PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakan Bey tipik uyku apnesi

salome
07-05-2005, 13:22
Kaç zamandır Atilla Koç'un her yerde uyumasından bahsetmek istiyordum; geçenlerde bir yerde eşiyle birlikte de uyumuşlar hatta. Bakın bugün Vatan gazetesi konu yapmış:

"Kültür ve Turizm Bakanı Aydın Milletvekili Atilla Koç bugüne kadar hep uyku sorunuyla gündeme geldi. Gittiği toplantılarda uyuklayan görüntüsüyle akıllarda yer eden Bakan Koç'un uyku sorunu Ankara kulislerinin de merak konusu oldu. Hatta Başbakan Erdoğan bile Koç'un uyku problemine değindi. "Kendisine sordum şeker hastası değilmiş. Herhalde yorgunluk" dedi. Koç bu sorununu bir hekimle görüşmeyi ihmal ediyor olabilir. Biz uzmanlara sorduk. İşte reçete:

Dr. Ahmet Yıldırım: Uyku testi yapmak lazım
Uyku bozukluklarına yol açan çeşitli hastalıklar var. Uyku apnesi, horlama, uyurgezerlik gibi. Triod hormonun az çalışması veya kandaki kırmızı hücrelerin aşın miktarda olmasından kaynaklanan bir uyku bozukluğu da olabilir. Sıkı bir muayeneden geçmesi ve uyku testi yaptırması gerekiyor. Bir gece boyunca gözetim altında uyuması lazım. Bu gözetim sırasında 16 ayrı uyku testi yapılıp uyuklamaya neden olan sorun ortaya çıkar.

Dr. Gamze Türker Noyan: Kısa boyun ve kilo hastalığı tetiklerUyku apnesi, uyku bölünmesidir. Kişi ertesi gün sürekli uyur. Bakan Koç tipik olarak bu hastalığın örneğini sergiliyor. Yaş etkilidir, erkek cinsiyeti, kısa boyun, kilolu ve geniş olmak da bu hastalığı tetikler. Genetik faktörler, kronik hastalıklar yani diyabet, kronik bronşit, kalp damar hastalıkları da uyku bozukluğunu etkiler. Tedavi edilmediğinde ileri dönemde akciğer hastalıkları, unutkanlık, cinsel bozukluklar da ortaya çıkabilir. 40 yaşından itibaren görülür. Boyun içinde katlar genişler. Küçük dil ve bademcikler büyük olur. Solunum pasajı daralır. Gece solunum kasları gevşer. Biz bu tür hastalara uyku testi yapıyoruz. Bir gece uyku polikliniğinde yatıyor. Uyurken solunumu, beyin dalgalarını, oksijen düzeyini kontrol ediyoruz. Bunun sonunda tedavi başlıyor."

Tanis
07-06-2005, 02:45
İşte size Türk Milletinin konuyla ne kadar ilgisiz olduğunun bir kanıtı daha,doktorlar dahil.
Adam Bakan,her toplantıda uyuyor,bir tek kişide sizde uyku bozuklukları-düzensizlikleri var demiyor.
yada bakandan sorumlu bir doktor bile yok,tıpkı 60 yaş üstü kalp kriz diye geçen ölümlerin aslında %11'nin uyku apnesi sonucu olmasına rağmen doktorlarca ölüm raporuna kalp krizi yazılması gibi :kızdım:

Kafka
07-12-2005, 00:13
Bugün gazetelerde vardı. Bakan Koç aldığı yüksek tansiyon ilacının etkisi ile uyuduğunu ama yakında kimsenin onu uyurken göremeyeceğini açıklamış.
Sonra da elleriyle yüzünü kapamışken fotoğrafını çeken gazeteciye sinirlenmiş, ben kasten gözümü kapadım yine uyuyuyor yazacaksınız diye bağırmış; korumalarına alın şunun filmini demiş.
Bunları yapacağına bir doktora ya da bir uyku kliniğine gitse de herkese örnek olsa ne güzel olurdu değil mi?

insomnia
07-20-2005, 23:36
Bakan Koç gazetecileri salondan attırdı!

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kuşadası'nda AKP'lilerle sohbete dalınca, eşi Şadiye Koç devreye girip ‘Gazeteciler var’ diye uyardı. Bunun üzerine Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış'ı yanına çağıran Bakan Koç, “Ne işleri var burada” diyerek gazetecileri salondan attırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un, pazartesi günü makamında bir heyeti kabulü sırasında yine uyuklaması, kameralara yansıdı.

Merkezi Kayseri’de bulunan ve Halk Ozanı İdris Eroğlu tarafından kurulan ‘Aşık Meydanı Halk Aşıkları Vakfı’ yöneticileri, Ankara’ya giderek Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’u makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında makam koltuğuna oturan Bakan Koç’a aşık İdris Eroğlu, ‘Sayın Bakan Atilla Koç’ şiirini okudu. ‘Kültürüne sahip çıkan, Bakan Atilla Koç/ Gelir gündüz, gider gece evine/ Sayın bakan Atilla Koç/ Kötülük yoktur özünde/ Espri vardır sözünde/ Benim gözümde gönlümde/ Sayın Bakan Atilla Koç’ mısralarının yer aldığı şiirin okunması sırasında, Bakan Atilla Koç'un esnemeye başladığı ardından da gözlerini yaparak uyukladığı kameralara yansıdı. Ziyarete giden grubun çektiği bu görüntüler, Kayseri'deki çeşitli yerlere dağıtıldı.

Görüntülerde uyuklayan Bakan Koç, Kayserili aşıkları kabulü sırasında, sık sık esniyor, ardından gözleri kapanıyor, kısa süre sona kendini toparlayıp önündeki evrakı imzalıyor, telefonla konuşuyor, ardından konuklarını kapıya kadar geçiriyor.