05-06-2006, 16:54
dizileri sefmiyorum.. 3-5 kisinin kurdugu bir masali aylarca uzatiyorlar :D

Yoda
05-13-2006, 03:04
3-5 kisinin kurdugu bir masali aylarca uzatiyorlar :D

Doğru tespit ama Fraiser ve yeniden başlayan Married With Children olmazsa olmaz

Love and marriage,
Love and marriage
Go together
Like a horse and carriage
This I tell you brother
You can't have one without the other
Love and marriage, love and marriage
It's an institute you can't disparage
Ask the local gentry
And they will say it's elementary

Try, try, try to separate them
It's an illusion
Try, try, try, and you will only come
To this conclusion

Love and marriage, love and marriage
Go together like a horse and carriage
Dad was told by mother
You can't have one without the other

Kafka
06-01-2006, 01:41
İlk başladığında Prison Break'i sevmiştim. Temposu yüksek, konusu heyecanlı gelmişti. Zannettim ki kısa sürecek ama kabak tadı vermeye başladı. Son haftalarda seyretmeyi unutuyorum.

Yoda
06-20-2006, 02:16
Lost ==> Arka Arkaya 4 bölüm seyrebildiğim için :3:

salome
10-05-2006, 22:57
Cnbc-e'de 4400'ü geç keşfettim ama bayağı sardı. Tabii saat 21.00'de bizim kız uyumadığı için genellikle geceyarısı bir saatte bazen de hafta sonunda seyredebiliyorum.

Yoda
10-07-2006, 02:57
Oda yavanlaştı.İlk bölümlerin temposu yok.

Ayrıca her bölüme uygun yeni bir yetenek uyduruyorlar.

4400 kişi olduğu düşünülürse bayağı sürer bu dizi :P

Yoda
10-07-2006, 02:59
Battlestar Galactica - Çocukluğuna dönmek isteyen herkes için

CNBC-E / Pazar / 22:00 :P

pitipiti
10-07-2006, 09:55
smallvile ve o.c.

izlemeyenler varsa tavsiye olunur...

şehrazad
11-08-2006, 16:11
Digitürk'ün dizi kanalında Dr House diye bir dizi var. Ekstra ödemeli bir kanal olduğu için herkeste açık olmayabilir.
Hastane dizisi ama doktor bir dedektif gibi çalışıyor hastalığın teşhisinde. Gerçek bir karakterden yola çıkılmış. Dr House çok ilginç bir karakter ve onu oynayan aktör süper başarıllı.
Dr House'ın bölümü hastanenin diğer bölümlerinde teşhis konulamayan vakalarda çalışıyor.
Tıp doktoru olan Sanders dizinin tıbbi danışmanlığını yapıyor. Dizinin tıbbi açıdan ne kadar doğru olduğu ise adeta kontrol ediliyor.. İnternette aralarında www.politedissent.com’un da olduğu internet siteleri dizinin her bölümünün tıbbi olarak doğruluğunu inceleniyor. Bu sitelerde yazar doktorlar bölümlere tıbbi açıdan not da veriyor. House genellikle yüz üzerinden 80’den fazla alıyor.

Dizinin bir ilginç özelliği de hastaların vücuduna “zoom” yapılması. Belli bir hastalıktan bahsederken bir anda hastanın damarlarının ya da belli bir organının içinde olanları görebiliyorsunuz.

Yani bizim ülkemizde böyle bir dizi yapıldı da mı seyretmedik diyeceğim sonra diğer başlıktaki polemik burada da devam edecek :bang1:

Daha ayrıntılı bilgi için Pazar Vatan'a bir göz atabilirsiniz:
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=pazarvatan_detay&hkat=1&hid=10235

LunarH2O
11-29-2006, 16:20
Arkadaşlar,

atv'de Bir Demet Tiyatro dün akşam yeni bölümleriyle tekrar başladı. Ben eskiden severek takip ederdim; yeni bölümleri de eski tadında gibi geldi. Ne dersiniz? Sever miydiniz bu diziyi siz de? Eğer öyleyse Salı akşamları atv'yi kaçırmayın.

Yoda
11-29-2006, 16:55
Açıkçası bende bir demet tiyatroyu çok beğendim.Umarım bu tempoda devam edebilirler.

pitipiti'ye katılıyorum Smallville bence de çok iyi.

Malesef sadece Digitürk'te yayınlanan Lost'u da tavsiye ederim.

ZeYNeP
06-10-2007, 04:35
annemde lost u cok sewiyo benide baglıycak galba o diziye :D

ben criss angel ın mindfreak ini sewioooom coooooooook

skysky
10-22-2007, 18:08
:thumbsup: yaprak dökümü vee tabikine avvvrupa yakkası

salome
10-22-2007, 20:51
Ben bu sezon en çok Bıçak Sırtı'nı seyrediyorum.

LunarH2O
10-23-2007, 22:41
Bu aralar ben de Elveda Rumeli'ye sardım Perşembe akşamları. Zaten Avrupa Yakası'nı zar zor seyredebiliyordum, şimdi bir de bu çıktı. Ne yapayım hoşuma gitti; değişik ve sevimli bir dizi. Ekranlardaki furyadan farklı en azından.

nernec
10-24-2007, 22:13
yaprak dökümü çok güzel bir dizi

şehrazad
01-18-2008, 16:15
yaprak dökümü çok güzel bir dizi

Yaprak Dökümü benim içimi karartıyor doğrusu.Aynı saatte Avrupa Yakası seyredip gülmek dururken kararmak istemiyorum :deli:

Bir de Sevgili Dünürüm güzel.

semra gündoğdu
03-10-2008, 01:03
Tek TÜRKİYE dizisini izliyorum perşembe günlerini iple çekiyorum herkese tavsiye ederim..

şehrazad
02-22-2009, 23:06
Canım Ailem'i seyrediyor musunuz arkadaşlar?

Yeni diziler arasında en çok hoşuma gideni o.

manolya
02-23-2009, 10:52
canım ailemde çok güzel bir dizi ama benim favorim bu aralar
çok güzel hareketler bunlar süper bir ekip :thumbsup:

kaktüs
02-23-2009, 14:14
Maalesef bizim dizileri seyrederken -ki bunlara Avrupa Yakası ya da Canım Ailem gibi çok çok sevdiğim oyuncuların rol aldıkları da dahil- içime afakanlar basıyor artık. Aynı konular uzadıkça uzuyor, neredeyse bir yabancı dizi kadar süren özetler, uzun uzun reklamlar, canım çok sıkılıyor.

Geçen seneden beri Elveda Rumeli'yi seyrediyorum. Ama tamamen değil. Çok başarılı bir dizi olmasına rağmen bir saat falan yetiyor.

Dizi kategorisinde değiller tabii ama televizyonda en beğendiğim programlar Komedi Dükkanı ve Çok Güzel Hareketler Bunlar :thumbsup:

kubay
02-23-2009, 16:54
Kurtlar vadisi dizisinden baska dizi izlemiyorum fakat canim ailem dizisini basindan takip etmek isterdim cünkü Ugur Yücel gibi büyük bir usta oyuncunun kötü senaryosu olan dizilerde oynamiyacagina eminim..

manolya
02-23-2009, 18:11
kurtlar vadisini kaldırdılar diye seviniyordum malesef gene başlıyormuş:banghead3

kubay
02-24-2009, 01:17
kurtlar vadisini kaldırdılar diye seviniyordum malesef gene başlıyormuş:banghead3

Niye ya manolyacim))) kurtlar vadisi, Türkiyenin gündeminde olan bir cok seyi dizilerinde halk a gercekleri oynuyarak anlatmaya calisiyor:) ben cok seviyorum valla ne yalan söylim: )))

manolya
02-24-2009, 12:56
benim eşimde bu dizinin hastası ama ben sevmiyorum.haberlerde kaç kere duyduk okullarda gençler bunlara özenip çete kuruyor birbirlerine zarar veriyorlar.üstelik sürekli cinayet sevmiyorum böyle kanlı bıçaklı dizileri.gerek yok bunlara.neyse senin düşüncene saygılıyım genede.okadar çok seven ve izleyen varki bu diziyi:bowdown:

sleeplesslady
03-04-2009, 03:44
dexter,how i met your mother,ghost whisperer,scrubs veeeeeeee en favorim yaprak dökümü tabii...ara sıra da aşk-ı memnu (kıvanç tatlıtuğ sağolsun:)

sleeplesslady
03-04-2009, 03:48
artııı married with children ve seinfeld tabii.viva la al bundy:) şu aralar izleyemiyorum ama bunlarda en sevdiklerimden...

kubay
03-04-2009, 19:13
Yarinda benim dizim tekrar basliyor. Kurtlar vadisi:d

Kendi saatinde kendi kanalinda:)

manolya
03-04-2009, 19:48
:banghead3 :banghead3 :banghead3 :banghead3 :banghead3 :banghead3 :banghead3 :banghead3

kubay
03-04-2009, 20:01
Pardon Manolya..senin yaninda kurtlar vadisi dememem lazimdi:d

sleeplesslady
03-07-2009, 04:23
:kızdım:o kurtlar vadisini nasıl izliebiliosunuz çok şaşıyorum çooook.babam da delisi ama gerçekten bi şi anlıyomu merak ediorum.dizi bi ara da vinci şifresindeki şeyleri bile kullandı yok kripteks yok papirüs bilmemne:)valla çok ilginçler.necati şaşmaz dan kahraman olursa benden de 100 yıl uyuyan güzel olur valla.manolya bende katılıom sana bi şie benzemio o dizi.ah kubay ah ne kadar da aklı başında duruon oysa:)

özlem
03-10-2009, 16:18
Elveda Rumeli'yi bir de cnbc-e'de Desperate Housewive'sı (yalnış yazmış olabilirim Çaresi Evkadınları) seyrediyorum.

manolya
03-13-2009, 10:18
:kızdım:o kurtlar vadisini nasıl izliebiliosunuz çok şaşıyorum çooook.babam da delisi ama gerçekten bi şi anlıyomu merak ediorum.dizi bi ara da vinci şifresindeki şeyleri bile kullandı yok kripteks yok papirüs bilmemne:)valla çok ilginçler.necati şaşmaz dan kahraman olursa benden de 100 yıl uyuyan güzel olur valla.manolya bende katılıom sana bi şie benzemio o dizi.ah kubay ah ne kadar da aklı başında duruon oysa:)

sevgili sleeplesslady ben bu kurtlar vadisini sevmeye başladım vallahi.geçen haftada eşimle beraber mecburiyetten izlerken uyuya kalmışım bu haftada aynı şey oldu.okadar sıkıcı geliyorki bana ninni gibi küt uyutuyor:s4: :s4:

şehrazad
03-14-2009, 19:47
Elveda Rumeli'yi bir de cnbc-e'de Desperate Housewive'sı (yalnış yazmış olabilirim Çaresi Evkadınları) seyrediyorum.
Bunları ben de seyrediyorum. Canım Ailem de güzel daha önce yazdığım gibi.
Ayrıca hala arada Avrupa Yakasını seyrediyorum. Gazanfer Özcan'a çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin :(