PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pink Floyd Live 8 konserlerinde tekrar bir arada !

insomnia
06-16-2005, 12:02
Pink Floyd 2 Temmuz 2005 Londra Hydepark da verilecek olan Live 8 konserlerine dahil oldu. Üstelik bu kez grubun kurucularindan ve 80li yıllara kadar öncüsü ve en önemli elemanı olan Roger Waters da gruba dahil oluyor.

Waters yaptığı açıklamada, "Bob (Geldof) tarafından üçüncü dünya ülkelerinin borç ve fakirliğine karşı halkı bilinçlendirme çabalarına katkıda bulunmak için çağırılmak çok güzel. Grubu bir araya toplama fırsatının da verilmiş olması, bir kaç parça için bile olsa büyük bir katkı olacak" dedi.

The Times gazetesine göre çalacakları 4 parçanın üçü The Dark Side of The Moon albümünden olacak ve parçanın üzerinde prova yapılmaya başlandı.

Pink Floyd`un resmi web sitesinden yapılan açıklamada ise David Gilmour`un konuya ilişkin şu görüşleri yazıyor. "Pek çok insan gibi ben de, G8 ülkeleri liderlerinin 3. dünyaya en büyük yardımı yapmaları ve yoksulluğu azaltacak büyük taahhütleri yerine getirmeleri için yapabileceğim herşeyi yapmak isterim. Amerika'nın açlık çeken ülkelere gayri safi milli hasıladan bu kadar düşük pay vermesi şaşılacak şey. Roger ve grup arasındaki geçmişte olan bütün tartışmalar böyle bir konu için çok önemsiz ve bu konser için grubu tekrar toplamak dikkati çekecekse o zaman bunu yapmaya değer. "

Grubun davulcusu Nick Mason, bugün yaptığı açıklamada birleşmenin "süpriz" olduğunu niteleyerek, sürecini şöyle tanımladı; "Bu tamamen Bob`un (Geldof) çabaları sonucu oluştu. Hepimize David`den başlayarak belirlediği sırayla teker teker telefon etti. Sanırım yaklaşımımıza çok şaşırdı" dedi. (Kaynak ITV)

Grubun menajerinin yaptığı açıklamaya göre, David Gilmour cuma günü (10 Haziran 2005) bu konuda kararını verdi. Peki konuda Waters ne düşünüyordu? Henüz bu konular tam olarak açığa çıkmamış olmakla beraber, organizasyonun mimarınin Bob Geldof olduğu, önce David Gilmour ile görüşüp ardından Roger Waters`i aradığı ve daha sonra da Roger`in yillar yillar sonra David`i arayarak kararı verdikleri açıklandı.

kırık
06-16-2005, 13:41
Yıllar sonra hep beraber Dark Side of the Moon'dan şarkı çalacak olmaları çok güzel. Yardım konseri olduğu için de, en anlamlı şarkı money olur sanırım. Televizyondan da olsa izleme fırsatım olursa daha ne isterim ki? Bir şey daha isterim aslında: bu konserden sonra da beraber çalmaya devam etmelerini, hatta yepyeni bir albüm çıkarmalşarını...

Kafka
06-17-2005, 11:40
Roger Waters "artık Pink Floyd defterini kapadığını, grubun emekli olması gerektiğini ve herşeyin bittiğini" söyledi durdu yıllardır ama keşke yeni bir albüm çıkarsalar.
Konserin DVD'si, CD'si falan satışa çıkar muhakkak; zaten www.cnnturk.com.tr'den alıntıladığım aşağıdaki yazıya göre televizyondan seyredilebilecekmiş. Türk kanalları talip olmasalar bile BBC'den falan canlı seyredilebilir inşallah.

"Londra'da 2 temmuzda düzenlenecek yardım konseri 'Live 8'i izlemek isteyenler, 2 milyondan fazla kısa mesaj gönderdi.

Geçtiğimiz hafta İngiltere'de satışa sunulan 150 bin bilet için bir çekiliş yapılacağı ve bu çekilişe katılabilmek için belirtilen özel telefon numarasına bir sorunun yanıtının mesajlanmasını istenmişti.

Organizatörler, Hyde Park'ta yapılacak ve aralarında Pink Floyd'un da bulunduğu çok sayıda ünlü grup ve sanatçının sahne alacağı konsere bilet kazanabilmek için toplam 2 milyon 60 bin 285 kısa mesaj gönderildiğini belirtti.

Konseri izleyecek talihliler bilgisayar tarafından rastgele seçilecek ve seçilen her isme iki bilet verilecek.

Organizatörler, bileti olmayanların konseri dev ekranlar ya da televizyondan izleyebileceklerini açıkladı.

'Live 8' konserleri, Londra'nın yanı sıra Philadelphia, Paris, Roma ve Berlin'de de eş zamanlı olarak düzenlenecek.

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd da, Afrika'ya yardım için düzenlenecek 'Live 8' konserlerinde sahneye çıkmak üzere yeniden biraraya gelecek.

İrlandalı şarkıcı Bob Geldof, Afrika'ya yardım amacıyla gerçekleştirdiği 'Live Aid'den 20 yıl sonra aynı amaçlı yeni bir müzik gösterisi yapacağını geçtiğimiz ay sonunda doğrulamıştı.

Bob Geldof, 2 temmuzda yapılacak ve adına 'Yoksulluğu Tarih Yapın' denecek olan yeni kampanyası için pop dünyasının en büyük isimlerini sahneye çıkaracak.

Almanya, Kanada, ABD, Fransa, İtalya, Japonya, İngiltere ve Rusya'dan oluşan G8 ülkeleri zirvesi 6 ve 7 temmuzda İskoçya'nın Gleneagles kasabasında toplanacak ve başlıca gündem maddesi Afrika'daki yoksullukla mücadele olacak. "

kırık
06-17-2005, 11:55
Bob Geldof'un konser sonrasında bir milyon kişiyle Gleneagles kasabasına doğru yürüyeceğini okumuştum ntvmsnbc.com'da. Dilerim bu da gerçekleşir.

şehrazad
06-23-2005, 16:00
Live 8 konserinde Pink Floyd ile beraber kimler yok ki?

* Annie Lennox
* Bob Geldof
* Coldplay
* Cure, The
* Dido
* Elton John, Sir
* Joss Stone
* Keane
* Killers, The
* Madonna
* Mariah Carey
* Ms. Dynamite