PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulun 100 lezzeti - 1

Yoda
04-28-2005, 02:32
İstanbul Life'a göre :

1. Baylan'ın kup griyesi: Yıllardır bilinen spesiyal: Vanilya, yanmış karamel, balkaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur. İnsanın tarif ederken soluğu Kadıköy'de alıp, kupun içine gömülesi geliyor.
2. Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağında çevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor. Ve son dokunuş bir kaşık pekmezle gerçekleştiriliyor.
3. Bulgar'ın kaymağı: Beşiktaş'taki salaş Bulgar'ı bilen bilir ama bohem burjuvaların zihninde yer etmesi Wallpaper dergisine çıkmasıyla olmuştur! Balkaymaklı, taze yumurtalı, çıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir o kadar da lezzetlidir.
4. Emek Cafe'nin sahanda yumurtası: Deniz kenarında, masanıza konan serçelerle birlikte kahvaltı keyfi gibisi yoktur. Sahanda yumurtası ve karışık menemeni içinizdeki ekmek banma hissini körükler.
5. Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: Çoban kavurması, saç kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak lezzettedir. Ekmek kadayıfı da pek meşhurdur.
6. Yaşar Usta'nın kavunlu dondurması: 32 yıldır Bostancı'da gerçek meyvelerden dondurma üretiyor Yaşar usta. Kabuklarını fırçaladığı kavunu iştahla öneririz.
7. Kantin'in cheese cake'i: Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i bünyenize iyi gelecek, istikamet Nişantaşı.
8. Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Fehmi, hüsrana yol açmayan birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır. Ama tek şeye indirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir!
9. Salomanje'nin mücveri ve mozaik pastası: Küçükken annemizin evde yaptığı kabak mücverinin lezzetine en yakın olanı burada. Üstüne ev tipi mozaik pasta çok iyi geliyor.
10. Adem Baba'nın istavriti: Burada balık, sosuyla süsüyle değil lezzetiyle ön plandadır. Yalnızca günlük taze balık ve bol salata. İçki yok. İstavritleri o kadar lezzetli ki, parmaklarınızı yiyebilirsiniz.
11. Ali Baba'nın köftesi: Önceleri bir minibüs köftecisiydi. Ünü kulaktan kulağa yayıldı, giderek dükkânı büyütüyor. Vaktiniz varsa masalarda köfte piyaz, yoksa ayaküstü köfte ekmek tavsiye ederiz.
12. Rejans'ın piroşkisi: Rejans zaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır. Piroşkisi de ağızda köpük gibi erir.
13. Tarihi Kireçburnu Fırını'nın kıymalı böreği: Tam 47 senelik geçmişi var. Özelliği; kıymasında kuşüzümü olması.
14. Divan Pub'ın pub salatası: Artık biraz demode olsa da, peyniri, dil küpleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri ebedi olmalı.
15. Barba Yani'nin karidesli böreği: Burgazada'daki Yani amcanın Rum mezeleri ve mastika likörü çok meşhurdur. Ama en iyisi karidesli böreği.
16. Vefa'nın bozası: Ekim gibi çıkan bozayı Tarihi Vefa Bozacısı'nda denemelisiniz.
17. Zeynel'in tavukgöğsü & kazandibi: Onca muhallebici var fakat Zeynel'in tavukgöğsü ve kazandibi, hele de üzeri dondurmalıysa, başkadır.
18. Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası: Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır. Harcında ve şerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, çörekotu, hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep, tarçın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji ürünü.
19. Sarıyer Börekçisi'nin poğaçası: Sarıyer meydanından Rumeli Kavağı'na giden yolun üzerindeki Tarihi Sarıyer Börekçisi yıllardır bu işin ustası. Poğaçası o kadar lezzetlidir ki böreğe benzer.
20. Emek Mantı'nın mantısı: Kayseri usulü mantıyı en güzel yapan yerlerin başında gelir. Çiğbörek ve yaprak sarma konusunda da çok başarılııdr.

Tanis
05-02-2005, 02:35
İstanbul Life'a göre :

1. Baylan'ın kup griyesi
4. Emek Cafe'nin sahanda yumurtası
8. Yanyalı Fehmi'nin arpacık soğanlı yahnisi
10. Adem Baba'nın istavriti
16. Vefa'nın bozası
17. Zeynel'in tavukgöğsü & kazandibi
18. Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası
Olay budur derim başka bir şey demem

Logician
05-03-2005, 18:34
Kazandibi en sevdiğim tatlılardandır and Zeynel'inkini hiç beğenmiyorum, zira Zeynel kazandibine gül suyu koyuyor (nerde görülmüş kazandibine gülsuyu katıldığı, bu güllaç mı!)

Kendi Listemi de ekleyeyim (İstanbul Life kimmiş!) :)

Bafra Pide'nin Pidesi
Altınoğullarının kebabı
Sayla Mantı'nın Mantısı.
Özsüt'ün aşuresi

Kafka
05-05-2005, 18:25
Ben de kendimi listemi ekleyeyim:

Çiya'nın ekşili köftesi (onlar analı kızlı diyorlar)
Pizza Max'ın her çeşit pizzası
Divan'ın Rokoko'su
Sahan'ın lahmacunu
Hacı Abdullah'ın ayva tatlısı
Caddebostan Ulubey'in İskender'i
Cafe Shop'un cheese cake'leri
Pia'nın makarnaları
Mezzaluna'nın risottosu

100'e ulaşmadan bırakayım sonra devam ederim :)

kaktüs
05-06-2005, 20:52
Benim de kendi listem var :s4:

Samsun Pide Evi'nin kuşbaşılı-kaşarlı pidesi
Hai Sushi'de Happy Hour'da Sushi Bar
Midpoint'in potato al forno'su (elma dilimli bol sebzeli patates)
Barış Büfe'nin tostu
Sahan'ın lahmacunu
Hacıbey'in fıstık ezmesi

gayduruguppakcemil
05-08-2005, 01:21
Kaktus'un yazisini gorunce aklima geldi...
Kaktus'den cagrisim...
Sizin butun bu yazdiklarinizin yaninda sonuk kalacak ama, Kaktus'de, acik havada, aksam 8 - 9 gibi patates ve yaninda kitir bey ile citir hanim yiyebilirim... Sadece adindan dolayi yine yerim, kimse bana mani olamaz... Adina vuruldugum icin yillardir "Alo Tras Hatti" diye bir berberde tras olan biriyim ben... Ve tabi bira... Bira cesidi bol, bu da benim icin yeterli... Gecenin gerisine dalmadan once, sakin ama hareketli, guzel uzun bir sohbet icin kaktuste disarisi...

kaktüs
05-09-2005, 01:20
Kaktüs'de açık havada kıtır bey ve çıtır hanım güzel fikir ama kışları kalabalık ve sigara dumanından giremiyorum ben oraya.

Tanis
05-09-2005, 14:55
Kaktüs vegeteryan değil miydi ?

öyleyse ben almayayım.

Hai Sushi'de Happy Hour'da Sushi Bar
Çiğ balık mı düşünmek lazım
Çiya'nın ekşili köftesi (onlar analı kızlı diyorlar)
Keşkek varken mi ?
Pizza Max'ın her çeşit pizzası
Süper Süper Süper
Caddebostan Ulubey'in İskender'i
Karşıyakanın tek iskendercisi
Cafe Shop'un cheese cake'leri
Garsonlarından elini kurtarabilirsen
Mezzaluna'nın risottosu
Divan daha iyiydi ama artık yapmıyor
Bafra Pide'nin Pidesi
Dayanılmaz
Sayla Mantı'nın Mantısı.
Çiğböreği daha iyidir.

Benim listem
Beyoğlu Bursa İskender
Gloria Jean Kahveleri
Kırıntı T-Bone Steak
Zeynel Kazandibi

gayduruguppakcemil
05-11-2005, 00:53
Açım
Açım
Açım!!!!!

SaylaSince1969
09-28-2005, 13:56
Sayla Mantı'nın Mantısı.

Mantımızı Begendiginiz için size teşekkürlerimizi sunar ve tekrar sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız...
Sayla Mantı

Sayla Mantı.Tek Şube Bahariye.Başka Yerde Şubemiz Yoktur.

www.saylamanti.net