Orijinalini görmek için tıklayınız : DVDsel vaziyetler...
DVD aliyor musunuz? Nerden? Neden? Internetten alanlar, online magazalardan neler bekliyorsunuz? DVD forumuna uye misiniz? DVD koleksiyonu yapiyor musunuz? Koleksiyon bilginizi bir yerlerde tutuyor musunuz? DVD ile ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz? Vs vs vs... :seytan
Ben şahsen DivX takılıyorum .Vestel bir DVD player'im var.
Ama sanırım Star Wars'u(1 Kasımda çıkacakmış) DVD alacağım
Dvd konusunda biraz şüphelerim var doğrusu.
Özellikle bu blu rAy teknolojisi nasıl gelişecek şimdiki DVD'ler ne olacak diye.
Birde özellikle DVD'leri kopyalamak suretiyle paylaşan gruplar olduğunu duydum.Herkes ayda 2 DVD alıp kopyalayıp kendi kluplerini kurduklarına dair bir iki yerden duydum
Tavsiye edeceğin bir DVd forum sitesi varmı ?
Ben forum manyağı olarak onda el atabilirim.
Konu hakkında Daha detaylı bilgi verisen sevirim
:withstupi
Ben şahsen DivX takılıyorum .Vestel bir DVD player'im var.
Ama sanırım Star Wars'u(1 Kasımda çıkacakmış) DVD alacağım
Dvd konusunda biraz şüphelerim var doğrusu.
Özellikle bu blu rAy teknolojisi nasıl gelişecek şimdiki DVD'ler ne olacak diye.
Birde özellikle DVD'leri kopyalamak suretiyle paylaşan gruplar olduğunu duydum.Herkes ayda 2 DVD alıp kopyalayıp kendi kluplerini kurduklarına dair bir iki yerden duydum
Tavsiye edeceğin bir DVd forum sitesi varmı ?
Ben forum manyağı olarak onda el atabilirim.
Konu hakkında Daha detaylı bilgi verisen sevirim
:withstupi
Sevgili Yoda kardesim,
Yaw sen bana daha cok soru sormussun! :seytan
Saka bir yana once su bilgiyi geceyim:
---
http://www.film.gen.tr/dvd/dvdhaber.cfm?hid=2239
Korsan Film Satışına Hapis Cezası 18-05-2005 @ 13:04
İstanbul 3 Numaralı Fikrî ve Sınaî Haklar Mahkemesi tarafından sanıklara verilen bu ceza, film korsanlığı alanında bu kanun kapsamında bugüne kadar verilen ilk hapis cezası olma özelliğini taşıyor.
---
Sonra da biraz cevap vereyim:
* DivX DVD kadar kaliteli olamaz.
* Yasal satilan DivX yok ya da cok az (yurtdisinda). Ve DivX aslen satinalmaya degil kiralamaya uygun bir teknoloji.
* Blue Ray ise daha standardi olmayan ve ne zaman olacagi da belli olmayan bir teknoloji
* Blue Ray DVD disklerin yayilmasi icin oncelikle HDTV yayini yayginlasmali ve o yayinlari, yayinlandiklari kalitede seyredebilmek icin de tanesi 10-15 bin YTLlik plazma ve LCD TVler ile projeksiyon sistemlerin de herkes tarafindan kullanilir olmalari gerek.
* Ki ilk cikan Blue Ray HD-DVD calarlar da baya bi pahali olacaktir tahminim.
* Kopyalamaya ve kopya satmaya hapis cezalari geliyor, bu cezalarla ortalik biraz tirsacak
* Onumuzdeki aylarda DVD fiyatlari dusecek. 9,90lik DVDler 7,90 seviyesine inecek. 25likler de 15-20 seviyesine dusecek.
* DVD forum sitesi bilmiyorum ama sen bulursan bana da haber et.
* Yakin zamanda DVD pazarina yonelik bazi ilginc gelismeler olmasi muhtemel. Ve bunlar yasalara da uygun olacak...
Vs vs vs...
Neyse simdi siz benim sorularima cevap veriniz biraz... Bakalim noluyo ne bitiyo? Kimler neler diyo?
:seytan
insomnia
06-09-2005, 14:48
DVD aliyor musunuz? Nerden? Neden? Internetten alanlar, online magazalardan neler bekliyorsunuz? DVD forumuna uye misiniz? DVD koleksiyonu yapiyor musunuz? Koleksiyon bilginizi bir yerlerde tutuyor musunuz? DVD ile ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz? Vs vs vs... :seytan
Arada bir çok sevdiğim filmlerin DVD'lerini alıyorum ama bir yerlerde koleksiyon bilgisi tutacak kadar fazla değil. Bazen de kiralıyorum ancak çok net olmuyorlar. Ayrıca fiyat yelpazesi çok geniş, 2 YTL'den 5 YTL'ye kara uzanıyor. DVD fiyatları biraz daha düşerse kiralamaya gerek kalmayacak.
Türkçe DVD forumu bilmiyorum ama İngilizce DVD Talk diye bir forum sitesi var.
Eğer 2-5 milyona alıyorsan kaçaktır ve büyük ihtimalle divx yada başka bir formattan kaçak olan ve dvd'ye çevrilen filmlerdir.Zaten kalitesizliğide bunun kanıtı :3:
İstanbul 3 Numaralı Fikrî ve Sınaî Haklar Mahkemesi tarafından sanıklara verilen bu ceza, film korsanlığı alanında bu kanun kapsamında bugüne kadar verilen ilk hapis cezası olma özelliğini taşıyor.
sanki bana senin sonunda bu demek istemişsin gibi geldi
DivX DVD kadar kaliteli olamaz. Ona yakın seyrettiklerim oldu
Yasal satilan DivX yok ya da cok az (yurtdisinda). Ve DivX aslen satinalmaya degil kiralamaya uygun bir teknoloji. Evet doğrudur.
Blue Ray ise daha standardi olmayan ve ne zaman olacagi da belli olmayan bir teknoloji Bir VHS Beta ya benzer kavga olduğunu duydum.Film üreticilerini yanına çeken kazanır diyorlar.
Blue Ray DVD disklerin yayilmasi icin oncelikle HDTV yayini yayginlasmali ve o yayinlari, yayinlandiklari kalitede seyredebilmek icin de tanesi 10-15 bin YTLlik plazma ve LCD TVler ile projeksiyon sistemlerin de herkes tarafindan kullanilir olmalari gerek.Chip dergisindeki yazıya göre bilgisyarda seyretmek içinde her donanımın(ekran,anakart,dvd-rom) sürekli şifreleme içinde olacağından şu anki ekranlara seyretmek mümkün değil diyordu.
Kopyalamaya ve kopya satmaya hapis cezalari geliyor, bu cezalarla ortalik biraz tirsacak Türkiyeden mi bahsediyorsun :lol:
Onumuzdeki aylarda DVD fiyatlari dusecek. 9,90lik DVDler 7,90 seviyesine inecek. 25likler de 15-20 seviyesine dusecek. Bence DVD önündeki en büyük problem fiyatı zaten
DVD forum sitesi bilmiyorum ama sen bulursan bana da haber et. genelde sitelerin içinde özel DVD bölümü var.İstersen Site talep ve öneriler kısmına bir mesaj at adminler değerlendirsin.(Logician+Kafka)
Tüm sorularına maleesef hayır cevabı vereceğim,ancak online mağazaların en büyük problemi sipariş iptali,vazgeçme hakkını kullanman çok zor.Birde genel olrak kredi kartı uygulamasından çok şikayetçiyim,paypal'ın türkiyede olmaması
Tüm sorularına maleesef hayır cevabı vereceğim,ancak online mağazaların en büyük problemi sipariş iptali,vazgeçme hakkını kullanman çok zor.Birde genel olrak kredi kartı uygulamasından çok şikayetçiyim,paypal'ın türkiyede olmaması
Nasil siparis iptali? Dun aldiysan bugun ya da yarin evine teslim ediliyorsa ne zaman iptal edeceksin ki zaten? Kargodaki urunu mu iptal edicen? :seytan
Paypal konusu Turkler'den kaynaklaniyor yine bildigim kadariyla. Hatta yurtdisindaki kredi karti ile urun satanlar bile Turkler'den sikayetci. Cunku aldiklari urunu ben bunu istemiyorum diyerek odemesini iptal ettiriyorlarmis. Sonra da urun geri alinamayacagi icin ellerinde kaliyormus. Bir nebi dolandiricilik. Bu yuzden de bazi siteler Turkiye'ye kredi karti ile urun satmaktan vazgecmis.
DivX cozunurluk olarak daha dusuk ve sikistirma nedeniyle, ozellikle hizli hareketli ve parlak goruntulerde kalite kaybi olur.
Evet HD-DVD icin Blue Ray formatinda da bir kavga var. 50GBlik Blue Ray diskler olacakmis. Ama CD-R - ve + gibi bunda da benim teknolojim senin teknolojini dover muhabbeti soz konusu.
Hapis cezalarinda ciddiyim AMPEC bastiriyormus, bu yuzden kesin hapis cezalari olacak diyorlar.
Ki biliyorsun yeni cikan kanuna gore degnekcilere bile hapis cezasi geliyor artik...
Uygulanacak mi gorecegiz tabii ki...
Aman yaw, acmasinlar benim icn forum bolumu, burasi yetiyo da artiyo bana...
:-P
Türkiyede pek öyle ertesi gün teslim eden şirket yok.Olsa bile sipraişi verdikten sonra iptal isteyebilmeliyim.
Online şirketlerin hiçbiri stok tutmuyor.Çok giden ürünler için ideefixe'nin hemen teslim diye bir opsiyonu var galiba ama hiç denemedim.
Kredi Kartı konusunda çok haklısın.Namecheap 1 saat arayla 2 domain name aldım diye ve türkiyeden olduğum için adresleri blokladı, namecheap'ten 8 domains sahibi bir arkadaş araya girdi de adamlar account'u açtı.Sebep olarakta dolarıncılık dediler iyimi.
Genede ben ceza işi Türkiyede zor diyorum.Dünyada bile tam olarak yapamadılar.
şehrazad
09-26-2005, 11:51
İşin doğrusu DVD hakkında pek bir bilgim yok, sadece seyrediyorum.
Çok sevdiğim filmleri ucuza bulursam alıyorum. Yoksa kiralıyorum. Ama kiraladığım her filmin görüntü kalitesi iyi değil. Koleksiyon yapmak istiyorum. Az az başladım ama DVD'ler pahalı geliyor. İnternetten almadım çünkü genelde kitapçı vs gezerken görünce aklıma geliyor ama bazen kitaplarımı toplu halde internetten alıyorum. İnternetteki DVD fiyatlarını da takip etmek lazım demek ki.
ATM'den para çeker gibi 24 saat DVD kiralayabileceğiniz bir yer açılmış.
Yeri Ataşehirde.
Şirket Müdürlü matikte 1500 film olduğunu söyledi.
:zzz:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.