PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyona Bağlı Uykusuzluk

Kafka
05-12-2005, 19:47
Depresyona bağlı, psikolojik sorunlara bağlı uykusuzluklar:

Anksiyete bozuklularında hastalar uykuya dalmakta zorluk çekebilirler. Anksiyetenin ortadan kaldırılmasıyla uyku bozukluğu giderilebilir. Bazen hasta gecenin bir saatinde, özellikle de sabaha karşı uyanabilir ve bir daha uykuya dalması çok zor olur. Burada da psikolojik bir soruna işaret edilir. Depresyon tedavisi yapılmadan bu tip bir uyku bozukluğunu ortadan kaldırmak zordur. Tedavi bazı uyku verici ilaçlarla yapılabilir ama bu uzun süreli ve kalıcı olmaz. Öncelikle depresyonun tedavisi şarttır.

insomnia
05-18-2005, 01:41
Benim okuduğum bir yazıda şöyle diyordu:

Depresyonda ve depresyonun da içinde görülebildiği iki uçlu mizaç bozukluğunda, uyku düzeni çok önemli bir yer tutar. Uykusuzluk bu tip rahatsızlıklarda erken bir belirti olarak varolabildiği gibi, başlı başına birkaç gün arka arkaya uykusuz kalmakla da, yatkınlığı olan insanlarda bu tip durumlar tetiklenebilir.

Yoda
08-18-2005, 14:50
Ben düşündüğüm acaba bu uykusuzluk konusunda psikologlarımızın ne derece duyarlı ve hasas olduğu.
Gerçekten bu konuyla ilgili teşhis koyabiliyorlar mı acaba ?

şehrazad
10-06-2005, 01:50
Ben düşündüğüm acaba bu uykusuzluk konusunda psikologlarımızın ne derece duyarlı ve hasas olduğu.
Gerçekten bu konuyla ilgili teşhis koyabiliyorlar mı acaba ?
Psikologlarında iyisi ve kötüsü vardır tabii.
Anladığım kadarıyla uykusuzluk depresyona bağlıysa ve depresyonu iyileştirmeyi başarıyorlarsa zaten problem kendiliğinden ortadan kalkıyor.
Mesela normalde uykusuzluk çekmeyen bir arkadaşım boşandıktan sonra uyuyamamaya başladığını, iki ay boyunca psikoloğa gittiğini, psikoloğun kendini çok kötü hissetiği bu dönemi atlatmasında çok yardımcı olduğunu daha sonra da bir daha uykusuzluk problemi yaşamadığını anlattı.

voo doo
10-07-2005, 12:00
ben de bu yüzden psikiyatriye gittim ama pek işe yaradığını zannetmiyorum bence herşey kafamızda bitio bana 5 tane ağır ilaç yazdı ve 5 gün uyuyamadım :banghead3 sadece bir saat yattığın ortamda önemli ışık gürültü gibi nedenlerdende olabiliyor ya da kafaya bişi çok takıosan o zamn psikolog rahatlatıyor ilaç kullanmaya karşı olunursa psikologlar işe yarar bence yok ben yinede uyuyamam denirsede ilaç tedawisi

cihannara
06-08-2006, 22:37
galiba ben depresyonda olduğum için uyuyamıorum ve benim uyurgezerlik problemimde var bu da depresyonla alakalı olabilir mi yani depresyon tedavi edilirse bunlardanda kurtulabilir miyim

şehrazad
06-10-2006, 20:37
galiba ben depresyonda olduğum için uyuyamıorum ve benim uyurgezerlik problemimde var bu da depresyonla alakalı olabilir mi yani depresyon tedavi edilirse bunlardanda kurtulabilir miyim
Yukarıda da yazdığım gibi mesleğinde uzman, uyku hastalıkları konusunda da bilgili bir psikolog depresyonunuzu atlatmanıza ve uykunuzun düzelmesine yardımcı olacaktır. Uyurgezerliğe de bir çare bulabilir mi bilemiyorum. Uyurgezerlik bildiğim kadarıyla parasomni diye adlandırılan uyku hastalıklarından. Forumun uyku hastalıkları bölümüne bir göz atarsanız belki ilgili bir yazı bulabilirsiniz.

lazy
10-18-2006, 13:06
Merhabalar
Benim büyük bir problemim var. Eşim geceleri alkollü olarak geç saatte eve gelip sabaha kadar uyumayıp beni de uyutmuyor akabinde de ertesi gün akşama kadar uyuyup işine de gitmiyor. Kendisine çaktırmadan uyku ilacı içirmeyi düşünüyorum. Acaba alkollüyken ona zarar vermiş olurmuyum?

salome
10-18-2006, 15:11
Merhabalar
Benim büyük bir problemim var. Eşim geceleri alkollü olarak geç saatte eve gelip sabaha kadar uyumayıp beni de uyutmuyor akabinde de ertesi gün akşama kadar uyuyup işine de gitmiyor. Kendisine çaktırmadan uyku ilacı içirmeyi düşünüyorum. Acaba alkollüyken ona zarar vermiş olurmuyum?
Bildiğim kadarıyla alkolle uyku ilacı birleştiğinde ölüme kadar varabilen kötü sonuçlar doğurabilir. Eğer eşinizi öldürmek gibi bir niyetiniz yoksa bunu yapmayın.

Eşiniz alkol uykusunu kaçırdığı için uyuyamıyor tabii sizi de uyutmaması ve ertesi gün işe gitmemesi büyük problemler. Bence ikiniz oturup konuştuğunuzda bir neticeye ulaşamıyorsanız değer verdiği bir aile büyüğü ya da arkadaşınızla konuşturmanız ve de bir psikoloğa gitmeye ikna etmeniz en doğru çözüm olur.

Kafka
02-08-2007, 18:43
Depresyona bağlı, psikolojik sorunlara bağlı uykusuzluklar:

Anksiyete bozuklularında hastalar uykuya dalmakta zorluk çekebilirler. Anksiyetenin ortadan kaldırılmasıyla uyku bozukluğu giderilebilir. Bazen hasta gecenin bir saatinde, özellikle de sabaha karşı uyanabilir ve bir daha uykuya dalması çok zor olur. Burada da psikolojik bir soruna işaret edilir. Depresyon tedavisi yapılmadan bu tip bir uyku bozukluğunu ortadan kaldırmak zordur. Tedavi bazı uyku verici ilaçlarla yapılabilir ama bu uzun süreli ve kalıcı olmaz. Öncelikle depresyonun tedavisi şarttır.
Bugün Günaydın gazetesinde aşağıdaki yazıyı okudum. Depresyon nedeniyle uykusuzluk yaşayan arkadaşların ilgisini çekebilir:

"Depresyon kalıtsal olabilir mi?

Modern toplumlarda giderek artan depresyon sorununun kalıtsal olabileceği öne sürüldü. Depresyonla ilgili yapılan bir araştırmada; 600'den fazla kişi izlendi. Çalışmada, yakın akrabalarında erken yaşta şiddetli kronik depresyon görülen her iki kişiden neredeyse birinde aynı hastalığın ortaya çıktığı belirlendi. Araştırma sonuçları; 31 yaşından önce kronik depresyon tanısı konan kişilerin kardeş, ebeveyn ya da çocuklarında aynı bozukluğun görülme olasılığının 2.52 kişide 1 olduğunu gösteriyor. Ayrıca 13 yaşından önce kronik depresyon tanısı konan hastaların birinci dereceden akrabalarında aynı hastalığın görülme olasılığı da 6.17'de bir olarak belirlendi."

şehrazad
03-20-2007, 21:52
"...Psikolojik danışmanlık merkezi uzmanı Psikolog Göksu Göktaş, uykusuzluğun yaygın yaşanan sorunların başında geldiğini belirterek, düzenli uykunun kişinin hem fiziksel hem de ruhsal gelişiminin sağlıklı olması açıdan önemi üzerinde durdu.

Uykusuzluk depresyona, anksiyete bozukluklarına ve panik ataklara neden olabiliyor.

Göktaş, uykusuzluk sorununun süreklilik kazanması durumunda profesyonel yardım alınması gerektiğini vurgulayarak, "İnsanın ruhsal dünyasındaki bozuklukların ilk belirti yeri uyku sırasıdır. Bu açıdan uykusuzluğun ilk dönemlerinde tedavi daha çabuk sonuç verirken, uzun süreli sorunda iyileşme zaman almaktadır" diye konuştu."

Aynı yazıda: "Vücudun biyolojik saati göz önüne alındığında, uyku saat 22.30-23.00 gibi gelir ve bu arada uyunmadığı takdirde uyku kaçar ve bir daha zor gelebilir." de diyor. Tanıdık geldi bana :help:

Kaynak: www.ekolay.net/saglik

otuncaker
04-08-2009, 20:51
annemde de vardı aynı şeyler uykuya yatıyor bıraz sonra fenayım dıye kalkıyordu tansıyonda yükselmiş oluyordu önce dahiliye ye goturduk verdikleri ilaçlar çözüm olmayınca dahiliye birde psikiyatriden destek alın dedi ve olay gerçekten de çözüme ulaştı ama deneme yanılma yöntemiyle anneme ilk verdikleri ilaçar huzursuz bacak sendromu yaptı daha da kötü oldu gecelerı hiç uyumadı mum gibi eridi doktor tekrar görmek istedi yanında da bacak atmaları olunca annemin yaşı da var çok düşünerek ilaç verdi ve onlar iyi geldi hala devam ediyor bende annemle yaşıyorum onun genlerinemi çekmeye başladım onun benzeri şekilde olmaya başladım gecen sene tedavideydim iyileşme göstermiştim ama son aylarda çok sorun yasadım uzucu olaylar yaşamamla alevlendi hemde daha kötü şekilde bu sefer uykusuzluk , gastrointestinal sorunlar, unutkanlık, fenalık hissi, tansiyon yükselmesi, en önemli şey sağlıkmış bunu hastalanınca çok iyi anlıyorsunuz off offff