Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyku ortamınızın fiziksel şartlarına dikkat edin
Uyunacak ortamın fiziksel şartlarını kişisel ihtiyaçlarınıza göre düzenleyin. Eşlerin birbirinin uykusunu kötü etkilediği, yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Uyku kayıtlarında eşlerin birbirlerinin gece içindeki hareketlerinden etkilendikleri, birisinin dönmesi sırasında eşinin de uyandığı, bu uyanıklıklar bilinç düzeyinde algılanmasa da uykunun kalitesini etkilediği bilinmektedir. Bu nedenle, geleneklerimizde yoksa da, özellikle uykusuzluk çekenlerin ayrı yataklarda yatmaları, uykuya dalmada kolaylık sağlar.
şehrazad
05-07-2005, 01:04
Uyunacak ortamın fiziksel şartlarını kişisel ihtiyaçlarınıza göre düzenleyin. Eşlerin birbirinin uykusunu kötü etkilediği, yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Uyku kayıtlarında eşlerin birbirlerinin gece içindeki hareketlerinden etkilendikleri, birisinin dönmesi sırasında eşinin de uyandığı, bu uyanıklıklar bilinç düzeyinde algılanmasa da uykunun kalitesini etkilediği bilinmektedir. Bu nedenle, geleneklerimizde yoksa da, özellikle uykusuzluk çekenlerin ayrı yataklarda yatmaları, uykuya dalmada kolaylık sağlar.
Peki eşlerin ayrı uyuması aralarındaki bağı da azaltmaz mı sence? Ama aynı yatakta birbirlerinin uyumalarına engel oluyorlarsa o da arayı soğutur öyle değil mi? Öff, zor şey galiba evli olmak ....
gayduruguppakcemil
05-07-2005, 11:29
iyi de gece ayrı yatacaksak niye evleniyoruz????
bence ana temel sorun eşlerin bunlara katlanma çabaları.
oysa bunun ciddi bir sorun olduğuna eşini inandırıp tedavi olmasını sağlaması en önemli adım aslında,yoksa ayrı yatmak değil
ve gayduruguppakcemil'a kesinlikle katılıyorum :thumbsup:
Çok geniş bir yatakla bu sorun çözülebilir bence. Hatta öyle geniş olmalı ki; eşlerden biri enlemesine, biri boylamasına bile yatabilmeli. Ben sık sık çapraz yatarım mesela, ya da yatak ne kadar genişse o kadar açarım kollarımı bacaklarımı. Hopladığım, zıpladığım da olmuştur. Ben benimle evlenecek olsam aynı yatakta yatmazdım kendimle, en azından darbelere karşı etkili birşeyler giymeden...
Çok geniş bir yatakla bu sorun çözülebilir bence. Hatta öyle geniş olmalı ki; eşlerden biri enlemesine, biri boylamasına bile yatabilmeli. Ben sık sık çapraz yatarım mesela, ya da yatak ne kadar genişse o kadar açarım kollarımı bacaklarımı. Hopladığım, zıpladığım da olmuştur. Ben benimle evlenecek olsam aynı yatakta yatmazdım kendimle, en azından darbelere karşı etkili birşeyler giymeden...
Valla o kadar büyük yatak için hangar gibi de bir yatak odası gerekiyor. Ama mümkün olan en büyük yatağı aldığında bile eş darbelerine karşı korunmak zor, hele bir de çocuklar yatağa gelmeye başlarsa işte kabus, hayır hayır karabasan :banghead3
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.