PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biz uykusuzların ihtiyacı olan vitamin B6

salome
05-29-2005, 00:12
Pyridoxine olarak ta adlandırılan B6 vücutta depolanmayan ve suda eriyen bir vitamindir. Diyetle veya ek vitamin olarak mutlaka alınmalıdır.

Vücutta diğer birçok vitaminden daha fazla hayati fonksiyonları destekleyici rol oynar. Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizmasında yer alır. Hormonlar, kırmızı kan hücreleri, sinir hücreleri, enzimler ve prostoglandinlerin oluşumunda rol oynarlar. Ayrıca B6 vitamini iştahımızı, ağrıya karşı duyarlılığımızı, uyku düzenimizi, ruh durumumuzu etkileyen serotonin adlı maddenin yapımında da etkili olmaktadır. B6 vitamini eksikliğinde ani uykusuzluk ve santral sinir sisteminin çalışmasında bozukluklar oluşmaktadır.B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterol birikimine engel olarak kalbi korur, böbrek taşı oluşumunu engeller. karpal tunel sendromu, adet öncesi gerginlik sendromu, artritler, allerjiler , geceleri oluşan bacak kramplarının tedavisinde de kullanılır.

Vitamin B6 eksikliği belirtileri:

Depresyon, kusma, anemi (kansızlık), böbrek taşları, dermatitler, uyuşukluk, bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak sık hastalanma gibi beleirtileri olabilir. Yeni doğanlarda B6 vitamini eksikliğine bağlı olarak aşırı sinirlilik, huysuzluk; bazende kasılma nöbetleri görülebilir.

Ek vitamin B6 bulantı, sabah kusmaları ve depresyon tedavisinde kullanılabilir.

Başlıca Vitamin B6 kaynakları arasında muz, avakado, tavuk eti, patates, ıspanak, bezelye, bira mayası, havuç, yumurta, balık ve bütün hububatlar gelmektedir.

Önerilen günlük doz 2 mg dır.

Vitamin B6 zehirlenme yapabilen ender vitaminlerdendir. Günlük 500 mg a kadar güvenli olabilir ancak günlük 2 gr lık dozla sinir sisteminde geriye dönüşü olmayan bozukluklar ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca beyinde L-Dopa nın etkisini azaltabildiğinden L-Dopa tedavisi gören parkinson hastalarında kullanılmamalıdır.

www.populermedikal.com

Yoda
06-09-2005, 12:55
Şu an doktorlardan bazen nefret ediyorum.

şimdi 2 mg 'ne.Hangi besinden ne kadar yersek bu 2mg alırız.

zaten muz,avakado,ıspanak,bira,havuç,yumurta,balığı (rakı yoksa) sevmem.
Alsana elinde kala kala tavuk,patates,bezelye ile bir ömür.Her yiyeceğim diye uğraş dur.
:withstupi

Tanis
06-21-2005, 13:54
orta boy muzda 0.7 mg
orta boy avakodo 0.56 mg
Bir kupa üzüm 0.1 mg
Bir kupa Kivi 0.16 mg
Soyulmamış 1 mango 0.28 mg
orta boy domates 0.1 mg
ortaboy dilim karpuz 0.4 mg
1/2 kupa haşlanmış havuç 0.2 mg
1 kupa haşlanmış bezelye 0.35 mg
Orta bot patates 0.5 mg

Not Kupa geçenler ingilizce cup'tı.

Kaynak : health alternatives

Yoda
06-23-2005, 08:47
of ya of ya nihayet biri açıkladı

valla sağol tanis

şehrazad
04-01-2008, 12:48
orta boy muzda 0.7 mg
orta boy avakodo 0.56 mg
Bir kupa üzüm 0.1 mg
Bir kupa Kivi 0.16 mg
Soyulmamış 1 mango 0.28 mg
orta boy domates 0.1 mg
ortaboy dilim karpuz 0.4 mg
1/2 kupa haşlanmış havuç 0.2 mg
1 kupa haşlanmış bezelye 0.35 mg
Orta bot patates 0.5 mg

Not Kupa geçenler ingilizce cup'tı.

Kaynak : health alternatives

Benim yediğim yemeğin miktarı düşünülürse günde 2 mg B6'yı besinlerden almadığım kesin. Zaten B6 eksikliğinin çoğu belirtisi var şu anda: İştahsızlık, uyku bozukluğu, yorgunluk, sinirlilik, sık hastalanma :yikes:

Doktorum yaptırmamı istediği tahliller neticesinde bir B1-B6 kombinasyonu, B12 iğnesi, Omega 3 ve suda çözülen C vitamini verdi :smileys_a

insomnia
04-01-2008, 23:36
Şehrazad,

Hayırdır, geçmiş olsun. Vitaminler uykunu düzeltti mi bari?

Bu arada günde bir muz nerdeyse günlük B6 ihtiyacının yarısını karşılıyor farkındasındır di mi :withstupi

kubay
01-17-2009, 17:51
Uskumru baligindada yeteri miktarda b6 var. Gözler icinde cok saglikli. Aksamleyin yiyip ertesi sabah uyandiginizda gözlerinizin parladigini göreceksiniz.

manolya
01-19-2009, 18:02
ya arkadaşlar ben bu aralar çok güzel uyuyorum ama bunun nedenini bilmiyorum.yaklaşık bir aydır kan ilacı ve troit bezlerim yavaş çalışıyormuş bunun içinde ayrı bir ilaç kullanıyorum bu ilaçları kullanmaya başladıgımdan beri uykum sanki biraz düzeldi.aman nazar degmesin :)acaba sebebi bu ilaçlar olabilirmi.bilgisi olan varmı?

kubay
01-20-2009, 18:16
Manolya , iyi uyuyorum derken kac saat uyuyosun günde? ve uykunda bölünmeler oluyomu?

Benim uyku sorunu boyna kendi farkli sekilde gösteriyor. Uykuya dalma problemine care buldum derken bu seferde erken uyaniyorum, 4-5 saat uyuduktan sonra gözlerim aciliyor ve tekrar uyuyamiyorum. Buda dogal olarak yorgunluk yapiyor.

Yokmu kardesim buna kökten bir cözüm. Az önce bir haber okudum..yakinda kalp , seker ve kanser hastaliklari tarih olacakmis..Su uyku sorununuda kökten cözmeliler yoksa yandik valla.

manolya
01-20-2009, 18:29
Manolya , iyi uyuyorum derken kac saat uyuyosun günde? ve uykunda bölünmeler oluyomu?

Benim uyku sorunu boyna kendi farkli sekilde gösteriyor. Uykuya dalma problemine care buldum derken bu seferde erken uyaniyorum, 4-5 saat uyuduktan sonra gözlerim aciliyor ve tekrar uyuyamiyorum. Buda dogal olarak yorgunluk yapiyor.

Yokmu kardesim buna kökten bir cözüm. Az önce bir haber okudum..yakinda kalp , seker ve kanser hastaliklari tarih olacakmis..Su uyku sorununuda kökten cözmeliler yoksa yandik valla.

slm kubay
Yaklaşık bir aydır güzel uyuyorum.Dedigim gibi bu kullandıgım ilaçlardanmı yoksa düşünce degişikligindenmi bilmiyorum.Yattıgım gibi uyuyorum sabah 9 gibi uyanıyorum.Korkuyorum bunu söylemeye kubay ya.kendi nazarım çok degiyor bana.Sende maşallah dermisin benim için:s4:
kubay sen hiç kan tahlili falan yaptırdınmı.kansızlıkta uykusuzluk yapıyor biliyormusun.Ayrıca dün gazetede okudum troit hastalıgıda bir çeşit depresyona sebep oluyormuş.Uykusuzluk yapıyormuş.Benimde troit bezlerim yavaş çalışıyormuş oyüzden bir aydır ialç kullanıyorum.Bununda iyi uyumamda etkisi olabilir diye düşünüyorum.
evt arkadaşım bir an önce şu uykusuzlugada çözüm bulsunlarya:bowdown:
Eger yaptırmadıysan sende bir anönce yaptır bu testleri.belki bir faydasını görürsün.