PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sideways

insomnia
05-11-2005, 22:09
2004 Altın Kürede en iyi film ödülünü alan , Alexander Payne'in Rex Pickett'in romanından uyarlayıp yönettiği Sideways - Eternal Sunshine of the Spotless Mind ve Before Sunset (seyretmediğseniz önce Before Sunrise'ı seyretmeniz gerekiyor, aynı oyuncular ve 95'deki ilk karşılaşmaları) ile birlikte bu senenin en iyi filmlerinden bence. Üçünün ortak yanı konularının diğer insanlarla ilişki kurabilmek, gerçek aşkı bulmak ve kaybetmek, unutulmayan anılar ve ikinci şanslar olmasıydı.

Sideways'in başrolündeki Paul Giamatti her türlü abartıdan uzak oyunuyla muhteşemdi ve bence Oscar'ı almalıydı.
Acı bir tatlılık, dozunda gidip gelen komedi ve drama, hayat hakkında depresif yorumlar ve tabii ki şarap filmi yılın en iyilerinden yapıyordu.
Yalnız filmi seyrederken yanınızda şarap bulunsun, çünkü canınız fena halde çekecek.
Bu Amerikalılar akıllı adamlar şimdi filmin çekildiği bağların olduğu yerlerde şarap turizmi başlamış, o yüzden ikinci bir film çekip Amerikanın başka bir bölgesinin şarap üretimini ve turizmini arttıracaklarmış.

salome
05-12-2005, 19:40
Sideways'in başrolündeki Paul Giamatti her türlü abartıdan uzak oyunuyla muhteşemdi ve bence Oscar'ı almalıydı.
Acı bir tatlılık, dozunda gidip gelen komedi ve drama, hayat hakkında depresif yorumlar ve tabii ki şarap filmi yılın en iyilerinden yapıyordu.
Yalnız filmi seyrederken yanınızda şarap bulunsun, çünkü canınız fena halde çekecek.
Paul Giamatti'yi ben de çok beğendim ve bence de filmi seyrederken yanınızda şarap bulunsun. Bizim gazetelerdeki şarap dostları da filmden sonra birçok yazı yazdılar ve film endüstrisinin şarapçılığı nasıl desteklediğini biraz da kıskanarak anlattılar. Bizdeki son vergilerden sonra şarap içmek herkesin harcı değil çünkü.
Sideways ayrıca insan ilişkilerini çok güzel bir şekilde anlatan ve herhangi bir film hilesine başvurmadan insanı filme bağlamayı başaran bir film. Filmi seyrettiğimden beri filmin geçtiği yerlere gidip şarap içme isteği var içimde.

Kafka
08-20-2005, 17:28
Paul Giamatti'yi ben de çok beğendim ve bence de filmi seyrederken yanınızda şarap bulunsun. Bizim gazetelerdeki şarap dostları da filmden sonra birçok yazı yazdılar ve film endüstrisinin şarapçılığı nasıl desteklediğini biraz da kıskanarak anlattılar. Bizdeki son vergilerden sonra şarap içmek herkesin harcı değil çünkü.
Sideways ayrıca insan ilişkilerini çok güzel bir şekilde anlatan ve herhangi bir film hilesine başvurmadan insanı filme bağlamayı başaran bir film. Filmi seyrettiğimden beri filmin geçtiği yerlere gidip şarap içme isteği var içimde.
Filmi seyretmekte çok geciktim ama yukarıda yazanlara tamamen katılıyorum. Yalnız filmi seyrederken şarap içemedim; bir de alt yazısız seyrettiğim için bazı kısımları kaçırdım. O yüzden güzel bir şarap içerek ve alt yazılı olarak bir daha seyretmek istiyorum.