PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyumadan yaşamak mümkün müdür

Kafka
04-14-2005, 17:19
Uyku, yemek yemek, su içmek, nefes almak gibi organizma için vazgeçilmez bir zorunluluktur. Aç ve susuz yaşamak nasıl mümkün değilse, uyumadan da yaşamak mümkün değildir.

İnsanlar uzun süre uykusuz bırakıldıklarında ki bu tür deneyler genellikle 3-4 gün sürebilmektedir, istem dışı olarak kısa süreli olarak uyuya kalmaktadırlar. Uykusuz geçen süre uzadığında da uyku ataklarının daha sık ve uzun süreli olduğu görülmektedir.

Uyku yoksunluğu deneylerinde, 3 gün sonunda gerginlik, sinirlilik, zamanı bilememe, hayal görme, kekeleme, konuşulanları anlayamama gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır. Daha sonra ellerde titreme, vücutta yanma ve ağrılar, görme bozuklukları olmaktadır.

Bugüne kadar insanlarda yapılabilmiş, en uzun süreli uykusuzluk deneyi 11 gün ile Amerikalı bir üniversite öğrencisinde gerçekleştirilmiştir. Denek olan öğrenci, gerçekle ilişkisinin bozulduğu görüldükten sonra, psikoza benzer bir klinik tabloya girerken uykusuzluk deneyi sonlandırılmıştır.

Benzeri hayvan deneyleri ise türlere göre değişik süreler sonunda ölümle sonuçlanmıştır.

Kaynak:tsrs.org.tr

salome
04-14-2005, 17:48
yok baba ya. uyumayan arkadaslarin eger saglik acisindan buyuk sorunlari yoksa biraksinlar uyumasinlar.. walla bana kalsa dedigim gibi gozlerimi bile kirpmicam ama naparsin iste insan yapisinda war :(..
Diyorum ki MoRPhY böyle bir uyku yoksunluğu deneyine gönüllü olsun, bakalım kaç gün dayanabilecek, belki bu konuda bir dünya rekortmenimiz olur :3:

RoboRoach
04-15-2005, 16:15
Bende olurdum ama robotlarda buna dahil mi?

:withstupi

Yoda
04-16-2005, 15:22
Valla Morphy'den bende ümitliyim.Kesinlikle kırar rekoru.Guiness'i çağırmayı bilen var mı ? :zzz:

Tanis
04-18-2005, 17:30
Uykusuzluğunuzu ve uykunuzu asla ihmal etmeniz,yoksa sizden intikam alır

Deneylerde bunun kanıtı.

:smileys_a

Logician
04-23-2005, 13:02
3-4 yıl önce TV'de "Dokun Bana" diye bir yarışma vardı.. Yukarıdaki deneyi doğrulayan bir tür yarı bilimsel deney sayılabilirdi :)

şehrazad
04-25-2005, 16:21
3-4 yıl önce TV'de "Dokun Bana" diye bir yarışma vardı.. Yukarıdaki deneyi doğrulayan bir tür yarı bilimsel deney sayılabilirdi :)
Ya evet o yarışmacıları da en çok zorlayan ayakta durmak değil uykusuzluktu değil mi? Tuhaf şeyler söyleyip bayağı bir saçmalıyorladı uykusuz kaldıkça.
Bizim seyredip gülmemiz şimdi düşününce epey acımasızlıkmış, zavallılar kendilerinde değillermiş ki :confused:

Yoda
04-28-2005, 00:06
Bizim seyredip gülmemiz şimdi düşününce epey acımasızlıkmış
Gülme komşuna,uykusuzluk sitesine üye olursun :3:

Yapılan araştırmaların detaylı bir kopyasını bulmamız gerektiği kanaatindeyim.
Acaba hangi safhada ne gerçekleşmiş,ne tepkiler verilmiş merak ediyorum doğrusu

empacher
11-30-2006, 00:19
İnsanlarla yapılamayan deneylere dostumuz fareler yetişiyor ve uykunun gizemlerinden birini daha açığa çıkarıyorlar.

Bir su havuzunun üzerinde, yarım çember şekilli bir platforma oturtulan farenin beyin dalgaları kaydediliyor. Fare her ne zaman EEG'de uyku dalgaları gösteriyorsa, bulunduğu satıh otomatikman hareket ediyor ve farecik suya düşüyor. Uyanıp tekrar platforma çıkmak zorunda kalıyor. Bu eziyet fare her uykuya daldığında tekrar ediyor. Birkaçgün sonra farenin cildinde egzamaya benzer yaralar oluşuyor ve iyileşmiyor. Miki her geçen gün daha fazla yemek yemesine rağmen hızla kilo kaybediyor. Ve sonunda ölüyor. Bu kötü haber.

İyi haberse, bugüne kadar uykusuzluktan ölen hiçbir insan bilinmiyor :d

insomnia
12-01-2006, 10:50
İyi haberse, bugüne kadar uykusuzluktan ölen hiçbir insan bilinmiyor :d

Selam empacher,
verdiğin bilgiler çok ilginç aynı aşağıdaki başlıkta bahsedilen uykusuzluktan ölen aile gibi. Bir göz at istersen :yikes:

http://www.uykusuz.biz/showthread.php?t=233&highlight=Uykusuzluktan+%D6len+Aile

kubay
06-02-2009, 05:38
Uykusuz gecen her bir gün insan sagligi icin büyük tehdit. Bir sürü hastaliga davetiye cikariyor. Uykusuz günler eninde sonunda intikam alacaktir. Keske su adam gibi olsaydim yauw, az önce sans eseri bi sitede yine karsima cikti bu haber. http://www.yazete.com/Mehmet-dedeye-49-yildir-uyku-haram_13873.html