Orijinalini görmek için tıklayınız : Başını yastığa koyar koymaz uyuyanlar
insomnia
05-24-2005, 00:08
Başını yastığa koyar koymaz uyuyanlar hayatta en çok kıskandığım insanlardı ama meğer onların da bir sorunları varmış. Normal uykuya dalma süresi 10-30 dakika arasıymış.
Logician
05-24-2005, 22:02
Böyle sorun dostlar başına
Benim uygun bir pozisyon almam en az yarım saatimi alır. yüzükoyun yatarken; bir sağ elimi göğsümün altına koyarım, bir sol elimi. Kalbimin küt küt atışı rahatsız eder, sırtüstü yatmaya karar veririm; ellerimi kollarımı sağa, sola, oraya buraya çekerim. Bacaklarımı karnıma doğru çekerim, birini uzatırım, sonra onu çeker ötekini uzatırım; olmadı yan dönerim, sonra öteki yana dönerim. Saçlarım sağa sola döner, elimle kafamı kaşırım, bu sefer sırtım kaşınır, onu da kaşırım, yine yüzükoyun yatarım. yorulduğum olur, kalbim hızlı atar, kulaklarımda bile hissederim atışları. Sağa dönerim, sola dönerim, gözümü açarım, karanlıkta sağa sola bakarım. parmaklarımı birbirine geçirip, ellerimi başımın altına koyarım. Parmaklarım, dirseklerim ağırır... Uyumak zor iş!
şehrazad
05-25-2005, 12:30
Uyumak zor iş!
Kesinlikle!
Yazdıkların acaip tanıdık geldi :banghead3
Bu uyku işi de hayattaki diğer problemler gibi fazla kafaya takmaya gelmiyor bence. Uyuyamadığınızı ne kadar az düşünürseniz o kadar çabuk uykuya dalarsınız. Bir süre denemeye ve uykusuzluk diye bir sorununz yokmuş gibi davranmaya ne dersiniz?
Bu uyku işi de hayattaki diğer problemler gibi fazla kafaya takmaya gelmiyor bence. Uyuyamadığınızı ne kadar az düşünürseniz o kadar çabuk uykuya dalarsınız. Bir süre denemeye ve uykusuzluk diye bir sorununz yokmuş gibi davranmaya ne dersiniz?
Arkadaşım güzel yazmışsın da uykusuzluk bir hastalık, toplum tarafından önemsenmiyor, o ayrı mesele. Dediğin kadar kolay olsaydı emniyetin sitesinde bile uykusuzluğun alkolden daha çok kazaya yol açtığı gibi şeyler yazmaz; her yerde sürekli uyku kliniği açılmazdı öyle değil mi?
Ben hastalık değil demedim ki. Gerçekten hasta olanlar gidip tedavi olur zaten.
Strese bağlı olarak uykusuzluk çekenlere kafanıza fazla takmayın, uyuyamadığınızı ne kadar çok düşünürseniz uykuya dalmanız o kadar zorlaşır dedim.
LunarH2O
08-15-2005, 10:17
Bazılarınızın bildiği gibi ben genelde başımı yastığa koyar koymaz uyuyanlardanım. :zzz: Bunun bir sorun olduğunu düşünmemiştim hiç. Galiba ilk defa bir sorunum olduğundan dolayı memnunum. :thumbsup: Bu sitede ne işin var derseniz. Bir sorunla ilgilenmek için illa onu yaşamak gerekmiyor. Öyle olsa sağlıklı bilim adamları ölümcül hastalıklar için çare aramazlardı değil mi ya? Ve ikinci sebep: Benim de eşim uykusuz.
yurtta bir arkadasim vardi, kiz kafasini yastiga koydugu gibi dakikasi gecmeden uyur ve ne kadar ses yaparsan yap uyanmazdi.. kendi uyanirsa uyanirdi.. ve bu yuzden de 3 tane calar saat kurardi!!
ona oyle ozenirdim ki! hala da ozenirim olelerine...
uykusuzluk zor zanaat!
yurtta bir arkadasim vardi, kiz kafasini yastiga koydugu gibi dakikasi gecmeden uyur ve ne kadar ses yaparsan yap uyanmazdi.. kendi uyanirsa uyanirdi.. ve bu yuzden de 3 tane calar saat kurardi!!
ona oyle ozenirdim ki! hala da ozenirim olelerine...
Bana birini acayip hatırlattı.
Kimdi bu yaaaa
Hatırlamam lazım :banghead3
biraz sinirlik olacağım ama hoş görün . bu siteyi bakınırken buldum.bende yastığa başını koyar koymaz uyuyanlardan ve sabaha kadar uyanmayanlardanım... insanlar bazen kendileri ile iç hesaplaşmaya girerler ve bunu bir türlü sonlandırmazlar ve böyle oluncada uyuyamazlar..hesaplaşmayı bırakın kendinizi olduğunuz gibi kabul edin ve hatalarınızdan dolayı kendinizi bağışlayın...herkese mutlu ve sevgi dolu günler....
LunarH2O
06-29-2006, 09:02
Dediklerinde haklı olabilirsin Sulti fakat zannederim bu insanın elinde olan bir şey değil. Daha önce de söylediğim gibi ben de genelde her ortamda çok rahat uyuyan bir insanım. (Şanslılardanız yani biz :thumbsup: ) Fakat bazen senin dediğin gibi bir hesaplaşmaya girdiğimde onu kafamdan atmak bir türlü mümkün olmuyor. Ne kadar kendime telkinde bulunsam da bir bakıyorum kendimi gene aynı sorunların ve düşüncelerin içinde buluyorum. Acaba bunu aşmak için senin kullandığın bir yöntem ya da verebileceğin bir tavsiye var mı?
Keşke herkes kendini bağışlayarak iç huzura erebilse dediğin gibi. Mutluluklar ve daha nice rahat uykular. :zzz:
selammmm...herşeyi ertelemek..bu konuyu sonra düşüneceğim şeklinde şimdi sırası değil şeklinde..
LunarH2O
07-07-2006, 17:48
Olabilir bu bak Belki kandırırım düşüncelerimi: "Hadi bakim, sizi sonra düşüneceğim. Şimdi gidin, sonra gelin" diyebilirim kendi kendime. :thumbsup:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.