PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyumaya üşenilir mi?

insomnia
05-28-2005, 05:14
Bu gece de uykum var körün taşı gibi ama uyumaya üşeniyorum. Bu aralar uyumaktan kadar zor bir şey var o da uyanmak. Sabah olunca nasıl yataktan kalkacağım :smileys_a

kırık
05-28-2005, 18:00
Geceleri bazen yatağa uzanıyorum, yorganı üzerime çekmeden öylece gözlerim kapalı bekliyorum. Bazen ışığı bile söndürmeden yapıyorum bunu. Uykuya hazırlık gibi bir şey, dinlenme ya da. Yorganı üzerime çekmeden asla uyumayacağımı biliyorum, ya da ışığı söndürmeden. Sonra kendimi hazır hissediyorum herhalde ki, açıksa ışığı söndürüyorum ya da hemen yorganı üzerime çekip uyumayı bekliyorum. Tabii ben de uyuyacak göz var mı? Yok!..

Zibi
05-30-2005, 16:28
Uyumaya nasil usenilir ya? Hani daha rahat bir uyku icin yataga gitmek gerektigini bilirsin ama o anda oyle uykulusundur ki uyukladigin yerden kalkip yataga gitmeye usenirsin, ve bilirsin ki bu senin uykunu acacak ya da kaciracak da bir sey olabilir. Ama uyumaya usenmek diye bir seyi ben hic duymadim! Hani leylek olsak, bir bacagimiz havada uyumamiz gerekse, cok useniyorum su bacagimi havada tutmaya desek! :-) Yok ki oyle bir sey...

insomnia
05-31-2005, 01:45
Uyumaya nasil usenilir ya? Hani daha rahat bir uyku icin yataga gitmek gerektigini bilirsin ama o anda oyle uykulusundur ki uyukladigin yerden kalkip yataga gitmeye usenirsin, ve bilirsin ki bu senin uykunu acacak ya da kaciracak da bir sey olabilir. Ama uyumaya usenmek diye bir seyi ben hic duymadim! Hani leylek olsak, bir bacagimiz havada uyumamiz gerekse, cok useniyorum su bacagimi havada tutmaya desek! :-) Yok ki oyle bir sey...
Oluyor oluyor, çok uykulu olsan bile saatlerce yatağın içinde dönüp duracağını, o düşünceden bu düşünceye atlayacağını, sonra dayanamayıp yanlışlığını bile bile televizyonu açacağını, işe gitmeye 5 saat kaldı diye hayıflanacağını, sonracığıma o saatlere konmuş kötü bir filmle sızacağını ama iki saat sonra tekrar uyanacağını bilirsen uykuyla kavga etmeye üşeniyorsun işte ...

Kafka
08-25-2005, 21:19
Oluyor oluyor, çok uykulu olsan bile saatlerce yatağın içinde dönüp duracağını, o düşünceden bu düşünceye atlayacağını, sonra dayanamayıp yanlışlığını bile bile televizyonu açacağını, işe gitmeye 5 saat kaldı diye hayıflanacağını, sonracığıma o saatlere konmuş kötü bir filmle sızacağını ama iki saat sonra tekrar uyanacağını bilirsen uykuyla kavga etmeye üşeniyorsun işte ...
insomnia öyle bir anlatmış ki ben de üşendim şimdi.
Rüya görmek de yoruyor beni. Aşağı yukarı her REM uykusundan sonra uyandığım için gece başına dört rüya hatırlıyorum ve çoğu gündüz yaşadıklarımdan daha kafa karıştırıcı, bazen ciddi şekilde sarsıcı olaylardan oluşuyor.
Zaten uyurken aslında beynimizin dinlenmediğini, gece gündüz çalışıp durduğunu öğrenmiş olmak da yorucu :yikes:

sürgün
10-26-2005, 22:44
uyumaya üşenilmez diyenler bence hatayı zaten o cümleyi kurarken yapıyo bazen insan başını yastığa koyduğunda aklına hiç girmeyecek şey bi anda girebiliyo biz buna şeytanlık dioruz mesela ben bi ögrenciyim ve özel bi yurttayım gece yapmadığımız şey kalmıyo neden uyayayım ki yapacak bir sürü şeytanlık var:))) üşenmiyenlerin yapcak bi şeyi yoktur onlar uyusunlar:))ehuehu şaka bi yana ben neden uyuyamıyorum yaaa:((

şehrazad
10-31-2005, 15:33
Sürgün, -kendi deyiminle- şeytanlık yapmak dururken neden uyuyasın ki?
Öğrenciyken insan uykusuzluğa daha dayanıklı oluyor. Final dönemlerinde az mı sabahlardık. Ama sonra hafta sonu uyurduk, problem kalmazdı.
Fakat düzensiz uyumak uykusuzluğun sebeplerinden biri. Boşuna aynı saatte yatıp aynı saatte kalkın demiyorlar yani. Ben hala uygulayamasam da uyuyamamamızın sebeplerinden biri canımız isteyince geç saatlere kadar oturup vücut ritmimizi bozmamız.

Yoda
11-17-2005, 00:54
Ama yapacak öyle çok varki.
Hele bu aralar www.ogame.com.tr 'ye takiliyorum.İnsanda ne uyku bırakıyor,nede uyuma isteği.
Kim korkar vucut ritminin bozulmasından :3:

LunarH2O
11-23-2005, 16:24
Arkadaşlar, uyumaya uzun bir süre daha üşenmeye devam ederseniz, bu dediklerinizin hiç birini yapacak haliniz kalmayacak. Üşeniyorum demeyin de bu sorun kounusunda birşeyler yapın. Ne bileyim, doktora gitmek, ilaç almak, uyku lab.ına yatmak gibi. Şimdiye kadar bunların hiçbirini düzenli olarak deneyen var mı aramızda mesela? Zibi kardeşime katılıyorum, uyumaya üşenilir mi hiç? Biraz umutsuz gördüm sizi yahu.

uinen
01-13-2006, 00:05
walla eğer aşırı aşırı yorgunsam yatağa gitmeye pijama giymeye,diş fırçalamaya,parfüm sıkmaya(bunlar olmadan asla) üşeniyorum ben:) Daha doğrusu gözlerim izin vermiyor..kapatamıyorum,fal taşı gibi kalıyorlar..:D ama orta derecede yorgunsam da müzikli,horultusuz bir ortamda uyuyabiliyorum işte..hiç yorgun değilsem asla uyuyamam...biraz dinlenmek için yatağa gidenlerden asla değilim...