PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyku Hastalıklarına en müsait olan kişiler

Yoda
04-28-2005, 01:24
Dr.Burak Erdamar'a göre :

-İdeal kilosundan en az beş kilo fazlası olanlar :
Fazla kilolar ağız içerisinde ve küçük dilde de birikir. Ve o bölgeleri daraltır. Hava da dar yerden geçerken zorlanır. Gürültü çıkar, yani horlama olur. Kişinin vücuduna giren oksijen miktarı azalır. Kalp, beyin ve solunum yolu hastalıklarına yatkınlık ortaya çıkar.
-Kalın boyun çevresi olanlar:
Kalın boyun çevresi ağız içerisinin daralmasına yol açacağından, fazla kilo ile benzer etki göstererek olumsuzluk yaratır.
- Burnundan nefes alamayanlar :
Burundaki bir hastalık nedeniyle, gece uykuda burnunu kullanamayan kişiler ağızlarını açarak uyumak zorundadırlar. Ağız açıldığında da, dil arkaya düşer ve bu düşüş yine ağız içinin daralmasına yol açar.

:zzz:

bycarizmal
03-20-2006, 03:41
Şimdi arkadaşım dr erdem bey bu konuyu yazmış ama benim bir arkadaşım var 94 kilo 13 kilo fazlası var tahminimce bu arkadaş uykusuz kamıyor bıraksan 24 saat uyur.bence hastalık riski taşıyan insanlar yoğun iş tembosu altında kalanlar ve mesai adı verilen çalışma sistemini bir parçası olan insanlardır.Dünya üzerinde uyku sorunu olan insan ların en yüksek kesimi polis yada askerlerdir birde memurlar türkiye için gererli bu adamların hiç birini kilo fazlası olduğunu sanmıyorum en önemli etken stretir.:withstupi

uyku_lab._teknisyeni
10-25-2006, 01:30
Şimdi arkadaşım dr erdem bey bu konuyu yazmış ama benim bir arkadaşım var 94 kilo 13 kilo fazlası var tahminimce bu arkadaş uykusuz kamıyor bıraksan 24 saat uyur.bence hastalık riski taşıyan insanlar yoğun iş tembosu altında kalanlar ve mesai adı verilen çalışma sistemini bir parçası olan insanlardır.Dünya üzerinde uyku sorunu olan insan ların en yüksek kesimi polis yada askerlerdir birde memurlar türkiye için gererli bu adamların hiç birini kilo fazlası olduğunu sanmıyorum en önemli etken stretir.:withstupi
Saygıdeğer bycarizmal arkadaşım..Aslında sende bi yönden bakınca haklısın ama uyku hastalığı deyince sadece uyuyamama problemleri kasdedilmiyor ki.Burak Erdamar hocamın bahsettiği hastalık OSAS nam-ı diğer uyku apnesi hastalığı.Tahminimce bu rahatsızlık en sık görülen uyku hastalığı olduğu içinde Yoda arkadaşım öyle bir başlık koymuş (bu tamamen kendi görüşümdür.Saygılar Yoda :thumbsup: ).Vurgulamak istediğim bir diğer konuda yukarıda işaretlediğim yer hakkında...Bu şekilde bi durumda uyku rahatsızlıkları açısından değerlendirilmeli artı bazen OSAS belirtisi olabiliyor...Yani yol dolaşıp yine Burak hocamın dediğine çıkıyor...:s4: :s4:
Saygılar..!!!:3s: