Kafka
05-23-2005, 23:57
Milliyet Cumartesi'de Aslı Çakır, dünyadaki ikinci en büyük 'Star Wars' koleksiyonunun kendisinde olduğunu söyleyen (ki birincisi George Lucas'la çalışan birindeymiş yani sayılmaz!) opera sanatçısı Rahman Altın ile konuşmuş.
Altın'ın koleksiyonunda 10 binin üzerinde parça varmış.
"Film gösterime gireceği zaman konuyla ilgili haber yapan dergiler, yayınlar var. Onlardan iki tane alıyoruz. Biri açılıp okunuyor, biri poşetinden çıkmadan saklanıyor" diye anlatıyor Altın.
Kırtasiye bölümünü, kitapları, CD'leri filan hiç saymıyorum,
asıl bu yedekleme müthiş. Figürlerin de tabii, küçüklerinden ve büyüklerinden yine ikişer tane var:
"Birini açıyoruz, birini poşetiyle, kutusuyla birlikte saklıyoruz. Açtığımızın kutusunu da tutuyorum."
Rahman Altın'ın anlatımından bu işe nasıl baş koyduğu, nasıl delice zevk aldığı çok belli, size de geçiyor okurken onun bu tutkusu, zaafı:
"Mesela karımı kaç defa gece yarısı uyandırmışımdır, 'Sinem şu
oyuncak geliyor, ne yapacağız?' diye. O da beni sakinleştirir,
'Merak etme alacağız, şimdiye kadar hep almadık mı?' der."
Süper di mi?
Altın'ın koleksiyonunda 10 binin üzerinde parça varmış.
"Film gösterime gireceği zaman konuyla ilgili haber yapan dergiler, yayınlar var. Onlardan iki tane alıyoruz. Biri açılıp okunuyor, biri poşetinden çıkmadan saklanıyor" diye anlatıyor Altın.
Kırtasiye bölümünü, kitapları, CD'leri filan hiç saymıyorum,
asıl bu yedekleme müthiş. Figürlerin de tabii, küçüklerinden ve büyüklerinden yine ikişer tane var:
"Birini açıyoruz, birini poşetiyle, kutusuyla birlikte saklıyoruz. Açtığımızın kutusunu da tutuyorum."
Rahman Altın'ın anlatımından bu işe nasıl baş koyduğu, nasıl delice zevk aldığı çok belli, size de geçiyor okurken onun bu tutkusu, zaafı:
"Mesela karımı kaç defa gece yarısı uyandırmışımdır, 'Sinem şu
oyuncak geliyor, ne yapacağız?' diye. O da beni sakinleştirir,
'Merak etme alacağız, şimdiye kadar hep almadık mı?' der."
Süper di mi?