Orijinalini görmek için tıklayınız : Zayıflayacağım
Diyete girdim.
Kesin 20 kilo vereceğim.
Demişti dersiniz artık :3:
şehrazad
06-10-2005, 16:29
Diyete girdim.
Kesin 20 kilo vereceğim.
Demişti dersiniz artık :3:
Nereden bileceğiz zayıfladığını da demişti diyeceğiz? Artık resmini koyarsın siteye, öncesi ve sonrası diye :s4:
Valla ben 114.7'nin bir resmimi koyuyorum,
Yok inanmam diyorsanız bilemem,ayrıca teessüf ederim, demek artık sözümüzede inanılmıyor :yaramaz:
şehrazad
06-12-2005, 13:06
Valla ben 114.7'nin bir resmimi koyuyorum,
Yok inanmam diyorsanız bilemem,ayrıca teessüf ederim, demek artık sözümüzede inanılmıyor :yaramaz:
Valla gözümle görmediğime inanmam ama 114.7'yi gördüm artık :yikes:
Evet bencede artık gördün sayılır :3:
valla başarılar diliyorum yoda :3:
Her ne kadar başarı dilediysemde bir aşağıdaki yazıyı oku derim
Kopenhag Üniversitesi bilimadamları yıllarca süren bir araştırma sonucunda aşırı kilolulara ilginç bir tavsiyede bulundu: Şişmansanız şişman kalın...
GENÇ YAŞTA ÖLME RİSKİ BİLE VAR
Sonuçları İngiliz The Guardıan gazetesinde de yayınlanan araştırma kapsamında, belirgin bir hastalıkları olmayan yaklaşık 3 bin obez ya da aşırı kilolu kişi 18 yıl boyunca izlendi.
Bu süre sonunda rejim yaparak kilo veren kişilerin, kilo vermemiş ancak kilosunu korumuş kişilere kıyasla daha genç yaşta ölme riski olduğu belirlendi.
UZUN VADEDE ETKİLERİ RİSKLİ
Uzmanlar bunu sürekli rejim yapanların uzun vadede vücuttaki yağlarının yanısıra, aslında yağlı olmayan organlarının ve dokularının da zayıflamasına ve çeşitli hastalıklara yakalanmasına bağlıyor.
Bu nedenle aşırı kilolular ve obezler için kilo vermenin kısa vadede bazı yararları olsa da uzun vadede etkilerinin riskli olabileceğine dikkat çekiliyor...
HEDEF KİLOYU KORUMAK OLMALI
Bilimadamları aşırı kilolu ve obezlerin temel önceliğinin bilinçsiz ve uzun süreli rejimlerle kilo vermek yerine mevcut kilolarını korumak olması gerektiğini belirtiyor.
Ancak tüm bilimsel çalışmalarda olduğu gibi uzmanlar bu tezlerinin de başka araştırmalarla pekiştirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Kaynak : ntvmsnbc.com
Ya bende aslında o yazıya ve araştırmaya katılıyorum.
Ancak yüksek kilodan kaynaklanan hastalıklar daha korkutucu.
Not: 1 ayda 6 kilo verdim bile
Arkadaşlar ben diyetten vazgeçtim ühühühü
artık dedim oldu diyemeceğim
Nasıl yani vazgeçtin
114.7 - 6 = 108.7 hala çok fazla değil mi :smileys_a
Kalp krizi, beyin kanaması vs. hep fazla kilodan diyorlar seni kaybederlerse sevdiklerin çok üzülmez mi?
106,8 :)
aslında hala fazla ama yeme düzenini değiştirmeden bir şey ifade etmiyor
birde bence diyetler insana yeme düzeni alışkanlıkları vermiyor sadece biran önce zayıflamak için çok kasıyorsun,bırakınca da eski düzenine geri dönüyorsun
o yüzden diyeti bıraktım, o kelimeyi zihnimden çıkardım,yeme düzenimi değiştirmeye çalışıyorum,
Tanisin yazdığı yazıyıda es geçme bence derim
insomnia
07-26-2005, 22:08
Ben kahveni, çayını şekerli iç derim:
"Çay ve kahveye konan şekerin şişmanlama riskini belirgin bir şekilde azaltabildiği öne sürüldü.
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Bispebjerg Hastanesi'nde 5 bin 200 kişi üzerinde yapılan araştırmada, çay veya kahvesini şekerli içenlerin, daha az obez ya da daha formda insanlar olduğu belirlendi.
Yüzde 40'lık risk taşıyor
Sonucu Jyllands-Posten gazetesinde yayınlanan araştırmanın başkanı Prof. Finn Gyntelberg, eğer günde tüketilen ortalama 5-6 fincan çay ya da kahveye her seferinde iki kesme şeker atılırsa, kilo alma riskinin, bu içecekleri şekersiz tüketenlere göre yüzde 40 oranında daha az olduğunu söyledi.
Yaptıkları araştırmanın genişletilmesi, kahve ve çay ile şeker arasındaki ilişkinin iştahı azaltan hormonları harekete geçirip geçirmediğinin anlaşılması gerektiğini belirten Danimarkalı doktor, kahve veya çaya konan şekerin büyük olasılıkla bağırsaklardaki metabolizmayı hızlandırdığını ve iştahı azalttığını kaydetti.
Kahve en ilginç sonucu verdi
70'li yıllardan bu yana 5 bin 200 kişi üzerinde obezite ile alkol, sigara, fiziksel aktivite ve kahve arasındaki ilişkiyi değerlendirmek için yapılan araştırmada, en ilginç sonucun kahve ile ilgili olduğu, diğerlerinde böyle bir veri bulunmadığı tespit edildi. Doktorlar, eğer teorileri doğrulanırsa, zayıflamak için gün içinde kesme şeker yenebileceğini ifade ettiler."
Kaynak: Milliyet Gazetesi
Bu durumda benim iğne ipliğe dönmem gerekirdi ya neyse...
bence o şundan kaynaklanıyor ,
vucut özelikle de beyin çalışmak için şeker ihtiyacı söz konusu
ve ayrıca vucut coğu diyette protein ve şekeri yeterli olarak bulamadığı için yağla birlikte kas parçalarak yakıyor
Yani kısaca yeterli şeker alırsanız vucut "normal" yenilen yemekleri yakarak diğer organların çalışması için yakıt sağlıyor ve devamlı bir arz olduğundan kendini açlık moduna alıp,aldığı besini yağa dönüştürmüyor.
Yoda, yeme düzenini değiştirme çalışmaları nasıl gidiyor? Epeydir bu konuda birşey yazmamışsın. 5-10 yıl daha sabredersen iştah kesen hormon bulunmuş:
LONDRA - İştahlarını bastıramayanlar biraz daha sabrederse, açlıklarını burundan çekecekleri bir hormonla kontrol edip kilo verebilecek. Açlığı kontrol altına alan hormonu bulan bilim adamları "Açlık hissi, beş ile 10 yıl arasında kontrol altına alınabilecek" diye müjde verdi.
ABD Stanford Üniversitesi'nden bilim adamlarının bulduğu 'obestatin' adlı hormonun biyolojik aktivitesi fareler üzerinde izlendi. Kobaylara, keşfedilen hormonun sentetik bir versiyonu verildiğinde, normalde tükettiklerinin yarısını yedikleri ve sekiz gün içinde vücut ağırlıklarının yüzde 20'sini kaybettikleri görüldü. Ekibin başkanı Aaron Hsueh, 'obestatin'in besin alımını sınırladığını tespit ettiklerini, ancak bu sürecin insanlarda da test edilmesi gerektiği belirtti.
'Obestatin'in, yol açtığı kilo kaybının kas kütlesinde azalmaya neden olup olmadığı henüz bilinmese de bilim çevreleri, keşfin şişmanlığa çare olabileceğine inanıyor. Hormon, ABD gibi nüfusunun yüzde 65'i obez olan ülkeler için umut ışığı.
Kaynak: Radikal Gazetesi
Aslında iyi gitti 8 kilo verdim
Benim çok fazla bastırılmayan bir iştahım yok.
Bir seferde çok miktarda yeme alışkanlığım var, o yüzden her yaptığım diyette rahat kilo veririm.
8 kiloyuda 6 haftada verdim.
Ama çabuk sıkılıyorum ve yeme alışkanlığımı değiştiremiyorum.Bu yüzden bu tarz haberler hep benimle alakalı değilmiş gibi geliyor.Belkide yanılıyorumdur.
Genede ilgine teşekkür ederim. :3:
LunarH2O
11-23-2005, 15:10
Lütfen zayıflama kararından vazgeçme. Bir süre sonra bize üzerinde çift basamaklı sayılar olan tartı resimleri yollamaya başla. Rejim kararını sonuna kadar destekliyor ve "ben demiştim" demeni bekliyoruz. Sitede hep birlikte kutlarız inşallah. :beerchug:
vBulletin v3.5.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.