PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En lezzetli 'kötü' yemekler

salome
08-05-2005, 13:26
Amerikan Forbes dergisi, en lezzetli yemeklerin sağlığa zararlı yağlı yemekler olduğunu yazdı ve sıralamayı şöyle yaptı: Tereyağlı yumurta, peynirli hamburger, kremalı hamburger, kızarmış patates ve tavuk...
Yayınladığı "Dünyanın en zenginleri" listesiyle tanınan dergisi Forbes, bu kez dünyanın en lezzetli yemeklerini sıraladı.
Ancak listeye en lezzetli kalori bombaları adını veren dergi, en lezzetli yemeklerin en yağlılar olduğun u hatırlatarak listenin tamamının bu tip besinlerden oluştuğunu hatırlattı. İşte liste...

Tereyağlı yumurta
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi tam bir kolesterol deposu. Çift yumurtadan hazırlandığında 1000 kalori bulunuyor.

Peynirli hamburger
Hamburgerlerin içinde bulunan yağ kilonun yanı sıra kalp krizi riskini, prostat ve kolon kanserine yakalanma ihtimalini de artırıyor. Bütün bunlara rağmen vazgeçilemeyen hamburgerde de1000 kalori var.

Kremalı makarna
Doktorların "üçlü by-pass" adını taktıkları bu lezzetli makarnanın bir tabağı tam 500 kalori.

Kızarmış patates
Altın sarısı rengiyle birçok kişinin aklını çelen patates kızartmasının bir tabağı 600 kalori ediyor.

Kızarmış tavuk
Vücudun serbest radikal üretimiin artırarak kanser riskini artırıyor. Yalnızca üç parça tavukta 200 kalori bulunuyor.

kaynak: milliyet.com.tr

Yoda
08-18-2005, 13:06
Valla doktorlar için üzgünüm , hiç şansları yok
Ayrıca adamları anlamıyorum biz hasta olmazsak nasıl para kazanacaklar :3:

kaktüs
08-21-2005, 17:22
Valla doktorlar için üzgünüm , hiç şansları yok
Ayrıca adamları anlamıyorum biz hasta olmazsak nasıl para kazanacaklar :3:
Onlar para kazanak bir yol bulurlar muhakkak. Hem saydıkları yemekler belki de iddia ettikleri kadar zararlı değildir. Üç-beş sene sonra bu yazdıklarını da yalanlayabilirler.
Zaten ben tereyağlı yumurta ve kremalı makarna sevmem. 3/5 fena bir oran değil :seytan

emir
08-27-2005, 14:35
dogru vallahi bızler hasta olmasak naparlar bılmem :zzz:

uinen
01-15-2006, 07:46
-Tavuklu-mantarlı-kaşarlı krep(kalorisi henüz hesaplanamadı) :)
-Karışık pizza
-Triple Wooper
-Kaymaklı ekmek kadayıfı(bir dilim 500 kaloriden fazla)
-Pamuk şekeri (byüklüğüne göre kalorisi 300 le 1000 arasında değişir)