PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafka gerçekten uykusuzmuş

insomnia
04-24-2005, 11:35
Kafka ismini bilerek mi aldın :alkis:

Bakın Kafka'nın ve birkaç başka ünlünün uykusuzluk tecrübelerine:

Franz Kafka: Kafka, ümitsiz durumunu ve çektiği acıları özetleyen bir günlük tutmuş. 2 Ekim 1911 tarihinde şöyle yazmış mesela: 'Uykusuz gece. Bu aralıksız gelen üçüncüsü. Dalar gibi oldum ama bir saat geçmeden gene uyandım, kafamı yanlış bir deliğe sokmuşum hissiyle.

Mark Twain: Bir arkadaşında yatıya misafirken uykusuzluk canına tak ettiğinde, yastığını fırlatıp camı kırmış. Nihayet kırdığı camdan temiz hava geldiğini düşünürek dalmış. Sabah kalktığında fark etmiş ki kırdığı cam pencerenin değil, odadaki camlı kütüphanenin!

Groucho Marx: Komedyen ilk kez uykusuzluk çekmeye 1929'da borsa çöktüğünde 48 saat içinde 240 bin dolar kaybettiğinde başlamış. Uyuyamadığında tanıdık tanımadık insanlara telefon edip onları taciz edermiş.

Judy Garland: Ergenlik zamanında kilosunu kontrol etmek için amfetamin alan yıldız, bunu biraz abartınca yıllar sonra üç dört gün boyunca hiç uyumadan ayakta kalır olmuş. Uyku hapına da dadanınca, uykusuzluğu da hapçılığı da artmış. Ölüm
ü de zaten uyuşturucudan.

Kafka
04-25-2005, 11:40
Kafka'nın uykusuzluk çektiğini bilmiyordum, kitaplarını çok sevdiğim için nickname olarak kullanıyorum ama baksanıza cuk diye oturmuş.
Kafka ve diğer ünlülerin uykusuzlukları hakkındaki bilgiler için teşekkürler :beerchug:

şehrazad
05-01-2005, 04:18
Ne güzel kafka da uykusuzmuş :thumbsup:
Ben de şehrazad'ı 1001 gece uyumayıp sabah gün ışıyana kadar padişaha masal anlattığı için seviyorum zaten.
Yani hem uyumayıp hem de başka birini binbir gece boyunca dinleyip devamını merak ettirecek öyküler uydurup onu da uykusuz bırakabildiği için ;)

Tanis
05-02-2005, 01:25
Gerçek uykusuzlar
Gerçek uykusuz nicknameler

Cennete hoşgeldiniz :3: