PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Radyofrekans cerrahisi

Yoda
04-28-2005, 00:45
Radyofrekans cerrahisi ile horlamaya neden olan ağız içindeki yumuşak dokuların kontrollü olarak ısıtılması ve iyileşme sürecinde gerginleşmesi esasına dayanmaktadır. Bu cerrahi lazer cerrahisine göre daha gelişmiş, daha güvenli ve daha ağrısızdır.

:zzz:

armani
12-07-2007, 00:51
radyofrekans operasyonu yaptıranların bilgilerine ihtiyacım var. Lütfen bilgi verilmesini rica ederim.

bargus
03-29-2008, 10:45
Somnoplasti (radyofrekans)nedir?

İstenilen bir bölgede doku hacmini azaltmak için radyofrekans dalgalarının ısıtma özelliğinden faydalanarak yapılan somnoplastide, 300 ila 1000 Kbz arasındaki radyofrekans dalgaları sinir uçlarına zarar vermeden yumuşak dokuda bir hipertermi (yüksek ısı) meydana getiriyor. Düşük güçte, alçak voltajda ve ortalama 75-85 derecede kullanılan somnoplasti, yumuşak damak ve küçük dile bağlı horlamalarda kullanılan hızlı, basit ve etkili bir cerrahi metot olarak tanımlanıyor. Yumuşak damak mukozası altına uygulanan radyofrekans dalgaları, ortalama 85 derecede koagülasyon meydana getiriyor. Daha sonra hücre ölümü, yani nekroz oluşuyor. Ardından yumuşak damak hacmi azalıyor. Oluşan bu nekroz alanlar, 4-6 hafta içinde yok oluyor ve yerlerini skar dokusuna bırakıyor. Böylece yumuşak damakta bir gerilme ve setleşme meydana geliyor.

bargus
03-29-2008, 10:47
Klasik cerrahi yöntemlerin ve lazerin başarı oranının yüzde 70’lerde kalması ve ameliyat sonrası ağrıların bazen 1 aydan fazla sürmesi, bilim adamlarını yeni tetkikler aramaya itiyor. Bu çalışmaların sonucunda ulaşılan son nokta olan somnoplasti, son derece ağrısız, sızısız ve en önemlisi kansız bir şekilde hastayı sorunundan kurtarmakta. Ameliyattan bir saat sonra hasta yemeğini yiyebildiği gibi işinin başına dönebilmekte.

bargus
03-29-2008, 10:48
Horlama tedavisinde maalesef mucize tedavi yöntemi bulunmuyor. UPPP ya da lazer yöntemlerinde başarı oranı en iyimser istatistiklerde yüzde 70 ila 75’lerde bulunuyor. Ağrı ve kanama risklerinden dolayı lazerde ikinci seans hastalara oldukça zor öneriliyor. Horlama, savaşılan bir düşman olarak kabul edildiğinde, tıbbın elindeki cephane bir çok silahtan oluşuyor. Bu silahlardan en konforlusu ise somnoplasti olarak karşımıza çıkıyor. Ağrısız, sızısız ve kansız, yan etkisi olamayan bu tedavi yöntemi, hastanın en fazla iki saat sonra günlük hayatına dönmesini sağlıyor. Somnoplasti lokal anestezi altında, poliklinik şartlarda 15-20 dakikada gerçekleştiriliyor

armani
05-16-2008, 14:04
ben 6 ay evvel dil kökü ve yumuşak damağa radyofrekans yaptırdım. 6 ay boyunca boğazımda ve genzimde yemek artıkları ve içtiğim ilaçlar birikiyormuş gibi ve sanki burnumdan çıkacakmış gibi bir durumla karşılaştım. Şimdi bu biraz azaldı. Ayrıca horlamalarımda hiçbir azalma olmadığı gibi arttı da. Bir de şunu söyleyebilirim. Bu operasonun muayyenehane şartlarında yapılmasını çok garipsedim. Zira söylendiği gibi basit bir opersayon olmayıp 7 adet igne ile boğazımın içine girildi. Operasyon bittikten sonra bu işin ne kadar zor ve riskli olduğunu anladım. Bu konuda bilgi almak isteyenler internet sitelerindeki bilgilere inanmasınlar.

armani
03-01-2009, 18:09
Sayın bargus radyofrekans yaptırmadığı halde internetten aldığı fikirleri iyi niyetiyle yazmış. Oysa ben bizzat yaptırdım. radyofrekans yaptırmayı düşünen hastaların bu operasyonu geçiren hastalarla iletişim kurmaları ve bu sayede karar vermelerini tavsiye ederim.Dr.ların çoğu bu konuyu vadandaşlar gibi internetten öğreniyorlar.sonuçları hakkında hiçbir bilgileri yok.

uyumaz
01-12-2010, 16:01
RF tek başına fazla bir menfaat sağlamıyor, dil kökünü geriye çekme, yumuşak damak ve küçük dil etrafında yapılan operasyonlarla etkisi artıyor. Ne var ki; Buda çaplı bir ameliyat demek.

by_caca71
07-06-2010, 20:04
slm lar