Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaç Forum Sitesine Üyesiniz ?
kaç forum sitesine üyesiniz ,forumlardan beklediğiniz nedir ?
Uykusuz Sohbetlerle birlikte düzenli olarak ziyaret ettiğim dört forum sitesi var. (Üye olup sonra takip etmekten vazgeçtiğim de beş-altı tane vardır herhalde) İlgilendiğim ve merak ettiğim konular hakkında forum alanları ve bu alanlara yazarken doğru bilgiler veren hem de muhabbeti iyi olan birkaç kişi yeterli ...
Bu forumla beraber iki. Diğeri de sinema ve edebiyat forumu.
Arkadaşlar çok zayıf çıktınız ya :s4:
Geçen gün Radikal'de Serdar Kuzuoğlu'nun yazısını okudum enteresan bir başlığı var "İnternet Dururken Esrar İçmek Neden?"
54 yaşındaki Childress H. Wanamaker, ABD'nin New York şehrinde bir yeni medya şirketinde muhasebe müdürü olarak çalışmaktadır. En büyük korkusuysa internette takip ettiği 48 tartışma grubundaki olaylardan geri kalmaktır. Bilgisayar başından asla kalkmadığı için zamanla yemeklerini de aksatmaya başlar. 26 yıllık karısı yemeklerini tepsiyle önüne getirir ama bu bile onun ellerini klavyeden kaldıramaz. Kayıtlarına göre Wanamaker tartışma gruplarına ortalama her iki dakikada bir mesaj yazar. Oğlu Lucian'ın onu kaldırmak için arabasının çalınmakta olduğunu söylemesi bile Wanamaker'ı kıpırdatmaz. Raporlara göre son dönemlerde ilgili ilgisiz her tartışmaya dalarak laf yetiştirmeye başlar. Buna ek olarak bu forumların içinden 15 bin 250 kişiyle de düzenli olarak mesajlaşır. 375 blog sitesini takip ederken bir de kendi blog sitesini kurmaya kalkar.
Sonunda Wanamaker evinde bilgisayarı başında açlıktan ölmüş olarak bulunur! İnternetin en derin yan etkisi olarak tarihe adını yazdırarak aramızdan ayrılır. Üstelik forumlarda hâlâ adı geçiyor. Ne yazık ki cevap veremiyor.
Allah rahmet eylesin, 'huzur' içinde yatsın. Gözü arkada kalmasın, nöbeti devralacağım yakında...
Diyor Kuzuoğlu; ayrıca yazıda enteresan başka bazı bilgiler de var:
İnternet kullanan ofis çalışanları arasında yapılan araştırmaya göre neredeyse her üç çalışandan ikisi iş saatleri dışında ve tatilde de e-postalarını kontrol ediyormuş. Yarısı, gelen mektupları bir saat içinde cevaplıyormuş. Beşte biri bir mesaja cevap vermek için karşısındakiyle sohbeti kesiyormuş. Her 10 çalışandan dokuzu
yüz yüze sohbet ederken e-posta ya da kısa mesaj yazmayı kaba bulurken onda üçü bunu bir çalışkanlık göstergesi olarak algılıyormuş.
Londra Üniversitesi psikiyatristi doktor Glenn Wilson, 80 klinik deneyin ardından daha da ilginç bir sonuca varmış: işyerinde elektronik mesaj trafiğiyle boğuşanların IQ seviyesi 10 puan düşüyormuş! 10 puan, bütün bir gün uykusuz kalmaya eşit. Esrar içmenin yarattığı kaybınsa iki katından fazla. Mesajları kontrol etme ve cevaplama takıntısı tedavi edilmezse çalışanın performansını düşürüyor ve zihnini bulandırıyormuş. İşin acı yanı bu IQ düşüşü erkeklerde kadınlardan daha fazla oluyormuş.
Finlandiya'nın bilgisayar bağımlılarının askerlik görevini üç yıl ertelemesine şaşmamak gerek.
Kafkacigim, bu yazdiklarindan sonra Yoda ile bu forumu kurma amacinizi cozemedim!
Sanal bir ortamda geyik muhabbeti ve bazen de ciddi tartismalar ve bilgi paylasimi mi yoksa, IQ'muza goz dikip, bizi icerden cokertmek mi? :-)
Saka bir yana, ICQ, MSN, Yahoo'da IM, Uykusuz.biz'de forum (ki ilk forum deneyimim), Bir kac Yahoogroups uyeligi ve haber uyelikleri bile benim vaktimi aliyor baya... Ama en azindan bir de SMS ve telefon bagimliligim yoktur. Bu online arizalar ancak offline kalmanin keyfine varinca bitiyor galiba... Neyse bahar geldi, atalim kendimizi bahcelere, parklara!
Sanal bir ortamda geyik muhabbeti ve bazen de ciddi tartismalar ve bilgi paylasimi mi yoksa, IQ'muza goz dikip, bizi icerden cokertmek mi? :-)
Doğru tahmin ;)
Neyse bahar geldi, atalim kendimizi bahcelere, parklara!
Bizide çağır
Benin Üye olduğum Forum sayısı 8
Bizide çağır
Benin Üye olduğum Forum sayısı 8[/QUOTE]
Az kaldi, az! Once Talas'da bulusalim, sonra da bi yemek yapariz Bogaz'a nazir. :seytan
walla dürüst olmak gerekirse ben sayısını takip etmeyi bıraktım. Bir yerden sonra yetişemiyorum. Şimdilik bir burası var,bir iki de yeni forum ama hiçbirinde sizin muhabbetinizi ve samimiyetinizi göremedim açıkçası:thumbsup: :s4:
..... ama hiçbirinde sizin muhabbetinizi ve samimiyetinizi göremedim açıkçası:thumbsup: :s4:
Bu sözlerle bizi kalbimizden vurdun valla
Ama hislerimiz karşılıklı inan :grouphug:
Bu sözlerle bizi kalbimizden vurdun valla
Ama hislerimiz karşılıklı inan :grouphug:
galiba 3-4 ama takip etmiorum...zaten bi tanesi erkek arkadaşımı kontrol etmek için bi araçtı :sh:
Nasıl bir kontrol aracı merak ettim doğrusu :smileys_a
:withstupi
Nasıl bir kontrol aracı merak ettim doğrusu :smileys_a
:withstupi
orası bana kalsın:seytan
sanal ortamdan bile kıskanıyorum napiiimm:oops:
Hımm acaba bu sitede onlardan birimi diye düşünmeye başladım:idea:
Hımm acaba bu sitede onlardan birimi diye düşünmeye başladım:idea:
yok canımm
ben gerçekten bi uykusuzum
gene akşam oldu içim daralıo:banghead3
Akşam derken senin oralarda saat kaç ki :d
Akşam derken senin oralarda saat kaç ki :d
daha çok yolu var:deli:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.