PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyumak İçin Önce Yorulmak Lazım

insomnia
04-27-2005, 12:47
"Öncelikle uyumak için yorulmak gerekiyor. Birçok kişi tatil dönemlerinde, sabahları uzun uykular uyuduktan sonra, hele bir de öğle uykusuna yattıktan sonra gece uykuya dalmakta zorluk çeker. Ama normal çalışma tempolarında daha çok yorulurlar ve uykuya geçmeleri sorunsuz olur. Bu nedenle uyumak için yorgunluğa ihtiyaç vardır."
Gün içinde yapılan egzersizler gece uykusuna yardımcı olabilir. Hele şimdi önümüz yaz, akşam üstleri bol bol yürüyebilir, bisiklete binebilir, imkanımız varsa yüzebilir ve inşallah daha iyi uyuyabiliriz :s4:

Logician
04-27-2005, 14:43
Doğruluğu tecrübe ile sabittir.

salome
05-01-2005, 03:30
Arkadaşlar güzel yazmışsınız da ben bazen yorgunluktan uyuyamıyorum, illa her yorulan iyi uyur diye bir şey yok ki...
Benim küçük canavar da parkta, açık havada fazla vakit geçirdiği zaman daha sık uyanıyor, uykusu daha çok bölünüyor. Herhalde yorgunluktan kasları ağrıyor ve bu yüzden iyi uyuyamıyor diye düşünüyorum.

Tanis
05-02-2005, 00:22
ben bazen yorgunluktan uyuyamıyorum, illa her yorulan iyi uyur diye bir şey yok ki...

Bence salomenin gözden kaçırdığı çok ufak bir nokta var.Burda bahsi geçen arada bir yapılan ve normal temponun çok üstüne çıkılan bir hareketin sonucundan bahsedilmiyor.
Ham vucudun fazla hareket sonucunda ağrıması normaldir.
Hafif, tempolu,mümkünse düzenli bir aktivite sanırım :3:

Çiğdem
05-03-2005, 11:01
Salome sana katılıyorum.çünkü bende yorgun olduğum zaman uyuyamıyorum. Herkes yorgunluktan uyuya kalır sızar.Ben ise aksine uyku uyuyamam.Acaba sorun bizdemi?

salome
05-04-2005, 12:21
Salome sana katılıyorum.çünkü bende yorgun olduğum zaman uyuyamıyorum. Herkes yorgunluktan uyuya kalır sızar.Ben ise aksine uyku uyuyamam.Acaba sorun bizdemi?
Biz de bir problem yok, vücut çok yorgunken kas ağrısı, beyin doluyken bir sürü düşünce, stres vs. yüzünden uykuya dalamamak ortak bir problem.
Yalnız insomnia'nın, logician'ın ve tanis'in kasdettiği her gün ya da birkaç günde bir yapılan düzenli egzersiz ki bu -zaman ayırıp yapabilen için- çok faydalı ve tabii ki uykuya dalmayı kolaylaştırıyor.

kaktüs
11-22-2005, 10:00
Sırf yorulmak değil temiz hava almak da lazım. Ben evden arabayla spor salonuna gittiğim, sonra yemeğe çıkıp eve döndüğüm günlerde de pek iyi uyumuyorum. Ama sahilde, parkta vs. yürüyüş yaptıktan sonra daha rahat uyuyorum.

uyuyamayangüzel
05-03-2006, 00:01
evet yorulmak etkili olabiliyor ama sonrada yorgunluktan bacaklarım ağrıyor bu seferde onunla uğraşıyorum,ağrı kesici aldıktan 15-20 dk sonra etkisini görüyor ve genelde uyuyabiliyorum tabiki beyninizi boşaltıp hiçbir şeyle meşgul olmadan sadece uyumaya konsantre olmanız da gerekiyor herkese acil şifalar

uinen
05-03-2006, 03:21
Yorulmak eger `gozu yormak` ise anlayabilirim fakat yorgun oldugumda ozellikle vucudum ne salgiliyor bilmiyorum ama asker nobeti tutmaya basliyor ve ben yatsam bile yataga,yorganla ve yastikla cebllesip yastik beni bogmak uzereyken kalkiyorum ve bilgisayar ya da tv basinda aliyorum solugu.
Belki gerginliktendir,bilemiyorum. Agri kesiciyle uyumayi hic denemedim,sadece bas agrisindan dolayi odanin duvarlari zonkluyorsa aspirin aliyorum ve aldiktan sonra en fazla yarim bir saat icinde uyuyabiliyorum. Ama aliskanlik yapilmaz ki bu..karaciger,bobrek denilen de bir sey var:sh:

Kisacasi benim icin cozum degil yorulmak...:smileys_a

MoRPhY
05-07-2006, 23:45
bence uyumak biraz enerji ilede ilgili.. yani insanin uyumamisi icin vucudunun tum fonksiyonlarinin aktif olmasi lazim. yani enerjili olmasi lazim.. bazi organlarin pasiflesmesiyle yada enerjisinin bitmesiyle bence uyku artabilir..

mesela onceden bulundugum yerin futbol takiminda oynuyordum.. antremandan geldikten sonra o dusun altina bi gireyim orada uyuyasim geliyordu.

dustan cikip yataga girince zaten hemen uyuyordum..

bence siz yanlis organlari yoruyorsunuz :D

LunarH2O
06-15-2006, 16:16
Benim eşim de hemen hemen her gün düzenli olarak spora gitmeye başladığından beri çok daha rahat uyuyor. Kendisi de bedensel aktivitede bulunduğu günler uymasının daha rahat olduğunu söylüyor zaten. Ama tabii her insan aynı tepkiyi vermeyebilir.

Yoda
06-20-2006, 00:03
Spor iyi fikir ama acaba hangi sporu yapıyor

Daha detaylı bilgi verbilirmisin ?

LunarH2O
06-25-2006, 08:28
Fitness. Bir programa bağlı olarak çalışıyor. Bildiğim kadarıyla programı belirli aralıklarla yenileniyor.

real_mustafa_1990
07-22-2006, 09:37
beyler bende uyuyamıyodum bu siteye kayıt olmuştum uyuyamamın nedeni hastalıkmış yani bakteriler felan ishal gibi bişey olmuşum o yüzden.hem siz gidin futbol oynayın uyumamak için kendiniz<i zor tutarsınız futbolda bütün vucut yorulur kaslar çalışır bence de yorulun ondan sonra mışıl mışıl herkese bye bye